Barys – Ufa 1:5 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.)
Dynamo Moskva – Minsk 4:1 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Salavat Julajev Ufa
Pátek 03.09.2021, 15:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč. (17:44:54)
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    34:27
    Zásahy brankářů: 22:33
    Vyhraná vhazování: 26:30
    Hity: 7:2
    Trestné minuty: 14:16
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře porazila výsledkem 5:1. Kazašský celek se v poslední periodě pokoušel o zázrak, prohrával totiž o tři branky. Barys se dostal ke kontaktní brance při vlastním oslabení, jenomže poté se mu s dvoubrankovým mankem nepovedlo nic udělat a sám ještě dvakrát inkasoval. Kazašský celek doplatil na neproměňování šanci, což byl v tomto duelu zásadní rozdíl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Již nám probíhá poslední minuta tohoto zápasu, který se spíš jen dohrává a tři body tak získá Salavat.
    57:25 Nikolaj KULJOMIN - 1:5
     
    57:25
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom je tu ještě jedna branka! NIKOLAJ KULJOMIN se při přečíslení nejprve zjevil v roli adresáta, posléze zakončoval na dlouhou hokejku přesně mezi betony domácího brankáře a hattrick ruského forvarda jen světě. Asistence: Alexandr Kadějkin.
     
    57:13
    Šmeljov převzal nahrávku o červené lajny a poté ještě zkoušel spolupracovat s Granlundem, který se alespoň dostal až do pásma.
     
    56:17
    Kazašský celek nevyužil ani další početní převahu a na zázrak to tedy nevypadá. Metsola navíc poměrně dlouhou dobu čeká na další zákrok.
     
    56:10
    S rozehrávkou nyní pro změnu pomohl také Bojarkin. Pro kotouč si posléze sjel obránce Chafizullin, který ho díky Kunykovi dokázal dovést na druhou stranu.
     
    55:24
    Metsola nyní musel ven z branky, aby zastavil nahození podél mantinelu. Po rychlé kombinaci se na opačné straně do zakončení nedostal Baškirov.
     
    54:50
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Arťom Pimenov – 2 min., podrážení).
     
    54:12
    Po delší době si s pukem zahrál také hostující brankář Metsola, který nezkoušel přerušit hru, místo toho hokejkou rozehrál do strany na Koledova.
     
    53:25
    Hosté se nahozením dostali zpět k brankáři. Prostor u branky se ovšem povedlo vyčistit domácímu Alsingovi, který odpálil kotouč do bezpečnějšího prostoru.
     
    52:14
    Hodně času na rozehrávku nyní měl hostující Larsen. Ten se pokoušel u levého mantinelu oslovit Manninena, který na prudkou nahrávku nedosáhl.
     
    51:01
    Domácím se nepovedlo využít ani další početní převahu. Nyní od pravého kruhu pro změnu zakončoval Michajlis, který mířil do připraveného brankáře.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá zhruba poslední desetiminutovka. Kunyk nyní zakončoval z mezikruží, trefil ovšem pouze ruku brankáře.
     
    49:21
    Bojarkin nyní snad zakročil helmou, nicméně se mu povedlo neinkasovat. K volnému kotouči se navíc dostal domácí Kunyk, který ho rychle vyvážel pryč.
     
    48:27
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Stěpan Sannikov – 2 min., podrážení).

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 46. Lilja (Valk, Dietz) – 9. N. Kuljomin (Kadějkin, Naumenkov), 38. N. Kuljomin (Platt), 40. Platt (M. Granlund, Manninen), 48. Šmeljov (Baškirov, Kadějkin), 58. N. Kuljomin (Kadějkin)


    Barys Nur-Sultan: Bojarkin (Ortio) – Dietz (C), Šalapov, Martinsson, Alsing, Orechov, Savčenko, Samat Danijar – Frattin, Kunyk, Thomas – Lilja, Valk, Michajlis (A) – Savickij, R. Starčenko (A), Šestakov – Petuchov, Asetov, Šaichmeddenov – Nurlan.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Larsen, Chafizullin, Koledov, Naumenkov, Muchamadullin, Panin (C), Zubarev (A), J. Birjukov – Platt, Manninen, M. Granlund – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Pimenov, Pustozjorov – Kuzmin, Alalykin, Sannikov.

    Rozhodčí: Gašilov, Naumov – Lazarev, Šalagin

    Diváci: 3252
    thejrc.org