Valencia – Getafe 1:0 (kon.)
konec
Valencia CF
1:0 (1:0)
Getafe CF
Pátek 13.08.2021, 21:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:09:43)
     
    Úvodní zápas nového ročníku španělské La Ligy nabídl velmi dramatickou podívanou. První tři body do tabulky vyválčila Valencia, jež na domácím stadiónu porazila Getafe nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

    Dlouho si prvního zápasu nové sezóny neužil Hugo Guillamón, který byl vyloučen už po třech minutách. Domácí se ovšem touto nepříjemností nenechali rozhodit a v 11. minutě získali vedení na svou stranu zásluhou proměněné penalty Carlose Solera. Hosté proti přesile častěji drželi míč na polovině soupeře, ale vyrovnání ne a ne přijít. V 76. minutě navíc přišla červená karta i do jejich řad, po druhé žluté byl vyloučen Cabaco.

    Getafe si paradoxně vypracovalo nejvíc šancí v deseti. V 81. minutě Mauro Arambarri technickým pokusem napálil tyčku. O tři minuty později se Mamardašvili vytáhl proti tečované střele Dura, ale ještě lepší kousek si gruzínský gólman schoval do páté nastavené minuty, kdy pravou rukou vytáhl ještě výrazněji tečovaný projektil, v tomto případě zakončoval Vitolo.
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:12. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 24:15.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Jaime Mata zazdil rozehrávku, balón napálil do dvoučlenné zdi. Každou vteřinkou lze očekávat závěrečný hvizd sudího.
     
    90+7
    Je jasné, že rozehrávka volného přímého kopu bude tím posledním, co se dnes stane. Ještě předtím však dochází k ošetření Račiće.
     
    90+6
    Už v prvním poločase si Omar Alderete vysloužil varování. Hlavně proto nyní dostal žlutou kartu, přestože zákrok na Dura nebyl příliš tvrdý.
     
    90+6
    Arbitr Gil nakonec odpískal ofsajd, a to na popud zdviženého praporku pomezního. To ovšem nic nemění na faktu, že Mamardašvili předvedl parádní zákrok a pokud by balón skončil v síti, gól by platil, protože Macías se zapojil až do dorážky.
     
    90+5
    Fantastický Giorgi Mamardašvili. Dvacetiletý Gruzínec, který dostal šanci hlavně pro to, že jsou Cillesen a Doménech zranění, zřejmě vychytal Valencii tři body! I přestože už ležel, tak dokázal zareagovat na teč Vitolovy střely, pravou rukou vyrazil míč na tyčku. Do bezpečí pak odkopl balón Paulista.
     
    90+4
    Zajímavý sprinterský souboj proti sobě svedli Maxi Gómez a Djené Dakonam. Uspěl hostující stoper, ve skluzu si počínal čistým způsobem.
     
    90+2
    Žlutá karta pro Jasona. Po faulu udělal všechno pro to, aby podržel rozehrávku, balón kopl daleko od místa přestupku. A za tento čin následoval žlutý trest.
     
    90+1
    Za hranicí velkého pokutového území vypálil pravačkou Mauro Arambarri. Balón vystoupal hodně vysoko a začal klesat příliš pozdě.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Po faulu Mouctara Diakhabyho došlo k potyčce právě mezi francouzským stoperem a Marcem Cucurellou. Arbitr Gil zvládl udržet emoce v obou táborech, horké hlavy od sebe oddělil.
     
    88
    Dlouhým nákopem hledal Hugo Duro rozběhnutého Macíase. Mexičan ve sprinterském souboji nestačil na rychle reagujícího Correiu, jenž míč poslal do autu.
     
    87
    Nově příchozí Jason se hned zapojil do hry. Narazil si se Sobrinem, načež vybojoval proti Vitolovi autové vhazování, a to se počítá.
     
    86
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Gonçalo Guedes, přichází Jason.
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Carlos Soler, přichází Mouctar Diakhaby.
     
    85
    Netopýři jsou pod velkým tlakem. Už několik minut se marně snaží proniknout na útočnou polovinu, hosté přitápí pod kotlem.
     
    84
    Giorgi Mamardašvili skvělým zákrokem udržel Valencii ve vedení! Proti tečované střele Huga Dura šel včas na zem, pravou rukou udržel míč ve hře.

    Milan Huppert

    Branky: 11. Soler (pen.)

    Karty:   13. Wass (VAL), 50. Soler (VAL), 57. M. Gómez (VAL), 70. Gayá (VAL), 90+2. Jason (VAL), 90+6. Alderete (VAL) – 31. Olivera (GET), 38. Cabaco (GET)   76. Cabaco (GET)   3. Guillamón (VAL)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:12. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 24:15.
    Valencia CF: Mamardašvili – T. Correia, Paulista, Alderete, Gayá – Soler (86. Diakhaby), Wass (69. Račić), Guillamón, Čeryšev (77. Sobrino) – M. Gómez, Guedes (86. Jason).
    Náhradníci: Rivero – Jason, Sobrino, Diakhaby, Koindredi, M. Vallejo, Račić, J. Vázquez, Joseda, López.

    Getafe CF: Soria – Dakonam, Cabaco, S. Mitrović (46. Vitolo), Olivera – Damián Suárez (79. Duro), Arambarri, Nemanja Maksimović, Aleñá (46. Jaime Mata) – Ünal (68. Cucurella), Sandro Ramírez (67. Macías).
    Náhradníci: Yáñez, Conde – Cucurella, Jaime Mata, Duro, Miquel, Macías, Chema, Iglesias, Vitolo.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    bahis siteleri