Barys – Ufa 1:5 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:6 (kon.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.)
Dynamo Moskva – Minsk 4:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Pátek 03.09.2021, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Patrik Rybár (MIN)
    - 4 OG, 23 zásahů, odchytal 60:00 (20:50:23)
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    27:17
    Zásahy brankářů: 16:23
    Vyhraná vhazování: 32:18
    Hity: 12:9
    Trestné minuty: 8:8
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dynama Moskva, které svého soupeře porazilo poměrem 4:1. Třetí třetina pro změnu nabídla hodně ofenzivní podívanou, oba celky se střídaly při vedení útočných akcí. Nakonec jsme se žádné další branky již nedočkali a tři body tak putují na konto domácího celku, který tak vstoupil do nové sezony ukázkově.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Již nám běží poslední minuta řádné hrací doby. Před malým momentem zakončoval hostující Graovac, který ale nemířil vůbec přesně.
     
    59:06
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vladislav Jefremov – 2 min., držení).
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    58:11
    Ofsajd běloruského celku, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    57:20
    Sledovali jsme nástřel od modré čáry, se kterým si brankář Rybár dokázal poradit. Domácí celek nyní přitlačil soupeře, jenomže tomu chybí zakončení.
     
    56:13
    Do útočného pásma se nyní dostal hostující Graovac, který ale narazil pouze do pozorného protihráče a domácí tak zkoušejí zaútočit kupředu.
     
    55:20
    Další vyložená šance pro změnu číhala před domácím Raševskim, který trefil přesouvajícího se slovenského brankáře Rybára.
     
    54:37
    Moskva se daleko nedostala, hra se proto rychle otáčí na druhou polovinu.
     
    54:25
    Minsk se s pukem vracel do svého pásma, kde se o rozehrávku pokoušel Lindolm. Ten ovšem musel počkat na spoluhráče, kteří zrovna odjeli vystřídat.
     
    53:01
    Na opačné straně to nahrávkou před branku zkoušel hostující Beck, kterému se povedlo najít pouze domácího Mironova, jenž rychle rozehrával vpřed.
     
    52:17
    Do protiútoku se nyní dostával domácí Petunin, který místo zakončení ještě zkoušel nahrát na jednoho ze svých spoluhráčů, což nebylo dobré řešení.
     
    51:04
    O kotouč se nyní pral domácí Galijev, který nakonec prodlužoval na druhou stranu, kde se Rybárovi ve vyložené šanci nakonec povedlo vychytat Jefremova.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. V posledních minutách je aktivnější běloruský celek, který stále ztrácí hned tři branky.
     
    49:24
    Do pásma soupeře se nyní dokázal natlačit hostující Gorbunov, kterému ovšem nevyšla nahrávka do tandemu na Becka, jenž se k puku vůbec nedostal.
     
    48:01
    Domácí se znovu dostali na opačnou stranu hrací plochy, kde jsme sledovali další osobní souboj, po kterém se k puku dostal Bengtsson.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 1. O. Lindberg (Michajlov, An. Sergejev), 5. Šipačov (O. Lindberg, O'Dell), 11. Galijev (O'Dell, O. Lindberg), 22. Šipačov (Raševskij, Galijev) – 28. Mosaljov (Usov, K. Voronin)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Pribylskij, Mironov (A), Volkov, An. Sergejev, Pedan, J. Zajcev, Novikov – Galijev, Petunin, Šipačov (C) – O'Dell (A), O. Lindberg, Raševskij – Fisenko, Klinkhammer, Michajlov – Igumnov, Jefremov, Čebykin.
    HC Dinamo Minsk: Rybár (Kolosov) – Sapego, Bengtsson, Almqvist, Jerjomenko, A. Lindholm, Šinkevič, J. Krejčík – Tedenby, M. Kempe, Varfolomejev – Graovac, Beck, Gorbunov – Usov, K. Voronin, Mosaljov – Bujnickij, Děmkov, Alistrov – Suvorov.

    Diváci: 1670
    thejrc.org