Japonsko – Česko 0:4 (kon.) | USA – Rusko 6:0 (kon.)
konec
USA
6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
Rusko
Úterý 24.08.2021, 20:00 • Winsport Arena, Calgary • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:29:08)
     
    Střely na branku: 55 – 11 (21:4, 19:3, 15:4).
     
    Jako nejlepší hráčky jednotlivých týmů byly vyhlášeny Olga Sosinová a Hilary Knightová.
     
    Americké favoritky na zlato zůstávají stoprocentní i po třetím zápase skupinové fáze. Ruskám nedaly žádnou šanci, celých šedesát minut dominovaly a pohodlně si dokráčely pro vysoké vítězství 6:0. Cavalliniová si poradila se všemi jedenácti střelami a podruhé na šampionátu udržela čisté konto. Její spoluhráčky v poli se o šest gólů pěkně rozdělily. Prosadilo se šest různých Američanek. Žádná z nich neposbírala ani více než dva kanadské body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Střílená přihrávka Bozekové letěla směrem na Compherovou. Ta se snažila tečovat na bránu, ale v obležení Rusek se tak nestalo.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:32
    Kesselová se netrefila do puku, který na ni směřoval do mezikruží. Posléze minula zařízení také její kolegyně Harveyová.
     
    57:39
    Američanky musely opustit útočnou třetinu kvůli signalizovanému ofsajdu. Velký problém to ale nebyl, uprostřed hřiště si puk opět vybojovaly pro sebe.
     
    57:03
    Nepřesnou přihrávkou se Rusky vyhnaly až do obranného pásma. Pak se sice vrátily, ale Cavalliniová pokus Lifatovové nepodcenila.
     
    56:39
    Olga Sosinová se solidně prosadila proti přesile, ale z osy kluziště vyslala jen neškodný pozdrav brankářce Cavalliniové.
     
    56:04
    Stále častěji se kotouč pohybuje v těsné blízkosti mantinelů, kde je o něj sváděn velký boj. Šance amerických hokejistek se rodí méně.
     
    55:07
    Valeria Merkuševová měla trochu problém na přední tyči proti střele Harveyové z pravého křídla. Americký tlak trvá.
     
    54:41
    Schofieldová zachytila vysoký puk v útočném pásmu, jenže následnou střelou síť nerozvlnila. Hru nakonec zastavila přihrávka rukou.
     
    53:53
    Deckerová postupovala podél zadní čáry do brankoviště. Jaksi ale zapomněla zakončit a s pukem odjela do nepalebné lokality.
     
    53:12
    Od šestého gólu je hra trochu rozháraná. Američanky zkouší věci, které si ještě před několika minutami moc nedovolovaly.
     
    52:46
    Velká tlačenice u krátkého mantinelu dopadla vítězně pro Američanky. souboje se ale přesunuly jen o kousek vedle, kde pracuje Edenová.
     
    52:08
    Maria Batalovová se trochu ukvapila s vyhozením na zakázané uvolnění. Puk mohla zkusit rozehrát konstruktivněji.
     
    51:33
    Curlová nezpracovala krátkou přihrávku za branku. Ruská pětka se díky tomu alespoň na chvíli dostala z nejhoršího.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 12. Curlová (Zumwinkleová, Kellerová), 24. Knightová (Deckerová), 38. Steckleinová (Panneková), 43. Panneková (Harmonová, Steckleinová), 47. Murphyová (Kellerová), 48. Compherová (Zumwinkleová, Bozeková)


    USA: Cavalliniová (Hensleyová) – Barnesová, Kellerová, Steckleinová, Harveyová, Bozeková, Harmonová – Deckerová (A), Knightová (A), Schofieldová (C) – Panneková, Kesselová, Murphyová – Camaranesiová, Carpenterová, Edenová – Zumwinkleová, Compherová, Curlová.
    Rusko: Prugovová (47. Merkuševová) – Pirogovová (A), Šibanovová, Provorovová, Savoninová, Gončarenková, Batalovová, Ganejevová – Sosinová (C), Koržakovová, Rodnovová – Šaškinová, Kadirovová, Vafinová – Pavlovová, Markovová, Lifatovová – Bratiševová, Kulišovová, Faljachovová – Lichačjovová.

    Rozhodčí: Lieffersová (CAN), Wiegandová (SUI) – Heikkinenová (FIN), Kainbergerová (AUT)
    ocianews.com