Troyes – Monaco 1:2 (kon.) | Angers – Rennes 2:0 (kon.) | Clermont Foot – Méty 2:2 (kon.)
Lens – Lorient 2:2 (kon.) | Štrasburk – Brest 3:1 (kon.) | Lille – Montpellier 2:1 (kon.)
Remeš – PSG 0:2 (kon.)
konec
Stade de Reims
0:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 29.08.2021, 20:45 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že započala nová éra francouzského klubového fotbalu, jelikož poprvé za PSG nastoupil Lionel Messi, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:48:10)
     
    Paris Saint-Germain se vrací do čela francouzské nejvyšší soutěže! Ovšem vítězství se rozhodně nerodilo snadno. Reims předvedla svou kvalitu, soupeře několikrát pozlobila a dokázala, že předchozí výsledky nebyly náhodou. Jenomže kvalita PSG je úplně jinde a dvěma góly rozhodl střetnutí talentovaný Kylian Mbappé. V šestašedesáté minutě bouchl stadion nadšením, když na hrací plochu přišel Lionel Messi. Argentinec zatím nic velkého nepředvedl, ovšem potřebuje trochu času na adaptaci v nejlepším francouzském mužstvu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Na pravé straně šestnáctky obešel soupeře Mitchell van Bergen, který se už nacházel ve velkém úhlu, a tak si jeho zakončení na zadní tyč pohlídal Keylor Navas.
     
    90+4
    Po chvíli přišla přihrávka do vápna, kde si míč posunul Andrew Gravillon, avšak čistým skluzem situaci zažehnal Presnel Kimpembe. Následně přišel centr z pravé strany, který zase Keylor Navas nepřesvědčivě vyboxoval.
     
    90+3
    Dlouhý míč skvěle zpracoval Hugo Ekitike, ovšem měl na zádech hned soupeře. Domácí mužstvo dál pokračuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    90+1
    Nastavuje se ještě šest minut, velkou dávku na tom má rozhodování VARU při neuznané brance Stade de Reims.
     
    90
    Na levé straně pokutového území se nejprve Kylian Mbappé napřáhl, až po chvíli vystřelil. Jenomže skvěle proti němu vystoupil Wout Faes.
     
    89
    Pas za obranu vyslal Julian Draxler, ovšem Kylian Mbappé to měl k míči pak velmi daleko. Z branky vystartoval Predrag Rajković, jenž hlavou odvrátil nebezpečí.
     
    88
    Hlavní rozhodčí počkal až se Leandro Paredes (PSG) soupeři omluví. Následně si jej vzal stranu a ukázal mu, jak vypadá žlutá karta.
     
    87
    Hostující celek drží balon a pomalu se přesouvá blíže k brance. Rozhodně se nedá říct, že by Paris Saint-Germain někam spěchala. Navíc přišla ztráta a hru nedovoleně přerušil Leandro Paredes.
     
    86
    Jenomže centr od rohového praporku zamířil na první tyč, odkud byl odvrácen. Po chvíli se na hranici vápna nacházel Júnis Abdulhamíd, jehož pokus byl příliš slabý a navíc mířil doprostřed branky.
     
    85
    Valon Beriša měl na zádech dva soupeře a musel postupovat k rohovému praporku. Po jeho přihrávce k vápnu přišlo zahrání soupeře, jenž poslal míč na roh.
     
    84
    Nově příchozí Hugo Ekitike (Reims) se zapisuje do statistik žlutou kartou, když zezadu atakoval Kyliana Mbappého.
     
    82
    Středem hrací plochy postupoval Julian Draxler, který přihrával na levou stranu šestnáctky, kde se nacházel Kylian Mbappé. Ovšem celou situaci úspěšně přečetl Andrew Gravillon.
     
    81
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází El Bilal Touré, přichází Hugo Ekitike.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Julian Draxler.
     
    80
    El Bilal Touré zůstal ještě ležet na trávníku a potřebuje lékařskou pomoci. Mezitím Paris Saint-Germain chystá další střídání.
     
    79
    Ángel Di María a Lionel Messi si neporozuměli, a tak kormidlem hry otočil Mitchell van Bergen. Následně směřoval přihrávku do šestnáctky, kde si situaci pohlídal Keylor Navas, jehož ještě fauloval El Bilal Touré.

    Michal Luxa

    Branky: 16. Mbappé (Di María), 64. Mbappé (Hakimí)

    Karty:   84. Ekitike (REI) – 44. Verratti (PSG), 55. A. Diallo (PSG), 88. Paredes (PSG)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 13:13.
    Stade de Reims: P. Rajković – Gravillon, Faes, Abdulhamíd (C) – Foket, Munetsi, Cassama (46. Locko), Lopy (70. van Bergen) – Kebbal (75. Flips), Mbuku (46. Valon Beriša) – Touré (81. Ekitike).
    Náhradníci: Diouf – Valon Beriša, Cafaro, F. Doucouré, Ekitike, Flips, Konan, Locko, van Bergen.

    Paris Saint-Germain: Navas – Hakimí, Kehrer, Marquinhos (C), A. Diallo (75. Kimpembe) – Wijnaldum (66. A. Herrera), I. Gueye, Verratti (75. Paredes) – Di María (81. Draxler), Mbappé, Neymar (66. Messi).
    Náhradníci: G. Donnarumma – Draxler, Messi, Danilo Pereira, Dina Ebimbe, A. Herrera, Kalimuendo, Kimpembe, Paredes.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    ocianews.com