Finsko – Švýcarsko 8:1 (kon.) | USA – Německo 10:0 (kon.) | Česko – Rusko 3:7 (kon.)
Slovensko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
3:7 (1:0, 1:5, 1:2)
Rusko
Středa 04.08.2021, 19:00 • FOSFA Arena Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    59:33 Dominik PETR - 3:7
     
    59:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak pozdě ale přece! Asi tak by se dala popsat důležitost pravděpodobně poslední branky domácího týmu. Postaral se o ní DOMINIK PETR. Asistence: Dominik Rymon.
    46:55 Ilja ROGOVSKIJ - 2:7
     
    46:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak tady přálo i štěstíčko ruským hráčům. Po mnoha odrazech v brankovišti si všiml puku u své hole ILJA ROGOVSKIJ, který svým zakončením nedal Špunarovi nejmenší šanci na zákrok.
    46:17 Ivan DĚMIDOV - 2:6
     
    46:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla branka která pravděpodobně utlumila jakékoli naděje českého týmu. Zasloužil se o ní IVAN DĚMIDOV. Asistence: Ruslan Gazizov a Daniil Davydov.
    39:00 Matvej MIČKOV - 2:5
     
    39:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom tu máme změnu stavu, ale na opačné straně! Postaral se o ní MATVEJ MIČKOV, který svým zakončením přidal již pátou branku ruské sborné v této třetině. Asistence: Ilja Rogovskij.
    37:01 Aleš ČECH - 2:4
     
    37:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto ještě může být pořádné drama! V závěru druhé dvacetiminutovky se výkony domácích jasně zlepšili a nyní hrají jako svatou vodou pokropení. Z toho dokázal vytěžit zakončení ALEŠ ČECH, který střelou od modré prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Asistence: Matěj Prčík.
    24:07 Daniil GRIGORJEV - 1:4
     
    24:07
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Na ruských hráčích jde vidět značné povzbuzení, které v kombinací se soupeřem, který je naprosto zdrcený, přináší už čtvrtou branku. Jejím autorem je DANIIL GRIGORJEV. Asistence: Vladislav Sapunov.
    22:24 Ilja ROGOVSKIJ - 1:3
     
    22:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je Ruská mašina jak ji známe! Během pár minut dokázali tři hráči využít rozhozeného domácího týmů vstřelit branku. Tentokrát se o to zařídil ILJA ROGOVSKIJ, který překonal značně zdrceného Špunara. Asistence: Gleb Trikozov.
    21:26 Ivan MIROŠNIČENKO - 1:2
     
    21:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak toto je velice rychlý obrat a nadějně rozjetý zápas se domácím rozpadá přímo pod rukama. Tentokrát se prosadil IVAN MIROŠNIČENKO, který využil zmatku v obraně soupeře. Asistence: Ruslan Gazizov a Arťom Duda.
    20:31 Matvej MIČKOV - 1:1
     
    20:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla velká chyba v podobě české obrany, která je potrestaná tou nejhorší možností. Obránci si nepohlídali po mantinelu přijíždějícího MATVEJE MIČKOVA, který udělal pár rychlých kroků od hrazení a zakončil přesně a neomylně. Asistence: Amdrej Maljavin a Kirill Kudrjacev.
    08:28 Matyáš ŠAPOVALIV - 1:0
     
    08:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak toto byla akce s hodně šťastným odrazem! Ke střele se dostal Jiří Kulich. Jeho zakončení ale skončilo na betonech Ivanova. Odraz byl ale hodně přívětivý pro MATYÁŠE ŠAPOVALIVA, který už kotouč dostrkal za záda ochránce ruské klece. Asistence: Jiří Kulich.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 9. Šapovaliv (Kulich), 38. Čech (Prčík), 60. Petr (Rymon) – 21. Mičkov (Maljavin, Kudrjacev), 22. Mirošničenko (Gazizov, Duda), 23. Rogovskij (Trikozov), 25. Grigorjev (Sapunov), 39. Mičkov (Rogovskij), 47. Děmidov (Gazizov, Davydov), 47. Rogovskij


    Česko: Špunar (Schnattinger) – Čech (A), Prčík, Alscher, Němec, Cibulka, Puchala, Krajčík – Kulich (C), Šapovaliv (A), Rymon – Hujer, Sapoušek, Slavíček – Šalé, Petr, Jecho – Formánek, Soukup, Bareš – Šmajda.
    Rusko: S. Ivanov (Murašov) – Maljavin, Kudrjacev, Sapunov, Duda, Remezovskij, Guljajev, Baraboša – Perevalov, Kvočko, Mičkov (A) – Mirošničenko (C), Davydov, Gazizov (A) – Trikozov, Děmidov, Sinjatkin – Larkin, Rogovskij, But – Grigorjev.

    Rozhodčí: Kika, Šír – Lederer, Rožánek
    thejrc.org