Dopolední program (kon.) | Odpolední program (kon.)
konec
Odpolední program

Čtvrtek 05.08.2021, 10:00Olympijské hry - Karate
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:08:41)
     
    Medailové pořadí (kumite do 55 kg – ženy):

    1. Ivet Goranovová (BUL)
    2. Anželika Terljugaová (UKR)
    3. Bettina Planková (AUT)
    3. Wen Tzu-yun (TPE)
     
    Finále žen do 55 kg (kumite) skončilo
     
    Zlato jde do Bulharska! Ivet Goranovová (BUL) vyhrála hned o čtyři body. Stříbro nakonec brala Anželika Terljugaová (UKR). I když zpočátku byl stav vyrovnaný, následovalo bulharské juko, waza-ri a znovu ještě jedno juko, a o vítězi tedy bylo rozhodnuto. Nutno podotknout, že za výkony v celém programu nejcennější kov poputoval zřejmě na správná místa.

    Ivet Goranovová (BUL) – Anželika Terljugaová (UKR) 5:1
     
    Finále žen do 55 kg (kumite) začalo
     
    Medailové pořadí (kumite do 67 kg – muži):

    1. Steven Da Costa (FRA)
    2. Eray Şamdan (TUR)
    3. Darchan Assadilov (KAZ)
    3. Abdelrahman Al-Masatfa (JOR)
     
    Finále mužů do 67 kg (kumite) skončilo
     
    Steven Da Costa (FRA) je olympijským vítězem! Zlato získal díky povedenému waza-ri a závěrečnému ipponu. Eray Şamdan (TUR) se nedokázal dopracovat ani k jednomu bodu, musel zkrátka uznat, že jeho soupeř byl tím lepším. Turek tak sebral stříbrnou medaili.

    Steven Da Costa (FRA) – Eray Şamdan (TUR) 5:0
     
    Finále mužů do 67 kg (kumite) začalo
     
    A pojďme na bitvy o zlato. Rozdávat se bude v kategorii mužů do 67 kilogramů a také v kategorii žen do 55 kilogramů. Kumite dnes jednoduše nabídne své poslední dva duely.
     
    Semifinále žen do 55 kg (kumite) skončilo
     
    SF2
    Také druhá semifinálová bitva nabídla parádní drama! Anželika Terljugaová (UKR) zhruba minutu před koncem bodovala na ippon a vytvořila si tříbodový náskok, Wen Tzu-yun (TPE) stačila jen vteřinu před koncem také zaipponovat a vyrovnala. Nakonec ale rozhodlo pravidlo hantei, a tak do finále prošla Ukrajinka, protože to byla ona, kdo získal první bod. Reprezentantka Čínské Tchaj-peje tak musela vzít v potaz, že uzme bronz.

    Anželika Terljugaová (UKR) – Wen Tzu-yun (TPE) 4:4
     
    SF1
    Ivet Goranovová (BUL) zvládla tuhle těsnou bitvu a po třech vítězstvích v základní skupině A si připsala už čtvrtou v řadě. Bettina Planková (AUT) ale hodně odolávala. Sedmnáct vteřin před koncem vyrovnala díky ipponu, avšak Bulharka nakonec ještě stačila do časového limitu zaznamenat juko jen osm vteřin do samého závěru a radovala se z postupu do finále! Rakušanka bere bronz.

    Ivet Goranovová (BUL) – Bettina Planková (AUT) 4:3
     
    Semifinále žen do 55 kg (kumite) začalo
     
    Dnešní odpolední program karate nabídne už pouze čtyři další zápasy, a to v rámci kumite. Na řadu přichází kategorie žen do 55 kilogramů, v jejímž semifinále se, připomeňme ještě jednou, představí tři Evropanky a jedna asijská karatistka.
     
    Semifinále mužů do 67 kg (kumite) skončilo
     
    SF2
    Druhým finalistou pro kategorii do 67 kilogramů mužů se stal Eray Şamdan (TUR). Ten zaznamenal sice pouhá dvě juka, i ty ale mohou stačit na vítězství. Abdelrahman Al-Masatfa (JOR) nedokázal ani jednou zaútočit úspěšně, a musí se tak také spokojit pouze s bronzem.

    Abdelrahman Al-Masatfa (JOR) – Eray Şamdan (TUR) 0:2
     
    SF1
    Steven Da Costa (FRA) se stává prvním finalistou kategorie do 67 kilogramů v rámci kumite. Ačkoli Darchan Assadilov (KAZ) vedl díky waza-ri, Francouz si hned zapsal ippon a následně stvrdil svůj úspěch zásluhou waza-ri. Na kazašského reprezentanta tak "zbyl" jen bronz.

    Darchan Assadilov (KAZ) – Steven Da Costa (FRA) 2:5
     
    Semifinále mužů do 67 kg (kumite) začalo

    Patrik Sandev

    thejrc.org