Švédsko – Finsko 4:3 (kon.) | Rusko – Slovensko 7:2 (kon.)
konec
Švédsko
4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
Finsko
Sobota 07.08.2021, 17:00 • FOSFA Aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • O 3. místo
Partner:
    59:32 Fabian WAGNER - 4:3
     
    59:32
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Finové nedokázali využít velkého závaru před švédskou svatyní, a tak se mohli pokusit zaútočit Švédi. Ti byli o poznání přesnější, a to díky přesnému zásahu Fabiana WAGNERA. Asistence: Rasmus Rudslätt, Elias Salomonsson.
     
    54:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A drama je na světě! Podruhé v zápase se zapsal mezi střelce Tim ALMGREN, který hned po buly napálil kotouč pod břevno. Bez asistence.
     
    39:10
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro švédské hokejisty. Ti okamžitě po vyrovnání inkasují, a to poté, co Jere Lassila našel nádhernou diagonální přihrávkou Joakima KEMELLA, jehož následná rána zapadla k pravá tyči. Asistence: Jere Lassila, Kasper Kulonummi.
    37:37 Filip BYSTEDT - 2:2
     
    37:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jak je to jednoduché. Kokko vystoupil proti střele Mattiase Hävelida, která se ovšem odrazila od zadního mantinelu tak, že FILIPU BYSTEDTOVI stačilo jen doklepnout kotouč do prázdné brány. Asistence: Mattias Hävelid, Liam Öhgren.
    23:15 Tommi MÄNNISTÖ - 1:2
     
    23:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tommi MÄNNISTÖ to trefil na milimetry přesně. Z ostrého úhlu propálil švédského gólmana a poslal svůj tým do jednobrankového vedení. Asistence: Lauri Raiman, Kasper Kulonummi.
    15:52 Tim ALMGREN - 1:1
     
    15:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tim ALMGREN to udělal krásně. Rychlý brejk se rozhodl zakončit střelou z pravého kruhu, která směřovala přesně nad levé rameno finského gólmana. Ten neměl šanci. Asistence: Liam Öhgren.
    0:1
     
    04:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové svůj tlak přetavili v úvodní branku! Jani Nyman si všiml osamoceného Otty Heinonena, jenž z levého kruhu propálil švédského brankáře Albihna. Asistence: Jani Nyman.

    Michal Hladký

    Branky a nahrávky: 16. Almgren (Öhgren), 38. Bystedt (M. Hävelid, Öhgren), 55. Almgren, 60. Wagner (Rudslätt, Salomonsson) – 5. Heinonen (Nyman), 24. Männistö (Raiman, Kulonummi), 40. Kemell (Lassila, Kulonummi)


    Švédsko: Albihn (H. Hävelid) – Good Bogg, Salomonsson (A), Pettersson, M. Hävelid (A), Odelius, Fransson, Degnell – Carlsson, Östlund (C), Lekkerimäki – Öhgren, Bystedt, Hemström – Almgren, Wagner, Rudslätt – Jansson, Born, Styf.
    Finsko: Kokko (Lukkarinen) – Heinonen, Grönlund, Kulonummi (A), Laakso, Salin, Vuorinen, Vesala – Kemell (A), Lassila (C), Kaskimäki – Vuorio, Rönni, Nyman – Lundell, Bau, Halttunen – Männistö, Raiman, Hokkanen – Järventie.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Rampir, Rožánek
    thejrc.org