Zvolen – Poruba 2011 5:2 (kon.) | Ústí n/L – Vrchlabí 2:4 (kon.) | Frýdek-M. – Třinec 0:4 (kon.)
Sparta – Pardubice 2:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:4 (kon.) | Kolín – Jihlava 1:2 (kon.)
Kladno – K. Vary 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Plzeň 1:3 (kon.) | Zlín – Nitra 1:2 (kon.)
Příbram – Klatovy 0:0 (zruš.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 3:3 (kon.) | Nová Paka – Jablonec n/N 1:3 (kon.)
Přerov – Havířov 5:2 (kon.) | Sokolov – Slavia 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 5:3 (kon.)
Vsetín – Prostějov 2:3 (kon.) | Znojmo – Třebíč 4:3 (kon.) | Bílina – Děčín 5:3 (kon.)
Cheb – Mostečtí Lvi 0:0 (zruš.) | HC Slovan – Skalica 2:1 (kon.) | Nový Jičín – Val. Meziříčí 1:4 (kon.)
Kopřivnice – Opava 3:0 (kon.) | Tábor – Velké Meziříčí B 11:1 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Chrudim 8:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
HC Škoda Plzeň
Úterý 17.08.2021, 17:30 • Budvar aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního přípravného utkání mezi Českými Budějovicemi a Plzní. Zápas v Budvar aréně startuje v 17:30, my u toho samozřejmě nemůžeme chybět!
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Piskáček, Šenkeřík, Vráblík, Allen, Slováček, Štencel, Bučko – Holec, Pech, Gulaš – Vondrka, Hanzl, Michnáč – Venkrbec, Voženílek, Karabáček – Ondráček, Toman, Chlubna.

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Němeček) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, V. Lang, Kaňák, Hamšík – Bulíř, Mertl, M. Lang – Kantner, Kodýtek, Schleiss – Blomstrand, Musil, Přikryl – Malát, Kuťák, Slanina.

    Rozhodčí: Horák, Micka – Šimánek, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A druhé domácí přípravné utkání Českých Budějovic právě odstartovalo. Jihočeši se jako první dostali do útočného pásma, ale nebyli nijak úspěšní.
     
    00:50
    Západočeši musí rozjet novou akci až od svého gólmana. Zkusili to nahozením o zadní mantinel, ovšem domácí celek se bez potíží ubránil.
     
    01:35
    A první obrovská šance v celém zápase! Michal Vondrka dostal přihrávku za obranu a jel sám na gólmana. Následně zkoušel střelu nad levý beton, ale Dominik Pavlát touš vyrazil!
     
    02:20
    V obranném pásmu Motoru nyní probíhá velký boj o kotouč. Nakonec z něj vítězně vzešla Plzeň. Následná rána obránce zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    02:55
    Jan Slanina vybojoval kotouč na útočné modré čáře, ale nikam dál se s ním nedostal. Zbytek formace šel vystřídat, a tak útočník hostů nahodil puk do pásma.
     
    03:45
    Matěj Toman neměl před sebou žádný prostor, a tak jen zkoušel nahodit kotouč ze strany na gólmana. Ten nakonec ani nemusel zasahovat svým betonem.
     
    04:14
    Plzni je signalizován ofsajd, následně se Jihočeši dostali do další dobré šance! Matouš Venkrbec dostal křižnou přihrávku, avšak jeho pokus hostující gólman vyrazil!
     
    05:04
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Filip Kuťák – trestné střílení, hákování).
     
    05:04
    České Budějovice ovšem do vedení nejdou! K trestnému střílení se postavil faulovaný Milan Gulaš. Ten zkusil rychlou kličku nad pravý beton gólmana, ten celou situaci ale ustál!
     
    05:33
    Jihočeši jsou zatím nebezpečnější! Přihrávka Hanzla sice na spoluhráče neprošla, ovšem puk se k němu vrátil zpět. Následně vyslal svižnou střelu zápěstím, ovšem Dominik Pavlát jeho pokus vyráží lapačkou.
     
    06:11
    Lukáš Pech táhl rychlou protiakci českobudějovického celku, ale přihrávka na Milana Gulaše mu nebyla umožněna. Následně mu navíc sjel kotouč z čepele.
     
    07:08
    Jiří Ondráček jen prodloužil kotouč do útočného pásma, jelikož neměl žádnou podporu spoluhráčů. Jihočeši jsou ale zatím o něco nebezpečnější.
     
    07:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí celek jde po dalším rychlém útoku do vedení! Daniel Voženílek posunul kotouč na najíždějícího CONORA ALLENA, jenž byl sám před gólmanem. Nepáral se s tím a kotouč poslal po ledě o tyč do branky! Zasloužené vedení pro domácí barvy. Asistence: Daniel Vožnílek.
    07:34 Conor ALLEN - 1:0
     
    08:21
    Druhá formace se probíjela do útočného pásma, ale přechod přes modrou čáru jí nevyšel.
     
    09:12
    Lukáš Pech inkasoval nějaký úder do obličeje, což se snažil ukázat rozhodčímu. Ten však vylučovat nebude, a tak pokračuje celkem rychlé utkání.
     
    10:06
    Tentokrát si českobudějovičtí hráči nepohlídali ofsajd, a tak se musí pískat. Celkem škoda pro domácí, kteří mohli jinak jít do velmi otevřené obrany soupeře.
     
    10:30
    A bude se poprvé v utkání pískat! Matyáš Kantner se hnal do zajímavé šance ze strany, když byl faulován. Uvidíme tedy první vyloučení v zápase.
     
    10:48
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Tomáš Chlubna – 2 min., sekání).
     
    11:13
    A to byla velká šance také na druhé straně! Jihočeši propadli v obranném pásmu a soupeři šli čtyři na jednoho. Všechno zvládl uhrát Roman Vráblík, který obětavě zastavil pokus jednoho z plzeňských hráčů.
     
    12:20
    Od té doby se Západočeši nemohou dostat ani do útočného pásma a vypadá to, že svoji přesilovou hru nevyužijí. Celkem slušná hra od domácího celku.
     
    12:48
    Tomáš Chlubna je na ledě!
     
    13:17
    Jan Slanina mohl srovnat z ničeho nic! Dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, ale jeho prudkou střelu vyrazil Jan Strmeň vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    13:55
    Michal Bulíř, který přišel do Plzně před touto sezónu, získal puk v útočném pásmu. Následoval navíc další faul domácích, takže další přesilovka pro hosty.
     
    14:20
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jan Piskáček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:52
    Ludwig Blomstrand dostal nabito na vrcholek levého kruhu, avšak jeho rána neprošla ke gólmanovi. Dobrým obraným blokem se totiž prezentoval Venkrbec.
     
    15:13
    Plzeň měla na začátku přesilovky velký tlak. Nyní se ale z ničeho nic dostal Čerešňák až před gólmana, ovšem Jan Strmeň udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    16:02
    Českým Budějovicím se povedlo znovu vyhodit puk do bezpečí. Následoval ovšem naprosto zbytečný faul a Motor bude hrát chvilku dokonce ve třech!
     
    16:12
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Milan Gulaš – 2 min., podrážení).
     
    16:20
    Jan Piskáček je zpět ve hře!
     
    16:44
    Daniel Voženílek se právě srazil s rozhodčím v útočném pásmu. Oba se však rychle zvedají a českobudějovický útočník peláší zpět do obranné třetiny.
     
    17:16
    Západočeši vybojovali kotouč u mantinelu v útočném pásmu. Následovala však nepřesnost a Roman Vráblík vyhazuje přes všechny čáry do bezpečí.
     
    17:51
    Nyní se však hosté dostali zpět a kombinují. Nakonec přišla tvrdá rána od modré, jenže ta jen zaduněla o zadní mantinel a kotouč posléze vylétl z pásma.
     
    18:12
    Milan Gulaš je na ledě!
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:15
    Moc hezká akce na jeden dotek v podání domácích hráčů, na jejímž konci stál Milan Gulaš. Ten následně střílel přes obránce, avšak trefil jen jeho nohu.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., hákování).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, po které budou domácí fanoušci rozhodně spokojenější. Plzeň sice držela mnohem častěji kotouč, ale nebezpečnější byli rozhodně domácí hokejisté. První velkou šanci měl Milan Gulaš, který dostal možnost trestného střílení, to však neproměnil. Trefil se až Conor Allen, který využil přihrávky Voženílka. Více branek k vidění nebylo, a tak Jihočeši vedou po první periodě o jednu branku.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Jihočeši vyhráli úvodní vhazování a mají k dispozici přesilovou hru. Na samotném konci první periody byl totiž vyloučen Tomáš Mertl. Využije toho Motor?
     
    20:46
    S novou akcí budou muset začít domácí až od svého gólmana. Plzni se podařilo vyhodit přes všechny čáry, navíc část obranné čtyřky stihla vystřídat.
     
    21:34
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Milan Gulaš – 2 min., podrážení).
     
    21:42
    Viktor Lang čekal napřažený mezi kruhy, velká škoda pro hosty, že ho nikdo neviděl. To mohla být jasná gólová možnost pro plzeňského gólmana.
     
    22:00
    Tomáš Mertl je na ledě!
     
    22:46
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:10
    Václav Karabáček ukázal dobrou rychlost a ještě stihl prostrčit kotouč kus vedle sebe. Nakonec ale žádný z jeho spoluhráčů nedokázal ani zakončit.
     
    23:34
    Milan Gulaš je na ledě!
     
    24:10
    Budějovice mají přesilovou hru, ale až nyní se dostaly do útočného pásma. Nahození od modré jen prolétlo okolo branky, načež se puk dostal z pásma.
     
    24:46
    Tomáš Mertl je na ledě!
     
    25:30
    Michal Vondrka předvedl skvělé zastavení kotouč hokejkou ve vzduchu, pěkný moment. Následně posunul kotouč na volného Hanzla, který netrefil ideálně puk a Pavlát se stihl přesunout!
     
    26:18
    Jan Piskáček vyslal svižnou střelu od modré, když toho hostující gólman moc neviděl. Přesto plzeňský brankář zasáhl a podržel svůj tým nad vodou.
     
    27:03
    A to byla obrovské šance na hostující straně! V úniku dva na jednoho dostal přihrávku do vyložené pozice Lukáš Kaňák, avšak jeho pokus skvěle vyrazil Jan Strmeň vyrážečkou!
     
    27:53
    Vojtěch Budík se napřahoval na modré, jenže nedostal přesnou přihrávku. Následně proto musel jít do kličky a hosté o chvilku později o kotouč rovnou přišli.
     
    28:32
    Už to vypadalo, že Tomáš Mertl vybojuje kotouč v útočném pásmu, ale Jihočeši to ustáli. Nakonec přerušil hru svým zákrokem až hostující gólman.
     
    29:04
    Dobré nahození od modré v podání domácího hráče a Jiří Ondráček se snažil na brankovišti dorazit puk do sítě. Přes obránce se do šance ale nedostal.
     
    30:02
    Holec vybojoval puk v útočném pásmu, ovšem nakonec jsme viděli jenom nahození do zadní síťky branky. Přesto se domácí celek ještě udržel v pásmu.
     
    30:45
    Milan Gulaš se ocitl na zemi a chtěl, aby byl odpískaný faul. To se však nestalo, a tak se pokračuje v pěti.
     
    31:40
    Jan Strmeň je dnes nejlepším hráčem Motoru! Po chybě Jana Štencela šla Plzeň do přečíslení dva na jednoho. K zakončení byl nakonec vybídnut Peter Čerešňák, avšak domácí gólman se roztáhl a kotouč vyrazil do bezpečí!
     
    32:12
    A další možnost na hostující straně! Ludwig Blomstrand si sjel až před gólmana, kam mu byla adresována nečekaná přihrávka, ale domácí gólman zase chytá.
     
    32:57
    Západočeši jsou nakopnuti dvěma šancemi, Jihočeši se poslední minutky vlastně jen brání. Nyní si však mohou na chvilku odpočinout a vystřídat.
     
    33:41
    Vojtěch Budík posílal kotouč před bránu, kde byl připravený jeho spoluhráč. Ten byl ale také dobře bráněn, takže se k dorážce nemohl absolutně dostat.
     
    34:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je srovnáno! Západočeši měli v posledních minutkách celkem slušný tlak i šance. Následovala navíc chyba v obranném pásmu Motoru, po které se ke střele dostal PETR KODÝTEK, jenž svou prudkou ránu umístil přesně do horního růžku.
    34:25 Petr KODÝTEK - 1:1
     
    35:10
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Bulíř – 2 min., držení).
     
    35:47
    Jihočeši mají problém rozjet nějakou větší kombinaci, navíc se dlouho bojovalo o puk okolo útočné modré. Pásmo Motor udržel, a tak může něco předvést.
     
    36:29
    Conor Allen vyslal schovanou střelu od modré, kterou se ještě snažil tečovat Milan Gulaš. To se mu však nepovedlo, načež kotouč opět opustil útočné pásmo.
     
    37:10
    Michal Bulíř je na ledě!
     
    37:54
    Plzeň by chtěla ještě otočit stav a snaží se ještě zakombinovat v útočném pásmu. Celou akci nakonec ukončil domácí gólman, před kterým se bude vhazovat.
     
    38:15
    Jiří Ondráček se snažil napadat rozehrávajícího gólmana hostujícího celku, který těsně před ním však kotouč stihl odehrát. Domácí se tak musí stáhnout zpět.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:32
    Václav Karabáček se dostal ke kotouči v celkem zajímavé pozici mezi kruhy. Byl ale zády k brance, navíc tísněn. Z otočky nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Už jsou za námi dvě třetiny dnešního duelu, po kterých je stav vyrovnaný 1:1. Plzeň byla v druhé periodě lepším týmem a zaslouženě si došla pro vyrovnávací gól. Po chybě Motoru v obranném pásmu se k puku dostal Petr Kodýtek, jenž prudkou ranou trefil růžek branky. Těsně předtím se navíc zranil Petr Šenkeřík, který odjel s bolestivou grimasou na střídačku a držel se za rameno... Po dvou periodách je tak vše otevřené, vyhrát mohou oba týmy.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Jak horký brambor byl pro hráče nyní kotouč. Ten se odrážel od všech částí výstroje, až skončil u domácího hráče. Ten však lehkou střelou trefil jen soupeře.
     
    41:04
    Jan Strmeň nyní na střelu od modré vůbec neviděl a vyrazil kotouč jen nad sebe. Poté ho ztratil z dohledu a touš upadl jen těsně vedle brankové čáry!
     
    41:50
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A Západočeši jdou do vedení! Viktor Lang nahodil kotouč od modré a do jeho trajektorie ještě sáhl PAVEL MUSIL, jenž nedal gólmanovi šanci na zákrok. Asistence: Viktor Lang.
    41:50 MUSIL - 1:2
     
    42:54
    Jihočeši se po delší době dostali do menšího tlaku, ovšem žádnou nebezpečnou možnost si nevytvořili, naopak do otevřené obrany se mohou hnát hosté.
     
    43:20
    Plzeň měla další zajímavou možnost! Tentokrát se však českobudějovický gólman stihl přesunout ke své tyči a znovu podržel svůj tým nad vodou.
     
    43:46
    Michal Vondrka si sjížděl do útočného pásma, ale kotouč se tam dostal až mnohem později. Domácí útočník tak musel vyjet z pásma a Jihočeši budou napadat.
     
    44:32
    Martin Hanzl mohl z ničeho nic srovnat! Kotouč se po zákroku Pavla odrazil na hokejku domácího hráče, kterému však byla na poslední chvíli zblokována hůl!
     
    45:40
    Zakázané uvolnění v podání budějovického týmu, těch jsme zatím dnes moc neviděli. Nyní se tedy bude vhazovat po pravé ruce domácího brankáře.
     
    46:01
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Sebastian Malát – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:36
    Václav Karabáček si sjel mezi kruhy, načež posunul kotouč na Romana Vráblíka. Ten vyslal prudkou ránu, ale Pavlát jeho pokus zastavil maskou.
     
    46:58
    Lukáš Pech se nyní nezorientoval úplně dobře a zadovku poslal jenom na svého soupeře. Ten neměl s následným vyhozením přes celé hřiště žádný potíže.
     
    47:25
    Milan Gulaš dostal nabito na vrcholek kruhu, avšak rána mu nesedla zrovna ideálně. Následovalo proto další vyhození na hostující straně...
     
    48:01
    Sebastian Malát je na ledě!
     
    48:45
    České Budějovice si nepohlídaly ofsajd, a tak se píská. O chvilku později však hosté poslali kotouč jenom na zakázané uvolnění a hra se přesouvá před Pavláta.
     
    49:13
    Motor rozjel rychlou akci, když Lukáš Pech posunul kotouč na levou stranu. Tam byl připravený Jiří Ondráček, jehož rána šla přesně do hrudi gólmana.
     
    49:48
    Dnešní utkání sleduje 1994 diváků.
     
    50:24
    Domácí hokejisté se po velmi kostrbaté kombinaci dostali do útočného pásma, ale Dominik Pavlát mohl zůstat v klidu. Nemířil na něj žádný pokus.
     
    51:01
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jan Piskáček – trestné střílení, podrážení).
     
    51:01
    Ani druhé trestné střílení nekončí brankou! Stále je to tedy jenom o jednu branku! Michal Bulíř se postavil ke kotouči a chtěl to zkusit bekhendem, ovšem beton Strmeně nepřehodil!
     
    51:55
    Jiří Ondráček se vydal napadat do útočného pásma, ale obránce Plzně s tím neměl ani nejmenší potíže. Jihočeši by potřebovali sehrát nějakou dobrou kombinaci.
     
    52:37
    Filip Kuťák si sjel na útočnou modrou, kam dostal dlouho přihrávku. Nakonec ale došlo jen k protečování kotouče do pásma a dopředu mohou domácí.
     
    53:12
    Západočeši se provinili nepřesnou přihrávkou, tím pádem je pískáno zakázané uvolnění. Jihočeši by se pomalu ale jistě potřebovali dostat do tlaku.
     
    53:46
    První lajna Motoru podnikla rychlý útočný výpad. Milan Gulaš poté posílal kotouč bekhendem do brankoviště, kde ho pod lapačku schoval Dominik Pavlát.
     
    54:18
    Dobrá možnost na hostující straně! Filip Kuťák táhl přečíslení dva na jednoho. Nakonec naznačil přihrávku a šel do zakončení, které Strmeň udržel.
     
    54:57
    Václav Karabáček táhl přečíslení na druhé straně, nakonec se rozhodl pro střelu z úhlu. Ta nebyla přesná, škoda, že se nerozhodl spíše pro přihrávku.
     
    55:47
    Konec zápasu se nám blíží velmi rychle. Motor nadále prohrává, už ale častěji drží kotouč na svých hokejkách, ovšem zatím je to bez větších možností.
     
    56:26
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Filip Přikryl – 2 min., podrážení).
     
    56:48
    Viktor Lang schytal nepříjemnou ránu od Milana Gulaše, načež se ihned skácel k zemi. Rozhodčí raději přerušil hru, hráč hostí se však zvedá sám a odjíždí.
     
    57:25
    Lukáš Pech dostal nabito na vrcholek kruhu, ale jeho bombu dokázal hostující gólman vyrazit ramenem! Velmi dobrý moment z obou stran...
     
    57:39
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jan Štencel – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:39
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:04
    Jan Strmeň zastavil nahozený kotouč z poloviny hřiště a podržel ho pro spoluhráče. Hraje se ve čtyřech na obou stranách, využije toho Motor nějak?
     
    58:26
    Filip Přikryl je na ledě!
     
    58:49
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši využívají přesilovou hru a nejspíše definitivně rozhodují o svém vítězství! TOMÁŠ MERTL se rozhodl pro střelu z poloviny hřiště a prázdnou bránu trefil s naprostým přehledem.
    58:49 Tomáš MERTL - 1:3
     
    Konec zápasu. (19:36:22)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Allen (Voženílek) – 35. Kodýtek, 42. Musil (V. Lang), 59. Mertl


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Maleček) – Piskáček, Šenkeřík, Vráblík, Allen, Slováček, Štencel, Bučko – Holec, Pech, Gulaš – Vondrka, Hanzl, Michnáč – Venkrbec, Voženílek, Karabáček – Ondráček, Toman, Chlubna.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Němeček) – Budík, Čerešňák, Graňák, Jiříček, V. Lang, Kaňák, Hamšík – Bulíř, Mertl, M. Lang – Kantner, Kodýtek, Schleiss – Blomstrand, Musil, Přikryl – Malát, Kuťák, Slanina.

    Rozhodčí: Horák, Micka – Šimánek, Zíka

    Diváci: 1994
    thejrc.org