Finsko – Švýcarsko 8:1 (kon.) | USA – Německo 10:0 (kon.) | Česko – Rusko 3:7 (kon.)
Slovensko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
3:7 (1:0, 1:5, 1:2)
Rusko
Středa 04.08.2021, 19:00 • FOSFA Arena Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání na shledanou. (21:54:50)
     
    Nejlepší hráč zápasu (CZE): Dominik Rymon

    Nejlepší hráč zápasu (RUS): Matvej Mičkov
     
    V dnešním akcí nabytém utkání jsem byli svědky překvapivého českého výkonu na začátku i síly ruské mašiny v celé své kráse. V první dvacetiminutovce to vypadalo opravdu hodně nadějně pro výběr Jakuba Petra. Ten totiž zásluhou Matyáše Šapoliva vedla 1:0. Na začátku druhé třetiny ale domácí poznali zač je toho sehraný ruský tým. Hned po 30 vteřinách započala doslova gólová sprcha o kterou se během čtyř minut postupně postarali Matvej Mičkov, Ivan Mirošničenko, Ilja Rogovskij a Daniil Grigorjev. Po tomto naprostém selhání domácího mančaftu to vypadalo na pořádnou hokejovou katastrofu pro české barvy. Na konci druhé části to ale ještě zvládl pořádně zdramatizovat Aleš Čech, který snížil na 2:4. Poté ale přišla blesková odpověď jménem Matvej Mičkov. V posledním dějství se výkony českého mančaftu příliš nezlepšily. Výsledkem toho byla branka Ivana Děmidova. Jeho spoluhráč Ilja Rogovskij ale nechtěl zůstat pozadu a tak se i on připsal už podruhé do tabulky střelců dnešního zápasu. Těsně před koncem však přišly dvě vyloučení z řad ruské sborné. To první sice zůstalo nepotrestané, nicméně to druhé využil Dominik Petr, který se tak postaral o konečný stav dnešního utkání.
     
    Konec zápasu.
    59:33 Dominik PETR - 3:7
     
    59:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak pozdě ale přece! Asi tak by se dala popsat důležitost pravděpodobně poslední branky domácího týmu. Postaral se o ní DOMINIK PETR. Asistence: Dominik Rymon.
     
    58:37
    Tak se nám situace s oslabením na straně hostů opakuje. Tentokrát už ale nemá pravděpodobně soupeř co získat kromě dotahující branky. Moc k ní ale zatím nemá ani výkony na ledě.
     
    57:38
    Vyloučení v týmu Rusko (Ruslan Gazizov – 2 min., podrážení).
     
    56:57
    Už se blíží velice rychlým tempem závěr početní výhody a sním i velice pravděpodobný konec utkání. Ten vypadá pro české barvy velice nepříznivě a postup do semifinále je už opravdu hodně daleko.
     
    55:58
    Toto je jedinečná šance domácí mančaft aspoň o snížení velkého rozdílu ve skóre. Střel zatím není vůbec málo a z toho jsou některé i hodně nebezpečné. Žádná z nich ale ne a ne projít přes kvalitní zákroky Ivanova.
     
    54:59
    Vyloučení v týmu Rusko (Vladislav Sapunov – 2 min., držení).
     
    53:49
    Šapovaliv se svým pokusem nepřekvapil Ivanova, který si všechno pojistil i přes malý počet střel na jeho osobu. Právě za malý počet zakončení může děkovat jak své defenzívě, tak ne moc působivému českému útoku.
     
    52:50
    Formánek pokusil vyslat Soukupa do útoku křižnou přihrávkou. Ta mu ale projela mezi holí a bruslemi, takže nakonec skončil kotouč na hokejkách soupeře.
     
    51:21
    Opět se nám začíná hra trochu vyrovnávat, což by mohlo přinést i akci na druhé straně kluziště. Času na vyrovnání mají domácí mladící už ale opravdu málo.
     
    49:52
    Po pár minutách se zmocnil kotouče Sapoušek se Slavíčkem, kdy se pokusili rychlým výmykem dva na dva překvapit ruskou obranu. Ta ale byla pozorná a vypíchla jednomu z útočících hráčů kotouč.
     
    48:53
    A máme tady další útok hostů. Defenzíva soupeře i za podpory fanoušků drží, otázka je ale na jak dlouho, jelikož dneska udělala už mnoho chyb.
     
    47:54
    Tak toto už mohl být třetí slepený gól a určitě z nich nejhezčí! Do úniku dva na nikoho se dostala dvojce ruských mladíků, kteří si ale špatně rozvrhli situaci a nedokázali propašovat kotouč za záda českého maskovaného muže.
    46:55 Ilja ROGOVSKIJ - 2:7
     
    46:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak tady přálo i štěstíčko ruským hráčům. Po mnoha odrazech v brankovišti si všiml puku u své hole ILJA ROGOVSKIJ, který svým zakončením nedal Špunarovi nejmenší šanci na zákrok.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 9. Šapovaliv (Kulich), 38. Čech (Prčík), 60. Petr (Rymon) – 21. Mičkov (Maljavin, Kudrjacev), 22. Mirošničenko (Gazizov, Duda), 23. Rogovskij (Trikozov), 25. Grigorjev (Sapunov), 39. Mičkov (Rogovskij), 47. Děmidov (Gazizov, Davydov), 47. Rogovskij


    Česko: Špunar (Schnattinger) – Čech (A), Prčík, Alscher, Němec, Cibulka, Puchala, Krajčík – Kulich (C), Šapovaliv (A), Rymon – Hujer, Sapoušek, Slavíček – Šalé, Petr, Jecho – Formánek, Soukup, Bareš – Šmajda.
    Rusko: S. Ivanov (Murašov) – Maljavin, Kudrjacev, Sapunov, Duda, Remezovskij, Guljajev, Baraboša – Perevalov, Kvočko, Mičkov (A) – Mirošničenko (C), Davydov, Gazizov (A) – Trikozov, Děmidov, Sinjatkin – Larkin, Rogovskij, But – Grigorjev.

    Rozhodčí: Kika, Šír – Lederer, Rožánek
    thejrc.org