Jokerit – Čeljabinsk 5:4 (po pr.) | Omsk – Chabarovsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Vladivostok 9:2 (kon.)
Soči – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Viťaz 3:2 (po pr.) | Kunlun – Riga 5:6 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:2 (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Amur Chabarovsk
Pondělí 06.09.2021, 18:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Avangard rozhodl střetnutí až v prodloužení, se loučím a přeji vám příjemný pondělní večer. (20:41:30)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Šimon Hrubec (OMS) 21 zákroků, 2OG, úspěšnost 91,67%
    Peter Cehlárik (OMS) 0+0, 4 střely, čas na ledě 22:11

    Dominik Mašín (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:10
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:34
    Radan Lenc (CHA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:26
    David Tomášek (CHA) 1+0, 4 střely, čas na ledě 16:59
     
    Dnešní utkání sledovalo 623 diváků.
     
    Až prodloužení rozhodlo o vítězném mužstvu, kterým je zaslouženě Omsk. Rozhodující tečku dal zápasu Nikolaj Prochorkin, kterému nahrával Alexej Běreglazov, jenž ve střetnutí zapsal tři asistence. Dvakrát se pak prosadil další obránce Oliwer Kaski. Za Amur se mezi střelce zařadili a Sergej Těreščenko a David Tomášek.

    Střely na branku: 52:24.
    Střely na branku v prodloužení: 1:1.
     
    Konec zápasu.
    61:15 Nikolaj PROCHORKIN - 3:2
     
    61:15
    Avangard právě vstřelil branku!
    O vítězi je rozhodnuto! NIKOLAJ PROCHORKIN a Alexej Běreglazov si u modré čáry vyměnili kotouč a první jmenovaný najel do pravého kruhu pro vhazování, odkud vystřelil přes obránce a zamířil mezi tělo a lapačku výborně chytajícího hostujícího brankáře. Asistence: Alexej Běreglazov.
     
    60:52
    Na levé straně měl trochu více prostoru Vladimir Butuzov, jehož pokus z kruhu pro vhazování zamířil do výstroje českého brankáře.
     
    60:44
    Před brankou Amuru se nacházel Oliwer Kaski, který se po puku musel natahovat, a tak raději vyjel pryč z pásma a odešel na střídačku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Avangard ve třetí třetině dotahoval jednobrankové manko, což se povedlo, jelikož Oliwer Kaski si dnes vzal střeleckou hokejku. Jinak jsme ale sledovali souboj, v němž byl Omsk jasně lepší, a tak bod spíše bere Chabarovsk.

    Střely na branku: 51:23.
    Střely na branku ve třetí třetině: 22:5.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:27
    Na druhé straně dobře pracoval Kirill Slepec, který si počkal na spoluhráče ze střídačky. Vladimir Galuzin měl před sebou hodně prostoru, najel si mezi kruhy, ovšem domácí branku těsně přestřelil!
     
    57:17
    Vítěznou branku měl na holi Francis Paré, který se po střele podíval jen ke stropu haly! Zkušený útočník mířil z mezikruží na zadní tyč, avšak Jevgenij Alikin skvěle zasáhl betonem.
     
    56:37
    Vladimir Galuzin sice zachytil kotouč, ale postrádal rychlost, a tak jej nahodil za Hrubcovu branku. Omsk může založit další útočnou akci.
     
    56:05
    Do útočného pásma středem přejel David Tomášek, jehož pokus přibrzdila hůl obránce. Následně černou gumu schoval do lapačky český reprezentační brankář.
     
    54:56
    Další puk od modré čáry nahazoval proti brance Alexej Běreglazov, jenomže pokus byl tečovaný vedle levé tyče. Omsk se snaží přidat a rozhodnout ještě v normální hrací době.
     
    54:33
    Šimon Hrubec si musel pohlídat odraz od zadního mantinelu, následně se Omsku nepovedla rozehrávka.
     
    53:17
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Alexej Jemelin, jehož pokus zastavil Radan Lenc. Amur tak mohl zamířit zase na druhou stranu kluziště.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 1. Kaski (Běreglazov, Knight), 51. Kaski (Běreglazov, Paré), 62. Prochorkin (Běreglazov) – 26. S. Těreščenko (Galuzin), 29. Tomášek (V. Butuzov)


    Avangard Omsk: Hrubec (Vas. Děmčenko) – Pokka, Jemelin (C), Kaski, Běreglazov, Gotovec, Gončarov – Jakupov, Knight (A), Cehlárik – Brjukvin, Prochorkin, Tolčinskij – N. Komarov, Paré, Gricjuk – V. Žarkov, Kablukov (A), Dědunov – Ševčenko.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák) – Jordán (C), Mašín, S. Těreščenko, Korjagin, Znacharenko, Pedan, Byčkov – V. Butuzov, Tomášek, Lenc – Gorškov (A), Galuzin (A), Slepec – Archipov, Šarov, Zyrjanov – Zaseda, A. Kuzněcov, Železkov – Korotkich.

    Rozhodčí: Gofman, Sidorenko – Antonov, Zacharov

    Diváci: 623
    bahis siteleri