Frisk Asker – Salzburg 2:6 (kon.) | Jastrzębie – Bolzano 2:3 (0:2 po s.n.) | Tappara – Eisbären 5:4 (po pr.)
Skellefteå – Lugano 3:5 (kon.) | Doněck – Rungsted Seier Capital 2:3 (0:2 po s.n.) | Bremerhaven – TPS 3:0 (kon.)
Sparta – Växjö cz 2:1 (po pr.) | EC-KAC – Rouen 2:1 (po pr.)
po prodl.
KAC Klagenfurt
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Les Dragons de Rouen
Pátek 03.09.2021, 20:20 • Stadthalle Klagenfurt • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:41:43)
     
    Klagenfurt v prodloužení zaslouženě rozhodl o svém vítězství už v jeho první minutě, kdy se nadvakrát prosadil Nick Petersen. Vzhledem k průběhu utkání jsou však dva body pro rakouské mužstvo málo, a ten jeden by v konečném součtu mohl chybět. Naopak pro Rouen se jedná o zlatý bod, za který mohou poděkovat především skvěle chytajícímu Pintaričovi, jenž pokryl 43 střel a byl hlavní hvězdou zápasu.

    Další zápasy skupiny G jsou na programu v neděli. Klagenfurt na domácím stadiónu vyzve dánský Rungsted, Rouen se v Kyjevě utká s Donbassem.
     
    Konec zápasu.
    60:43 Nick PETERSEN - 2:1
     
    60:43
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    A ten padl! Kouzlo Matiji Pintariče prolomil Nick Petersen, jehož první střelu z mezikruží schytal obránce, avšak puk smolně odrazil zpátky ke kanadskému útočníkovi, jenž na druhý pokus nejenže prostřelil beka, ale i ležícího strážce rouenské svatyně. Asistence: Rok Tičar a Phillip Bruggisser.
     
    60:25
    Prodloužení se hraje klasicky ve třech hokejistech. Zde může rozhodovat každá drobnost, můžeme se těšit na velké množství přečíslení, pokud tedy brzy nepadne gól.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani třetí třetina nerozhodla o vítězi, střetnutí mezi Klagenfurtem a Rouenem míří do prodloužení! I nadále platí, že domácí jsou výrazně aktivnějším týmem, ale Matija Pintarič střele místy dohání k šílenství.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Lehké vzrušení na tribunách způsobil ještě Thomas Koch. Rakouského útočníka ovšem zradila stabilita, při přebírání puku v dobré pozici upadl.
     
    59:22
    Dlouho kvedlal s pukem u levého mantinelu Loic Lamperier. Protože mu nikdo nenajel, tak sám nahodil z velkého úhlu, bránu výrazně minul.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:57
    Strong si splnil defenzivní povinnosti na jedničku. Počkal si na kličku Vignerse, aby mu následně čistým způsobem hrací předmět odebral.
     
    58:05
    Po střele Bedina si rozhodčí raději šel zkontrolovat, zda puk nepřešel brankovou čáru. Ale jednalo se spíš o ujištění, většina fanoušků také viděla, že kotouč zůstal ve hře.
     
    57:54
    Yoan Salve zkusil dlouhou nahrávkou vyslat do brejku Andrewa Johnstona. Kanaďan zabral příliš pozdě, ale puku se lehce dotkl, takže se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    57:21
    Teď se Sebastian Dahm pořádně zapotil. Očekával střelu od Gilberta, jenž překvapivě nahrával pod sebe Tessierovi a Dán měl velké štěstí, že mu touš přeskočil přes čepel hole.
     
    56:56
    Vítězství za tři body mohl rakouský celek přiblížit Johannes Bischofberger. Zpracování zvládl na jedničku, střelu po pravici gólmana ovšem neumístil dostatečně přesně, Pintarič na ni dosáhl.
     
    56:33
    Od modré čáry zajímavě nahazoval Dylan Yeo. Dahm po dlouhé době zasahovat nemusel, neboť puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    55:57
    Skoro to vypadá, jako by Pintaričova svatyně byla zakleté. Jasně, Slovinec chytá fantasticky, ale měl i velkou porci štěstí, jako třeba teď, kdy Haudum v tutovce orazítkoval vnější stranu levé tyčky.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Ganahl (Tičar), 61. Petersen (Tičar, Bruggisser) – 20. Vigners (Guttig)


    KAC Klagenfurt: Dahm (Holzer) – Bruggisser, Unterweger, Schumnig, Strong, Vallant, Steffler, Tialler – Haudum, Koch, Fraser – Petersen, Tičar, Ganahl – Witting, Hundertpfund, Bischofberger – M. Geier, Obersteiner, S. Geier – Sticha.
    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Duquenne) – Yeo, Chakiachvili, Dorion, Guimond, Flood, Salve – Vigners, Guttig, Lamperier – Nesa, Johnston, Bedin – Gilbert, Tessier, Caron – Tomasino, Reynaud, Gueurif – Leborgne.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Sternat (AUT) – Riecken (AUT), Seewald (AUT)
    thejrc.org