Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Vítkovice – Trenčín 8:2 (3:2 po s.n.) | Havířov – Znojmo 4:3 (3:2 po s.n.)
Litoměřice – Benátky n/J 1:2 (kon.) | Kolín – Třebíč 5:4 (kon.) | K. Vary – Norimberk 4:3 (kon.)
Motor ČB – Litvínov 4:3 (kon.) | Slavia – Kladno 2:3 (kon.) | Velké Meziříčí B – Žďár n/S 0:0 (18:00)
Sokolov – Plzeň 4:3 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 4:6 (kon.) | Poruba 2011 – Prostějov 4:3 (kon.)
Zvolen – Bratislava Capitals 4:5 (kon.) | Kadaň – Cheb 2:1 (po pr.) | Vsetín – Šumperk 5:4 (3:0 po s.n.)
Kometa Brno – Zlín 3:1 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Děčín 10:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Havlíčkův Brod 1:0 (nedohr.)
Nový Jičín – Opava 2:3 (1:3 po s.n.)
konec
Mountfield HK
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 31.08.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné úterní odpoledne z Hradce Králové! Vítám vás v ČPP Aréně, kde nás dnes čeká přípravný zápas mezi domácím Mountfieldem HK a hostujícím mužstvem Bílí Tygři Liberec.
     
    Oba aktéři dnešního střetnutí se v mistrovském mači naposledy potkali 23. března, kdy Liberec ovládl čtvrté utkání v řadě ve čtvrtfinálové sérii a nejkratší možnou cestou postoupil do semifinále, kde na něj čekala Sparta. V letošní přípravě se Lvi s Tygry utkají podruhé a tito dva soupeři na sebe narazí i v prvním kole extraligy!

    Poslední vzájemný zápas (26. 8. 2021): LIB vs. MHK 3:0 (nedohráno)

    Mountfield HK – 8 zápasů, 6 výher

    Hradečtí hokejisté zakončili minulou sezónu na 5. místě a před tou novou učinil klub několik změn. Úvodní přišly na pozicích trenérů – hlavního kouče Vladimíra Růžičku st. nahradil Tomáš Martinec, ke kterému se přidali asistenti Ladislav Čihák a Petr Svoboda.

    Manévry se odehrály i mezi hráči. Tým opustil bývalý kapitán Lvů Dominik Graňák, jenž při své druhé štaci v Mountfieldu hostoval z Karlových Varů, a přesunul se do Plzně. Pryč z východu Čech zamířili také Marek Mazanec, který již naskočil za Oceláře v CHL, a Vladimír Růžička ml. (bez angažmá).

    A nyní k posilám: V Martincově kádru je celkem šest nových tváří a klub lovil především na Slovensku. Prvního května oznámil příchod brankáře Henriho Kiviaha (Nové Zámky), jenž bojuje o post jedničky se Štěpánem Lukešem. Nově vídáme v hradeckém dresu rovněž kanadské duo; obránce Graeme McCormack a útočník Christophe Lalancette (oba Michalovce). Mančaft dále doplnil bek Petr Kalina (Sparta Praha), střelec Ahti Oksanen (KooKoo) a další forvard Patrik Lamper (Banská Bystrica).

    Hradec zatím může hodnotit letošní přípravu jako úspěšnou. V prvním utkání sice Lvi v omlazené sestavě podlehli partnerskému Kolínu 1:2, poté ale přišla série šesti výher. Východočeši rozstříleli Olomouc 6:0, po obratu porazili Energii 4:2, následně si poradili s Grazem 6:4 a s Vídní i bratislavskými Capitals 4:2. Potom odehráli Východočeši dosud nejlepší mač v předsezóně, když v odvetě zničili Vídeň 8:0. Poslední duel přípravy Mountfieldu měl dva vítěze – jednak Liberec, jenž vstřelil tři góly oproti hradeckým nula, a také díru v ledu, která zapříčinila předčasný konec.

    Předpokládaná sestava v dnešním utkání: Kiviaho (Lukeš) – Blain, Nedomlel, Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank – Smoleňák, Cingel, Jergl – Lamper, Lev, Orsava – Pilař, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma.

    Bílí Tygři Liberec – 4 zápasy, 3 výhry

    Hokejisté zpod Ještědu se v dubnu zúčastnili reprízy finále z roku 2019 a znovu si střihli souboj o krále extraligy proti silnému Třinci. Stejně jako před dvěma lety neuspěli, padli 1:4 na zápasy.

    Tygry opustila přes léto skutečně velká jména. Skříňku v šatně A-týmu si vyklidil tahoun Michal Bulíř, který zamířil k Indiánům na západ Čech. V dresu Liberce neuvidíme ani Ronalda Knota (Nižněkamsk), Radana Lence (Chabarovsk) nebo Adama Musila (Pardubice). S partou Patrika Augusty se rozloučila také defenzivní dvojice Tomáš Hanousek–Tomáš Havlín (oba Karlovy Vary). K energetikům zamířil i Jiří Průžek a Radovan Pavlík se přesunul do Komety.

    Více ovšem příznivce Tygrů potěší angažování Jakuba Klepiše z Brna či návrat Jana Ordoše na sever Čech. Liberečtí se stejně jako Lvi porozhlédli i na Slovensku; z Banské Bystrice přestoupil Martin Faško-Rudáš a z mistrovského Zvolenu Michal Ivan s Thomasem Melanconem.

    Augustovi svěřenci toho zatím v přípravě mnoho neodehráli, už mají však na kontě jeden úspěch. Zúčastnili se totiž turnaje Red Bulls Salute, na němž skolili Salcburk 5:0, Mnichov 7:3 a jako první český celek zde slavili prvenství. Návrat domů Tygrům sice nevyšel na jedničku, když nestačili na Dynamo 3:5, následně ale ve zmíněné nedohrané bitvě přetlačili Hradec.

    Sestava z posledního utkání: Kváča – Šmíd, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, Ivan – Birner, Filippi, Ordoš – Vlach, Jelínek, Zachar – Najman, Klepiš, Klapka – Rychlovský, Čederle, Šír.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Lamper, Lev, Orsava – Pilař, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma.

    Bílí Tygři Liberec: Pavelka (Kváča) – Šmíd, Melancon, Vitásek, Štibingr, Aubrecht, Ivan – Birner, Filippi, Ordoš – Vlach, Jelínek (C), Zachar – Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – Rychlovský, Šír, Klapka.

    Rozhodčí: Bejček, Micka – Horažďovský, Maštalíř.
     
    Zdravím vás již z místa dnešního hokejového dění, tedy z ČPP Arény. K nahlédnutí jsou už sestavy obou mužstev i rozhodčí dnešního zápasu.
     
    Domácí trenéři provedli oproti minulému utkání několik změn. Do brány se dnes postaví Henri Kiviaho, Radima Šaldu v obraně vystřídá Jérémie Blain. Útoky jsou značně proházené – v úvodní lajně bude místo Kevina Klímy hrát Aleš Jergl, zatímco první jmenovaný se přesune do čtvrtého útoku, kde nastoupí s dvojčetem Kellym Klímou a Petrem Koukalem.

    V liberecké kleci by měl naskočit Jaroslav Pavelka, v defenzívě Lukáše Dernera nahradí David Aubrecht. Útočné letky se také přeházely a místo Sebastiana Čederleho nastoupí Martin Faško-Rudáš.
     
    Ledová plocha je připravena, duel začne přibližně za šest minut.
     
    Sudí jsou již na kluzišti, za nimi následují domácí hokejisté a také hostující borci.
     
    Hokejisté jsou už rozestaveni na modrých čarách, za chvíli začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Úvodní vhazování ovládli domácí hráči a za pukem dozadu musel hned spěchat Richard Nedomlel, který ho odpálil po zadním mantinelu před dotírajícími hosty.
     
    00:42
    Kotouče se zmocnil Petr Kalina a rozehrával přes střední pásmo. Tam však narazil na pozornou obranu Liberce a z této akce nic nebude.
     
    01:18
    Po prvním menším závaru před Jaroslavem Pavelkou se Hradec dopustil zakázaného uvolnění a hra se vrátí na dohled Henriho Kiviaha.
     
    01:47
    Pavelka se pouze ohlédl za přihrávkou, která prosvištěla před jeho brankou, musí si ale nadále dávat pozor a útočící Lvy.
     
    02:10
    Nadějná příležitost Východočechů končí nepřesnou nahrávkou jen na hůl Libereckých, kteří také daleko vyhazují.
     
    02:57
    První výhoz se Richardu Nedomlelovi nepovedl podle představ, napodruhé už si ovšem poradil a puk je mimo dosah soupeře.
     
    03:15
    Nebyl ale vyhozen podle předpisů a po dalším icingu Hradce vymýšlí s kotoučem Tygři, vyhnali se ale z pásma.
     
    03:48
    Lukáš Cingel si dobře nabruslil na pravou stranu a z těžkého úhlu prověřil Pavelkovu pozornost, z rohu ale napálil hostujícího brankáře jen do výstroje.
     
    04:14
    Liberečtí jsou zpátky na dostřel Kiviaha a jejich snažení bude pokračovat, domácí se provinili zakázaným uvolněním.
     
    04:25
    A nyní icing také na straně Tygrů a hra se po krátké chvíli přesune před Pavelku.
     
    04:39
    Michael Gaspar hledal dalekou přihrávkou Ahtiho Oksanena, poslal ale příliš prudký pas, na který finský rychlík nemohl dosáhnout. Rozehrává Pavelka.
     
    04:59
    Ahti Oksanen se však nakonec probojoval ke kotouči a z otočky se pokoušel ohrozit Pavelku, který se nenechal nachytat.
     
    05:17
    Na druhé straně pálil prudce Adam Klapka, ovšem jen do připraveného Kiviaha.
     
    05:58
    Lvi jsou teď delší dobu v útočném pásmu a další střelou to zkusil Kevin Klíma, nenasměřoval však kotouč přesně na bránu.
     
    06:27
    Východočeši tlačí soupeře zpod Ještědu a nedávají mu příliš čuchnout, další rána prolétla kousek od Pavelkovy klece.
     
    06:57
    Vhazuje se na dostřel Kiviaha.
     
    07:18
    Domácí si zahrají první přesilovku v zápase, Jaroslav Vlach zahrál svou holí příliš vysoko a už sedí na trestné lavici.
     
    07:58
    Lvi se zatím neusadili v útočném pásmu a musí se pro puk vracet do středního pásma.
     
    08:25
    Tenhle pokus Filipa Pavlíka vypadal nadějně, hradecký obránce ale nakonec hodně minul Pavelkovu kasu.
     
    09:18
    Hosté v plném počtu.
     
    09:41
    Hradečtí ani po skončení početní výhody nic nevzdávají a jsou tu zpět s dalším útokem. Před libereckou klecí je to nyní jeden závar za druhým.
     
    10:29
    Radek Smoleňák se vydal za odraženým kotoučem, byl u něj však později než soupeř, který odklidil hrací předmět mimo nebezpečí pro své barvy.
     
    10:49
    Kiviaho je pozorný proti dalšímu pokusu Tygrů a puk nakonec nachází ve výstroji. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    11:10
    Křižný pas Tygrů přes střední pásmo se nakonec se štěstím dostal k unikajícímu Tomáši Filippimu, přes pevnou defenzívu Lvů ale nepronikl.
     
    11:58
    Kotouč létá ze strany na stranu a na pozoru se musejí mít oba brankáři. Další útok zkoušejí domácí.
     
    12:39
    Aktivní Adam Klapka chtěl udržet pásmo, a proto puk raději spíše nahodil na Kiviaha, který ho snadno ukryl do lapačky. Liberec zůstane na dostřel.
     
    12:53
    Kelly Klíma zřejmě zamýšlel vyhodit kotouč z obranného pásma, ten se ovšem dostal až ke Kevinu Klímovi. Přechod přes útočnou modrou čáru ale zřejmě nebyl předpisový a píská se ofsajd.
     
    13:06
    Po souboji v rohu kluziště skončil na zadku Aleš Jergl, Tygři zůstávají vepředu a vymýšlí, ze které pozice vypálit.
     
    13:58
    Kelly Klíma byl v dobré střelecké pozici, sražený pokus ale skončil jen vedle brány a Lvi spěchají za pukem.
     
    14:10
    Ten také udrželi a po skvělé rychlé kombinaci už řada diváků viděla kotouč v síti, na poslední chvíli ale zasáhl Pavelka svým betonem a následující výhoz znamená icing.
     
    14:53
    Puk se nejprve trochu zasekl na vhazování, následně ho ovšem uzmuli Tygři, tenhle pokus ale vyráží Kiviaho až do rohu kluziště.
     
    15:34
    Hra se na chvíli zpomalí. V rychlém tempu Jakub Lev sekl soupeře a musí na dvě minuty ven.
     
    15:58
    Už to vypadalo, že se Východočeši dostanou ve vlastním oslabení do útoku, včas však zasáhla liberecká defenzíva a nedovolila jim průnik.
     
    16:47
    Rychlá kombinace Tygrů prozatím nevede ke střele. Přihrávky u modré čáry Lvi v pohodě kontrolují.
     
    16:58
    Tomáš Filippi to po přihrávce Ladislava Šmída měl na střelu, puk mu ale trochu uskočil a hostující útočník se dostal do složité pozice.
     
    17:34
    Domácí v plném počtu.
     
    17:58
    Hra se stěhuje před Pavelku a Lvi již v plné síle vyhazují puk směrem k němu, konkrétně Filip Pavlík.
     
    18:32
    Domácí vydolovali puk u hrazení a poslali ho k Jérémiemu Blainovi. Ten se do něj opřel a jeho pokus prolétl nad horní tyčí.
     
    18:53
    Zakázané uvolnění alespoň na chvíli zabrání Hradci v dalšímu pokračování útočné akce, buly ale proběhne kousek od Pavelky.
     
    19:20
    Od modré čáry to šikovně zkusil Filip Pavlík, když prudce nahodil puk na bránu. Tam stál Lukáš Cingel, který se z otočky už neprosadil, neboť hrací předmět sebral Pavelka.
     
    19:34
    Po předchozím zákroku libereckého gólmana se strhla drobnější mela. Po ráně Jérémieho Blaina už to nebude tak horké.
     
    19:46
    Tygři konečně dostali kotouč ven ze třetiny, hra je navíc po hvizdu rozhodčího přerušena a pokračovat budeme v obranném pásmu Lvů.
     
    19:55
    Tohle už si Mountfield pohlídá a do kabin se půjde za bezbrankového stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda je minulostí a jak jsem avizoval v předchozím příspěvku, branka v ní nepadla. Své příležitosti měla obě mužstva, více střel a šancí ale přeci jen můžeme připsat Hradci, který Pavelku celkem zaměstnal. Žádná akce ani na jedné straně se však neujala, a stav je tudíž 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Ještě se douklízí ledová plocha, sudí už jsou však zpět na place a vracejí se také hokejisté obou táborů.
     
    Pokračování duelu se lehce posune, zatím ale těžko odhadnout důvod. Zřejmě po rolbě zůstalo na kluzišti více vody, než by bylo zdrávo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Už ale pokračujeme a hosté se snaží bránit prvním výhozem v prostřední části, zatím jim ho ale domácí neumožňují.
     
    20:29
    Puk je nyní venku z obranné třetiny Libereckých a při jejich přechodu útočné modré čáry se zřejmě udál ofsajd, který je také pískán.
     
    20:41
    Vhazovat se bude na dostřel Kiviaha a kotouč získávají znovu Tygři pro své barvy.
     
    21:05
    Marek Zachar si převzal puk ve středním pásmu a rychle ujížděl hradecké obraně, ani jeho spoluhráči z útoku ale kotouč do sítě Lvů neprotlačili.
     
    21:54
    Velká šance na straně Východočechů! Ahti Oksanen dostal nabito do mezikruží, Pavelku však nepřekonal.
     
    22:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield jde do vedení. Christophe Lalancette podržel puk za brankou Pavelky a přihrál ho do prostoru před ní KEVINU KLÍMOVI, který se zblízka nemýlil a překonal libereckého muže v masce – 1:0. Asistence: Christophe Lalancette.
     
    23:11
    Po dalším pokusu Lvů a zákroku Pavelky se domácí příznivci poněkud zlobí, nic se situací ale nenadělají a pokračuje se vhazováním v obranné třetině Tygrů.
     
    23:28
    Aleš Jergl svojí pumelicí pořádně vystrašil Liberecké, nyní už se ovšem vhazuje na dohled Kiviaha a po delší době jde do akce také gólman Lvů.
     
    23:53
    A to také nyní, když kryje pokus hostí, a hra se konečně uklidní.
     
    24:13
    Christophe Lalancette se zmocnil kotouče za soupeřovou kasou a snažil se ho předložit některému z forvardů. Hrací předmět ale doputoval až k Jérémiemu Blainovi a Hradečtí musejí začít znovu.
     
    24:59
    Liberec je v tlaku a nedává hradecké defenzívě vydechnout, situaci brzdí až faul domácích.
     
    25:00
    Konkrétně se ho dopustil Jérémie Blain, který k nelibosti fanoušků Hradce podrazil soupeře a musí na trestnou lavici. Přesilovka pro Tygry.
     
    25:15
    Ladislav Šmíd měl spoustu času na rozehrávku a nakonec si vybral najíždějícího borce ve středním pásmu.
     
    25:40
    Pokus Michala Ivana gólem neskončil a neujala se ani další prudká rána Marka Zachara.
     
    25:53
    Hradec se až nyní dostal k výhozu a alespoň na chvíli se osvobozuje.
     
    26:30
    Další daleké vyhození Lvů, kteří se teď brání o poznání lépe než v předchozích desítkách sekund, kdy byl Liberec v tlaku.
     
    27:00
    Domácí v plném počtu.
     
    27:35
    Tohle prudké vyhození Aleše Jergla končí v rohu kluziště a domácím se nelíbí zákrok Libereckých.
     
    27:42
    Nakonec je pískán až tento faul a odpočinout si po vražení na hrazení půjde Adam Klapka, kterému tento zákrok neprojde.
     
    28:38
    Slibná šance Hradeckých, nikdo z útočníků se ale nedostal k dorážce z bezprostřední blízkosti před bránou.
     
    28:54
    Po protestech domácích příznivců, jimž se nelíbil vyhodnocený přechod do pásma jako ofsajd, pokračují v náporu zase Lvi.
     
    29:30
    A po kratším tlaku Liberce jsou tu zpátky, tentokrát ale Pavelku nezaměstnají a rychle musejí zase spěchat dozadu pro puk.
     
    29:42
    Hosté v plném počtu.
     
    30:18
    Střela Thomase Melancona od modré čáry se neujala, proti ní totiž vytasil lapačku Kiviaho a schoval do ní dobře mířený puk.
     
    30:38
    Náskok Hradeckých už mohl být dvougólový. Graeme McCormack totiž žabičkou dobře předložil kotouč Ahtimu Oksanenovi, který ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    31:05
    Hra je zpátky před Pavelkou a po menším prohřešku na buly se tento proces bude opakovat.
     
    31:05
    Rozhodčí k velké nevoli domácích hráčů i fanoušků přerušuje vhazování. Provinil se při něm Jakub Lev, jenž porušil pravidlo.
     
    31:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    A přesilovka Tygrů je po pěti sekundách využita, když Ladislav Šmíd našel svým pasem MICHALA BIRNERA, který se z pravého kruhu prosadil a je to 1:1. Asistence: Ladislav Šmíd, Tomáš Filippi.
     
    32:18
    Rozhodčím se opět něco nelíbí na buly, což domácí příznivci po předchozí zkušenosti nevítají s nadšením.
     
    32:28
    Hra se přesunula dopředu a máme tu další strkanici. Tentokrát se to zřejmě bez vyloučení neobejde a někdo si půjde sednout.
     
    32:28
    Bude se hrát 4 na 4. Petr Kalina i Jan Šír se účastnili šarvátky a dostávají shodně po dvou minutách za hrubost.
     
    32:50
    Obrovská příležitost hostů. Branka Lvů zůstala z velké části odkrytá, přesto do ní Tygři nedocpali puk a neujala se ani dělovka od modré čáry, která prosvištěla kolem pravé tyče.
     
    32:58
    Liberec má v posledních sekundách více ze hry a zásobuje Kiviaha množstvím střel.
     
    33:54
    Hradecký brankář pozorně sleduje hostující forvardy, kteří krouží po útočném pásmu Východočechů. Čeká se na střelu.
     
    34:02
    Lvi budou hrát přesilovku a Liberec je ve třech. Ladislav Šmíd totiž podrazil soupeře.
     
    34:33
    Graeme McCormack startuje další atak od vlastní branky, zatím se ale Lvi nemohou dostat do útočného pásma.
     
    35:12
    Kiviaho si klekl a lapil další puk do náruče. Pokračujeme klasickou přesilovkou Hradeckých.
     
    35:25
    Jérémie Blain se s tím nemazal a ostře vypálil z pravé strany. Pavelka vyráží, ovšem Východočeši se udrží na puku.
     
    35:49
    Jakub Orsava předložil kotouč Jakubu Lvovi, který ho zblízka před Pavelkou nedokázal došťouchat za jeho záda. Po hvizdu sudího následuje menší šarvátka.
     
    36:02
    Hosté v plném počtu.
     
    36:15
    Filip Pavlík byl první u puku u zadního mantinelu a založil útočnou akci domácích, která končí až u Pavelky.
     
    37:07
    Tohle zadunělo, liberecký strážce svatyně totiž zřejmě dostal pukem do masky. Nechává ho to ale klidným a musí dávat pozor na další atak Lvů.
     
    37:22
    Aleš Jergl zvedl kotouč ze země, což není dovoleno, a odpyká si tak dvouminutový trest.
     
    38:59
    Liberečtí ostřelují hradeckou klec, přesná střela se ovšem zatím nekoná. Hradec se musí dále bránit.
     
    39:22
    Domácí v plném počtu.
     
    39:28
    Skvělý zásah Kiviaha po pokusu Thomase Melancona. Hradecký gólman si proto vysloužil ovace domácího publika.
     
    39:59
    Ještě jedno zakázané uvolnění sekundu před sirénou, kterého se dopustili Tygři. Už se ale pouze vhodí a hráči zamíří do kabin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka je minulostí a hokejisté se rozcházejí opět za vyrovnaného stavu. Tentokrát již však góly padaly, a to po jednom na každé straně. Nejprve se v 23. minutě prosadil Kevin Klíma, na jeho přesnou trefu ale o devět minut později odpověděl Michal Birner, a proto je stav po druhé třetině 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    Plejeři se vracejí na ledovou plochu a během půl minuty by se mělo pokračovat ve hře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Mountfield získal první puk a hned se s ním pokoušel dostat dopředu, přihrávku přes střední pásmo však zablokovala jedna z bruslí Libereckých a po nahození Richarda Nedomlela se hra přesune do útočného pásma Lvů.
     
    40:44
    Tento náraz kotouče do plexiskla slyšela celá hala a budeme pokračovat buly na dohled Kiviaha.
     
    41:08
    Ondřej Vitásek se vydal na útočný výlet a pořádně zaměstnal defenzívu Hradeckých, která se musí mít na pozoru také při pokračujícím náporu Tygrů.
     
    41:58
    Touš se stěhuje před Pavelku a poprvé ve třetí periodě nám něco ze svého hokejového umění předvedou domácí.
     
    42:05
    Další akci ale přerušuje zakázané uvolnění hostí a hra s vrátí před Pavelku. Průběh utkání se znovu pomalu vyrovnává.
     
    42:27
    Přetahovaná o puk pokračuje, po icingu Východočechů bude muset dát pozor zase Kiviaho.
     
    42:45
    Pavelka má po střele z levé strany kotouč v rukavici a zvedá se ze země. Chvíli to vypadalo na možný zdravotní problém libereckého maskovaného muže, je ale v pořádku.
     
    43:15
    Lukáš Cingel si křikl na Radka Smoleňáka a převzal si puk. Dovezl ho až do útočného pásma, tam si ale před bránou nevěděl rady a a ni kapitánova dorážka se neujala.
     
    43:55
    Kiviaho po prudké dalekonosné ráně kryje.
     
    44:35
    V této části se hraje ale skutečně nahoru dolů a za dalším pukem spěchá Christophe Lalancette, doplňován Graemem McCormackem.
     
    44:59
    Liberečtí to znovu zkoušejí po hrazení a vysílají další projektil.
     
    45:42
    Tohle bylo s faulem a Kiviaho spěchá na střídačku, Hradec dostává výhodu.
     
    45:42
    Nakonec je pískáno, po faulu kolenem si půjde sednout Adam Klapka a bude doufat, že na lavici vydrží celé dvě minuty.
     
    46:16
    Hradecká přesilovka musí být přerušena, Jaroslav Vlach zůstal po souboji ležet na ledové ploše a rozhodčí nakonec fouká do píšťalky.
     
    46:52
    Tygři vyhazují daleko a vracet se musí Jérémie Blain, jenž si vezme na starost další rozehru.
     
    47:25
    Pořádná pumelice Filipa Pavlíka z jeho typické pozice prolétla kousek od Pavelkovy tyčky a v hledišti to jen zašumělo.
     
    47:42
    Hosté v plném počtu.
     
    48:07
    Znovu to pro domácí vypadalo slibně, z bezprostřední blízkosti se ale Lukáš Cingel nedokázal prosadit.
     
    48:30
    Jakub Klepiš to vzal na sebe, přebruslil celé hřiště a předal kotouč parťákům v útočném pásmu. Ti ale poněkud přibrzdili postup hostí a z akce nic nebude.
     
    49:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Střelce v tomto případě pomohl odhalit pouze hlasatel, ve velké skrumáži před Pavelkovou klecí jsme toho totiž moc neviděli. Puku se ale jako poslední dotkl JAKUB ORSAVA, který ho dotlačil za záda ex-hradeckého gólmana – 2:1. Asistence: Patrik Lamper.
     
    50:29
    Ahti Oksanen před chvílí ujížděl sám na Pavelku, v posledních metrech ho ale přibrzdil Thomas Melancon a finský forvard se nakonec musel s pukem obracet.
     
    50:43
    Thomas Melancon to tentokrát zkusil i v útočném pásmu, tam ale číhala připravená obrana Lvů a nepřipustila průnik kotouče až ke Kiviahovi.
     
    51:20
    Jérémie Blain na netradičním místě. Kanadský bek si najel po levé straně až před Pavelku a prověřil ho střelou pod horní tyč. Tam ale byla připravena výstroj libereckého gólmana.
     
    52:11
    Rychlonohý Marek Zachar si fotbalovým způsobem přikopl puk a objel s ním u hole hradeckou kasu. V kýžený vyrovnávací gól to však nevyústilo.
     
    52:44
    Kiviaho sbírá z ledu další kotouč a bude vhazovat po jeho pravici.
     
    53:11
    Východočeši rychle střídají, puk je totiž vepředu, kde se o něj jejich parťáci rvou s defenzívou Tygrů. Nakonec rozehrávají právě hosté.
     
    53:56
    Tomáš Filippi znovu v akci, tentokrát u hrazení, ale spoluhráči se mu nenabízejí a liberecký atak je zpomalen.
     
    54:38
    Lvi navezli kotouč do útočného pásma a budou ho tam vzhledem ke skóre chtít udržet. Tygři se ale brání a Hradec to nebude mít zadarmo.
     
    54:59
    Hosté dále obléhají domácí kasu, zatím ale bez střely.
     
    55:14
    Posunutá branka. Jan Štibingr byl možná lehce přistrčen Kiviahem a klec je mimo svou určenou pozici.
     
    55:22
    Ahti Oksanen si to mířil na Pavelku, a když byl ze strany kousek od něj, šťouchl zlehka do kotouče. S tímhle si ale ostřílený Pavelka poradil.
     
    55:33
    Další zákrok si připisuje Kiviaho a raději podrží puk ve své lapačce.
     
    55:48
    A opět v akci hradecký brankář, který chtěl tentokrát možná i rozehrávat, řítil se na něj ovšem soupeř, a tak Kiviaho dobře vyhodnotil situaci a puk podržel.
     
    56:23
    Ostřejší střetnutí, ale pokračuje se ve hře a domácí musejí bránit stupňující se tlak svého soka.
     
    56:55
    Radek Smoleňák ujížděl po volné levé straně takřka sám na bránu, v poslední chvíli si rozmyslel nahrávku spoluhráči a zkusil zakončit sám. Jeho pokus neprošel Pavelkovi mezi betony.
     
    57:03
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:03
    Pavelka se nejdříve zapomněl v brance, poté si však všiml šesti libereckých polařů na ledě a sám zamířil na lavičku. Tygři hrají bez gólmana!
     
    57:38
    Liberečtí se nadechují k závěrečnému tlaku, musejí se ale zároveň bránit napadajícím Lvům, kteří by rádi viděli gól do prázdné kasy.
     
    58:24
    Ladislav Šmíd začíná další útočné snažení hostí, už ale nezbývá mnoho času a svůj postup bude muset zrcyhlit.
     
    58:59
    Bombu Thomase Melancona schytal někam do dolní části nohy Richard Nedomlel. Hradec se urputně brání.
     
    59:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Mountfield tenhle zápas vyhraje. Christophe Lalancette ujížděl spolu s AHTIM OKSANENEM v přesile na prázdnou bránu Liberce a druhý jmenovaný trefil po nahrávce toho prvního od útočné modré čáry volný prostor mezi třemi tyčemi – 3:1. Asistence: Christophe Lalancette.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí hokejisté si ještě vychutnávají pozápasovou děkovačku s jejich fanoušky. Zatímco Radek Smoleňák se svým synem v náručí a ostatními spoluhráči krouží podél mantinelu, zklamaní hráči Liberce míří do kabiny.
     
    Dnešní utkání došlo ke svému konci a nezbývá než konstatovat, že z počátečního možná lehce pomalejšího tempa vzešel velmi kvalitní a rychlý hokej se šancemi na obou stranách. Nakonec se radují Hradečtí, kteří vstřelili první branku a po vyrovnání Tygrů i tu vítěznou a třetí. Dobře se prezentoval Christophe Lalancette, který zapsal dvě asistence. V předposledním duelu přípravy pro oba týmy se tak Mountfield s Libercem rozcházejí za výsledku 3:1.
     
    Já se s vámi loučím, děkuji za pozornost při sledování dnešního onlajnu a budu se těšit u dalších textových přenosů, na počtenou. (19:33:52)

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 23. Kevin Klíma (Lalancette), 50. Orsava (Lamper), 60. Oksanen (Lalancette) – 32. Birner (Šmíd, Filippi)


    Mountfield HK: Kiviaho (Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Lamper, Lev, Orsava – Pilař, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma.
    Bílí Tygři Liberec: Pavelka (Kváča) – Šmíd, Melancon, Vitásek, Štibingr, Aubrecht, Ivan – Birner, Filippi, Ordoš – Vlach, Jelínek (C), Zachar – Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – Rychlovský, Šír, Klapka.

    Rozhodčí: Bejček, Micka – Horažďovský, Maštalíř

    Diváci: 1301
    thejrc.org