Mountfield HK – Liberec 3:1 (kon.) | Vítkovice – Trenčín 8:2 (3:2 po s.n.) | Havířov – Znojmo 4:3 (3:2 po s.n.)
Litoměřice – Benátky n/J 1:2 (kon.) | Kolín – Třebíč 5:4 (kon.) | K. Vary – Norimberk 4:3 (kon.)
Motor ČB – Litvínov 4:3 (kon.) | Slavia – Kladno 2:3 (kon.) | Velké Meziříčí B – Žďár n/S 0:0 (18:00)
Sokolov – Plzeň 4:3 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 4:6 (kon.) | Poruba 2011 – Prostějov 4:3 (kon.)
Zvolen – Bratislava Capitals 4:5 (kon.) | Kadaň – Cheb 2:1 (po pr.) | Vsetín – Šumperk 5:4 (3:0 po s.n.)
Kometa Brno – Zlín 3:1 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Děčín 10:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Havlíčkův Brod 1:0 (nedohr.)
Nový Jičín – Opava 2:3 (1:3 po s.n.)
konec
HC Baník Sokolov
4:3 (0:0, 3:0, 1:3)
HC Škoda Plzeň
Úterý 31.08.2021, 18:00Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Baníku, který svého soupeře porazil poměrem 4:3. Baník v úvodu třetí třetiny odskočil na rozdíl čtyř branek a vypadalo to na jednoduchou koncovku. Plzeň ovšem směrem dopředu zabrala a povedlo se jí snížit na rozdíl jediné branky. Domácí si přesto své vedení pohlídali a postarali se tak o překvapivý výsledek. (20:01:24)
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Oddechový čas pro hosty.
    59:23 MERTL - 4:3
     
    59:23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak je tu ještě drama! Sledovali jsme nahození od modré čáry, se kterým měl Habal velké problémy. K odraženému kotouči se tak jako první dostal TOMÁŠ MERTL, který ho dotlačil za domácího brankáře.
     
    59:11
    Již nám běží poslední minuta tohoto zápasu. Plzeň se v závěru pokouší vstřelit dvě branky, domácí se ovšem brání naprosto ukázkově.
     
    58:30
    Škoda hraje v šesti!
     
    57:16
    Kropáček nedokázal v tandemu najít Kadeřávka, nicméně domácím to vadit nemusí. Škoda má problémy s napadajícími soupeři.
     
    56:14
    Baník pouze nahodil do pásma soupeře, což mu pochopitelně vyhovuje a opět se stáhl do obrany.
     
    55:12
    Habal nyní dokázal zakročit svým pravým betonem, avšak Plzeň pokračovala v náporu. Nahození od modré čáry bylo zablokováno a po protiútoku mířil bekhendem těsně nad Šik.
     
    54:22
    Graňákova rozehrávka skončila u modré čáry, přesto jeho celek dokázal nahodit na branku. Vzápětí se do vyložené šance dostal Křemen, který mířil vedle.
     
    53:03
    Střela z velkého úhlu nakonec skončila v moci domácího brankáře Habala, kterému se povedlo přerušit hru a bude se znovu vhazovat.
     
    52:08
    Baník Sokolov vyčkával ve středním pásmu, načež soupeř pouze nahazoval směrem k domácí brance, kde se jako první ke kotouči dostal domácí Klikorka.
     
    51:47
    O rozehrávku se posléze staral hostující Kaňák, který rozehrával do tandemu na Langa. Plzeň má nyní více ze hry, navíc do konce zbývá dost času.
    50:17 SCHLEISS - 4:2
     
    50:17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Rázem to je o dvě branky! Bulíř se rychlostně dostal po levém křídle až k brance soupeře, kde se mu nakonec povedlo najít lépe postaveného JANA SCHLEISSE, který z blízkosti dokázal prostřelit brankáře Habala. Asistence: Michal Bulíř.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Baník Sokolov stále vede o tři branky a dost možná se nám rodí překvapivý výsledek.
     
    49:15
    O čistý hit se nyní postaral domácí Jandus, který za sebe nepustil protihráče. Po rozehrávce domácích se nejednalo o icing, jako první u touše byl Šik.
     
    48:05
    Baník Sokolov pro změnu operoval kolem branky Furcha. Nakonec jsme sledovali ránu od modré čáry, avšak puk nakonec směřoval vysoko nad branku.
     
    47:13
    Strejček nyní riskoval u své branky, avšak se mu nakonec povedlo rozehrát. Škoda ovšem aktivně napadala a k puku se hodně rychle dostala zpět.
    45:32 Tomáš MERTL - 4:1
     
    45:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hostující celek se nakonec dokázal prosadit! Od modré čáry nejprve zakončoval Graňák, který sice na domácího brankáře nevyzrál. Po další střele se ovšem u brankoviště nejlépe zorientoval TOMÁŠ MERTL, kterému se povedlo zasunout kotouč do branky.
     
    45:15
    Kodýtek se dostal až k vrcholku levého kruhu, odkud zkoušel vyzrát na brankáře Habala. Ten nakonec nemusel zasahovat, střela totiž putovala vedle branky.
     
    44:20
    Jeřábek se za vlastní brankou nejrychleji dostal k touši. Baník Sokolov se navíc rychle dostal vpřed, kde nahrávku nakonec dokázal ukořistit Kindl.
     
    43:37
    A najednou jsme sledovali přečíslení domácích dvou na jednoho. Nakonec to na sebe vzal Šik, jehož rána zápěstím nakonec skončila v moci brankáře Pavláta.
    42:05 KROPÁČEK - 4:0
     
    42:05
    Baník právě vstřelil branku!
    Je tu čtvrtá branka Baníku! Domácí se znovu jednoduše dostali na druhou stranu, kde to Křemen zkoušel nahozením. Puk se od zadního hrazení odrazil zpět před branku, kde úspěšně dorážel kolega VOJTĚCH KROPÁČEK.
     
    42:00
    Šmerha se daleko za modrou čáru nedostal a na druhou stranu se tak dostával hostující Mertl. Avšak ani on nevymyslel vůbec nic nebezpečného.
     
    41:01
    Domácí Strejček v plné rychlosti narazil do zadního mantinelu a hra tak byla přerušena. Obránce Baníku za potlesku odjíždí na střídačku.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první dostal do svého obranného pásma, odkud následovalo nahození.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Škoda Plzeň: ze hřiště odchází Furch, přichází Pavlát.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda nám konečně přinesla branky, prosazovali se ovšem pouze domácí hráči. Ti se nejprve po Šmerhově střele dostali do vedení, načež z přesilové hry podruhé udeřil Tomi. Plzeň až po druhé inkasované brance směrem dopředu zabrala, jenomže Baník potřetí udeřil a znovu z přesilové hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Již nám běží poslední minuta druhé třetiny. Plzeň se poměrně dlouhou dobu nedostala do vyložené šance, nebylo tomu tak ani po nahození z hole Graňáka.
    37:09 POHL - 3:0
     
    37:09
    Baník právě vstřelil branku!
    A znovu krátce po vhazování domácí přidávají další branku! Puk po vhazování skončil někde u levého kruhu, jenomže se vzápětí odrazil přesně na hokejku JANA POHLA, který si sjel do střelecké pozice, odkud zamířil nad Furchovo rameno. Asistence: Vít Jiskra.
     
    37:03
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vladimír Kremláček.
     
    36:07
    Přetlačovaná u levého hrazení nakonec lépe dopadla pro Plzeň. K volnému kotouči se ovšem poté dostal domácí Pohl, který na jistotu znovu vyhazoval.
     
    35:15
    Jurčíkovi se povedlo zablokovat střelu soupeře, domácím se povedlo vyhodit až za plzeňskou branku.
     
    34:42
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Tomáš Kulhánek – 2 min., hákování).
     
    34:12
    Bulíř se rychlostně dostal až do mezikruží, odkud pálil pouze do hokejky soupeře. Plzeň přidala na aktivitě, jenomže tomu chybí přesnější zakončení.
     
    33:34
    Jiříček zavezl kotouč do útočného pásma, kde se daleko nedostal Blomstrand. Následoval solidní výpad Langa, který nedokázal vůbec trefit branku.
     
    32:32
    Signalizovaný ofsajd domácích, je tedy znovu pískáno.
    31:37 TOMI - 2:0
     
    31:37
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácím se povedlo využít přesilovou hru! Baník Sokolov po levém křídle pronikl do pásma soupeře, odkud Jurčík u pravého kruhu našel naprosto volného VOJTĚCHA TOMIHO, který střelou po ledě vyzrál na brankáře Furcha.
    Asistence: Ondřej Jurčík.
     
    31:05
    Kindl se pokoušel vyhodit podél mantinelu, avšak u modré čáry dokázal puk zastavit obránce Novák. Ten ovšem nedokázal kvalitně rozehrát a soupeř vyhodil.
     
    30:16
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Schleiss – 2 min., hákování).
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby. Ta nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se před několika minutami postaral domácí Tomáš Šmerha.
     
    29:12
    Furch nyní vyjel za vlastní branku, odkud rozehrával podél mantinelu. Škodovce se nepovedlo vyhodit na druhou stranu, domácí se ale dostali z pásma.
     
    28:02
    Šik nabral rychlost, avšak místo zakončení z levé strany nahrával na modrou čáru na hokejku Nováka. Baník Sokolov se zatím ke střelám nedostává.
     
    27:15
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Bulíř – 2 min., hákování).
    26:44 ŠMERHA - 1:0
     
    26:44
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí jsou naprosto zaslouženě do vedení! Po vhazování jsme sledovali nahození od pravého mantinelu, načež se puk odrazil k naprosto osamocenému TOMÁŠI ŠMERHOVI, který neměl problém se zasunutím puku do prázdné branky.
     
    26:40
    Na levém křídle se k zakončení dostal domácí Rulík, jehož ránu Furch vyrážel hodně zvláštně. Plzeň poté rozehrála pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    26:30
    Skryté zakončení poté vyslal hostující Lang, který trefil pouze protihráče. Posléze pro změnu zakončoval Kodýtek, jehož rána byla zvednuta nad branku.
     
    25:15
    Škoda rozjížděla další útočnou akci ze svého obranného pásma. Domácí ale vystihli rozehrávku, do úniku se pro změnu dostal Kropáček, který nevyzrál na Furcha.
     
    24:44
    Lang měl u levého kruhu poměrně dost času na zakončení, to ale poslal pouze vedle branky. Plzeň poté chybovala v rozehrávce, do úniku se dostal Strejček, který trefil pravý beton.
     
    23:47
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Radek Pořízek – 2 min., hákování).
     
    23:10
    Zakázané uvolnění domácích, hra se stěhuje před Habala.
     
    22:13
    Nahrávka do jízdy na Jiskru byla hodně prudká. Puk tak pouze směřoval k zadnímu hrazení. Následně si hostující brankář Furch připsal další úspěšný zákrok.
     
    21:01
    Novák převzal na pravém křídle přihrávku a před protihráčem pouze prodlužoval podél hrazení až za plzeňskou branku, kde ale nacházel Jiříček.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny znovu dopadlo lépe pro hostující celek, který se okamžitě dokázal usadit kolem branky Habala.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první perioda, která nám nakonec nepřinesla ani jednu branku. Sledovali jsme hodně vyrovnanou podívanou, dost možná to bylo na vyložené šance nerozhodně. Baník Sokolov se totiž favorita zápasu nezalekl, ba naopak si vypracoval celou řadu šancí, avšak na Furcha zatím nevyzrál.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Kuťákovi se povedlo najít naprosto osamoceného Budíka, který před brankářem Habalem mířil nad branku.
     
    19:13
    Tomi se pokoušel překvapit Furcha střelou mezi betony, avšak ani tentokráte to nevyšlo. Plzni se poté povedlo uspět na vhazování a rozehrát.
     
    18:20
    Plzeň se nyní dlouhou dobu nemohla dostat z pásma. Furch si pokryl střelu z hokejky Kropáčka. Krátce poté na něj nevyzrál ani Křemen.
     
    17:31
    Domácí se jednoduchým způsobem dostali za branku soupeře, kde boj o kotouč nejlépe zvládl hostující Budík, který dostal hrací předmět k modré čáře.
     
    16:10
    Jiskra to zkoušel z velkého úhlu, načež se u brankoviště ještě dostával k dorážce také Tomi. Furch opět odolal, následovala menší strkanice obou celků.
     
    15:13
    Baník Sokolov šikovně obral soupeře o kotouč a posléze si dal pozor na rozehrávku. Mezitím se oběma celkům povedlo bleskově vystřídat.
     
    14:02
    Klikorka si u pravého hrazení našel prostor k nahození, které poslal přímo do rukavice pozorného Furcha. Také hostující brankář pro jistotu přerušil hru.
     
    13:16
    Kotouč se dostal na střídačku, hra je proto přerušena.
     
    12:22
    Lang se dostal ke střele z úhlu, avšak trefil pouze brankáře. Na opačné straně se do úniku dostal Pořízek, který byl zastaven hodně podezřele, avšak o faul se nejednalo.
     
    11:07
    Malát nahrával na lépe postaveného Přikryla, který zaměstnal brankáře Habala. Ten si připsal další úspěšný zákrok a hru znovu raději přerušil.
     
    10:11
    Škoda se dostala do přečíslení tři na jednoho. Krásná kombinace nakonec nabídla zakončení Kantnera, který trefil pouze Habala.
     
    10:00
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku dnešního zápasu. Zatím nesledujeme moc vyložených šancí, Plzeň ovšem začíná mít územní převahu.
     
    08:05
    Kindl nahazoval za domácí branku, tam nakonec kotouč vybojoval kolega Mertl.
     
    07:16
    Směrem vzad nyní musel spěchat Klikorka, kterému se před napadajícím soupeřem povedlo rozehrát. Baník Sokolov se neprosadil přes hradbu protihráčů.
     
    06:41
    Jeřábkovi se povedlo zastavit přečíslení soupeře. Sudí posléze hru raději přerušil, Jeřábek totiž po předchozím střetu dost možná inkasoval pukem do nechráněných míst.
     
    05:11
    Sloboda nahazoval podél mantinelu za branku soupeře, kde ovšem jako první číhal Graňák. Následně sudí odpískal hru vysokou holí.
     
    04:22
    Velká šance domácích! Sledovali jsme nahozený kotouč od modré čáry, který Furchovi vypadl z výstroje, jenomže domácím se nepovedlo dorazit.
     
    04:02
    Jiskra rozjížděl další akci svého celku, jenomže se v mu v tandemu nepovedlo najít Strejčka. Baník Sokolov se až na druhý pokus dostal do pásma.
     
    03:11
    Baník Sokolov nepředvedl zrovna povedenou přesilovou hru, za celou dobu se nedostal k ničemu nebezpečnému. Naopak to byl Habal, který musel zasahovat.
     
    02:08
    Na pravém křídle se k puku dostal domácí Jiskra, který ho nakonec dokázal udržet. Baník Sokolov ovšem puk neudržel a soupeř ho podruhé vyhodil do bezpečí.
     
    01:15
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Jiříček – 2 min., podrážení).
     
    01:11
    Šik se nyní vrátil do obranného pásma, kde se mu u mantinelu povedlo zastavit soupeře. Oba celky poprvé vystřídaly a rozehrávku se tak stará Srejček.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Plzeň, která se jako první dostala do vlastního pásma, odkud rozehrával Budík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Habal (Cichoň) – Klikorka, Novák, Pohl, Strejček, Kulhánek, Jeřábek, Vodička, Kadeřávek – Sloboda, Šik, Pořížek – Tomi, Jiskra, Jurčík (C) – Šmerha, Hašek, Jandus – Křemen, Kropáček, Rulík

    HC Škoda Plzeň: Furch (Pavlát) – Budík, Kindl, Graňák, Jiříček, Kremláček, Kaňák – Lang, Mertl, Bulíř – Schleiss, Kodýtek, Blomstrand – Malát, Přikryl, Kantner – Kuťák, Soukup, Marcel.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje. Příprava hokejových týmů na novou sezonu pomalu a jistě vrcholí, my se dnes společně zaměříme na souboj mezi HC Baník Sokolov a HC Škoda Plzeň.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 27. Šmerha, 32. Tomi (Jurčík), 38. Pohl (Jiskra), 43. Kropáček – 46. Mertl, 51. Schleiss (Bulíř), 60. Mertl


    HC Baník Sokolov: Habal (Cichoň) – Klikorka, Novák, Pohl, Strejček, Kulhánek, Jeřábek, Vodička, Kadeřávek – Sloboda, Šik, Pořížek – Tomi, Jiskra, Jurčík (C) – Šmerha, Hašek, Jandus – Křemen, Kropáček, Rulík
    HC Škoda Plzeň: Furch (Pavlát) – Budík, Kindl, Graňák, Jiříček, Kremláček, Kaňák – Lang, Mertl, Bulíř – Schleiss, Kodýtek, Blomstrand – Malát, Přikryl, Kantner – Kuťák, Soukup, Marcel
    thejrc.org