Týmy (ženy) - semifinále Čína - Německo 3:0 (kon.) | Týmy (muži) - semifinále Čína - Jižní Korea 3:0 (kon.)
Týmy (muži) - semifinále Japonsko - Německo 2:3 (kon.)
konec
Týmy (muži) - semifinále

Čína - Jižní Korea 3:0

Středa 04.08.2021, 07:30Olympijské hry - Stolní tenis
Sledujte:¨
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit na počtenou. (09:49:53)
     
    Ma Lun neztratil skvěle rozehraný zápas a v pátém setu nedal Lee Sang-su šanci, povolil mu pouze šest bodů. Číňan získal potřebný třetí bod a posunul svůj tým do finále, v němž se utká s vítězem odpoledního souboje mezi Japonskem a Německem.
     
    Dotáhne Lee Sang-su senzační obrat? Nejprve odvrátil mečbol, aby pak sám sám proměnil třetí setbol a poslal zápas do rozhodujícího pátého dějství.
     
    Zápas pokračuje! Lee Sang-su si vytvořil náskok 9:6, který už nepustil. Za stavu 10:9 sice podával soupeř, ale to Jihokorejce nerozhodilo a vynutil si čtvrtou sadu.
     
    Světová dvojka zvládla i druhý set. Pokud se nestane nic neočekávaného, postoupí čínští stolní tenisté do olympijského finále ve třech zápasech.
     
    Ma Lung udělal důležitý první krok. Prohrával v prvním setu 4:7, ale třemi získanými body v řadě vyrovnal a v koncovce prokázal pevnější nervy, vyhrál 11:9. Lee Sang-su musí přidat.
     
    Dramatická třetí sada nakonec přinesla rozuzlení druhého duelu. Fan Čen-tung musel odvracet setboly, ale poradil si na jedničku a za stavu 15:4 proměnil mečbol, posunul tak Čínu do vedení 2:0. Poslat do finále ji v následujícím zápase dvouhry může Ma Lung.
     
    Zdálo se, že Jang Woo-jin srovná stav utkání na 1:1, jenže ztratil nadějné vedení 7:2 a v koncovce nedokázal odvrátit setbol soupeře, je tak jediný set od porážky.
     
    V akci už je světová jednička Fan Čen-tung, jehož soupeřem je dvanáctý nejlepší hráč současnosti Jang Woo-jin. První set vyzněl lépe pro Číňana, a to v poměru 11:7.
     
    První bod putuje do Číny. Sü Sin s Ma Lungem potvrdili roli velkých favoritů a dvojici Čong Jong-sik/Lee Sang-su porazili hladce ve třech setech.
     
    Druhý set skončil stejným výsledkem, tedy 11:5. Jihokorejci viditelně nejsou tak dobře sehraní, navíc nedisponují ani tak vysokou kvalitou.
     
    První set dopadl dle očekávání. Čínská dvojice byla od prvních výměn lepší a úvodní dějství ovládla zaslouženě 11:5.
     
    Stolní tenisté Číny jsou obrovským favoritem a bylo by obrovským překvapením, pokud by nepostoupili do finále. Úvodní čtyhru odstartuje souboj mezi páry Sü Sin/Ma Lung – Čong Jong-sik/Lee Sang-su.
     
    Začalo semifinále mezi Čínou a Jižní Koreou.
     
    Semifinálové zápasy

    Čína – Jižní Korea
    Japonsko – Německo
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování semifinále týmů žen ve stolním tenise, kde se rozhodne o finálovém složení, ale i o tom, kdo bude bojovat o bronz.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 07:30.

    Milan Huppert

    Semifinálové zápasy
    Čína – Jižní Korea
    Japonsko – Německo
    thejrc.org