Žižkov – Příbram 2:0 (kon.) | Varnsdorf – Sparta B 3:1 (kon.) | Táborsko – Vlašim 2:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
2:0 (0:0)
FK Příbram
Neděle 08.08.2021, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec přineslo výhru Viktorie, která svého soupeře porazila výsledkem 2:0. Domácí celek vstoupil do druhého poločasu mnohem lépe, po první neproměněné šanci vzápětí přišla další příležitost, při které Nabijev fantastickým obstřelem zamířil k zadní tyči. Žižkov se touto brankou uklidnil, následovala pasáž pro hostující celek, který ovšem neustále narážel na dobře fungující obranu soupeře a Soukup si tak došel pro čisté konto. Domácím se navíc druhou brankou povedlo utkání rozhodnout. (12:07:19)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:4.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Mohamed Ahmed (FK Viktoria Žižkov).
     
    90+2
    Březina zahrával standardní situaci svého celku, míč ovšem poslal hodně vysoko nad branku a hra se tak rychle otáčí.
     
    90+1
    Útočný faul Příbrami, odkopávat od své branky tak bude moci Soukup.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Miroslav Petrlák, přichází Mohamed Hosaam El Nagar.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Žižkov kráčí za prvními body do tabulky, ještě ale budeme muset počítat s nastaveným časem.
     
    87
    A další zákrok pro domácího brankáře Soukupa, který si s hlavičkou doprostřed branky dokázal hravě poradit.
     
    86
    Ani tentokráte se Zeman nedokázal v hlavičkovém souboji prosadit. Na druhou stranu tak upaloval Zorvan, po jehož nahrávce nepřesně centroval Petrák.
     
    85
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Mihailo Cmiljanović, přichází Stefan Vilotić.
     
    85
    Domácí obrana působí maximálně zodpovědně. Nyní se s míčem nepáral Gabriel, kterému se padající předmět povedlo odpálit do bezpečnějšího prostoru.
     
    84
    Nakonec se o rozehrávku volného kopu postaral sám brankář Soukup. Jeho vysoký pas byl pro Mohameda příliš dlouhý a v poklidu tak mohl hrát Kodr.
     
    83
    Domácí celek znovu taktickým způsobem dokázal přeseknout protiútok soupeře. Následovala rozehrávka za místa přestupku, faulovala ovšem také Příbram.
     
    81
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází Mohamed Ahmed.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Josef Bazal, přichází Josef Koželuh.
     
    81
    Soukup si po delší době připisuje úspěšný zákrok. Z hranice pokutového území přiletěla prudká nabídka, která se snesla přímo doprostřed domácí branky.
     
    80
    Do vzdušného souboje se poté dostával Sus, kterému se povedlo vybojovat hrací předmět zpět a zpětnou nahrávkou ho odehrál do moci brankáře Kočího.
     
    79
    Na opačné straně měl hodně času na vzdušnou nabídku Cmijlanović, který na zadní tyči zkoušel najít Procházku, jenž ještě sklepl pod sebe na Dědiče.
     
    78
    Hostující obrana se znovu otevřela a do zajímavé střelecké pozice se dostával Zeman, který se dostal do úhlu, ze kterého zakončoval vedle pravé tyče.
     
    77
    Z hodně velké vzdálenosti od domácí branky rozehrával volný kop obránce Sus. Ten si vyměnil míč s Kodrem, načež do pokutového území cpal nabídku.
     
    76
    Muleme dohrál u postranní lajny protihráče a vyfasoval žlutou kartu.
     
    75
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Zřejmě je tu rozhodující tečka za tímto duelem! Po rohovém kopu se totiž domácí celek dostal do rychlého protiútoku, který putoval na volného JOSEFA BAZALA. Vypadalo to, že prováhal ideální moment k zakončení, přesto se mu ale povedlo prostřelit Kočího.
     
    74
    Nápor Příbrami graduje, je tu další rohový kop.
     
    73
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází David Sixta, přichází Tadeáš Zeman.
     
    73
    Dědič dokázal v tandemu najít aktivně hrajícího Zorvana, který si to drze namířil k hranici pokutového území, kde ho čistým zákrokem zastavil Březina. Na opačné straně pálil do protihráče Petrlák.
     
    72
    Před námi je poslední dvacetiminutovka. Viktoria Žižkov se vedoucí brankou pořádně uklidnila, v posledních minutách vychází ze zodpovědné obrany.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Filip Zorvan (1.FK Příbram).
     
    70
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Karel Soldát, přichází Tomáš Dočekal.
     
    70
    Batioja se pouštěl do hlavičkového souboje se Kodrem, proti kterému se povedlo uspět. Žižkov se tak dostal na útočnou polovinu, kde ale dlouho nevydržel.
     
    69
    U hranice pokutového území znovu pracoval s míčem Zorvan, který se kolmicí pokoušel nastartovat Procházku, jenž měl k balónu hodně daleko.
     
    68
    Pokus o přenesení hry nakonec putoval pouze do zámezí. Posléze na hranici svého pokutového území zasahoval Březina, který odkopával do bezpečí.
     
    67
    Po delší době se k práci s míčem dostal domácí brankář Soukup, který nikam nespěchal. Svým odkopem se mu na druhé straně povedlo najít pouze Kočího.
     
    66
    Na pravou stranu si poté sbíhal Procházka, který se ovšem průnikem nedostal za záda protihráčů. Na druhou stranu se tak žene smečka protihráčů.
     
    65
    Hlavní sudí si posléze všiml dalšího nedovoleného zákroku, po kterém skončil na zemi hostující Procházka. Jednalo se spíše o taktický faul domácích.
     
    64
    Zorvan nyní pracoval s míčem zády k brance, přičemž se nakonec ocitl na zemi. O nedovolený zákrok se nejednalo, přesto se Příbram nakonec udržela u míče.
     
    63
    Sus se ujal provedení autového vhazování z pravé strany. Po krátké kombinace se k míči dostal také Kočí, který musel před Nabijevem rychle jednat.
     
    62
    Je za námi zhruba hodina hry, před malým momentem jsme se konečně dočkali prvního zásahu. Příbrami se vstup do druhého poločasu vůbec nepovedl.
     
    61
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází Daniel Procházka.
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Radek Voltr, přichází René Dedič.
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Daniel Langhamer.
     
    61
    Aby toho nebylo málo, tak si v pokutovém území našel padající míč Nabijev, který se dostal k hlavičce. Ta nakonec putovala kousek vedle zadní tyče.
     
    60
    Příbram to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku, přesto do konce tohoto zápasu zbývá ještě hodně času na případné vyrovnání.
     
    58
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Nápor domácího celku končí vedoucím zásahem! Po autovém vhazování došlo k závaru na hranici pokutového území, kde se nakonec k míči dostal FARID NABIJEV. Ten si potáhl míč na pravou nohu a nádhernou technickou střelou zamířil přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
     
    58
    Z hodně velké vzdálenosti to nyní na sebe vzal domácí zadák Březina, jehož jedovka putovala rychle pod břevno a velkou práci tak měl brankář Kočí.
     
    57
    Na opačné straně se musel popasovat s přesilou protihráčů Vávra, který se přesto s míčem vracel, načež ho dokázal přesně přenést do volného prostoru.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Adam Petrák (1.FK Příbram).
     
    55
    Do kombinace se nyní na útočné polovině zapojil také Batioja. Žižkovu se navíc povedlo roztáhnout hru do křídla, odkud přiletěl centr do rukavic Kočího.
     
    54
    Hodně nepřesným přenesením hry to poté zkoušel obránce Sus, který odevzdal míč pouze do zámezí a následovat bude vhazování od Cmijlanoviće.
     
    53
    Na hranici malého vápna poskakoval hrací předmět, se kterým si příbramská obrana dokázala poradit. Z protiútoku trefil pouze protihráče Vávra.
     
    52
    Do protiútoku se poté dostával hostující Zorvan, který si potáhl míč blíže k pokutovému území, kde pravačkou přeci jenom trefil pouze obětavého protihráče.
     
    51
    Muleme si vzal na starost provedení dalšího vhazování, po kterém jsme sledovali přenesení hry na pravou stranu, kde ovšem zasahoval zadák Soldát.
     
    50
    Odkopávat nyní mohl také hostující brankář Kočí, kterému se sice balón povedlo dostat na opačnou polovinu, jenomže tam ve vzduchu kraloval Gabriel.
     
    49
    Viktoriáni tak mohli vhazovat z levé strany hrací plochy. Po autovém vhazování se k míči dostal také Březina, který zpětnou nahrávkou hledal Soukupa.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali rohový kop domácího celku. Ten nakonec putoval na přední tyč, kde za sebe prodlužoval Halinský.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas tohoto zápasu, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nepřinesla zrovna atraktivní podívanou. Za celou dobu jsme se dočkali pouze jedné vážnější šance, o kterou se hned v úvodu postaral domácí Batioja, který proti Kočímu neuspěl. Následovala vyrovnaná pasáž, oba celky se střídaly v držení míče, jenomže útočné výpady téměř pokaždé končily ještě před pokutovým územím.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
     
    44
    Soukup nyní mohl znovu rozehrávat od své branky. Nakonec se jednalo o dalekonosný odkop na polovinu soupeře, kde se k míči nikdo nedokázal dostat.
     
    42
    Nakonec se k rozehrávce přeci jenom tradičně postavil obránce Březina. Ten to zkoušel prudkou nabídkou, která trefila pouze dobře postaveného protihráče.
     
    41
    Zajímavá standardka pro domácí celek, u míče je dvojice hráčů.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Příbram měla u postranní lajny připravenou standardní situaci. Ta přinesla poměrně prudký centr, jenomže Zorvan to poměrně zbytečně zkoušel akrobaticky.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Mihailo Cmiljanović (1.FK Příbram).
     
    37
    Kodr se s míčem vytáhl daleko na druhou stranu, kde si v šestnáctce zkoušel najít padající předmět nenápadný Voltr, kterého za sebe nepustil Březina.
     
    36
    Muleme to na levém křídle zkoušel centrem směrem do malého vápna, kde se mu poměrně překvapivě povedlo najít Sixtu, který hlavičkoval slabě doprostřed.
     
    35
    O rozehrávku se následně pokoušela příbramská obrana, která v tísni volila zpětnou nahrávku až na brankáře Kočího, jenž pro změnu rozehrál na Cmijlanoviće.
     
    34
    Po dalším faulu tu bude standardka pro domácí celek. Březina to zkoušel kroucenou nabídkou, která ovšem doputovala pouze na hlavu obránce Soldáta.
     
    33
    Cmijlanović do kombinace zapojil také Petráka, který pro změnu přenášel hru na pravou stranu. Po rychlé souhře se k přízemní ráně prodral Halinský.
     
    32
    Viktoria měla zajímavou standardku, která ovšem přinesla zakončení vysoko nad branku a Kočí rychlou rozehrávkou dokázal oslovit volného Soldáta.
     
    31
    Ani třetina utkání nám žádnou branku nepřinesla. Ani jednomu z týmů se směrem dopředu zrovna nedaří, útočné akce totiž končí před pokutovým územím.
     
    29
    Na opačné straně měl snadnou práci brankář Kočí, který následně zvolil rozehrávku po zemi nakrátko na Kodra, jenž pro změnu ještě přenášel hru křížem.
     
    28
    A okamžitě po ztrátě míče napadal rozehrávku soupeře Sus, který si rovněž pomohl nedovoleně a ze své obranné poloviny tak bude moci rozehrávat Gabriel.
     
    27
    Po zakončení do boční sítě se znovu odkopávalo od domácí branky. Petrlák se ovšem ve vzdušném souboji nedokázal prosadit, lépe si počínal Soldát.
     
    26
    K padajícímu míči se dostal domácí brankář Soukup, který nešťastnou malou domů dokázal odehrát na druhou stranu, kde se nacházel Halinský.
     
    25
    Na opačné straně se daleko s míčem nedostal Zorvan, kterého skluzem dokázal zastavit pozorný Gabriel. Cmijlanović tak obstará další autové vhazování.
     
    24
    Viktoria Žižkov postupovala vpřed po levém křídle, kde si Muleme nakonec našel pozici k centru za pokutové území, kde to měl na dlouhou nohu Petrlák.
     
    23
    Přímo před zraky sudího došlo k dalšímu nedovolenému zákroku. Na zemi sice skončil domácí Petrlák, avšak bylo pískáno ve prospěch Příbrami.
     
    22
    Na hranici pokutového území se k zakončení dostal domácí Batioja, který to zkoušel z otočky, jenomže míč poslal pouze do rukavic připraveného Kočího.
     
    21
    Je za námi také dvacetiminutovka hry, která nám stále nepřinesla ani jednu branku. Sledujeme hodně vyrovnanou podívanou, téměř bez vyložených šancí.
     
    19
    K zakončení to ovšem nevedlo, neboť na hranici pokutového území došlo k útočnému faulu a od své branky bude moci odkopávat brankář Kočí.
     
    18
    Ve středu hrací plochy se povedlo zakročit domácímu Sixtovi, který následně dokázal přenést hru na levou stranu, kde Nabijev pronikl k šestnáctce.
     
    17
    Rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Posléze se po hodně dlouhé době k míči dostal také brankář Kočí, který pouze rozehrál na Soldáta.
     
    16
    Příbram si vybojovala autové vhazování z levé strany, při kterém to Cmijlanović zkoušel nabídkou do pokutového území, kde domácí zahráli za cenu rohu.
     
    15
    Muleme tentokráte rozehrál z vlastní poloviny na vedle postaveného Nabijeva. Viktoriáni nepospíchali s rozehrávkou, naopak hledali také brankáře Soukupa.
     
    14
    Řezáč si seběhl do volného prostoru, odkud se mu povedlo odcentrovat směrem do pokutového území, kde se rybičkou pokoušel dostat ke střele Petrlák.
     
    13
    Sixta zahrával standardní situaci z hodně velké vzdálenosti. Příliš agresivně se k míči dostával domácí Muleme, kterému byl odpískán nedovolený zákrok.
     
    12
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu, na první branku zatím čekáme. Domácí se nyní nechali zatlačit a Soukup tak musel poprvé zasahovat.
     
    11
    Nakonec z toho bude další odkop od domácí branky. Soukup to v tomto případě zkoušel po zemi nakrátko na Gabriela, který pro změnu hledal Batioju.
     
    10
    Příbram si po sražené Zorvanově střele vybojovala další rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Pilík se nakonec v souboji nedokázal dostat přes Mulemeho.
     
    9
    Příbram pro změnu rozjela akci po levém křídle, kde velice dobře vystoupil Gabriel. Tomu se povedlo zablokovat protihráče, výsledkem je první rohový kop.
     
    8
    Samotná standardní situace nepřinesla nic nebezpečného, avšak k odraženému míči se dostal jeden z domácích, který ho napálil pouze vedle branky.
     
    7
    Batioja si sbíhal na pravou stranu, kde byl ovšem rychle zastaven. Bylo to za cenu nedovoleného zákroku, Viktoria Žižkov bude zahrávat zajímavou standardku.
     
    6
    Po nedovoleném zákroku rozehrával z vlastní poloviny domácí kapitán Súkenník, který vyprodukoval zpětnou nahrávku přesně na kopačku Gabriela.
     
    5
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Soukup, který to zkoušel vysokým odkopem na opačnou stranu hrací plochy, kde se mu povedlo najít Nabijeva.
     
    4
    Další obranný a úspěšný zákrok si připsal domácí Řezáč, který za sebe nepustil rychlonohého Vávru. Příbram se ujme dalšího autového vhazování.
     
    3
    Na opačné straně postupoval po levém křídle hostující Vávra, který se snažil přeposlat na Voltra, před kterým pouze do zámezí odkopával zadák Řezáč.
     
    2
    Hned v úvodu tohoto zápasu první šance! Batioja totiž vystihl zpětnou nahrávku, jenomže na dlouhou nohu trefil brankáře Kočího.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Řezáč, Gabriel, Březina, Muleme – Sixta, Súkenník (C) – Bazal, Petrlák, Nabijev – Batioja.
    Náhradníci: Švenger – Hosaam El Nagar, T. Zeman, Žežulka, D. Richter, Ahmed, Koželuh.

    1.FK Příbram: Kočí – Cmiljanović, Kodr, Soldát, Sus – Petrák, T. Pilík (C) – Halinský, Zorvan, Vávra – Voltr.
    Náhradníci: Smrkovský – Dočekal, Langhamer, Vilotić, Mezera, D. Procházka, Dedič.

    Rozhodčí: Vojkovský – Mikeska, Bureš.
     
    FK Viktoria Žižkov

    Na opačné straně stojí Viktoria Žižkov, která se v uplynulém ročníku umístila na čtvrté pozici, přičemž na postupující Hradec ztrácela již šestnáct bodů. Viktoria Žižkov by se také v letošním ročníku ráda účastnila bojů o postupující pozice, zatím to ale moc nevypadá. Domácí celek tohoto zápasu má po dvou odehraných duelech na svém kontě nula bodů, což mají ještě další dva týmy. Žižkov nejprve v úvodním kole nestačil na Líšeň, která po divoké přestřelce nakonec vyhrála 3:2. O jednu branku poté Viktoria Žižkov prohrála také proti Varnsdorfu, který vyhrál výsledkem 2:1.
     
    1.FK Příbram

    Fotbalisté Příbrami se museli popasovat se sestupem do druhé nejvyšší soutěže, za cíl si pochopitelně dali postup zpět mezi českou elitu. Příbram má zatím za sebou dva ligové duely, ve kterých se jí povedlo nasbírat tři body, což momentálně znamená devátou pozici tabulky. Příbrami se hned v prvním kole povedlo zdolat poslední Prostějov na jeho hřišti poměrem 3:1, avšak překvapivá porážka se konala na domácím stadionu. Táborsko v roli outsidera totiž soupeře překvapilo a povedlo se mu vyhrát 2:0. Příbram tak má před tímto zápasem co napravovat.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má na programu zápasy druhého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Viktoria Žižkov a 1.FK Příbram.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    David Suchý


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 58. Nabijev, 75. Bazal

    Karty:   76. Muleme (ZIZ), 90+2. Ahmed (ZIZ) – 37. Cmiljanović (PRI), 55. Petrák (PRI), 71. Zorvan (PRI)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:4.
    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Řezáč, Gabriel, Březina, Muleme – Sixta (73. T. Zeman), Súkenník (C) – Bazal (81. Koželuh), Petrlák (90. Hosaam El Nagar), Nabijev (81. Ahmed) – Batioja.
    Náhradníci: Švenger – Hosaam El Nagar, T. Zeman, Žežulka, D. Richter, Ahmed, Koželuh.

    FK Příbram: Kočí – Cmiljanović (85. Vilotić), Kodr, Soldát (70. Dočekal), Sus – Petrák, T. Pilík (C) (61. D. Procházka) – Halinský, Zorvan, Vávra (61. Langhamer) – Voltr (61. Dedič).
    Náhradníci: Smrkovský – Dočekal, Langhamer, Vilotić, Mezera, D. Procházka, Dedič.

    Rozhodčí: Vojkovský – Mikeska, Bureš

    Diváci: 1230
    thejrc.org