Kanada – Švýcarsko 4:0 (kon.) | Rusko – Japonsko 2:0 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 3:1 (kon.)
konec
Kanada
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Švýcarsko
Úterý 31.08.2021, 01:00 • WinSport Arena, Calgary • Mistrovství světa žen • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:45:22)
     
    Střely na branku: 65 – 10 (20:2, 23:6, 22:2).
     
    V poslední hrací den světového šampionátu budou Švýcarky hrát o bronz proti Finkám. Byl by to pro ně teprve druhý cenný kov v historii. Ten první braly v roce 2012. Ke stejnému období se datuje také poslední zlato Kanady, která se na domácím ledě v Calgary pokusí sesadit z trůnu výběr USA.
     
    Kanadská reprezentace nezopakovala dva roky staré semifinálové selhání s Finskem a na na domácím šampionátu bude nadále usilovat o zisk prvního zlata od roku 2012. Švýcarky nebyly úplně jednoduchým soupeřem, a to hlavně kvůli fantasticky chytající Brändliové. Čtyřiadvacetiletá gólmanka propustila jen čtyři z pětašedesáti střel na branku. Vedení v celkovém bodování turnaje díky dvěma zásahům navýšila Melodie Daoustová. Dva zbylé góly si rozdělily obránkyně Fastová a Johnstonová. Kanadská brankářka Desbiensová několikrát zastavovala houževnaté protiútoky. Během úniku Ryhnerové jí musely pomoct i dobře postavené tyče.
     
    První kanadská volba byla nasnadě. Kromě Melodie Daoustové získávají cenu také Natalie Spoonerová a Renata Fastová.
     
    Došlo i na vyhlášení tří nejlepších Švýcarek v rámci celého turnaje. Hodinky dostávají Evelina Raseliová, Lara Christenová a Lara Stalderová.
     
    Ze švýcarského výběru byla jako nejlepší hráčka vyhlášena kapitánka Lara Stalderová. Na kanadské straně byla vybrána obránkyně Renata Fastová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Dominique Rüeggová – 2 min., podrážení).
     
    59:47
    Jill Saulnierová čekala na zadní tyči. Bourbonnaisová ji tam po vyjetí z krátkého mantinelu také objevila, ale zakončení z bezprostřední blízkosti do branky neprošlo. Bude se ještě jednou vylučovat.
     
    59:03
    Victoria Bachová v šanci ztroskotala na Brändliové, která možná dosáhne na šedesát úspěšných zákroků. Opravdu obdivuhodný výkon této ženy.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:31
    Ashton Bellová nastřelila pouze jednadvacítku v bílém dresu. Od Enzlerové se kotouč odrazil vysoko do ochranné sítě.
     
    58:01
    Sarah Nurseová pálila golfákem ze své oblíbené pozice. Gól nedala, ale probuzený kanadský výběr ještě setrvává v útočném pásmu.
     
    57:30
    Emily Clarková si v protiútoku počkala na Turnbullovou, kterou dostala do gólové šance. Hráčka z centru třetí formace však minula.
    56:58 Rebecca JOHNSTONOVÁ - 4:0
     
    56:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Skutečně je tady druhý kanadský zásah v početní převaze! Po nepřesném projektilu Thompsonové si vzala puk Bachová a přepustila ho REBECCE JOHNSTONOVÉ, která z levého kruhu trefila místo nad klesající lapačkou Brändliové. Asistence: Victoria Bachová, Claire Thompsonová.
     
    56:45
    Další šance pro Kanadu, jak vylepšit špatná přesilovková čísla. Bekhendové nahození z pravého mantinelu od Thompsonové přistálo až v lapačce gólmanky.
     
    56:26
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Lena Marie Lutzová d – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Fastová (Jennerová, Poulinová), 7. Daoustová (Fastová, Larocqueová), 26. Daoustová (Poulinová, Ambroseová), 57. Johnstonová (Bachová, Thompsonová)


    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová, Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Sheltonová, Bellová, Bourbonnaisová – Bachová, Poulinová (C), Jennerová (A) – Daoustová, Fillierová, Spoonerová – Johnstonová, Turnbullová (A), Clarková – Maltaisová, Nurseová, Saulnierová – Rattrayová.
    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Christenová, Martiová, Vallariová, Hauserová, Wetliová, Sigristová, Forsterová, Hofstetterová – Stänzová, Leemannová, Stalderová (C) – Ryhnerová, Raselliová (A), Rüeggová – Enzlerová, Rüediová, Zimmermannová – Quennecová (A), Ingoldová, Lutzová.

    Rozhodčí: Chelseaová (USA), Weterová (USA) – Heikkinenová (FIN), Spresserová (USA)
    thejrc.org