Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.)
Tisková konference HC VERVA Litvínov (probíhá) | Předsezónní tisková konference Českého florbalu (kon.)
Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
probíhá
Tisková konference HC VERVA Litvínov

Úterý 07.09.2021, 12:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, včetně otázek novinářů. Nyní začnou probíhat individuální rozhovory.

    Na počtenou. Kamila Stříteská Ströer. (12:27:18)
     
    Pavel Hynek: "Každý fanoušek, který si koupí lístek na zápas nebo pernamentku, tak se stává partnerem klubu. Co se týká ceny lístků, pořád patříme mezi kluby s nižším vstupným. Sportovní fanoušek ocení, když hráči nechají na ledové ploše vše. Na stadion mají povolený vstup pouze testovaní nebo očkovaní, je to tak nastavené od vlády. Fanoušci mají možnost zakoupení online testu ve fanshopu před zápasem. A připravujeme se na to provozně."
     
    Pavel Hynek: "Souhlasím s hráči. Jsme v očekávání z toho, co covidový rok s fanoušky udělal. Když se podíváte například na fotbal, je tam propad zhruba 30%. Věříme, že hokej je v Litvínově takovým fenoménem, že si lidé cestu na stadion najdou."
     
    Petr Straka: "Těšíme se na to, že stadiony budou zase plné."
     
    Viktor Hübl o fanoušcích na stadionu: "Rozdíl bude velký, bez fanoušků byly zápasy zvláštní. Člověku přijde, že se hraje přípravný zápas. Když je litvínovský stadion plný, je to vždy hezký pocit. Bude to velká změna."
     
    Trenér Vladimír Országh: "Máme těžké rozlosování, ale s každým budeme hrát čtyřikrát během sezony. Je pro nás důležitý vstup z hlediska psychické pohody. Je důležité dobře začít. Liga je velmi vyrovnaná, což ukázaly také přípravné zápasy."
     
    Marek Zouvala o 10% úspoře rozpočtu: "Částka se říct nedá. Dnes jsme podepsali smlouvu s hlavním partnerem, máme ještě nějaké smlouvy před podpisem. Pokud vše dobře dopadne, dostaneme se na nějakou částku. Pohybujeme se kolem 80 milionů."
     
    Pavel Hynek: "Musíme být lepší než jsme byli v loňské sezoně. Do sezony jdeme s pokorou, víme, jak sezona bude těžká. Chceme se vyhnout záchranářským a barážovým problémům a po letech se dostat do play-off. Kádr není nikdy uzavřený, mohou přijít zranění nebo marodka, tudíž na trh hráčů se díváte celou sezonu. Chtěli bychom přivést ještě jednoho kvalitního beka."
     
    Marek Zouvala o zimním stadionu: "Stadion patří městu. Je vybraný dodavatel, město bude čerpat dotace. Někdy na konci příštího roku by mohla začít rekonstrukce, která by mohla být dokončena v roce 2024."
     
    Marek Zouvala o rozpočtu: "Budeme stále doplňovat kádr. Rozpočet máme nastavený o 10% nižší. Trh je takový, jaký je. Budeme se snažit tým zkvalitňovat. Máme jednoleté i dvouleté kontrakty, mladé i staré hráče. Tým musíme připravovat kontiunálně."
     
    Petr Straka o týmu: "Tým vnímám velmi dobře. Je tu spousta super kluků. Nyní to bude o tom, jak se nám to podaří přenést na led. Přípravné zápasy ukázaly nějaké věci, na kterých se dá stavět a také věci, na kterým musíme ještě zapracovat. Cíle jsou jasné, postup do play-off. Nicméně play-off je úplně jiná soutěž. Přeji si, abychom zůstali zdraví, pokud vydržíme v co největším počtu, tak máme výborné podmínky."
     
    Viktor Hübl: "Přišlo hodně nových hráčů, je důležité, jak si sedneme. Charakterově do kabiny zapadli dobře. Zaleží na nás, jak spojíme síly na ledě. Cílem je pro mě vždy play-off a pozice do desátého místa."
     
    Vladimír Országh o přípravných zápasech: "Některé zápasy byly kvalitné, v kombinovaných sestavách. Některé dvojice a trojice jsou jasné, u některých budeme ještě čekat, jak se to vyvine v průběhu sezony."
     
    Vladimír Országh o sportovních cílech: "Čeká nás těžká sezona. Kádr máme kvalitnější, oproti loňskému roku. Chceme skončit do desátého místa a výš, dostat se do play-off."
     
    Generální ředitel Pavel Hynek: "Sportovní cíle nechám na hráčích, kteří se rádi vyjádří ke skladbě týmu. U nových hráčů bude důležité, aby lidsky a charakterově zapadli do skladby mužstva."
     
    Generální ředitel Pavel Hynek: "Poděkoval bych všem partnerům a sponzorům, protože za sebou máme těžký rok. Chtěl bych poděkovat všem, kteří nás v těžké době podpořili. Také fanouškům, kteří si zakoupili klubovou kartu v lońském roce, byť nebylo vůbec jasné, zdali se vůbec sezona odehraje. Zejména bych chtěl ale poděkovat Benzině a skupině Orlen, v letošním roce slavíme výročí 65 let spolupráce."
     
    Marek Zouvala "Věříme, že tým je na celou sezonu dobře připravený. Máme za sebou mnoho práce, na kterou budeme chtít navázat. Rozpočtové pokladny jsou naplněny. Tým je v rámci možností perfektně poskládaný."
     
    Tisková konference právě začíná.
     
    Za klub se tiskové konference zúčastní trenér A-týmu Vladimír Országh, generální a sportovní ředitel Pavel Hynek, předseda představenstva klubu Marek Zouvala, kapitán A-týmu Viktor Hübl a letošní posila útočník Petr Straka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Kamila Stříteská Ströer

    thejrc.org