Manchester City – Arsenal 5:0 (kon.) | Aston Villa – Brentford 1:1 (kon.) | Brighton – Everton 0:2 (kon.)
Newcastle – Southampton 2:2 (kon.) | Norwich – Leicester 1:2 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 2:2 (kon.)
Liverpool – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Norwich City
1:2 (1:1)
Leicester City
Sobota 28.08.2021, 16:00 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:11:46)
     
    Statistiky:
    Střely celkem: 14 – 9
    Střely na branku: 4 – 3
    Držení míče: 45 % – 55 %
    Rohové kopy: 9 – 9
    Ofsajdy: 2 – 2
    Fauly: 8 – 9
    Žluté karty: 2 – 1.
     
    Lišky se i s negativním skóre 4:5 posunuly na osmé místo, kdežto Norwich zůstává v sestupovém pásmu. Díky vstřelenému gólu alespoň přeskočil poslední Arsenal.
     
    Ani na třetí pokus nedokázal nováček z Carrow Road ukořistit do tabulky Premier League své první body. Farkeho družina svedla s Leicesterem více než vyrovnaný boj, jenže doplatila na méně účinnou finální fázi. Z napočítaných čtrnácti střel se ujala jen ta z pokutového kopu. Teemu Pukki takto před pauzou smazal hostující náskok z přesného zásahu Vardyho. Ve druhé půli působil Leicester o něco lépe. Do zakončení se sice dostával sporadicky, ale jedna nenápadná situace i tak stačila na vítězný gól Marca Albrightona. Možnosti na vyrovnání si Norwich vytvořil. Přesná hlavička McLeana však nemohla platit kvůli ofsajdu Cantwella a střídající Sargent s Idahem v dalších šancích bránu netrefili.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    A to je asi konec domácích naději na první body v sezóně. Po rychle vhozeném autu Aarons sice objevil před bránou Idaha, ale ten neměl v kriticky důležitý okamžik přesnou mušku.
     
    90+5
    Milot Rašica levačkou cpal míč k bližší tyčce. V souboji se Schmeichelem tam byl Krul, ale žádné zakončení z toho nebylo.
     
    90+4
    Kanárci konečně zamkli soupeře před Schmeichelem. McLean nakopával ke Cantwellovi, u kterého Albrighton zahrál na roh. Na ten spěchá také Tim Krul!
     
    90+3
    Krul rozehrál z půlky hřiště. Hanley míč nesklepl a trio hostů vystartovalo do rychlého protiútoku. Iheanacho tu největší šanci zazdil promáchnutím. Pak už nebyl v tak dobré pozici a levačkou přestřelil.
     
    90+2
    Kasper Schmeichel brnká na nervy fanoušků zdlouhavým procesem odkopu od branky. Sudí Jones zatím žlutě napomínat nebude.
     
    90+1
    Také ve druhé půli je přidáno pět minut. Rozhodčí v tomto střetnutí s nastaveným časem rozhodně nešetří.
     
    90
    Rašicův centr se zastavil o Tielemanse. V ten okamžik byl Leicester v deseti, nějaké zdravotní potíže nedovolily pokračovat Castagnemu.
     
    89
    Max Aarons se přihlásil o míč, ale než s ním stihl cokoliv udělat, tak se lišky v hojném počtu vrátily k vlastnímu pokutovému území. Bude se bušit do plných.
     
    87
    Albrighton se dobře vrátil do obrany. Na programu byl další roh, ale centr zleva opět úspěšně zneškodnil turecký legionář Söyüncü. Poté byl Cantwellem faulován Dewsbury-Hall.
     
    86
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází James Maddison, přichází Kiernan Dewsbury-Hall.
     
    85
    Maddison signalizuje nějaké zranění. Hlavní rozhodčí se na něj jde podívat, což na nějakou dobu přeruší narůstající tlak Norwiche.
     
    84
    O Rašicou zrealizovaný roh se postaral Çağlar Söyüncü. Během pár vteřin se míč ocitl na kopačkách Krula, který sleduje hru skoro z půlící čáry.
     
    83
    K Aaronsovi propadl centr z levé strany. Jeho střela ale neprošla a ta od Ruppa byla pro změnu ztečovaná na další rohový kop.

    Michal Břuchanský

    Branky: 44. Pukki (pen.) – 8. Vardy (R. Pereira), 76. Albrighton (Vardy)

    Karty:   25. Lees-Melou (NRW), 82. Cantwell (NRW) – 69. Albrighton (LEC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 9:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:9.
    Norwich City: Krul – M. Aarons, G. Hanley (C), B. Gibson, B. Williams – Lees-Melou (73. Rupp), Gilmour (80. Idah), McLean – Cantwell, Pukki (73. Sargent), Rašica.
    Náhradníci: Gunn – Dowell, D. Giannoulis, Idah, Omobamidele, Rupp, Sargent, Sörensen, Zimmermann.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira (11. Castagne), Amartey, Söyüncü, Thomas – Tielemans, Ndidi – Albrighton, Maddison (86. Dewsbury-Hall), H. Barnes (67. Iheanacho) – Vardy.
    Náhradníci: Jakupović, D. Ward – Castagne, Daka, Dewsbury-Hall, Choudhury, Iheanacho, Praet, Soumaré.

    Rozhodčí: Jones – Ledger, Eaton

    Diváci: 26 765
    ocianews.com