Mladá Boleslav – IFK Helsinky cz 1:2 (po pr.) | SønderjyskE – Zug 0:10 (kon.) | Rauma – Mannheim 5:1 (kon.)
Rögle BK – Mnichov 4:3 (kon.) | Cardiff – Lausanne 4:1 (kon.) | Zürich – Frölunda 4:2 (kon.)
konec
ZSC Lions
4:2 (1:2, 0:0, 3:0)
Frölunda HC
Sobota 28.08.2021, 20:05 • Hallenstadion, Curych • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Curychu, který favorita zápasu porazil poměrem 4:2. Frölunda Indians přitom v úvodu třetí třetiny hrála početní převahu 5 na 3, avšak tu nedokázala využít, což bylo klíčové. Curych totiž krátce poté podruhé srovnal krok a v následné přesilové hře se dokonce poprvé v tomto duelu dostal do vedení, které si udržel až do poslední vteřiny a své vedení ještě navýšil o další trefu. (22:38:38)
     
    Konec zápasu.
    59:36 Justin SIGRIST - 4:2
     
    59:36
    Lions právě vstřelili branku!
    Tak tu máme ještě trefu do prázdné branky! Domácí se ujali kotouče, se kterým ve dvojici pronikli do středního pásma, odkud přesně do prázdné branky zakončil JUSTIN SIGRIST.
    Asistence: Justin Azevedo, Christian Marti.
     
    59:10
    Jeden z domácích nyní od červené mířil do prázdné branky, kde zaskočil obětavý obránce.
     
    58:48
    Frölunda hraje v šesti!
     
    58:24
    Domácí se nyní dostali do přečíslení, které ovšem nepřineslo ani zakončení. Na opačné straně šel proti trojici protihráčů hostující Nilsson.
     
    57:15
    Nahrávka před branku nakonec proletěla až k modré čáře, kde to měl na dlouhou hokejku hostující Johansson, kterému se tak nepovedlo vystřelit.
     
    55:44
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Nicklas Lasu – 2 min., hrubost).
     
    55:07
    Švédskému týmu se navíc nepovedla rozehrávka a po icingu se bude znovu vhazovat před Tomkinsem.
     
    54:21
    Frölundě se povedlo přečkat další početní nevýhodu a sama posléze zaútočila. Henriksson operoval za brankou, kde proti přesile neměl moc šancí.
     
    53:30
    Nahozený kotouč z hole Noreaua skončil pouze na kanadském brankáři. Hostující celek je stále pod tlakem a nedaří se mu vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    52:31
    K volnému puku se jako první dostal hostující Elliot, kterému se povedlo rychle rozehrát. Jeho celek se nyní dostává k tlaku, který ale dlouho střelu nepřinesl.
     
    51:45
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Viktor Ekbom – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:10
    Do protiútoku se nyní dostával hostující Henriksson, který se sice s pukem dostal až k levému kruhu, jenomže tam ho čistým způsobem zastavil Noreau.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Frölunda Indians prohrává o jednu branku a konečně hraje v plném počtu hráčů.
     
    49:30
    U pravého kruhu měl nyní střeleckou pozici domácí Bodenmann, kterému se povedlo zamířit pouze do lapačky brankáře. Tomkins si připsal další zákrok.
     
    48:18
    Pokračovalo se v kombinaci, která nakonec přinesla nahození od modré čáry. Brankář Tomkins měl naprosto čistý výhled a puk se mu povedlo schovat.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 16. Bodemann (Krüger), 45. Hayes (Baltisberger), 46. Krüger (Diem, Azevedo), 60. Sigrist (Azevedo, Marti) – 6. Sundström (Norlinder), 18. Norlinder (Lasch)


    ZSC Lions: Waeber (Flüeler) – Noreau, Marti, Guebey, Geering, Trutmann, Baltisberger, Meier – Backman, Roe, Andrighetto – Azevedo, Krüeger, Bodenmann – Sopa, Sigrist, Diem – Aeschlimann, Schappi, Pedretti – Hayes
    Frölunda HC: Rubin (Tomkins) – Folin, Edvinsson, Elliott, Norlinder, Johansson, Ekbom, Olsson – Friberg, Lundqvist, Henriksson – Mursak, Špaček, Nilsson – Lasch, Carlsson, Nässén – Sundström, Lasu, Niederbach – Söderblom

    Rozhodčí: Tscherring, Fluri – Fuchs, Duarte

    Diváci: 1925
    thejrc.org