UK Kings Prague – Black Dogs Budweis 3:5 (kon.) | Engineers Prague – North wings Ústí 9:5 (kon.) | HC MUNI – VUT Cavaliers Brno 4:2 (kon.)
konec
ČVUT Engineers Prague
9:5 (3:1, 4:2, 2:2)
HC North Wings Ústí nad Labem
Sobota 04.09.2021, 16:00Tipsport UNI CUP • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce, děkujeme za pozornost. (18:13:07)
     
    Málokdy se poštěstí vidět hokejový zápas se 14 góly, ale takové už je kouzlo univerzitní soutěže. V přípravném poháru před startem regulérní sezony se tentokrát radují hokejisté Engineers Prague, kteří i přes šetření sil v poslední třetině nastřádali devět gólů. Soupeř odpovídal pěti zásahy, což na vítězství v tomto utkání rozhodně nemohlo stačit. Konečný stav má podobu 9:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Bekhendem zacílil na branku Dan Bartoš, kterého ještě tělem následně odstavil Marek Šonský. Brankář Josef Havel měl proto spoustu času na sevření puku.
     
    58:40
    V útočném pásmu zapojil kilogramy Jan Raiterman, k zisku kotouče se nicméně nedostal.
     
    57:56
    S kotoučem opět kvedlal Fabiánek, který se dnes k zakončení dostával velmi často a upozorňuje na svou dobrou fazónu před startem základní části univerzitní ligy. Další skalp už ale nejspíš nestihne přidat.
     
    57:02
    Domácí v plném počtu.
     
    56:42
    Kotouč míří přes všechny čáry a Engineers se mohou sešikovat ve středním pásmu. Z oslabení zbývá dvacet vteřin.
     
    55:48
    Rutinní přihrávku na pravou stranu nezpracoval Amirov. S takovou se North Wings budou k přesilovkovému úspěchu propracovávat těžko.
     
    55:09
    Gottfried si vyměnil přihrávku s Pavlem Jarým, který si tentokrát chtěl vyzkoušet roli střelce. Havel pouze vyráží, ale pak dokázal přece jen přitáhnout černou pryž pod lapačku.
     
    55:02
    Vyloučení v týmu Engineers Prague (Horský – 2 min., držení).
     
    54:02
    Utkání se dohrává více méně z povinnosti a kvalita tomu bohužel odpovídá. Hosté znovu jen vyhodili na zakázané uvolnění a Adam Janoušek už se vrací s dalšími studenty ve tmavém dresu hodně ledabyle.
     
    53:27
    Pozici pro Fabiánka chystal Matouš Horský, ale následná střela mířila jen do hrudi Šmehlíka. Ten vykonal rutinní rozklek a přerušil hru.
     
    52:54
    I když si Šmehlík nebyl zrovna jistý, puk po střele od modré čáry našel v rukavici. Obránce David Vobořil si tak bude muset na další bodový zápis počkat.
     
    52:23
    V útočném pásmu setrvali čtyři hráči Engineers, ovšem kotouč se vykutálel za modrou čáru a Jan Bečvář už neměl čas ani energii čekat na to, až mu kolegové pomohou s dalším přechodem do útoku. Místo toho nahodil a odešel střídat.
     
    50:52
    Engineers právě vstřelili branku!
    Mužstvo z Prahy patrně míří na populární desítku. Rychlý výpad zakončil ranou k levé tyči TOMÁŠ BŘEZINA, kterému finální přihrávku poslal jmenovec Fabiánek. Engineers zase jednou využili toho, že North Wings už vrhají všechny své síly do útoku a Šmehlíka nechávají na samotce. Asistence: Tomáš Fabiánek.
     
    50:26
    Hra se nyní hodně kouskuje. Potvrzením tohoto tvrzené je zakázané uvolnění z domácí strany.
     
    50:04
    Z dlouhavý boj u klece nakonec musí Šťovíček přerušit hvizdem. Puk nebylo možné vydolovat.
     
    48:28
    Jen nahození do útočného pásma vymyslel Matouš Horský, ale při návratu do obrany pak sešrotoval vlastního brankáře i klec. Přerušuje se.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 9. Bečvář (Tvrdoň, Janásek), 11. Fabiánek, 13. Šonský (J. Najman, Adamec), 26. Vobořil, 27. Horský (Fabiánek, Janásek), 30. Bečvář (Vaňous), 33. M. Najman (Šonský), 47. Matějka (M. Najman), 51. Březina (Fabiánek) – 15. Balcar (Gottfried, Bartoš), 34. Gottfried (Petržílka, Jindra), 37. Amirov (Janoušek, Sajdl), 46. Gottfried (Bartoš), 48. Harkabus (Jarý)


    ČVUT Engineers Prague: Havel (Mann) – Janásek, J. Najman, Raiterman, Šonský, Horský, Vobořil – Kubata, Matějka, Adamec, Suda, Tvrdoň, Bečvář, Fabiánek, Burda, Březina, Vaňous, Hynek, Janiurek, M. Najman
    HC North Wings Ústí nad Labem: Šmehlík (Skokan) – Jarý, Stuchlý, Štěpánek, Balcar, France, Petržílka, Šimanovský – Jaroš, Pšenička, Polák, Amirov, Jindra, Bartoš, Sajdl, Brandner, Janoušek, Gottfried, Harkabus

    Rozhodčí: Šťovíček – Maňák, Hlinka

    Diváci: 28
    thejrc.org