Zlín – Teplice 3:0 (kon.) | Č. Budějovice – Ostrava 1:3 (kon.) | Hr. Králové – Liberec 1:1 (kon.)
Sparta – Karviná 2:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:1 (0:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 07.08.2021, 16:00 • Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne všem příznivcům českého fotbalu. FORTUNA:LIGA pokračuje o víkendu zápasy třetího kola, dnes se bude hrát na čtyřech stadionech. Společně se budeme věnovat souboji mezi Hradcem Králové a Slovanem Liberec. Začínáme v 16:00.
     
    FC Hradec Králové

    Dva zápasy, dva body. Východočeši nezažívají úplně špatný návrat do nejvyšší fotbalové soutěže, ale moc dobře si uvědomují, že z úvodních dvou kol šlo vytěžit i více. Především proti Bohemians byli svěřenci Miroslava Koubka lepším mužstvem, prezentovali se aktivním fotbalem a zcela oprávněně si mohli dělat zálusk na tříbodový zisk. Na trefu Daniela Vašulína ale po poločase odpověděl David Puškáč a vyrovnaný stav 1:1 vydržel až do závěrečného hvizdu. Královéhradečtí fotbalisté vedli také v Karviné, kde je o vítězství připravil estonský záložník Sinjavskij. Vyjde to na třetí pokus? V cestě stojí trápící se Liberec, se kterým Východočeši nevyhráli už devět soutěžních zápasů v řadě.
     
    FC Slovan Liberec

    Pavel Hoftych musí na začátku nové sezony řešit dobře známé problémy. Liberci se během léta rozpadla základní sestava a na herním projevu je to znát. Sadílka, Peška, Mosqueru nebo Karafiáta nedokážou Severočeši nahradit z vlastních zdrojů. Pokud se chtějí ucházet o pohárové příčky, potřebují nutně posílit. I výsledky ukazují, že to zatím neklape. Slovan odehrál dva domácí zápasy, ale nezískal ani bod. Nejprve podlehl Slovácku 0:1, jedinou branku obstaral veterán Petržela. Minulý víkend museli liberečtí fotbalisté skousnout potupný debakl 0:5 od pražské Sparty, která je předčila ve všech ohledech. Dnes se navíc musí obejít bez vykartovaného Theodora Gebre Selassieho.
    Severočeši rozšiřují kádr o Christiana Frýdka, který přichází na přestup z pražské Sparty.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Fendrich – Mejdr, Jakub Klíma, Donát, Urma – J. Rada, Kodeš – Prekop, P. Dvořák, Vlkanova (C) – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, Jakub Rezek, Kubala, Harazim.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Chaluš, Mikula (C), Fukala – Nečas, Faško, Havelka, Gembický – Rabušic, Rondić.
    Náhradníci: Vliegen – Mészáros, Ch. Frýdek, Jan Matoušek, Michal, Novotný, Purzitidis.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – Radim Dresler, Martin Leška.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Zbyněk Proske dal pokyn k zahájení utkání, pojďme na to! Rozehrávky se ujali fotbalisté Liberce, kteří nastupují v modrých dresech, naopak svěřenci trenéra Koubka budou hrát v bílém.
     
    2
    Radova nepovedená zpětná hlavička zadělala hradecké obraně na problémy. Mejdr ukopl Gemgickému míč pouze na roh.
     
    3
    Domácí tým si s bráněním standardní situace věděl rady. Rychlou protiakci táhli Vlkanova s Urmou, který si chytře došel pro faul od Koscelníka.
     
    4
    Netrvalo to dlouho a Severočeši zahrávali další standardní situaci. Ve vápně se srazili Rondić s Mejdrem, sudí volá na trávník zdravotníky obou celků.
     
    5
    Naštěstí se nejednalo o nic vážného, liberecký útočník si z předchozí situace odnesl lehké krvácení z nosu. Oba fotbalisté už jsou zpět na place.
    5. Vašulín v pádu mířil mimo
     
    6
    První útočné snažení Východočechů měl na starost Vlkanova. K jeho přízemní nabídce se protlačil Vašulín, ale ve skluzu mířil o pořádný kus vedle branky.
     
    7
    Oba týmy si v úvodu zápasu počínají hodně nepřesně. Vilém Fendrich nyní poslal výkop do zámezí a pouze odevzdal balon Slovanu.
     
    8
    Michael Rabušic počítal s odpískáním faulu po souboji s Urmou, a proto sáhl po míči rukou. Rozhodčí ale posoudil střet jako nedovolený, rozehrávat bude Hradec.
     
    9
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hned první výraznější možnost tohoto zápasu končí gólem Hradečtí si ve vápně počínali velice nedůrazně, když nechali Gembického centr doputovat až k MiICHAELU RABUŠICOVI. Zkušený útočník zamířil do protipohybu Viléma Fendricha a vstřelil první branku Slovanu v této sezoně.
    9. Michael RABUŠIC - 0:1
     
    11
    Havelka se po Fukalově autovém vhazování snažil prostrčit balon na rozběhnutého Faška, ale jeho záměr přečetl vracející se Rada.
     
    12
    Opět jsou v akci zdravotníci. Tentokrát pouze ti liberečtí, kteří se vydali zkontrolovat na trávníku ležícího Michala Fukalu. Vše by mělo být v pořádku.
     
    13
    Menší strkanice se rozpoutala po souboji Urmy a Rondiće. Sudí Proske si všechny aktéry pozval na menší rozpravu a situaci uklidnil.
     
    14
    Rada z otočky pouze odevzdal balon soupeři. Fukala na to konto přesně přenesl hru na Nečase. Fanoušci Hradce se dožadovali odmávání ofsajdu, ale vše bylo v pořádku.
     
    15
    Severočeši z následného náporu nevytěžili nic, protože Michael Rabušic v souboji u praporku přišlápl kotník bránícímu Urmovi.
     
    16
    Votroci se zatím nedokážou usadit na útočné polovině. Nepovedlo se to ani Vašulínovi, který marně skákal za Mejdrovým vysokým pasem.
     
    17
    Prekop se dobře vrátil a zastavil balon těsně před Gemgickým. Bohužel pro Hradec jej ale poslal za čáru, bude z toho rohový kop.
     
    18
    Hradecká defenziva v pokutovém území nepřipustila další nepříjemnost. Následnou akci Liberce zastavil ofsajd Martina Koscelníka.
     
    19
    V Mladé Boleslavi bylo srovnáno, ale hradecká radost nevydržela příliš dlouho. Sudí Proske po přezkoumání situace u videa odvolal gól Jakuba Klímy kvůli ofsajdu.
     
    21
    Nechme se překvapit, jak předchozí situace na domácí tým zapůsobí. Momentálně se svěřenci Miroslav Koubka musí bránit dalšímu rohu.
     
    23
    Hradečtí zadáci odvrátili balon mimo pokutové území. Něco vymyslet se pokoušel Martin Nečas, kterého fauloval Otto Urma.
     
    24
    Ani další situace před Fendrichovou brankou nezaváněla nebezpečím. Kodeš navíc při vývozu balon z obranné poloviny vybojoval faul.
     
    25
    Votroci působí poněkud opařeným dojmem. Nutno podotknout, že směrem vpřed zatím působí bezradně. Ani situace před neuznaným gólem nesplňovala parametry ofenzivní akce.
     
    27
    Náznak něčeho nebezpečného s sebou vedl Adam Vlkanova. Do vápna se nedostal, ale po Chalušově faulu na hradeckého kapitána uvidíme přímý kop.
     
    28
    A viděli jsme také zákrok Milana Knoblocha. Donátova hlavička ovšem postrádala razanci i přesnost, snadná práce pro brankáře Severočechů.
     
    29
    Nečas si to namířil ke středu hřiště a podělil se o balon s Gembickým. Ránu libereckého záložníka tečoval Mejdr přesně do Fendrichových rukavic.
     
    30
    Je za námi třicet minut z prvního poločasu. Nesledujeme příliš atraktivní fotbal, zápasu schází výraznější ofenzivní aktivita z obou stran.
    30. Prekop vyslal skákavou jedovku
     
    31
    Hradečtí fotbalisté vyslyšeli volání svých fanoušků a vypracovali si zajímavou možnost. Po centru z levé strany pálil Prekop, ale balon doskákal jen vedle branky hostí.
     
    32
    Havelka u střídaček ostře a zezadu zajel do Vlkanovy. Sudí Proske tasí žlutou kartu, ale ještě si půjde zákrok znovu prohlédnout k VARu. Tohle zavání vyloučením.
     
    34
    Žlutá karta se ruší, Slovan bude opět po týdnu dohrávat v deseti. Zbyněk Proske totiž po zhlédnutí inkriminované situace u videa posílá Filipa Havelku předčasně do sprch.
     
    36
    Filip Havelka si toho na cestě do útrob stadionu vyslechl hodně od hradeckých fanoušků. Uvidíme, jak Východočeši s přesilovkou naloží.
     
    37
    Liberec dle očekávání rezignuje na jakékoliv aktivnější napadání soupeřovy rozehrávky. Hosté čekají na vlastní polovině a poctivě brání.
     
    38
    Skvělá rána Prekopa a ještě lepší zákrok Knoblocha. Hradecký záložník si nachystal míč na levačku a zamířil pod horní tyč, ale gólman Slovanu se nenechal překvapit.
    38.
     
    39
    Viděli jsme střelecký pokus také na druhé straně. Postaral se o něj Gembický, ale balon skončil vysoko nad horní tyčí Fendrichovy branky.
     
    40
    Dnes velice jistě hrající Klíma se vydal na ofenzivní výlet. Přihrávku adresoval na Vlkanovu, kterého čistě odstavil Koscelník.
     
    41
    Trenér Hoftych reaguje na červenou kartu. Na lavičku neochotně odchází střelec prvního gólu Rabušic, místo něj nastupuje stoper Purzitidis.
     
    42
    Do konce prvního poločasu už moc času nezbývá, ale vzhledem k jeho průběhu se dá očekávat výraznější nastavení. Vydrží současný stav až do přestávky?
     
    43
    Otto Urma se blížil k šestnáctce. Pár metrů před ní jej tvrdě zastavil Purzitidis, ale sudí Proske nechává hru plynout. Tohle se určitě dalo odpískat.
     
    44
    Prekopův centr bez povšimnutí ostatních prolétl pokutovým územím, balon zamířil do zámezí. Zpět do hry jej pošle Milan Knobloch.
     
    45
    Za Donátovým pasem se na pravé lajně hnal Mejdr, těsně před nímž odkopl míč na tribunu rychle couvající Michal Fukala.
     
    45+1
    Zajímavá možnost Východočechů. Na rohový kop si naskočil Vašulín, ale jeden z blokujících hráčů Liberce tečoval jeho hlavičku vedle tyče.
     
    45+2
    Sudí si s oznámením délky nastavení dali trochu na čas. První poločas se protáhne o tři minuty.
     
    45+3
    Do libereckého vápna létá krátce před přestávkou jeden balon za druhým. Centrům schází přesnost, Knobloch může být zatím v klidu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi, Liberec zatím vede 1:0. O jedinou branku se už v deváté minutě postaral Michael Rabušic, který otevřel střelecký účet Slovanu v nové sezoně. Východočeši sice dokázali srovnat, ale Klímovu trefu odvolal VAR kvůli ofsajdu. Deset minut před přestávkou bylo video domácím naopak nakloněno. Sudí Proske zrušil žlutou kartu pro Filipa Havelku a rovnou jej poslal do šaten. Uvidíme, jak si Hradec s dlouhou přesilovkou poradí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Donátova průniková přihrávka nebyla úspěšná, balon si našel Chaluš. Nepovedl se ani pas z kopačky Purzitidise, který skončil v zámezí.
     
    48
    Votroci zahrávali dva rohové kopy. Po prvním z nich skončila Radova tečovaná rána vedle branky, o chvíli později zamířil Dvořák z hranice malého vápna do tyče.
    48. Tvrdá rána Rady, poté Prekop orazítkoval tyč
     
    49
    Nápor svěřenců Miroslava Koubka pokračuje. Z levé strany centroval Jakub Rada, ale ve vzduchu si nejlépe ze všech počínal liberecký kapitán Mikula.
     
    50
    Hradec vstoupil do druhého poločasu živě. Velice povedenou kličkou se u postranní čáry prezentoval Prekop, který kombinuje s Mejdrem.
     
    51
    A byl to právě pravý obránce domácích, kdo se štěstím připravil střeleckou pozici Radovi. Jeho rána z hranice vápna ale hradbou těl neprošla.
     
    52
    Na druhé straně v roli posledního hráče chyboval Klíma a poskytl možnost Rondićovi. Ten se po vzájemném souboji poroučel k zemi, ale pískat se nebude.
     
    53
    Probouzí se i domácí fanoušci. Radost jim udělal Prekop, který se znovu povedeně uvolnil, ale jeho následný centr patřil k těm slabším.
     
    54
    Mikula s Fukalou se nedomluvili a Urmův centr nechali prolétnout za sebe, jenže Jan Mejdr s něčím takovým nepočítal a nestihl zareagovat.
     
    55
    Purzitidis vyslal v ojedinělé liberecké akci na zteč Nečase, se kterým se však spolehlivě vrátil Urma a získal pro Votroky výkop.
     
    56
    Další centr poslal před Milana Knoblocha Jakub Rada. Domácí se k zakončení nedostali, nebezpečí odvrátil Chaluš.
     
    57
    O jakousi střílenou nabídku se pokoušel Otto Urma. Nevedl si podle představ, protože balon pouze odevzdal připravenému Knoblochovi.
     
    58
    Sudí Proske přerušuje hru, protože na trávníku zůstává po vzdušném souboji s Urmou ležet Nečas. Nemělo by se ale jednat o nic vážného.
     
    59
    Liberec provede hned dvojí střídání. Na plac by se měli podívat Jan Matoušek a Karol Meszáros. Otázkou zůstává, koho nahradí.
     
    60
    Ani další souboj s Rondićem nezvládl Jakub Klíma úplně stoprocentně, své původní zaváhání ale dokázal úspěšně napravit. Až nyní se dostane ke zmíněným střídáním.
     
    61
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jakub Nečas, přichází Karol Mészáros.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Dominik Gembický, přichází Jan Matoušek.
     
    62
    Urmovo vhazování vystihl Koscelník. Míč odhlavičkoval jen na hranici vápna, odkud z voleje vysoko nad branku pálil Adam Vlkanova.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Pavel Dvořák, přichází Jan Král.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Jan Matoušek (FC Slovan Liberec).
     
    64
    Domácí měli k dispozici standardní situaci. Míč prolétl až ke vzdálenější tyči, kde se po něm marně natahovali Urma s Králem.
     
    65
    Následovaly dva rohové kopy družiny trenéra Koubka. Tentokráte si liberecká obrana počínala o poznání spolehlivěji.
     
    66
    S touto příležitostí mohl Liberec naložit o poznání lépe. Centr z levé strany se až příliš snadno dostal k Rondićovi, který z voleje zamířil nad branku.
    66. Slovan po dlouhé době v útoku, pálil Rondič
     
    67
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Vyrovnávací trefa byla od začátku druhého poločasu ve vzduchu a nyní je opravdu tady. Celá situace se narodila po rohovém kopu. Adam Vlkanova načechral balon na hlavu střídajícího JANA KRÁLE, který se z bezprostřední blízkosti nemohl zmýlit.
    67. Jan KRÁL - 1:1
     
    68
    Slovan se okamžitě po rozehrávce vydal vpřed, ale Jan Matoušek mizernou přihrávkou vrátil míč soupeři. Bývalá opora Příbrami i dnes hledá herní pohodu.
     
    69
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Klíma, přichází Jiří Kateřiňák.
     
    70
    Vašulín z otočky našel Vlkanovu, jemuž v klíčový moment míč odskočil. Následná rána dobíhajícího Kateřiňáka si cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    71
    Hráči Slovanu jsou, co se hry do útoku týče, opravdu bezradní. Znovu to potvrdil Martin Koscelník, jehož přihrávka nenašla adresáta.
     
    72
    Mejdr trefil ramenem do hlavy Fukalu, který zůstává ležet na zemi. Šlo o nezaviněný souboj, hráči o sobě vůbec nevěděli.
     
    73
    Fukala je v péči zdravotníků. Nadávky hradeckých fanoušků na jeho adresu jsou v tomto případě opravdu zbytečné. Mládežnický reprezentant schytal pořádnou ránu zezadu do hlavy.
     
    74
    Na trávníku zůstává ležet další liberecký hráč. Tentokráte jde o Karola Meszárose, ale zdá se, že nejde o nic závažného.
     
    75
    Další rohový kop pro Hradec Králové vybojoval Vlkanova. Povede se domácím ze standardní situace znovu udeřit?
     
    76
    Všichni hráči se nacpali do malého vápna ke Knoblochovi, který se ale nenechal rozhodit a ve vzduchu si našel Vlkanovův centr.
     
    77
    Ani další standardní situace nepřinesla domácímu týmu gólovou radost. Chalušův nákop na útočnou polovinu si pohlídal Urma, ale kvůli napadajícímu Rondićovi odehrál do autu.
     
    78
    Přetažený centr si našel v pokutovém území Jan Mejdr. Jeho slalom skrze libereckou defenzivu netrval dlouho, sudí správně viděli hru rukou.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Daniel Vašulín (FC Hradec Králové).
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá ještě zhruba deset minut. Dočkáme se nějaké další branky, nebo si oba celky rozdělí po bodu za nerozhodný výsledek 1:1?
     
    81
    Fukala to nemyslel vůbec špatně, když zakroutil balon za obranu a hledal Matouška. Přihrávce ale dodal až příliš velkou razanci, čehož využil Fendrich.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Jakub Rada (FC Hradec Králové).
     
    83
    Urma načechral míč na hlavu Daniela Vašulína, kterému zakončení hlavou vůbec nesedlo. Knobloch už s výkopem nehodlá pospíchat.
     
    84
    Domácím fanouškům zatrnulo. Rondić vykouzlil náramný centr, na který ve vápně jen o kousek nedosáhl zcela osamocený Jan Matoušek.
     
    85
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Daniel Vašulín, přichází Filip Kubala.
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Rada, přichází Dominik Soukeník.
     
    86
    Liberečtí jsou v závěru utkání zatím překvapivě nebezpečnější. Koscelník odcentroval k Rondićovi, který hlavičkoval těsně mimo prostor mezi třemi tyčemi.
    86. Rondič hlavičkoval o metr vedle
     
    88
    Prekop zaměstnával oba stopery, kteří mu nechtěli dát ani centimetr prostoru. Povedlo se, balon po Fendrichově výkopu dolétl až ke Knoblochovi.
     
    89
    Zbytečný zákrok v podání Otta Urmy, který ve vzduchu pozdě dohrál Koscelníka a připravil tak Hradec Králové o míč a postavení na útočné polovině.
     
    90
    Vlkanova zasáhl rukou do obličeje Faška, sudí si jeho faul všiml. Domácímu kapitánovi se toto rozhodnutí nelíbilo, ale už s tím nic nezmohl.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty. Důležitý zákrok mezitím předvedl Fukala, když obranným skluzem zachránil Liberec od hrozby samostatného úniku.
     
    90+2
    Kateřiňákův roh dolétl ke Knoblochovi, který vyboxoval balon pouze ke Kodešovi, ale jeho ránu liberecká obrana úspěšně zablokovala.
     
    90+3
    Votroci se po dalším rohu dostali k zakončení, ale Jan Mejdr z dobré pozice hlavičkoval pouze do náruče připraveného gólmana Knoblocha.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ani závěrečný tlak domácích gól nepřinesl, utkání tedy končí nerozhodně 1:1. Do vedení se dostal Liberec díky Michaelu Rabušicovi, vyrovnávací trefu Jakuba Klímy odvolal VAR kvůli ofsajdu. Jeden z klíčových momentů přišel ve čtyřiatřicáté minutě, kdy byl po hloupém zákroku vyloučen Havelka. Po přestávce byl Hradec Králové aktivnější a po zásluze srovnal, když se hlavou trefil střídající Jan Král. Skóre už se nepohnulo a Votroci tak remizovali i ve třetím utkání nové sezony. Naopak Slovan získal do tabulky první bod.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:24.
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek víkendu. (17:59:43)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 67. J. Král (Vlkanova) – 9. Rabušic (Gembický)

    Karty:   79. Vašulín (HKR), 82. J. Rada (HKR) – 63. Jan Matoušek (LIB)   34. Havelka (LIB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:24.
    FC Hradec Králové: Fendrich – Mejdr, Jakub Klíma (69. Kateřiňák), Donát, Urma – J. Rada (85. Soukeník), Kodeš – Prekop, P. Dvořák (63. J. Král), Vlkanova (C) – Vašulín (85. Kubala).
    Náhradníci: Vízek – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, Jakub Rezek, Kubala, Harazim.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Chaluš, Mikula (C), Fukala – Nečas (61. Mészáros), Faško, Havelka, Gembický (61. Jan Matoušek) – Rabušic (41. Purzitidis), Rondić.
    Náhradníci: Vliegen – Mészáros, Ch. Frýdek, Jan Matoušek, Michal, Novotný, Purzitidis.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – Radim Dresler, Martin Leška

    Diváci: 960
    bahis siteleri