Akademici Plzeň – UK Kings Prague 5:1 (kon.) | BO Ostrava – HC UP Olomouc 5:4 (po pr.)
konec
Akademici Plzeň
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
UK Kings Prague
Středa 18.08.2021, 15:15 • Zimní stadion Košutka, Plzeň • Tipsport UNI CUP
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:32:26)
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 35 diváků.
     
    Akademici z Plzně nebyli v souboji proti hokejistům z Univerzity Karlovy považováni za favorita, ale roztrhali papírové předpoklady a soupeře porazili s přehledem 5:1.

    Na vítězství domácí zadělali už v první třetině, kdy vedoucí gól vsítil David Markov. Navýšení skóre přišlo ve druhém dějství, kdy na gól Jakuba Švece ještě dokázal odpovědět Martin Dlabola, ale na zásahy Jana Šibry a Martina Straky již odpověď nepřišla. V úvodu třetí třetiny přidal pojistku na vítězství plzeňských hokejistů Dominik Beer, zbylé minuty se dohrávali za jasného stavu ve volnějším tempu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    S koncem Kocova trestu si zřejmě poslední zákrok připsal Jonáš Štekr. Na střelu od modré čáry od počátku viděl velmi dobře, puk schoval v lapačce.
     
    59:20
    Ani přesilovky zatím nevedou alespoň ke kosmetické úpravě skóre. Hostům se nedaří v rozehrávce, soupeři umožnili vyhodit dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:48
    Hrozící nebezpečí zažehnal Jan Habart. Vystartoval z brány a lapačkou se natáhl po puku, který směřoval na hokejku Šišky.
     
    58:26
    Pěkná souhra, chyběla jen gólová tečka. Před brankou si jeden z útočníků řekl o nahrávku, v tutovce zamířil vedle pravé tyče.
     
    57:44
    Domácí se budou dvacet vteřin bránit ve třech! Pavel Koco chtěl vyhodit puk, jenže jej bez doteku tvrzeného skla poslal mimo hrací plochu, proto dostává menší trest za zdržování hry.
     
    57:13
    Hostům návrat do útočného pásma dlouho netrval. Dobrou práci odvedl Viktor Martínek, jenž k zakončení vybídl Černého, jeho dělovka proletěla nad.
     
    56:45
    Dlouhá kombinace neměla šťastný konec. Čitelnou přihrávku na modrou čáru vypíchl Jakub Švec, načež Akademiky osvobodil.
     
    56:02
    V závěru ještě jedna početní převaha pro hostující mužstvo. Vyloučeným hráčem je domácí kapitán Dominik Beer za nedovolené bránění.
     
    55:35
    Navíc stále využívají možností ujíždět do brejků. Do jednoho takového vystartoval David Markov, v plné rychlosti ale zapomněl zakončit.
     
    55:09
    Poslední minuty utkání probíhají rychlým tempem, skoro se nepřerušuje. Domácí pokračují ve výborné obranné hře, na kterou soupeř marně hledá recept.
     
    54:44
    Jan Šperl měl čas, avšak zazmatkoval a rozehrál napříč obranným pásmem. Moc nechybělo, aby Hakl rozehrávku vystihl.
     
    54:21
    Zajímavý projektil vypálil přes obránce Štěpán Hanzlík. Jan Habart reagoval v poslední chvíli, touš vyrazil nad břevno.
     
    53:55
    Sice Ondřej Černý přebruslil Šibru, ale hned za ním se nacházel Jan Šefl, který hostujícího kapitána do útočného pásma nepustil.
     
    53:29
    Sám proti třem. Tomáš Kohout moc dobře věděl, že bruslí do předem prohraného souboje, puk podle očekávání ztratil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Markov (Šefl, Šiška), 27. Švec (Šibra), 30. Šibra, 38. Straka (Říha, Šimůnek), 44. Beer – 29. Dlabola (Kohout)


    Akademici Plzeň: Jonáš Štekr (J. Černý) – Jankovský, Šimůnek, Koco, Starý, Prachař, Šperl, Soukup, Beer (C) – Markov (A), Sulan, Hanzlík (A), Švec, Straka, Šefl, Šiška, Králíček, Říha, Šibra, Janda.
    UK Kings Prague: Novák (29. Habart) – Jáchym Štekr, Dlabola, Hanuš, O. Černý (C), Piskač, Šána – Škoda, Maydl, Hakl, Horáček, Bořík, Kohout, Martínek, Piovarči, Bečka, Řezáč, Šimanský, Síla.

    Rozhodčí: Hacaperka – Sýkora, Jelínek

    Diváci: 35
    thejrc.org