Barys – Ufa 1:5 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.)
Dynamo Moskva – Minsk 4:1 (kon.)
po prodl.
Traktor Čeljabinsk
3:2 (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Pátek 03.09.2021, 16:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou. (18:25:20)
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ) 29 zásahů, 2 inkasované góly, úspěšnost 93,55%
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+1, 2 střely na bránu, čas na ledě 18:38
    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+1, 3 střely na bránu, čas na ledě 19:02
     
    Statistiky
    Střely na branku: 32 – 31
    Zblokované střely: 11 – 25
    Tresné minuty: 8 – 6
    Využití: 1/3 – 0/4
    Vyhrané buly: 24 – 23
    Hity: 13 – 6
    Čas v útočném pásmu: 11:55 – 8:46
     
    Čeljabinsk nakonec vyhrává své úvodní domácí utkání v sezoně po skvělém obratu z 0:2 na 3:2! Dlouho to sice vypadalo, že Sibir udrží těsné vedení z první třetiny, ale nakonec tři minuty před koncem základní hrací doby inkasoval, což ho nakonec fatálně položilo. Traktor si totiž v prodloužení vytvořit nespočet příležitostí, přičemž tu poslední čtrnáct sekund před koncem využil Nick Bailen, který svému týmu zajistil druhý bod!
     
    Konec zápasu.
    64:46 Nick BAILEN - 3:2
     
    64:46
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Traktor se v prodloužení přece jen prosazuje a sbírá druhý bod! Domácím hrdinou se stane NICK BAILEN, kterému před odkrytou branku naservíroval kotouč Lukáš Sedlák. Střelec branky to už následně nemohl pokazit. Asistence: Lukáš Sedlák, Teemu Pulkkinen.
     
    64:18
    Traktor se ještě opatrně vrhá dopředu, ale zblokovaný pas znamená konec útočné akce.
     
    63:25
    Jevgenij Česalin podnikl sólovou akci, kterou i zakončil, ale střele scházeli potřebné parametry, takže to pro českého brankáře neznamenala žádný problém.
     
    62:59
    I hosté měli pořádnou příležitost, Roman Will však podržel svůj tým parádním zákrokem betonem!
     
    62:18
    Lukáš Sedlák se individuálně našel cestu až ke střele, která byla velmi nebezpečná, ale Harri Säteri ji i přesto dokázal zlikvidovat!
     
    61:47
    Domácí mají po dvou velkých šancí navrch a hledají další příležitosti. Sibir se ale po dvou chybách mnohem více soustředí na obranu.
     
    61:16
    Další únik měl na svědomí Vladimir A. Tkačov, ale ten také nic nevymyslel, místo toho puk poslal přímo do rukavice gólmana!
     
    60:43
    Sergej Kalinin měl na hokejce rozhodující gól! Díky dobrému vypíchnutí uháněl sám na Harriho Säteriho, ale proti němu nedokázal nic vymyslet a nakonec zakončil jen do jeho betonu!
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení patří Čeljabinsk, který se přesouvá do svého pásma a vymýšlí, jak povede svůj první útok.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Zápas tedy nakonec dospěl do prodloužení! Čeljabinsk se o druhý gól snažil dlouhých 46 minut, až následně se do puku opřel Albert Jarullin, který přesnou střelou z dálky zajistil svému týmu aspoň bod. Oba celky navíc mohou získat ještě bod druhý, musí ale ovládnout prodloužení či případné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:15
    O puk se ještě bojuje ve středním pásmu, ale dopředu se stejně nikomu moc nechce. Vítěz souboje je tedy celkem bezpředmětný.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 11. Těrtyšnyj (Hyka, Tělegin), 57. Jarullin (Pilut, V. A. Tkačov), 65. Bailen (Sedlák, Pulkkinen) – 3. N. Korotkov (Golubev), 10. N. Shore (Šarov, Milovzorov)


    Traktor Čeljabinsk: Will (Pockrebalin) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, V. A. Tkačov, Kalinin (C) – Sedlák (A), Hyka, Těrtyšnyj – Osnovin, Byvalcev, Abramov – Fatějev, Stas, Gorjunov-Rolgizer – Kapustin.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – D. Bodrov (A), Jefremov, Jermakov, Achijarov, Ilja Morozov, T. Murphy, K. Alexejev – Pjanov, Litovčenko, O. Li (C) – N. Korotkov, Česalin, Golubev – N. Shore, Milovzorov (A), Šarov – V. Komarov, Setdikov, Kručinin – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Olenin, Sergejev – Kučava, Sivov
    thejrc.org