57 - 60 kg: Semifinále (ženy) (kon.) | 48 - 52 kg: Semifinále (muži) (kon.)
69 - 75 kg: Semifinále (muži) (kon.) | 52 - 57 kg: Finále (muži) Vítěz: A. Batyrgazijev (ROC) (kon.)
konec
52 - 57 kg: Finále (muži)

Vítěz: A. Batyrgazijev (ROC)

Čtvrtek 05.08.2021, 08:45Olympijské hry - Box
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (09:03:23)
     
    Olympijským vítězem ve váze 52 – 57 kilogramů se stal třiadvacetiletý Albert Batyrgazijev. Ruský reprezentant do finále proti Dukeovi Raganovi vlétl ve velkém stylu, čímž jej pořádně překvapil. První dvě kola si podmanil a po bodování rozhodčích bylo jasné, že mu ve třetím kole stačí, aby se udržel na nohou. To se podařilo, a přestože ve třetím kole získal Ragan na svou stranu hned čtyři rozhodčí z pěti, tak celkovým součtem 3:2 vyhrál Batyrgazijev.
     
    Zlatou olympijskou medaili získává Albert Batyrgazijev! Třetí kolo sice podle čtyř rozhodčích patřilo Američanovi Raganovi, ale první dvě kola patřila ruskému boxerovi.
     
    Poslední minuta dělí Alberta Batyrgazijeva od zlaté olympijské medaile. Ragan trefil dobrou pravou zadní, ale nedokázal dát soupeři sérii úderů, zůstalo u jedné.
     
    Ale ruský boxer odmítá bránit vítězství a jde si pro vítězství i ve třetím kole. V postoji pracuje parádně, Ragan jeho tempo vůbec nestíhá.
     
    Je tu poslední kolo a Albert Batyrgazijev si určitě je vědom, že zlatu má blíže on. Rusovi víceméně stačí udržet se na nohou a odvracet útoky protivníka.
     
    Jenže poslední půl minuta druhého kola byla jednoznačně v režii Alberta Batyrgazijeva, jenž rozhodl o dalším přiblížení se vytoužené zlaté medaili. Ragana zatlačil do rohu a tam mu uštědřil několik tvrdých úderů. Pro Američana hlasoval pouze rozhodčí z Austrálie.
     
    Z druhého kola zbývá poslední minuta zde situace ani zdaleka není tak jednoznačná a řekl bych, že má dokonce mírně navrch Američan! Batyrgazijev ztratil rytmus a v defenzivě se mu tolik nedaří.
     
    Dobrá pravá od Ragana! Američan konečně ukazuje, co v něm je. Konkurent, lehce zaskočený aktivitou Američana, lehce poodstoupil, aby nabral nové síly.
     
    Jen co odstartovalo druhé kolo, Albert Batyrgazijev přiběhl k soupeři rozdávat další rány. Rus boxuje s obrovským zápalem, zatímco Ragan vypadá, jako by se šetřil. Těžko ovšem říct, na co.
     
    První kolo míří zaslouženě za ruským boxerem. Albert Batyrgazijev byl aktivnější, snažil se vymýšlet. Jeho americký soupeř jen bránil a rozdával údery z defenzivy, přesto si na svou stranu získal jednoho rozhodčího. To mu ovšem nestačí, zbylí čtyři byli opačného názoru.
     
    Poslední minuta do konce kola a Albert Batyrgazijev předvedl velmi dobrý výpad, jemuž se Ragan nedokázal ubránit a zůstává pod tlakem.
     
    Levá pravá pro od Alberta Batyrgazijeva. Američan Duke Ragan se ovšem rychle vzpamatoval a také trefil svého soka do hlavy tvrdou pravou.
     
    Aktivněji vstoupil o finálového zápasu ruský boxer, který čas uskakuje a pak se snaží zaútočit. Ragan zatím bez problémů kryje a sám je tím, kdo spíš v obraně rozdává rány.
     
    Zápas začal.
     
    Mírným favoritem zápasu bude Albert Batyrgazijev, který ale neměl vůbec lehkou cestu turnajem. Na úvod sice ještě porazil Dominikánce de la Cruze hladce 5:0, ale následně měl velké problémy nejen porazit Mongola Erdenebata, ale i Kubánce Alvareze. V obou případech rozhodovali rozhodčí a zápasy dopadly stejným výsledkem, vítězstvím na kola v poměru 3:2 pro Rusa.

    Ani Duke Ragan to neměl jednoduché. Musel už do předkola, v němž porazil těsně 3:2 na kola Francouze Kistohurryho. Ve druhém kole si hladce 5:0 poradil s Kazachem Temiržanovem, aby svedl další těsnou, ale úspěšnou bitvu s Irem Walkerem. Mezi čtyřmi nejlepšímu si vyšlápl na Ghaňana Takyie, jemuž povolil vyhrát jediné kolo.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné čtvrteční ráno. Vítám vás při finále boxerského zápasu váhoví kategorie 52-57 kg, v němž změří síly Američan Duke Ragan a Rus Albert Batyrgazijev.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:35.

    Milan Huppert

    bahis siteleri