TPS – Bremerhaven 1:2 (kon.) | Växjö – Sparta cz 2:1 (kon.) | Leksands IF – HC Slovan 5:3 (kon.)
Lugano – Skellefteå 5:1 (kon.) | Fribourg – Třinec cz 6:2 (kon.) | Eisbären – Tappara 1:6 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
1:6 (0:0, 0:5, 1:1)
Tappara Tampere
Pátek 27.08.2021, 20:15 • Mercedes Benz Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (22:38:10)
     
    Střely na branku: 18 – 51
     
    Je dobojováno. Domácí ve třetí třetině snížili na rozdíl čtyř branek, ale pětigólový náskok si hosté vrátili v přesilové hře. Poté se už skóre neměnilo a Tappara tak vedení 6:1 uhájila až do konce. Zapisuje tak první tři body do tabulky, Berlín dnes odejde bez zisku jediného bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Po zisku puku šli z obranného pásma do útoku domácí hráči, ale před brankou soupeře se neprosadili. Hned na to pak otočili hru hráči Tappary.
     
    58:42
    Na levé straně napřáhl ke střele Veli-Matti Vittasmäki, ale jeho pokus byl sražen mimo ohrožení Ancickovy branky. Ten po chvilce zapsal zákrok a raději nechal hru přerušit.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:18
    Hosté to teď zkusili, když byli volní před domácí klecí, ale obrana Berlína kotouč dostala do své moci a poslala ho do neutrální zóny.
     
    56:30
    Vypadá to, že hosté se už nikam neženou a hru jen kontrolují. Náskok mají stále luxusní a do konce základní hrací doby zbývají tři a půl minuty.
     
    55:25
    Domácí to ještě zkoušejí, aby ještě přidali další branku, ale beci Tappary jsou proti.
     
    54:17
    Berlín je v plném počtu.
     
    53:38
    Kristian Tanus svižnou ranou z levého kruhu nechal vyniknout Ancicku, který kotouč vyrazil do bezpečí. Nicméně si ho vydolovali zpět na své hole hosté a stále útočí.
     
    53:07
    Další přesilovka pro hosty, ti už se uhnízdili v pásmu soupeře, kde rozvíjejí další akci.
     
    52:17
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Zach Boychuk – 2 min., podrážení).
     
    51:27
    Za brankou domácích vznikl souboj o kotouč, který získali hosté a otočili hru. Ovšem před Ancickou nezakončili tak, jak by si představovali.
     
    50:52
    Obrana Berlína dostala puk pod kontrolu a hned se dostali domácí hráči do akce před Haljankem, ale jejich pokus zamířil jen do vedle jeho brány.
     
    49:02
    Samuel Salonen se dostal do dobré šance, na levé straně pálil na Ancicku, který ale jeho nebezpečné zakončení kryje. Hra je přerušena a na řadě je další komerční přestávka.
    47:05 Waltteri MERELÄ - 1:6

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 42. White (Fiore, Boychuk) – 24. Morley (Vittasmäki, Kuusela), 28. Puhakka (Seppälä), 29. Peltola (Vittasmäki, Platzer), 30. Morley (Austin, Kuusela), 31. Levtchi (Morley, Vittasmäki), 48. Merelä (Kinnunen)


    Eisbären Berlín: Niederberger (31. Ancicka) – Ellis, Müller, Wissmann, Hördler, Després, Geibel – Pföderl, Boychuk, Noebels – Clark, Byron, White – Fiore, Zengerle, Mik – Wiederer, Streu, Rossmy
    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Tuulola, Vittasmäki, Seppälä, Austin, Kinnunen, Jügens, Vanhatalo, Salminen – Kuusela, Morley, Levtchi – Merelä, Virta, Tanus – Peltola, Platzer, Salonen – Puhakka, Rauhala, Moilanen

    Rozhodčí: Schrader (GER), Iwert (GER) – Cepik (GER), Gerth (GER)
    ocianews.com