Čerepovec – Petrohrad 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Riga 3:2 (kon.) | Kazaň – Jokerit 3:0 (kon.)
Nižněkamsk – Kunlun 5:1 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 3:6 (kon.) | Soči – Chabarovsk 4:0 (kon.)
Spartak Moskva – Vladivostok 4:1 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
3:6 (2:2, 0:1, 1:3)
HC Viťaz Moskevská oblast
Čtvrtek 02.09.2021, 18:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce, děkujeme za pozornost. (20:28:00)
     
    I když Novgorod v poslední periodě dokonal stíhací jízdu, v rozmezí dvou a půl minuty si nechal vydřenou remízu sebrat dvěma zbytečnými góly. Jakákoliv další snaha o odpor tím byla zlomena a Viťaz potvrdil sympatický výkon z prvního zápasu ještě střelou Malychina do prázdné klece. I když dnes Nižnij Novgorod povětšinu zápasu byl lepším týmem, na rozdíl od soupeře neproměňoval šance a to byl celý kámen úrazu. Naopak Viťaz dorovnával ztrátu v hokejové kvalitě tvrdostí a bojovností, což dnes na úspěch stačilo. Konečný stav je 3:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Souhru Viťazu, zřejmě poslední v zápase, chtěl zakončneím vyšperkovat Svjatoslav Grebenščikov, ale trefil nastavenou hruď Kočetkova.
     
    59:12
    Bekhendové zakončení Marka Marina už na výsledku nic měnit nebude. Míří totiž pouze vedle brány.
     
    58:47
    Vpřed se neprodral Artur Ťanulin, ale jeho nahození vzbudilo žádanou melu v brankovišti. Andrej Belevič se snažil o dorážku a zboural přitom brankáře, takže rozhodčí raději fouknul do píšťalky.
     
    57:22
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Risk bez brankáře se domácím krutě nevyplatil. Hned při zakládání akce přišla ztráta, kterou bez okolků trestá FJODOR MALYCHIN. Jeho hřebíček do rakve rozhoduje o vítězi tohoto utkání a Viťaz si poněkud překvapivě odveze z ledu Torpeda tři body. Asistence: German Nesterov, Vjačeslav Leščenko.
     
    55:10
    V samostatném nájezdu neuspěl Damir Žafjarov, který zkoušel Ježova nachytat střelou mezi betony. Čas se krátí.
    54:38 Daniel AUDETTE - 3:5
     
    54:38
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté dokáží vytěžit z minima maximum a z tribun se ozývá pískot. Přihrávku Vjačeslava Leščenka zabil do branky DANIEL AUDETTE, Moskevská oblast má tak už dva dvougólové střelce. Během minuty se boří veškerá snaha Torpeda dotáhnout nepříznivé skóre. Asistence: Vjačeslav Leščenko, Valtteri Kemiläinen.
     
    54:13
    S domácími mohlo být ještě hůř. Pjotr Kočetkov teď odmítl zcela volného Fjodora Malychina, který postupoval sám na branku.
    53:34 Miks INDRAŠIS - 3:4
     
    53:34
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Moskevská oblast využívá v této třetině zcela ojedinělou návštěvu útočného pásma, znovu v tom má prsty první pětka. Pásmo se štěstím udržel Miro Aaltonen a zařídil tak třetí gól svého týmu v utkání. Podruhé se totiž trefuje MIKS INDRAŠIS, který naznačil ránu do horních pater, ale místo toho šikovně poslal puk po ledě. Asistence: Miro Aaltonen.
     
    52:57
    A Ježov dále čaruje! Artur Ťanulin už měl prakticky odkrytou branku, gólman seděl na hrací ploše, ale dorážka stejně mezi třemi tyčemi nekotví. Ještě předtím bekhendem nečitelně pálil Kirill Urakov, už on málem zvedal ruce ke stropu.
     
    52:15
    Domácí celkem logicky cítí šanci na plný bodový zisk, protože Viťaz významně polevil. Střelu Orlova ještě dorážel vkleče Sergej Gončaruk a Ježov měl velké štěstí, že se kotouč dále nevykutálel z jeho výstroje.
     
    51:42
    Ježov chytá propagační střelu od modré a týmy se chystají na občerstvení.
    51:06 Daniel ZAAR - 3:3
     
    51:06
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Teď už se domácí konečně radují. DANIEL ZAAR využil dokonale jak clony před brankou, tak přihrávky Mareka Hrivíka, který si počkal na ideální chvíli a zapisuje první bod v dresu Novgorodu. Branka padla téměř současně s návratem vyloučeného hráče na led, mělo by jít přesto o první využitou přesilovku v podání Nižného Novgorodu. Stav je srovnaný, 3:3. Asistence: Marek Hrivík, Andy Miele.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 17. Zaar (Pajgin), 20. Martynov (Zaar, Čechovič), 52. Zaar (Miele) – 6. Audette (Ljamin), 13. M. Aaltonen, 34. Indrašis (M. Aaltonen, Kemiläinen), 54. Indrašis (M. Aaltonen), 55. Audette (Leščenko, Kemiläinen), 58. Malychin (Nesterov, Leščenko)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Kočetkov (Tichomirov) – Lennström, Orlov, Pajgin, Martynov, Turbin, Marin – Agostino, Miele, Žafjarov – Hrivík, Zaar, Čechovič – Šenfeld, A. Michejev, Gončaruk – Fedotov, Urakov, Belevič – Ťanulin.
    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Antipin, Kemiläinen, Ljamin, Steklov, Golovkov, D. Musin, Voronkov – Ojamäki, M. Aaltonen, Indrašis – Leščenko, Jaremčuk, Audette – Nesterov, Grebenščikov, Malychin – Ivaňuženkov, Děmidov, V. Popov – Smolin.

    Rozhodčí: Bondar, Spirin – Zacharenkov, Sadovnikov
    thejrc.org