TPS – Bremerhaven 1:2 (kon.) | Växjö – Sparta cz 2:1 (kon.) | Leksands IF – HC Slovan 5:3 (kon.)
Lugano – Skellefteå 5:1 (kon.) | Fribourg – Třinec cz 6:2 (kon.) | Eisbären – Tappara 1:6 (kon.)
konec
Växjö Lakers
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 27.08.2021, 18:05 • Vida Arena, Växjö • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji moc za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:20:26)
     
    Utkání skromné na góly je za námi! Sparťané ve třetí třetině ještě tlačili do plných, ale to stačilo pouze na jeden gól. V poslední minutě utkání jen zkorigoval gólový účet zápasu Michal Řepík, jenž velmi povedenou ranou nedal domácímu gólmanovi šanci zasáhnout. Växjö si však svůj náskok v závěru zápasu již pohlídalo a po vítězství 2:1 si připsalo na své konto první výhru v novém ročníku Ligy mistrů. Sparťané naopak pojedou do finského Turku si napravit reputaci.
     
    Konec zápasu.
     
    Ještě jeden trest pro hostující Spartu. Útočník Miroslav Forman (SPA) v poslední vteřině utkání odjíždí pykat na trestnou lavici za sekání.
     
    59:59
    Sparťané se snažili po vhazování ve středovém kruhu rychle přesunout do útočného pásma, ale Växjö se již zaskočit nenechalo a svůj náskok si domácí hokejisté již pohlídali.
    59:54 ŘEPÍK - 2:1
     
    59:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pozor, ještě není konec! MICHAL ŘEPÍK se dostal k puku na pravé straně kluziště a přes bránícího Arvida Lundberga pokořil domácího brankáře poprvé v tomto utkání. Asistence: Roman Horák, Vladimír Sobotka.
     
    59:00
    Teď měli sparťané velké štěstí! Mikka Koivisto se napřáhl v obranném pásmu, ale opuštěnou klec Sparty minul jen o pár centimetrů.
     
    58:10
    Ano, je to tak. Brankář Salák je již na střídačce a sparťané to zkoušejí v šesti bruslařích v poli. Pražané neudrželi kotouč na svých holích a Växjö vyhazuje.
     
    58:10
    V témže čase si sparťanští trenéři v čele s Josefem Jandačem berou oddechový čas na poradu. Sparťané zřejmě odvolají Saláka z jeho pracoviště.
     
    58:10
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Adam Polášek vypustil dobrou ránu od modré čáry, ale domácí gólman měl na střelu přímý výhled a střelu zneškodnil.
     
    57:34
    Filip Chlapík se vymotal z rohu kluziště až do dobré střelecké pozice na pravém kruhu pro vhazování, ale jeho střela byla nepřesná. Oba týmy střídají.
     
    56:46
    Řepík nabil na modrou čáru Pavelkovi, který se opřel do prudké střely, ale brankář domácích nakonec nemusel zasahovat. Sparta i nadále v útočném pásmu.
     
    56:08
    Domácí hokejisté pečlivě brání a nedopřávají sparťanům příliš prostoru v útočném pásmu. Nyní musí Řepík pro kotouč až do svého obranného pásma.
     
    55:18
    Buchtele udržel na zádech svého protihráče a jeho akci mohl dokončit Forman. Druhý jmenovaný se však ke střele už nedostal a kotouč má Växjö.
     
    54:10
    Hráči z Växjö už hrají v plném počtu. Josefsson však neměl rychlost ve středním pásmu, čehož sparťané využili a odebrali švédskému útočníkovu kotouč.
     
    53:34
    Na ledě je druhá přesilovková formace Sparty v čele s Filipem Chlapíkem. Právě Chlapík nahrával nepřesně na modrou čáru Poláškovi. Växjö vyhazuje.
     
    52:57
    Martin Jandus přihrál na pravý kruh Sobotkovi, který si však střelu rozmyslel a poslal kotouč na modrou čáru Poláškovi. Jeho střela byla ovšem nepřesná.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 16. Lycksell (Koivisto, Holmberg), 24. Nättinen (Persson, Rosén) – 60. Řepík (Horák, Sobotka)


    Växjö Lakers: Kalnis (Ahman) – A. Lundberg, Persson, Koivisto, Johnsson, Häman Aktell, Claesson, Hurtig – Nättinen, Rosén, Gynge – Lycksell, Holmberg, G. Gustafsson – H. Gustafsson, Josefsson, M. Lundberg – Nilsson, Stjernborg, Forslund – Calof.
    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Pavelka, Moravčík, Němeček, Jandus, Dvořák, Polášek, Jurčina – Řepík, Horák, Sobotka – Chlapík, Kaše, Thorell – Forman, Prymula, Buchtele – Doležal, Zikmund, Dvořáček – D. Vitouch.

    Rozhodčí: Ch. Holm, M. Holm – Jonsson, Svensson
    thejrc.org