Interobal Plzeň – Helas Brno 6:1 (kon.) | Slavia – Svarog Teplice 1:1 (kon.) | Chrudim – Rapid Ústí n/L 13:1 (kon.)
FTZS Liberec – Olympik Mělník 3:5 (kon.) | Česká Lípa – Sparta 1:6 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
1:6 (0:2)
Sparta Praha
Pátek 27.08.2021, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších zápasů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:00:26)
     
    Futsalisté pražské Sparty v prvním utkání nové ligové sezóny nezaváhali a v roli favorita porazili Českou Lípu v její hale jasně 6:1. Hosté dominovali od prvních minut, přesto v úvodním dějství skóroval jen dvakrát, prosadili se Carlinhos a Azem Brahimi. Ve druhé půli se dařilo střelecky lépe, neboť Sparťané zásluhou Gualdy, Lukáše Křivánka, Antona Fejzullahiho a Angellotta přidali další čtyři kousky, zatímco za domácí skóroval pouze Milan Bialek po standardní situaci.
     
    Konec zápasu.
     
    39:47
    Těžkou nahrávku Martina Hory Anton Fejzullahi nezpracoval. Nemusí smutnit, protože na vítězství jeho klubu tento nezdar nic nezmění.
     
    39:15
    Hodně slabou střelu vyprodukoval Milan Bialek. Snadnou práci měl Pavel Plecitý, pomalu letící míč bez problémů ukryl v rukavicích.
     
    38:45
    Fejzullahi na středu viděl volného Tarika Lukšiju, tak mu adresoval nahrávku. Klička po levé ruce byla příliš dlouhá, zakončení nepřesné.
     
    38:29
    Útočná akce nevyšla ani domácím. Za dlouhým nákopem brankáře vystartoval Jonáš Klimt příliš pozdě, míč dostihl mimo hrací plochu.
     
    37:50
    Hosté překombinovali nadějně vypadající akci. Angellott přihrál Křivánkovi, jenž spoluhráči vracel, ale s tím autor pasu nepočítal a zastavil pohyb, na míč proto nedosáhl.
     
    37:21
    Na pravé straně si míč na střelu připravil Petr Zapletal. Vystřelil těsně nad zemí, Plecitý vyrazil balón mimo nebezpečí.
     
    36:47
    Příliš dlouho váhal s rozehrávkou Lukáš Křivánek. Mezitím se k němu stáhli dva obránci, společnými silami soka zbavili balónu.
     
    36:26
    Navzdory velkému náskoku hosté chvíli hráli powerplay. Plecitý se po chvilce rozhodl neriskovat a stáhl se zpátky do brány.
     
    35:40
    Po šestém gólu došlo ke střídání mezi třemi tyčemi hostujícího týmu, Andreje Mykytjuka do posledních minut nahradil Pavel Plecitý.
    35:28 ANGELLOTT - 1:6
     
    35:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Parádní individuální akce v podání ANGELLOTTA. Po zisku balónu se kličkou na levou stranu uvolnil od protihráče, aby vzápětí vystřelil placírkou mimo dosah brankáře, v cestě kulatého nesmyslu do brány nedokázal zabránit ani Havrda. Asistence: Azem Brahimi.
     
    34:56
    V tomto případě již Tomáš Fichtner vystřeli zvládl, a to dokonce mezi tři tyče. Balón mířil k pravé tyči, kde se Mykytjuk nenechal nachytat.
     
    34:25
    Domácím odpověď nevyšla. Tomáše Fichtnera zradilo zpracování, následně jej čistým způsobem odstavil od hracího předmětu Angellott.
    33:12 Anton FEJZULLAHI - 1:5
     
    33:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané na inkasovaný gól odpověděla tím nejlepším možným způsobem. Křivánkovi se před brankou nabídl právě nově příchozí ANTON FEJZULLAHI, s uklizením míče do prázdné brány neměl žádný problém. Asistence: Lukáš Křivánek.
     
    32:56
    Poprvé se na hrací ploše představuje Arton Fejzullahi. Uvedl se velmi solidně, dobrým obranným zákrokem zastavil rozběhnutého Havrdu.

    Milan Huppert

    Branky: 31. Bialek (Havrda) – 3. Carlinhos (Angellott), 10. Brahimi (Lukšija), 21. Gualda, 26. Křivánek (Angellott), 34. Fejzullahi (Křivánek), 36. Angellott (Brahimi)

    Karty:   28. Mykytjuk (SPA)


    FC Démoni Česká Lípa: Lecjaks – Kirov, Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Bialek, Caizl, Klimt, Zapletal, Potoček, Bejda, Maur.
    Sparta Praha: Mykytjuk– Brahimi (C), Plecitý, Fejzullahi, Hora, Křivánek, Řezníček, Angellott, Lukšija, Carlinhos, Gualda.

    Rozhodčí: Řeháček – Nešněra, Milner
    thejrc.org