Interobal Plzeň – Slavia 4:5 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
4:5 (3:2)
SK Slavia Praha
Úterý 31.08.2021, 20:00 • SH Lokomotiva Plzeň • 1. Futsal liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (22:08:18)
     
    Slavia ukázala, že pod trenérem Fričem má obrovskou vnitřní sílu, kterou jasně demonstrovala už ve čtvrtfinále proti Spartě, kde se oklepala z těžké prohry ve třetím duelu a dokázala sérii otočit sérii. Velký vliv na tom má pochopitelně i bývalý kouč David Fillinger.
     
    Zatímco v loňské sezoně nehrála Plzeň ani jednou powerplay při domácím duelu, tak v tomto ligovém ročníku si ji vyzkoušela hned ve druhém zápase na vlastní palubovce. Slavia se jí ubránila a může slavit cenné tři body. Slávisté tak vítězí nad Plzní poprvé po sedmizápasové odmlce. Naposledy se radovala ve čtvrtfinále 2019, kdy Interobal trénoval ještě David Frič.
     
    Přitom na začátku druhého poločasu skóroval Gabriel Rick a Interobal vedl 4:2. Nicméně o minutu později začal skvěle hrající Sita velký slávistický obrat. Od té doby nebyla hra domácích směrem dozadu úplně ideální. Už obrovská šance Jošta nebo únik Záruby zaváněl srovnáním. Toho se hosté dočkali, když Vnuk fauloval na devítce a postavenou standardku odrazil Dominik Ostrák při svém prvním střídání o Rešetára u přední tyče. Bývalý kouč Plzně Frič sáhl k timeoutu a Jan Křemen, jenž nastupoval pod Fričem už ve Spartě či v Plzni nacentroval na zadní tyč, kde Radim Záruba vstřelil vítěznou trefu.
     
    Plzeň prohrává čtvrtý z třiapadesáti duelů pod koučem Kopeckým, přičemž třetí domácí. Slavia se stává prvním týmem, který zvítězil na západě Čech od chvíle, kdy tady vyhrála Chrudim 27. února 2020. Více než rok a půl tedy Plzeň doma neprohrála. To bylo poslední domácí utkání Interobalu v nedohrané sezoně 2019/20.
     
    Konec zápasu.
     
    39:58
    Další sraženou střelu Vnuka z levé strany chytá Karpiak. Následně pálí přes celé hřiště, Vnuk vykopává balón z čáry.
     
    39:52
    Vnuk to vzal na sebe z levé strany, do cesty se balónu postavil Záruba.
     
    39:41
    Ševčík ztratil balón na levé straně a Interobal má zřejmě poslední šanci.
     
    39:34
    Další Vnukův centr z levé strany chytil Karpiak a potom se vrhl po letícím míči. Při souboji o odražený míč skočil pod nohy Kozárovi v brankovišti. Karpiak zůstal ležet na palubovce. Balón přisouzen sešívaným.
     
    39:17
    Vnukův centr z levé strany z prvního doteku uklízí Křemen na roh.
     
    38:54
    Křemen si narazil na levé straně a sklepl na střed Ševčíkovi, ten střílel nad branku.
     
    38:44
    Seidler zakopl balón a je pátým hráčem Plzně, který dnes dostal kartu.
     
    38:40
    Holý nastřeloval balón z pravé strany do brankoviště, Slavia se ubránila a Daniel otřel rozehrávku o Holého. Balón pro Slavii.
     
    38:12
    Slavia hraje obětavě, Leovski blokuje z levé strany střelu Holého.
     
    37:56
    Rešetár kazí nahrávku zprava na levou stranu na Kozára. Přitom Slavia se vysunula a propadla, když nezachytila pas Vnuka na kapitána Plzně.
     
    37:31
    Ránu Rešetára z levé strany pod břevno vytahuje Karpiak pravou rukou nad branku.
     
    37:12
    Holý zůstal volný na pravé straně, toho pozdě dostoupila Slavia, ale proti jeho levačce pohlídal Karpiak krátkou tyč.
     
    36:53
    Centr Holého z pravé strany zablokoval Křemen.

    Vít Muzikář

    Branky: 8. Seidler (Holý), 16. Seidler (Rick), 19. Rešetár (Holý), 23. Rick (Vnuk) – 11. Záruba (Jošt), 18. Vaktor (Ševčík), 24. Sita (Ševčík), 35. Ostrák, 37. Záruba (Křemen)

    Karty:   12. Rick (PLZ), 25. Holý (PLZ), 27. Rešetár (PLZ), 35. Němec (PLZ), 39. Seidler (PLZ) – 17. Ševčík (SLA), 37. Daniel (SLA), 37. Frič (trenér) (SLA)


    SK Interobal Plzeň: Němec (Vahala, Luhový) – Buchta, Holý, Vnuk, Rešetár (C) – Rick, Seidler, Zdráhal, Kozár – Štrajt, Havel, Künstner.
    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Záruba, Homola (C), Jošt, Daniel – Ševčík, Sláma, Leovski, Vaktor – Brychta, Sita, Křemen, Ostrák.

    Rozhodčí: Nešněra, Nagy – Lafek

    Diváci: 250
    thejrc.org