Frölunda – Zürich 4:3 (po pr.) | Třinec – Leksands IF cz 1:3 (kon.) | Zug – SønderjyskE 9:3 (kon.)
HC Slovan – Fribourg 0:2 (kon.) | IFK Helsinky – Mladá Boleslav cz 2:1 (kon.) | Mnichov – Rögle BK 2:1 (kon.)
Mannheim – Rauma 2:1 (1:0 po s.n.) | Lausanne – Cardiff 2:0 (kon.)
konec
IFK Helsinky
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Sobota 04.09.2021, 18:00 • Tukkurila Arena, Helsinky • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji moc za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Hezký večer, na počtenou! (20:29:25)
     
    Máme dobojováno! Z velmi vyrovnaného duelu odchází spokojenější domácí hokejisté z Helsinek, kteří ve třetí třetině poprvé v utkání odskočili svému soupeři do vedení. Rozhodující branku si na své konto připsal Eero Teräväinen. Bruslaři v dalších minutách hry usilovali o vyrovnání, ale brankář Halonen už další kotouče za svá záda nepustil. Tři body si do tabulky připisují Helsinky, Boleslavští pojedou domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Kotouč v posledních vteřinách hry jen těsně minul odkrytou branku Mladé Boleslavi, o vítězi utkání je rozhodnuto. Bruslaři už vyrovnání nestihnou.
     
    59:45
    Bruslaři se usadili v útočném pásmu a Halonen musel zasahovat! Střela Pavla Pýchy byla hodně prudká, ale zaplula přesně do výstroje domácího brankáře.
     
    59:21
    Trenéři Mladé Boleslavi si ještě vzali oddechový čas na poradu, aby naordinovali svým svěřencům poslední pokyny do závěrečných minut zápasu.
     
    59:14
    Ondřej Najman byl zaparkovaný před brankou soupeře, ale gólman Halonen zkrotil kotouč na své hrudi a nedovolil Bruslařům případné dorážky.
     
    58:21
    Boleslavští hokejisté už hrají v plném počtu na ledové ploše, brankář Krošelj je už na střídačce. Hosté to zkouší v šesti bruslařích v poli!
     
    57:34
    Hosté nevyhráli vhazování v útočném pásmu a do útoku vyrazili domácí hráči. Krošelj však jejich snahu o další vstřelený gól brzdí svým zákrokem.
     
    57:23
    Mladá Boleslav bude mít ještě jednu šanci! Juha Jääskä (IFK) se před brankou soupeře provinil nedovoleným bráněním a už sedí na lavici hanby.
     
    56:49
    Domácí byli blízko třetímu vstřelenému gólu! Paajanen už uklízel kotouč do takřka prázdné branky, ale domácí útočník trestuhodně minul. Tlak pokračuje.
     
    56:15
    Domácí hokejisté vyhráli vhazování v útočném pásmu a útočí. Innala chtěl střílet z pravého kruhu pro vhazování, ale rána mu příliš nesedla. Krošelj odolává.
     
    55:39
    Situace pro Mladou Boleslav bude ještě horší. Na trestnou lavici odjíždí útočník Pavel Kousal (MBL) za nedovolené bránění. Domácí hrají přesilovku pět na tři.
     
    54:54
    Helsinky sice nehrají v útočném pásmu, ale snaží se pošetřit čas. Nyní se vydal útočit Sebastian Dyk, kterého ale včas zablokovali hostující obránci.
     
    53:57
    Domácí hokejisté se okamžitě zabydleli v útočném pásmu a brankář Krošelj musel vytáhnout další úspěšný zákrok. Nebezpečnou střelou se prezentoval Innala.
     
    53:18
    Velká komplikace pro Mladou Boleslav. Obránce Martin Pláněk (MBL) vyfasoval od rozhodčích čtyři trestné minuty za zásah do oblasti hlavy nebo krku.
     
    53:13
    Další práce pro Gašpera Krošelje. Obránce Miro Karjalainen vypálil prudce od modré čáry, ale slovinský brankář ve službách Boleslavi znovu zasáhl.
     
    53:08
    Olli Palola využil volného prostoru na pravé straně kluziště, ale poslední obránce Boleslavi včas zapracoval a nedovolil domácímu útočníkovi zakončit.
     
    52:29
    Bičevskis opět zvládl vhazování v útočném pásmu, ale přihrávka byla nepřesná. Mladá Boleslav musí začít další útok až ze svého obranného pásma.
     
    52:18
    Boleslavští hokejisté se nevzdávají a nadále útočí do plných. Eberle s Dufkem se nyní natlačili do útočného pásma a vzápětí Halonen přerušil hru.
     
    51:39
    Hra se rychle obrátila na druhou stranu, hráči se už chystají na vhazování. Buly tentokrát proběhne po pravici boleslavského brankáře Krošelje.
     
    51:21
    Adam Raška dostal na vhazování v útočném pásmu od rozhodčího napomenutí. Buly po pravici brankáře Halonena se za chvilku bude opakovat.
     
    50:48
    Střela jednoho z domácích hráčů byla svižná, ale Krošelj si udělal dobrý výhled a ránu pohotově zneškodnil. Hra se nyní přelévá ze strany na stranu.
     
    49:59
    Zbořil ve středním pásmu neměl rychlost a raději nahrál zpět do obranného pásma Bernadovi. Boleslavští hokejisté mají na vyrovnání deset minut.
     
    49:34
    Martin Pláněk nahodil kotouč do útočného pásma, kde už číhal najetý Zbořil, ale před ním stačil přikrýt kotouč pod svoji lapačku brankář Niilo Halonen.
     
    48:54
    Bičevskis obešel domácího obránce a vzápětí chtěl naservírovat kotouč před branku připravenému Eberlemu. Druhý jmenovaný byl ovšem zablokován.
     
    48:13
    Boleslavští bojovali o kotouč v rohu kluziště, ale domácí obránci dobře zapracovali a jeden z hráčů Helsinek vyhodil touš až k brankáři Krošeljovi.
     
    47:08
    Boleslavští hráči zapomněli na zadní vrátka, když do přečíslení dvou proti jednomu unikl Jääskä společně s Karjalainenem! Krošelj však zasáhl.
     
    46:32
    Bernad kombinoval s Janem Dufkem na levé straně kluziště, ale střela prvního jmenovaného skončila na připraveném Halonenovi. Domácí se osvobozují.
     
    46:20
    Mladá Boleslav si svojí aktivitou vybojovala faul ze strany domácích! Rasmus Ruusunen (IFK) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    46:11
    Hosté se snaží o vyrovnání, v cestě jim stojí téměř bezchybný Halonen. Zbořil si udělal místo na pravé straně, odkud bekhendem ohrozil domácího brankáře.
     
    45:47
    Boleslavští hokejisté se usadili v útočném pásmu a jeden z obránců prudce vypálil od modré čáry. Jeho svižný projektil skončil až v náruči gólmana Halonena.
     
    45:11
    Halonen vyjel ze svého pracoviště, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. To samé vzápětí udělal také brankář Gašper Krošelj. Hra má velký spád.
     
    44:18
    Kotala bojoval s domácími protihráči v útočném pásmu, ale elitní formace Helsinek v čele s Hirvonenem vyvezla kotouč až k brankáři Krošeljovi.
     
    43:37
    Adam Raška čekal na přihrávku od svého spoluhráče na modré čáře, ale jeden z boleslavských obránců poslal nepřesný pas. Píská se zakázané uvolnění.
     
    43:30
    Pozor! Rozhodčí si ještě sjel celou situaci zkontrolovat na video, ale po krátké poradě sudí dospěli názoru, že gól platí. Domácí jdou do vedení.
    43:30 TERÄVÄINEN - 2:1
     
    43:30
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Domácí hokejisté v průběhu třetí třetiny poprvé v utkání jdou do vedení! Obránce Kotkansalo posunul kotouč na levou stranu kluziště, odkud vypálil přesně EERO TERÄVÄINEN. Jeho rána skončila až v síti. Asistence: Kasper Kotkansalo.
     
    42:51
    Pavel Kousal obdržel přihrávku na levou stranu kluziště a nahodil kotouč směrem na domácího brankáře. Halonen ovšem nemusel zasahovat.
     
    42:28
    Další zakázané uvolnění celku z Mladé Boleslavi. Formace kolem útočníka Adam Zbořila musí zůstat na ledové ploše i v následujících vteřinách hry.
     
    42:14
    Mário Lunter spěchal za pukem do rohu v útočném pásmu, ale přihrávka na něj byla příliš prudká. Hra se po zakázaném uvolnění hostů vrátí zpět před Krošelje.
     
    41:47
    Krošelj ihned na startu třetí části znovu úspěšný! Kotkansalo vyslal prudkou ránu od modré čáry, ale slovinský gólman zastavil kotouč svojí lapačkou.
     
    41:13
    Maris Bičevskis uspěl na vhazování po levici Halonena, ale následně svou prudkou přihrávkou vyhnal svůj tým až do středního pásma. Hra pokračuje dál.
     
    40:54
    Hosté se usadili v útočném pásmu a Halonen měl další práci. Jeden z boleslavských hráčů vyslal prudkou střelu z kruhu přímo do náruče domácího brankáře.
     
    40:03
    Hostující hokejisté vyhráli úvodní vhazování a ihned se přesunuli před Halonena. Připomínám, že Boleslav ještě dohrává svoji početní výhodu z konce druhého dějství.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou zpět na ledové ploše, třetí třetina může začít!
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46 hodin.
     
    Prostřední dějství nabídlo celkem dvě branky, a to po jedné na každé straně. Skóre utkání nejprve otevřel ve 24. minutě útočník Mladé Boleslavi Adam Raška, ale za domácí mužstvo vyrovnal tři minuty před koncem druhé třetiny Elis Hede. Skóre utkání je před startem třetí části nerozhodné 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Útočník Adam Zbořil si udělal prostor na pravé straně kluziště, ale svoji kličku nedotáhl do úspěšného konce. Domácí obránci vyhazují kotouč ke Krošeljovi.
     
    39:11
    Teď se však přerušuje kvůli nedovolenému zákroku domácího hráče. Na trestnou lavici si jede odpykat svůj trest za držení hole obránce Eero Teräväinen (IFK).
     
    38:39
    Innala s Hirvonenem vytvořili další rozruch v útočném pásmu, ale boleslavští obránci byli dobře připravení a odrazili útok domácího týmu. Hra pokračuje dál.
     
    37:57
    Vojtěch Polák neměl rychlost ve středním pásmu a kotouč si vzali zpět na své hokejky domácí hokejisté. Oba týmy posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    37:14
    Boleslavští hokejisté se i přes inkasovaný gól rychle tlačí do útočného pásma, ale Halonen jejich další snahu o změnu skóre hasí svým úspěšným zákrokem.
    36:57 HEDE - 1:1
     
    36:57
    Helsinky právě vstřelily branku!
    A domácí tým těsně před koncem druhé třetiny srovnává! Jääskä se vymanil v rohu kluziště a přihrál před branku nepokrytému ELISI HEDEMU, jenž kazí brankáři Krošeljovi neprůstřelnost. Asistence: Juha Jääskä.
     
    36:34
    Domácí se hnali do útočného pásma ve velké rychlosti, ale jejich zakončení překazil vracející se obránce Boleslavi. Hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    36:25
    Halonen stejně jako jeho brankářský protějšek drží svůj tým a domácí hokejisté i díky němu prohrávají jen o jediný gól. Následovat bude buly po jeho pravici.
     
    35:26
    Ondřej Najman neuspěl na vhazování v útočném pásmu a do útoku se dostali domácí. Útočník Innala zkoušel propasírovat puk u levé tyčky, leč neúspěšně.
     
    35:15
    Boleslavští obránci rozjeli další útočnou akci ze svého obranného pásma, ale útočník Mário Lunter neudržel kotouč na své hokejce v útočném pásmu.
     
    35:01
    Rozhodčí si ještě celou situaci jeli zkontrolovat k videu, zda náhodou kotouč nevypadl přímo z branky. Není tomu tak, puk opravdu jen lízl horní tyčku.
     
    34:14
    Domácí hráči nyní měli velké štěstí! Po tvrdé střele jednoho z hostů skončil kotouč na horní tyčce Halonenovy branky. Hra pokračuje dál.
     
    33:35
    Boleslavští hrají dlouhou čtyřminutovou přesilovou hru velmi dobře. Dufek střílel z pravé strany kluziště do horního rohu, ale Halonen nemusel zasahovat.
     
    32:58
    Domácí hráči se dostali do další dobré střelecké pozice! Paajanen ujel do samostatného úniku, ale vzápětí nastřelil jen rameno Gašpera Krošelje.
     
    32:14
    Halonen se znovu činil! Dufek nahrál kolmicí na druhou stranu Raškovi, který okamžitě vystřelil, ale domácí brankář se stačil včas přemístit.
     
    31:20
    Boleslavští se zuby nehty drželi v útočném pásmu, ale souhru hostujícího mužstva Helsinky přerušily. Kotouč posílá pro svůj tým do bezpečí obránce Kotkansalo.
     
    30:37
    Boleslavští se usadili v útočném pásmu a ohrozili brankáře Halonena. Finský gólman si našel dobrý výhled a ránu Pavla Pýchy pohotově zneškodnil.
     
    30:14
    Domácí útočník Miro Väänänen (IFK) oslabuje svůj celek, když vyfasoval od rozhodčích čtyři trestné minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    29:44
    Nyní musel Krošelj dávat velký pozor! Von Gerdten přihrával od mantinelu na Teissalu, který nasměroval svoji čepel a kotouč skončil na betonech Krošelje.
     
    29:21
    Roni Hirvonen byl úspěšný na vhazování v obranném pásmu a domácí se probojovali před Krošelje. Na branku hostí vzápětí vystřelil Luoto, skóre se nemění.
     
    28:25
    Boleslavští zvládli vhazování ve středním pásmu a Zbořil s Flynnem udrželi kotouč na svých hokejkách. Střela jednoho z hostí zaplula do náruče brankáře Halonena.
     
    28:10
    Obránce Martin Pláněk čekal na přihrávku v prostoru u modré čáry, ale rozhodčí píská postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    27:34
    Domácí hokejisté chtěli rychle vyhodit kotouč ven z obranného pásma, ale Dufek dobře zapracoval na modré čáře. Napodruhé už to však domácím vyšlo.
     
    26:57
    Boleslav si znovu zahraje v početní výhodě! Kapitán domácího týmu Teemu Tallberg (IFK) dostal dvě minuty za podrážení a už sedí na trestné lavici.
     
    26:50
    Boleslavští si připravili další dobrou šanci v útočném pásmu. Lunter hledal svého spoluhráče před brankou soupeře, ale domácí obránci byli úspěšní.
     
    26:17
    Boleslavští chtějí přidat další gólový úspěch. Brankář Halonen však opět dobře zasáhl, když si počkal na střelu jednoho z hostů z levé strany kluziště.
     
    26:05
    Miro Väänänen se včas vrátil do svého obranného pásma, když zastavil rodící se přečíslení hostujícího mužstva. Hra se vrací zpět do středního pásma.
     
    25:38
    Krošelj znovu podržel svůj celek! Innala svým dobrým pohybem připravil dobrou střeleckou pozici pro Jääskäho, který jen nastřelil boleslavského brankáře.
     
    25:19
    Adam Raška se výborně vrátil zpět do svého obranného pásma a Boleslavští mohli založit další protiútok. Domácí ovšem dobře zapracovali.
     
    24:46
    Hra se rychle přelévá ze strany na stranu, nyní pro změnu musel vytáhnout další úspěšný zákrok domácí Halonen. Zbořil na něj poslal střelu z pravé strany.
     
    24:13
    Teď musel zasahovat Krošelj! Dyk se probojoval do útočného pásma, kde předal kotouč Tallbergovi a druhý jmenovaný provětral lapačku hostujícího brankáře.
     
    23:39
    Boleslavští hokejisté jsou při chuti a nadále dělají domácím hráčům problémy v jejich obranném pásmu. Eberle střílel před brankou nepřesně.
    23:08 RAŠKA - 0:1
     
    23:08
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď už to boleslavským hráčům vyšlo! ADAM RAŠKA se dostal k odraženému kotouči před brankou domácích a z mezikruží nekompromisní ranou nedal Halonenovi šanci zasáhnout. Asistence: Ondřej Najman, Jan Dufek.
     
    22:08
    Střela jednoho z hostujících obránců byla velmi prudká a Halonen musel předvést pohotový zákrok. Kotouč končí až za brankou domácího týmu.
     
    22:00
    Mladoboleslavští hokejisté si za malý moment zahrají přesilovou hru. Útočník Sebastian Dyk (IFK) se provinil podrážením a už sedí na trestné lavici.
     
    21:08
    Domácí hokejisté jsou zkraje druhé třetiny velmi aktivní a chtějí zaznamenat první gólový úspěch. Karjalainen se ovšem před brankou k zakončení nedostal.
     
    20:45
    Väänänen vybojoval kotouč v útočném pásmu a v jeho akci mohl pokračovat Innala. Druhý jmenovaný kličkoval na pravém kruhu, Krošelj zatím nemusel zasahovat.
     
    20:08
    Adam Zbořil byl úspěšnější na úvodním vhazování ve středovém kruhu, ale hosté se s kotoučem nedostali do útočného pásma. Hru otáčí domácí Palola.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy jsou zpět na ledové ploše, utkání pokračuje.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45 hodin.
     
    Úvodní dějství je úspěšně za námi! Viděli jsme zajímavou podívanou, ve které měli více šancí domácí hokejisté, ale i Boleslavští si připravili své příležitosti. V utkání zatím vládnou oba brankáři, skóre je po dvaceti minutách nerozhodné 0:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Domácí hokejisté v další šanci! Sebastian Dyk připravil dobrou střeleckou pozici pro Paajanena, ale druhý jmenovaný neskóroval. Skóre se nemění.
     
    18:53
    Boleslavští nemohli pokračovat ve svém útoku, jelikož rozhodčí viděl postavení mimo hru a v něm Jan Stránský. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    18:34
    Bičevskis natlačil jednoho ze svých protihráčů na mantinel a hosté se vzápětí dostali na kotouč. Stránského formace míří do útočného pásma.
     
    18:11
    Adam Zbořil skončil po tvrdém zákroku u mantinelu na ledě, ale nyní se zdá být vše v pořádku. Boleslavský forvard je už na střídačce, hra může pokračovat.
     
    17:54
    Halonen poprvé v utkání ve výraznější permanenci! Adam Jánošík střílel prudce od modré čáry, ale domácí brankář si našel dobrý výhled a střelu zastavil.
     
    17:24
    Oscar Flynn se dostal na kotouč v útočném pásmu jako první, ale domácí hokejisté byli pozorní. Vzápětí vyvezl puk do středního pásma obránce Luoto.
     
    16:36
    Další šance domácích! Krošelj nadále drží svůj tým, když lapil nebezpečnou střelu z prostoru před brankou. Boleslav za chvíli bude hrát v plném počtu.
     
    15:51
    Velká příležitost pro domácí celek! Olli Palola pronikl do samostatného úniku, ale svou ranou mířil nepřesně. Krošelj nemusel zasahovat.
     
    14:40
    Sotva se útočník Zbořil vrátil zpět z trestné lavice, nyní budou následovat další tresty. Jakub Kotala (MBL) dostal dvě plus dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku, za domácí tým jede pykat Miro Karjalainen (IFK) za hrubost.
     
    13:42
    Teď se ovšem dostali Boleslavští do šance ve vlastním oslabení! Pavel Kousal se protlačil do samostatného úniku, Halonen zasáhl svými betony.
     
    12:39
    Krošelj drží Boleslav nad vodou! Jere Innala střílel osamocen na pravé straně, ale slovinský brankář zkrotil ránu domácího útočníka na své hrudi.
     
    12:05
    Bohužel pro Mladou Boleslav bude následovat další vyloučení. Adam Zbořil (MBL) dostal od rozhodčích dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    11:59
    Brankář Krošelj se v úvodních minutách rozhodně nenudí, nyní si musel boleslavský gólman dávat pozor na teč jednoho z domácích hokejistů.
     
    11:12
    David Moravec posunul kotouč na svého spoluhráče v rohu kluziště, ale daleko se hosté s pukem na hokejkách nedostali. Oba týmy střídají.
     
    10:24
    Domácí hokejisté roztočili svůj kolotoč v útočném pásmu a Boleslavští se museli bránit. Nahození Ahonena od modré čáry bylo ovšem nepřesné.
     
    09:31
    Adam Jánošík nahazoval kotouč od modré čáry na branku domácích, ale Halonen nakonec nemusel zasahovat. Hra má zatím velký spád.
     
    08:51
    Další dobrá šance domácích! Jere Innala si najížděl před branku v přečíslení dva na jednoho, ale přihrávka na něj byla zablokovaná.
     
    08:15
    Adam Zbořil bojoval o kotouč v rohu kluziště za brankou Halonena, ale finský brankář mohl zůstat v klidu. Hra se obrací na druhý konec kluziště.
     
    07:31
    Ruusunen společně s Hedem chtěli pokračovat v útočném pásmu, ale rozhodčí viděl postavení mimo hru na straně domácích. Hra je přerušena.
     
    06:39
    Paajanen čekal před brankou soupeře na přihrávku od svého spoluhráče, ale boleslavský brankář byl rychlejší a přikryl kotouč pod svoji lapačku.
     
    05:59
    A znovu domácí obránce Teräväinen! Talentovaný bek střílel z nebezpečné pozice z mezikruží, ale i v tomto případě si dokázal Krošej najít výhled.
     
    05:28
    Velká šance domácího mužstva! Teräväinen vystřelil z dobré pozice od modré čáry, ale Krošelj byl opět pozorný. Hosté měli velké štěstí.
     
    05:11
    Helsinky se zabydlely v útočném pásmu a točí hostující čtveřici! Olli Palola vystřelil z levého kruhu pro vhazování, ale Krošelj tentokrát nemusel zasahovat.
     
    04:54
    Hosté se zatím brání výborně a nepouštějí svého soupeře do nebezpečných pozic. Kotala se ještě vydal napadat do útočného pásma, aby pozdržel domácí rozehrávku.
     
    04:32
    Máme tu první vyloučení v zápase. Na trestnou lavici putuje obránce David Bernad (MBL), který vyfasoval od sudích menší trest za podrážení.
     
    04:08
    Nyní už musel zasahovat brankář Krošelj. Slovinský gólman si na střelu obránce Kotkansala počkal a ukryl ji ve své výstroji. Za chvíli se bude vhazovat.
     
    03:53
    Domácí hokejisté nechtějí zůstat pozadu a už se vrhají do útočného pásma. Jere Innala kličkoval s kotoučem na hokejce, ale domácí se ke střele nedostali.
     
    03:11
    Najman udržel kotouč na své hokejce a z jeho práce mohl těžit mladíček Moravec. Boleslavský obránce chtěl udělat kličku na modré čáře, ale neúspěšně.
     
    02:18
    Boleslavští si nyní neporozuměli ve své rozehrávce a rozhodčí píská zakázané uvolnění hostů. Hra se vrátí před slovinského brankáře Krošelje.
     
    02:04
    Velká příležitost pro Boleslav hned v úvodu utkání! Maris Bičevskis střílel z nebezpečného prostoru, ale ani jeho spoluhráč nepřekonal Halonena.
     
    01:35
    Jan Eberle se svými spoluhráči dostali kotouč do útočného pásma, ale domácí hokejisté dobře zapracovali a puk končí až ve středním pásmu.
     
    00:34
    Rony Ahonen byl hodně aktivní v útočném pásmu domácího týmu, ale proti dvěma bránícím protihráčům neměl šanci na úspěch. Hra se rychle obrací k Halonenovi.
     
    00:05
    První vhazování vyhráli hostující hráči, kteří se okamžitě dostali do útočného pásma. Ondřej Najman střílel ihned po přejezdu modré čáry, rána šla mimo branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči se vrátili zpět ze svých kabin a už jsou připraveni ve středovém kruhu. Utkání začíná!
     
    Ještě jednou přeji hezký sobotní podvečer! Do startu atraktivního utkání mezi Helsinkami a Mladou Boleslaví zbývá už jen něco málo přes půl hodiny. Mezitím si níže můžete prohlédnout sestavy obou týmů.
     
    Úvodní sestavy:

    IFK Helsinky: Halonen (Garteig) – Kotkansalo, Teräväinen, Winberg, Luoto, Ahonen, M. Karjalainen, Von Gerdten – Tallberg, Hirvonen, Palola – Innala, Paajanen, Dyk – Jääskä, Väänänen, Teissala – Ruusunen, Asten, Hede.

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Schwarz) – Pýcha, Jánošík, Moravec, Pláněk, Bernad, Fillman, Šidlík – Lunter, Zbořil, Polák – Flynn, Najman, Kousal – Kotala, Raška, Dufek – Eberle, Bičevskis, Stránský.

    Rozhodčí: Suominen, Vikman – Elonen, Hagerström.
     
    Hezký sobotní podvečer u sledování čtvrtého hracího kola Ligy mistrů! Mladá Boleslav na svém tripu zavítá na led finských Helsinek, se kterými změří síly podruhé v rámci nového ročníku Ligy mistrů. Utkání, v němž Boleslavští budou usilovat o další cenné body, startuje v 18.00 hodin. Přeji příjemnou zábavu!
     
    Mladá Boleslav vybojovala v domácích zápasech Ligy mistrů pouhý bod. Svěřenci kouče Radima Rulíka nejprve nestačili doma v základní hrací době na Frölundu a v následném duelu podlehli Helsinkám v prodloužení. Boleslavští odjeli na svůj trip se snahou vybojovat další body, ale na půdě švédské Frölundy těsně prohráli. Vylepší si svoji bilanci v duelu s Helsinkami?
     
    Helsinky mají za sebou stejně jako jejich soupeř z České republiky tři zápasy. Finský celek odstartoval novou sezonu Ligy mistrů na kluzištích soupeřů, odkud si přivezl celkem pět bodů. Hokejisté z Helsinek však svoje počínání zatím nepřenesli do domácích odvet, jelikož na svém ledě proti Curychu prohráli 0:2. Finové jsou s počtem pěti získaných bodů na průběžném třetím místě v tabulce skupiny B.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 37. Hede (Jääskä), 44. Teräväinen (Kotkansalo) – 24. Raška (Najman, Dufek)


    IFK Helsinky: Halonen (Garteig) – Kotkansalo, Teräväinen, Winberg, Luoto, Ahonen, M. Karjalainen, Von Gerdten – Tallberg, Hirvonen, Palola – Innala, Paajanen, Dyk – Jääskä, Väänänen, Teissala – Ruusunen, Asten, Hede.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Schwarz) – Pýcha, Jánošík, Moravec, Pláněk, Bernad, Fillman, Šidlík – Lunter, Zbořil, Polák – Flynn, Najman, Kousal – Kotala, Raška, Dufek – Eberle, Bičevskis, Stránský.

    Rozhodčí: Suominen, Vikman – Elonen, Hagerström
    thejrc.org