Frölunda – Zürich 4:3 (po pr.) | Třinec – Leksands IF cz 1:3 (kon.) | Zug – SønderjyskE 9:3 (kon.)
HC Slovan – Fribourg 0:2 (kon.) | IFK Helsinky – Mladá Boleslav cz 2:1 (kon.) | Mnichov – Rögle BK 2:1 (kon.)
Mannheim – Rauma 2:1 (1:0 po s.n.) | Lausanne – Cardiff 2:0 (kon.)
konec
HC Lausanne
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Cardiff Devils
Sobota 04.09.2021, 20:05 • CIG de Malley • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:27:17)
     
    Lausanne v utkání proti Cardiffu potvrdilo roli velkého favorita a zvítězilo 2:0. Švýcarský celek vstřelil po gólu ve druhé a třetí třetině. Skvěle chytající Carrutha prostřelil jako jediný ve 34. minutě obránce Lukas Frick, který gólově završil přečíslení dvou proti jednomu v oslabení. Druhý gól byl vlastní, hosté si jej vstřelili v poslední minutě při powerplay, když doplatili na špatnou komunikaci.

    Svěřenci kouče Fusta se díky vítězství dostali ve skupině C na třetí místo před svého dnešního soupeře, na finské Lukko ztrácí tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Zápas se už jen dohrává. O vítězi je po druhém gólu jasno. Lausanne potvrdilo papírové předpoklady, odplata proti velšskému soupeři se vydařila.
    59:05 Joel GENAZZI - 2:0
     
    59:05
    Lausanne právě vstřelilo branku! Hosté se sami potopili. Register zaskočil zpětnou nahrávkou O'Connora, jemuž kotouč podjel pod hokejkou až do prázdné brány. Za střelce gólu je označen JOEL GENNAZI, ten se z domácích dotkl kotouče jako poslední. Bez asistence.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:49
    Před brankou čekal na přihrávku Trevor Cox. A málem se jí dočkal, když jej hledal Lammon, nicméně Sekáč zvládl pozměnit směr kotouče a forvard tak promáchl naprázdno.
     
    58:20
    Zach Sullivan nahodil puk do útočného pásma, což byl signál pro Carrutha, jenž opustil bránu. Cardiff zkouší powerplay!
     
    57:50
    Na dlouhou nahrávku Gernáta Maillard nedosáhl. Touš bez problémů sebral Batch a už vymýšlí, jak dostat hrací předmět do útočného pásma.
     
    57:22
    Ken Jäger si poradil s přihrávkou na brusle. Pravou nohou si puk přikopl na forhend, načež vystřelil do levého betonu gólmana.
     
    56:31
    Domácí využili otevřenější obrany soupeře k přečíslení dvou proti jednomu. Christoph Bertschy musel střílet, mezeru pod levou rukou Carrutha nenašel.
     
    56:15
    Po pravé straně najel do útočného pásma Justin Crandall. Místo očekávané střely nahrával pod sebe Dupontovi, jenž promáchl.
     
    55:47
    Přerušení hry, hosté teď mají chvilku oddechu a času načerpat poslední zbytky sil. Vhazování proběhne ve středovém kruhu.
     
    55:18
    Tentokráte musel domácí gólman vytasit o poznání těžší zákrok. K levé tyči se ovšem přesunul včas, aby vykopl pokus Duggana po ledě.
     
    54:43
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Brandon McNally zkusil zaskočit brankáře střelou za modrou čárou, Boltshauser byl v pozoru.
     
    54:20
    Před Coxem se otevřel zajímavý prostor. Kanadský útočník nabruslil do útočné třetiny, kde dlouho s pukem nepobyl, tvrdým hitem ho odstavil Glauser.
     
    53:44
    Nedorozumění mezi Heldnerem a Frickem vedlo ke ztrátě útočné třetiny. Domácí však nemuseli smutnit, protože unavený Lammon jen nahodil za bránu.
     
    53:19
    Cardiffu se krátí čas. Je ale otázkou, zda nalezne síly k vyvinutí větší snahy do ofenzivy, protože dnešní zápas plyne rychle a na fyzičku není vůbec jednoduchý.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 34. Frick (Bertschy), 60. Genazzi


    HC Lausanne: Boltshauser (Stephan) – Glauser, Barberio, Heldner, Frick, Gernát, Genazzi, Marti – Bertschy, Varone, Keninš – Riat, Fuchs, Sekáč – Jäger, Baumgartner, Mailland – Almond, Emmerton, Douay.
    Cardiff Devils: Carruth (Kozun) – Richardson, Register, Mikkelson, O'Connor, Sullivan, Batch – Duggan, Dixon, McNally – Sanford, Lammon, Cox – Reid, Dupont, Crandall – Davies, Waller.

    Rozhodčí: Stricker (SUI), Hürlimann (SUI) – Fuchs (SUI), Duarte (SUI)
    bahis siteleri