Skalica – HC Slovan 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Moser Medical Graz 99ers 6:4 (kon.) | Kopřivnice – Val. Meziříčí 2:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:4 (3:1, 2:1, 1:2)
Moser Medical Graz 99ers
Pátek 13.08.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Graz právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen Graz ještě stihl využít přesilovku! Z levého kruhu si puk na osu hřiště stáhl ANDREW GORDON a osm vteřin před závěrečnou sirénou ho uklidil pod horní tyč – 6:4. Asistence: Adis Alagic, Michael Boivin.
     
    53:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Z druhé strany už to ale Lvům vyšlo a v síti rakouského týmu je dnes už šestý puk! Petr Poppel poslal puk na pravý kruh LUKÁŠI CINGELOVI, který se dlouho nerozmýšlel a zamířil mezi tyčku a přesouvajícího se brankáře – 6:3. Asistence: Petr Poppel, Radim Šalda.
     
    42:40
    Graz právě vstřelil branku!
    Rakušané se však brzy vrátili za modrou lajnu a teď už je z toho gól! LUKAS KAINZ se několika rychlými kroky dostal za obranu, na hůl mu sedla Rappoldova žabka, a kotouč procedil kolem Sajdlova pravého betonu až za brankovou čáru – 5:3. Asistence: Killian Rappold.
     
    39:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čtvrtá lajna Hradce zahájila tlak, ta první ho přetavila v branku dvanáct vteřin před sirénou! RICHARD NEDOMLEL dobře sledoval hru a sjel si do předbrankového prostoru k odraženému puku, který dokázal dopravit na místo určení – 5:2. Bez asistence.
     
    32:55
    Graz právě vstřelil branku!
    Mountfield už sice byl v plném počtu, to ale nezabránilo hostům ve snížení! Mezi modrou čárou a vrcholem levého kruhu si
    MARIO ALTMANN připravil puk a zacílil přímo do mezírky ve výstroji u bližší tyče – 4:2. Asistence: Jacob Pfeffer.
     
    28:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka pět na tři sice zůstala bez využití, chvíli po jejím skončení ale domácí využili tu klasickou a přidávají dnes čtvrtý zásah! V prostoru mezi pravým puntíkem v kruhu pro vhazování a osou hřiště se dostal k puku LUKÁŠ CINGEL, jenž svižnou a zároveň přesnou střelou do horní části brány nedal gólmanovi šanci – 4:1. Asistence: Jakub Lev, Aleš Jergl.
     
    18:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle byla hokejová lahoda v podání MARTINA ŠTOHANZLA a Hradec znovu odskakuje do dvougólového vedení! Parádní průnikový pas narýsoval východočeskému mladíkovi Jeremie Blain a Štohanzl v samostatném úniku provedl zakončení náramně. Naznačil kličku, dostal gólmana na led a potom zavěsil pod horní tyč – 3:1. Asistence: Jeremie Blain.
     
    11:20
    Graz právě vstřelil branku!
    Hned z další akce se už ale hosté dotahují na rozdíl jedné branky! Po vhazování se kotouč chvíli odrážel v pravém kruhu a nakonec skončil na hokejce LUKASE KAINZE, jenž pohotovou střelou trefil bližší horní růžek – 2:1. Asistence: Mike Zalewski.
     
    10:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté si nepohlídali střídání, domácí vlétli do útočného pásma v převaze a je z toho další branka! Petersovi se nepovedlo zastavit za bránou puk, ke kterému se tak dostali Lvi a z několikáté dorážky jej do sítě ve svém premiérovém gólu za áčko Mountfieldu dotlačil do sítě PETR POPPEL – 2:0. Asistence: Bohumil Jank, Matěj Morong.
     
    04:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Poprvé v zápase se Východočeši dostali do většího tlaku a hned z něj dokázali vytěžit úvodní branku! Nebezpečné byly už pokusy Kevina Klímy a Lukáše Cingela, těm však ještě Rakušané odolali. Pak se ale kotouč dostal doprava na hůl JAKUBA ORSAVY, který zacílil přesně do prostoru pod horní tyč – 1:0. Asistence: Jakub Orsava.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 5. Orsava (Cingel), 11. Poppel (Jank, Morong), 19. Štohanzl (Blain), 29. Cingel (Lev, Jergl), 40. Nedomlel, 54. Cingel (Poppel, Šalda) – 12. Kainz (Zalewski), 33. Altmann (Pfeffer), 43. Kainz (Rappold), 60. Gordon (Alagic, Boivin)


    Mountfield HK: Lukeš (Sajdl) – Blain, Nedomlel, Gaspar, Jank, Piegl, Šalda – Lamper, Cingel, Kevin Klíma – Orsava, Lev (C), Perret – Jergl, Štohanzl, Pilař – Poppel, Morong, Sklenář.
    Moser Medical Graz 99ers: Peters (Nussbacher) – Ackered, Kirchschläger (A), Boivin, Kernberger, Pfeffer, Altmann, Krainz, Maurer – Grafenthin, Hjalmarsson, Gordon – Oberkofler (C), Martin, Ograjenšek – Kainz, Zalewski, Alagic – Rappold, Schiechl (A), Pesendorfer.

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Lučan, Bohuněk

    Diváci: 788
    thejrc.org