Skalica – HC Slovan 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Moser Medical Graz 99ers 6:4 (kon.) | Kopřivnice – Val. Meziříčí 2:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:4 (3:1, 2:1, 1:2)
Moser Medical Graz 99ers
Pátek 13.08.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Ještě jedna přesilovka pro Rakušany, Jeremie Blain si odpyká trest za vysokou hůl.
     
    57:05
    Richard Nedomlel teď oslabuje svůj tým, po jeho trestu za hrubost se Lvi budou muset bránit ve čtyřech.
     
    52:20
    Hradec už byl v plném počtu a Dominik Sklenář se prosmýkl z trestné lavice skoro rovnou do samostatného úniku, zezadu byl ale hákován Michaelem Kernbergerem a nezakončil tak lépe. Vybojoval ale alespoň přesilovku pro domácí.
     
    50:09
    Dominik Sklenář se provinil vysokou holí a Graz tak může z přesilovky vsítit kontaktní branku.
     
    44:25
    Nejprve to vypadalo jako hit, Michael Boivin dal ale své končetiny příliš vysoko, a tak je potrestán za zásah do oblasti hlavy a krku. To znamená, že Mountfield bude hrát v početní převaze.
     
    35:42
    Ve středním pásmu se faulu vysokou holí dopustil Radek Pilař, který je už v boxu u trestoměřičů, a Graz si tak znovu v poměrně krátké době zahraje přesilovku.
     
    30:51
    A pro Sajdla to hned bude prověrka, Bohumil Jank totiž přidržel soupeři hůl a Graz má přesilovou hru.
     
    26:59
    Po sérii dorážek se před rakouskou klecí strhla mela, ze které vyplynuly tresty pro dva hokejisty z Graze a pro jednoho z Mountfieldu. Kevin Klíma (MHK) vyfasoval dvě minuty za hrubost, stejně tak i Michael Boivin a Ken Ograjenšek (oba GRA). Lvi tak hrají v pěti proti třem!
     
    26:20
    Hokejisté Grazu budou hrát dvě minuty ve čtyřech, hráli totiž v šesti a teď za to budou pykat.
     
    19:32
    Do konce první části zbývá 28 vteřin a Východočeši získávají výhodu početní převahy, Michael Boivin je totiž vyloučen za vysokou hůl.
     
    14:03
    Konkrétním hříšníkem je Radim Šalda, jenž si odpyká dvě minuty za podrážení, a po komerční přestávce si Rakušané zahrají první přesilovku duelu.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 5. Orsava (Cingel), 11. Poppel (Jank, Morong), 19. Štohanzl (Blain), 29. Cingel (Lev, Jergl), 40. Nedomlel, 54. Cingel (Poppel, Šalda) – 12. Kainz (Zalewski), 33. Altmann (Pfeffer), 43. Kainz (Rappold), 60. Gordon (Alagic, Boivin)


    Mountfield HK: Lukeš (Sajdl) – Blain, Nedomlel, Gaspar, Jank, Piegl, Šalda – Lamper, Cingel, Kevin Klíma – Orsava, Lev (C), Perret – Jergl, Štohanzl, Pilař – Poppel, Morong, Sklenář.
    Moser Medical Graz 99ers: Peters (Nussbacher) – Ackered, Kirchschläger (A), Boivin, Kernberger, Pfeffer, Altmann, Krainz, Maurer – Grafenthin, Hjalmarsson, Gordon – Oberkofler (C), Martin, Ograjenšek – Kainz, Zalewski, Alagic – Rappold, Schiechl (A), Pesendorfer.

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Lučan, Bohuněk

    Diváci: 788
    thejrc.org