Třinec – Fribourg cz 3:4 (kon.) | IFK Helsinky – Zürich 0:2 (kon.) | Frölunda – Mladá Boleslav cz 4:3 (kon.)
Mnichov – SønderjyskE 6:2 (kon.) | Mannheim – Cardiff 7:2 (kon.) | HC Slovan – Leksands IF 2:4 (kon.)
Lausanne – Rauma 0:3 (kon.) | Zug – Rögle BK 1:2 (po pr.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
6:2 (2:1, 3:0, 1:1)
SønderjyskE Ishockey
Čtvrtek 02.09.2021, 19:00 • Olympia-Eisstadion, Mnichov • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:27:36)
     
    Hokejisté Mnichova potvrdili roli velkého favorita a na domácím stadiónu porazili dánské SønderjyskE vysoko 6:2. Úvod utkání jim nevyšel podle představ, když v oslabení inkasovali gól, ale ještě v první třetině dokázali překlopit misky vah na svou stranu. Vítězství pak stvrdili povedenou druhou třetinou, v níž třikrát skórovali a gólman Fiessinger naopak za svá záda nepustil ani jeden puk. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla po gólu na každé straně, na trefu Bluma zvládl zareagovat v přesilové hře Szmatula.

    Svěřenci kouče Eskildsena mají na kontě po třech zápasech šest bodů a jsou na druhém místě za švédským Rögle. SønderjyskE výrazně prohrálo i třetí střetnutí a s nulou zůstává na chvostu skupiny D.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Yasin Ehliz moc dobře věděl, že už nemá čas na kličky, proto od levého mantinelu nahodil puk před bránu, kde Henriksen vyrážečkou zabránil v zakončení dobře postavenému Parkesovi.
     
    59:27
    Ve středním pásmu došlo k neporozumění mezi Blumem a Ellerem. Oba hokejisté si rozdali pár ran, následně odjeli pykat na trestnou lavici za hrubost.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Nicolaj Henriksen ukázal, že kromě výborných zákroků umí také skvěle přečíst hru. Vyjel daleko ze své brány, čímž zabránil v nájezdu Ecklovi.
     
    58:16
    Sám proti třem zkusil uspět Elias Lindner. Akce dopadla podle očekávání, domácí útočník puk na holi neudržel. Holzmann následně rozehrál na Jensena.
     
    57:55
    Velkou rychlost nabral středem kluziště Maximilian Kastner. Daleko nedojel, stopu mu vystavil tvrdým, leč čistým hitem Petersen.
     
    57:23
    Jacksonova družina okamžitě obsadila útočné pásmo. Od modré čáry nahazoval Daubner a Henriksen chtěl rozehrát, v poslední chvíli si však úmysl rozmyslel.
     
    56:55
    Dlouhé početní převahy využili hosté k jedinému gólu. Střetnutí pokračuje v pěti na obou stranách, Mnichov může po delší době zase pomýšlet i na útočení.
     
    56:21
    Za brankou poměrně dlouho kvedlal s kotoučem Martin Eskildsen. Zkusil pak vyjet a zasunout puk k pravé tyči, na Fiessingera ovšem nevyzrál.
     
    55:47
    Už to vypadalo, že tvrdá střela forhendem v podání Salhanyho skončí v síti. Ona v ní tedy nakonec skončila, ale pouze v té boční.
     
    55:27
    Je jasné, že v utkání zvítězí Mnichov, na tom ani pětiminutové oslabení nic nezmění. SønderjyskE ale může alespoň zmírnit debakl.
     
    54:58
    Hosté vybojovali útočnou třetinu zpět. Zajímavý projektil vyslal od modré čáry Rasmus Schultz Lyo, kotouč se zastavil v lapačce brankáře.
     
    54:24
    Utkání pokračovalo vhazováním po levici domácího gólmana. Buly opanoval Kastner, načež vyhodil přes všechny čáry Blum.
     
    53:49
    Mike Szmatula je při chuti. Nebezpečně tečoval nahození Littlea od modré čáry, ale ne na tolik, aby kotouč poslal mimo dosah Fiessingera.
     
    53:30
    Přesilovka pokračuje, při pětiminutovém trestu totiž vstřelený gól nehraje žádnou roli, trest prostě potrvá stanovených pět minut.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Street (Tiffels, Redmond), 18. Kastner (Ortega, Seidenberg), 21. Street (Parkes), 24. Parkes (Hager, Redmond), 28. Ehliz (Gogulla, Hager), 44. Blum (Tiffels, Street) – 3. Szmatula (Öhman), 53. Szmatula (Eskildsen)


    EHC Red Bull Mnichov: Fiessinger (Aus den Birken) – Daubner, Blum, Seidenberg, Boyle, Abeltshauser, Redmond, Szuber, Appendino – Varejcka, Kastner, Ortega – Gogulla, Hager, Ehliz – Tiffels, Street, Parkes – Eckl, Lindner, Cimmermann.
    SønderjyskE Ishockey: P. Gabraith (24. Henriksen) – Lyo, Little, Öhman, Hansen, Nielsen, D. Galbraith, Holzmann, Petersen – Eskildsen, Szmatula, Salhany – Borring Hansen, O'Donnell, Frank – Vedel, Eller, Boysen – Jensen, Biel, Müller.

    Rozhodčí: Rohatsch (GER), Kohlmüller (GER) – Wölzmüller (GER), Schwenk (GER)
    thejrc.org