Nizozemsko – Velká Británie 5:1 (kon.) | Argentina – Indie 2:1 (kon.)
konec
Argentina – Indie

2:1

(0:1, 1:0, 1:0, 0:0)

Středa 04.08.2021, 12:00 • Oi Hockey Stadium North Pitch • Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Argentina to dokázala, v možná až nečekaně vypjatém semifinále vyhrála 2:1, přestože už v úvodních minutách prohrávala 0:1. Stav otočila a uhájila si ho až do posledních chvil. Ve finále se tak utká s Nizozemskem, které porazilo Velkou Británii 5:1 Indii čeká souboj o bronzovou medaili právě s Británií 06.08. ve 03:30 našeho času. Finále je na programu tentýž den ve 12 hodin. (13:39:34)
     
    Konec zápasu
     
    00:08
    Argentinky vyhodily míček přes celé hřiště a už se pomalu chystají slavit!
     
    00:17
    Ohromně důležitý zákrok teď předvedla Succiová, která zbystřila míček, který se nečekaně odrazil k Indce ve střeleckém kruhu a ta ho tečovala na branku.
     
    01:35
    Další špatná indická přihrávka poslala do rychlého brejku dvě argentinské útočnice, které sice gól nakonec nezaznamenaly, ale aspoň opět ukrojily podstatnou část ze zbývajícího času.
     
    02:10
    Argentinky drží míček v posledních minutách skoro jen na útočné polovině a moc ho protihráčkám nepůjčují. Od finále je dělí skoro jen dvě minuty.
     
    03:53
    Další akce Indie skončila ve třetí čtvrtině herní plochy. Teď už je opravdu bez sil a vypadá to, že dnes už branku nezaznamená.
     
    05:45
    Už to pomalu vypadá, jako by Asiatkám došly síly. Jejich aktivní pressing je pryč, už se ani tolik nedostávají k míčku a pouštějí soupeřky do hry.
     
    06:47
    Merinová se krásně protáhla podél vnější brankové čáry poté, co si míček několikrát přiťukla hokejkou ve vzduchu. Jenže před branku se dostala už bez něj.
     
    07:31
    Snad poprvé se do útoku dostaly v poslední čtvrtině i hokejistky Argentiny. Ty chvíli kombinovaly u vnější brankové čáry, ale absolutně nic z toho nebylo.
     
    09:06
    Hráčky z Asie nakonec po další akci vybojovaly trestný roh. Vypálily velmi dobře, ale pohotovým zákrokem ve skoku do pravé strany se blýskla gólmanka Argentiny Succiová.
     
    09:34
    Indky dlouho kombinoval na pravé straně. Nakonec ale nic nezískaly. Není z toho ani střela.
     
    10:49
    Lalremsiami tečovala tvrdou střelu spoluhráčky těsně před gólmankou Succiovou. Míček se proletěl kousíček od pravé tyčky z pohledu hráčky!
     
    12:14
    Reprezentantky Indie velmi dobře napadaly a několikrát získaly míče k z argentinské rozehrávky. Stále si ale nevypracovaly žádnou pořádnou střeleckou pozici.
     
    13:30
    Indky do poslední čtvrtiny vlétly opravdu ve vysokém tempu. Vždyť je dělí jediný gól. Argentina se patrně chce zatáhnout a hlavě si hlídat defenzívu.
     
    Čtvrtá čtvrtina
     
    00:15
    Třetí čtvrtina se už spíše dohrává. Oba týmy chtějí pošetřit síly na poslední, závěrečnou část. V ní bude muset Indie opravdu zabrat.
     
    01:32
    Indky se konečně prezentovaly zajímavějším útokem, ale nakonec se stejně nedostaly ke střele. Na hranici střeleckého kruhu byl míček zablokován.
     
    03:02
    Další faul Argentiny opět přenechává míček soupeřkám. Jihoameričanky s tím ale hrubě nesouhlasí. Dnes mají se sudí obrovský problém a už jsou hodně naštvané.

    Jiří Polášek

    Amber Church (NZL), Sarah Wilson (GBR)
    Sestavy:

    Argentina: Succiová – Gorzelanyová, Raposo Ruiz de los llanosová, Forcheriová, Barrionuevová (C), Costa Biondiová – Toccalinová, Alonsová, Sanchez Mocciaová, Sauze Valdezová, Trinchinettiová, Reteguiová, Maccariová – Albertarriová, M. J. Granattová, Merinová, M. V. Granattová, Jankunasová

    Indie: Savida – Kaur, Ekka, Khokhar, Pradhan, Udita – Kaur, Monika, Nisha, Toppo, Pukhrambam, Tete, Neha – Devi, Katariya, Lalremsiami, Kaur, Rani (C)
    thejrc.org