Bělorusko – Wales 2:3 (kon.) | Bulharsko – Litva 1:0 (kon.) | Albánie – Maďarsko 1:0 (kon.)
Anglie – Andorra 4:0 (kon.) | Island – S. Makedonie 2:2 (kon.) | Kosovo – Řecko 1:1 (kon.)
Španělsko – Gruzie 4:0 (kon.) | Švýcarsko – Itálie 0:0 (kon.) | Belgie – Česko 3:0 (kon.)
San Marino – Polsko 1:7 (kon.) | Německo – Arménie 6:0 (kon.) | Rumunsko – Lichtenštejnsko 2:0 (kon.)
konec
Bělorusko
2:3 (2:1)
Wales
Neděle 05.09.2021, 15:00 • Centrální stadion, Kazaň • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:04:23)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:9. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:10.
     
    V tabulce kvalifikační E zůstal Wales třetí, nicméně se zápasem k dobru ztrácí na Česko už jen jeden bod. Bělorusko je s třemi body čtvrté.
     
    Velké drama obohacené o tři penalty, dva obraty a jeden hattrick je u konce! Zároveň je jasné, že na předních stranách zítřejších novin bude ve Walesu Gareth Bale, jenž z penaltového puntíku otevřel skóre už v šesté minutě. Ostrovany zpražil další pokutový kop, který na druhém konci hřiště proměnil Vitalij Lisakovič. Navíc uteklo jen pár vteřin a Ward kapituloval i ze střely Sedka. Wales tedy nastupoval do druhé půle s jednogólovým mankem a dlouho se nemohl propracovat ani k vyrovnání, které Bale opět zařídil jen díky penaltě. No a když už se zdálo, že se koncovka v poklidu dohraje, tak se největší hvězda velšského fotbalu v nastavení postarala i o vítězný gól, na který už nešlo odpovědět.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Gareth BALE - 2:3
     
    90+3
    Wales právě vstřelil branku!
    GARETH BALE jako správný kapitán na poslední chvíli zachraňuje své reprezentaci tři body! Hrdinou se mohl stát už Harris, který se vysunul po parádním nákopu, ale ani nadvakrát zblízka nepřekonal Černika. O to se po nahrávce Jamese postaral až Bale, který z jedničky propasíroval míč do sítě. Běloruský gólman byl blízko tomu, aby jej na čáře úplně zastavil.
     
    90+3
    Bale měl klid na přípravu centru. Davies ho ale dostal trochu za sebe a míč jenom prodloužil. Ani Gutnerova hlava ale pořádně nezakončila, Černik si připsal rutinní zákrok.
     
    90+2
    Jamesova standardka z pravého kraje byla zakončena volejem Garetha Balea, do jehož rány se obětavě vložil jeden z obránců.
     
    90+1
    Ostrované mají čtyři nastavené minuty k tomu, aby odvrátili stále reálnější ztrátu dvou bodů. Ta by pochopitelně významně pomohla České republice.
     
    90
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Vitalij Lisakovič, přichází Maxim Skavyš.
    89. Vitalij Lisakovič (BLR)
     
    89
    O slovo se přihlásil také běloruský výběr. Jako obvykle zahrozil rychlým protiútokem. Lisakovič obešel Mephama, ale Ward ránu levačkou rukama vyrazil.
     
    88
    Nejhorší přímý kop v životě Garetha Balea to rozhodně nebyl. Pár decimetrů přesto chybělo k tomu, aby zapadl za Černikovu levou tyč.
     
    87
    Bale hrál z jedničky na Morrella, kterému zezadu pomohl na zem Klimovič. Naskýtá se příležitost z přímého kopu. Bezesporu bude kopat kapitán s číslem 11.
     
    86
    Nikolaj Zolotov se neohroženě pustil do skluzu, kterým čistě vypíchl míč Harrisovi. Nekoná se ani náznak závěrečného náporu.
     
    85
    Běloruský kouč Georgij Kondratěv si za nějaké řeči směrem ke čtvrtému rozhodčímu vykoledoval žlutou kartu. Rob Page byl před chvílí varován jen slovně.
     
    84
    Harrisovi byl odmáván ofsajd, když se nacházel poblíž středové čáry. Wales kvůli tomu přichází o hodně času, navíc bude muset chvilku bránit.
     
    83
    Ruslan Chadarkevič a jeho další dobrá práce v obraně. Přibrzdil rozlet Harrise, bude se jen vhazovat z blízkosti domácí střídačky.

    Michal Břuchanský

    Branky: 29. V. Lisakovič (pen.), 31. Sedko (V. Lisakovič) – 6. Bale (pen.), 69. Bale (pen.), 90+3. Bale (D. James)

    Karty:   5. Černik (BLR), 11. Bykov (BLR) – 28. Gunter (WAL)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:9. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:10.
    Bělorusko: Černik (C) – Švjacov, Chadarkevič, Sačivko, Zolotov – Běgunov (78. Ševčenko), Ebong (73. Podstrelov), Bykov, V. Klimovič, Sedko (73. Juzepčuk) – V. Lisakovič (90. Skavyš).
    Náhradníci: Pavljučenko, Stepanov – Pjačenin, Rachmanov, Ševčenko, Grečicho, R. Lisakovič, Skavyš, Juzepčuk, Koncevoj, Podstrelov, Antilevskij.

    Wales: D. Ward – Gunter, J. Lawrence, Mepham, B. Davies – Colwill (57. Harris), Allen, Morrell – D. James, Johnson (63. Jonathan Williams), Bale (C).
    Náhradníci: Hennessey, King – Lockyer, Sheehan, Jonathan Williams, Norrington-Davies, M. Smith, Woodburn, Levitt, Harris.

    Rozhodčí: Kruašvili – Pipia, Čigogidze (GEO)
    thejrc.org