Rusko – Švýcarsko 2:3 (po pr.) | USA – Japonsko 10:2 (kon.)
po prodl.
Rusko
2:3 (2:0, 0:0, 0:2 - 0:1)
Švýcarsko
Sobota 28.08.2021, 18:00 • WinSport Arena, Kanada • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. (20:37:17)
     
    Semifinálovým soupeřem Švýcarska bude lepší z dvojice USA a Japonsko. Vzájemný souboj těchto dvou národů začne chvíli po konci tohoto klání, přesněji ve 21:30.
     
    Parádní obrat! Tak by se dalo shrnout počínání Švýcarek ve čtvrtfinálovém utkání s výběrem stejně starých Rusek. Ty se sice v první třetině dostaly do vedení 2:0, v závěru třetího dějství ale helvétský kříž vyrovnal. Nakonec v prodloužení odšpuntovala švýcarskou semifinálovou radost Laura Zimmermannová, která využila přečíslení 2 na 1.
     
    Konec zápasu.
     
    64:50
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A máme hotovo! Jestli Švýcarky při vyrovnání jásaly, tak nyní bourají halu! LAURA ZIMMERMANNOVÁ ujela do přečíslení dvou na jednoho se Sinjou Leemannovou a přesnou střelou svůj tým poslala do medailových bojů! Asistence: Sinja Leemannová.
     
    62:32
    Stänzová nejprve trefila beton ruské gólmanky, následně ale netrefila v obrovské příležitosti z těsné blízkosti branky! Mohlo být hotovo!
     
    60:44
    Švýcarky málem ujely do přečíslení dvou na jednoho, v poslední chvíli ale zasáhla ruská obránkyně a jejich šanci zhatila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Závěrečná perioda se hráčkám helvétského kříže podařila naprosto parádně! Během necelých deseti minut totiž smazaly dvoubrankové vedení favorizovaného Ruska. Nyní se tedy vše připravuje na desetiminutové prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    A je to tak! O medailích rozhodne prodloužení, případně samostatné nájezdy.
     
    59:03
    Zdá se, že se Švýcarky dočkají ještě před chvílí vytouženého prodloužení.
     
    57:47
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarská střídačka šílí! Její hráčky svým důrazem uhájily puk, jehož se chopila na modré PHOEBE STÄNZOVÁ a vyrovnala nechytatelným laserem k tyčce! Bleskově využitá přesilovka. Asistence: Lara Christenová.
     
    57:26
    A máme tu velikou šanci Švýcarek k vyrovnání! Nedovoleně si počínala Faljachová (RUS), uvidíme další přesilovou hru.
     
    56:30
    Aktuálně je zápas hodně o silových soubojích u mantinelu, na obou týmech je vidět dopad důležitosti závěru utkání.
     
    55:15
    Běží poslední pětiminutovka základní hrací doby. Puk má na holích Švýcarsko, Rusko však ze všech sil brání prostor mezi třemi tyčemi Merkuševové.
     
    54:08
    Rusky se dostaly do situace tří proti dvěma, místo pokusu o zužitkování ale odevzdaly a odjely střídat.
     
    53:04
    Švýcarky dusí sbornou v jejím obranném pásmu. Ruská strážkyně svatyně ale zatím odolává. Chuť vyrovnat z výběru helvétského kříže ale přímo vyzařuje!
     
    52:16
    Vyloučení v týmu Rusko (Gončarenková – 2 min., hrubost).

    Martin Pacák

    Branky a nahrávky: 2. Rodnovová (Ganejevová, Kadirová), 9. Markovová (Koržakovová, Rodnovová) – 50. Raselliová (Ruediová, Ryhnerová), 58. Stänzová (Christenová), 65. Zimmermannová (Leemannová)


    Rusko: Merkuševová (Morozovová) – Pirogovová (A), Šibanovová (A), Provorovová, Savoninová, Gončarenková, Ganejevová, Batalovová – Pavlovová, Sosinová (C), Vafinová – Kadirová, Dobrodějevová, Bratiševová – Markovová, Koržakovová, Rodnovová – Lifatovová, Kulišovová, Faljachovová – Šaškinová
    Švýcarsko: Brändliová (9. Maurerová) – Christenová, Leemannová, Hauserová, Vallariová, Sigristová, Wetliová, Forsterová, Hofstetterová – Stalderová (C), Martiová, Stänzová – Raselliová (A), Ryhnerová, Ruediová –Ruediová, Zimmermannová, Lutzová – Quennecová (A), Ingoldová, Freyová, Enzlerová.
    ocianews.com