Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.)
Tisková konference HC VERVA Litvínov (probíhá) | Předsezónní tisková konference Českého florbalu (kon.)
Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
konec
Tisková konference HC Dynamo Pardubice

Úterý 07.09.2021, 14:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, Dominik Dubovči Vám děkuje za pozornost u online přenosu a přeje hezký zbytek dne. (14:39:18)
     
    Novináři již obklopili hosty s diktafony a ihned je zpovídají.
     
    Moderátor Pavel Poulíček: Novinkou jsou nejenom naše dresy, ale i Magazín Dynamo, který bude v prodeji již na dnešní autogramiádě ve vestibulu enteria areny, která následuje od 16:00. V plánu máme také tři speciální zápasy – kromě zápasu pod širým nebem ve Vrchlabí plánujeme uspořádat utkání s důrazem na minulost, a také budoucnost klubu.

    Chystáme také klubový podcast. Novinek v průběhu sezony bude hodně, o všech vás budeme informovat.

    Před každým utkáním pal bude jeden z hráčů DJem – na rozbruslení budou hrát jeho vybrané, oblíbené písničky. V pátek začíná Matěj Blümel, takže zájemci mohou přijít dřív a poslechnout si, jaký má vkus.

    Jakub Nakládal: To bude teda hodně zajímavé (smích). Určitě přijďte.
     
    Dušan Salfický: Nemáme v plánu žádné turbulentní změny a výměny. Máme ale široký kádr, takže určitě dáme šanci mladým – takové změny v sestavě nejspíše nastanou.
     
    Dušan Salfický: Nebojím se dát hlavu na špalek. Do sezony jdu s vnitřním klidem, z týmu cítím sílu a dobrou atmosféru.
     
    Petr Dědek: Každý tým chce hrát o titul, ale záleží to na mnoha faktorech.

    Mezi favority počítám hlavně Třinec, Spartu, Liberec. Ale věřím, že k nim budeme patřit. A že se nám bude patřit hlavně proti Hradci, abychom vylepšili bilanci vzájemných derby.
     
    Petr Dědek o cílech: Dlouhodobě pracujeme s odchovanci, máme široký kádr, kvalitní mládež i rezervní tým ve Vrchlabí. V tomto máme jasno, chceme si vychovávat vlastní talenty.

    Výsledky si představujeme jasně – v základní části umístění v první čtyřce, a potom medaile.

    Náš rozpočet 150 milionů, stejný jako loni. Prodaných permanentek máme zhruba stejně jako loni, zhruba kolem pěti tisíc.
     
    Richard Král o konkurenci mezi hráči a pocitech nových posil: Složité to samozřejmě je. Někde jinde by asi hráli v prvních dvou lajnách, tady budou hrát třetí. Ale musí to chápat, navíc si myslím, že věděli, do čeho jdou. Jde nám všem především o týmový úspěch.
     
    Jakub Nakládal: Na diváky už se moc těšíme, hokej pro ně hrajeme celoiu kariéru a minulý rok bez nich byl najednou hodně divný. Ne že by nás to nebavilo, ale určitě je to obrovský rozdíl. Dokážou vás strhnout, vytváří parádní atmosféru. Nejenom my, ale všichni ve městě jsou podle mě na start extraligy natěšení.
     
    Petr Dědek: Ještě o jednoho útočníka jsme tým doplnit chtěli. Jsme připraveni na případné posílení v pozdější fázi, ale netlačíme na něj. Pardubice jsou dobrá adresa s téměr stoletou historií, kterou jsme během dvou let zkvalitnili. Proto k nám hráči chodí, ne kvůli penězům, ale kvůli touze po úspěchu. Po tom, co jsem slyšel od kolegů od stolu, mám velkou radost. Je vidět, že se tady dobře pracuje, snad se to ukáže i na výsledcích.
     
    Richard Král na dotaz Pavla Ryšavého: Anthony Camara má složitou osobnost, snažíme se s ním dobře vycházet a pracovat. Je to ale výjimečný hráč, byl náš nejlepší střelec, umí dělat body a má velké zaujetí pro hru.

    Jakub Nakládal: Samozřejmě, občas mu emoce ujely a vybouchnul. Daří se mu ale podřídit výkon týmu, často spolu o tom mluvíme a on ví, že se musí chovat v rámci pravidel... Víte, k hokeji emoce patří, občas se není jednoduché udržet. S Camem ale žádný vážný problém není. Jsme rádi, že ho v týmu máme.
     
    Richard Král: Tým má svoji sílu a podle toho jsou úměrně vysoká očekávání.
     
    Jakub Nakládal: Kabina je samozřejmě trochu pod tlakem kvůli prohlášením majitele (smích). Ale s tím všichni počítáme, k hokeji to patří. Nikdo si sem navíc nepřišel jen tak zahrát, všichni víme, po čem toužíme. Pardubice mají také skvělé fanoušky, kteří nás ženou dopředu – jsou pro nás motivací sami o sobě.
     
    Jakub Nakládal: Kluci si mě vybrali jako kapitána. Moc si toho vážím, ale není to jen o jednom člověku, letos to bude o celém týmu. Nikdo se nad nikoho nepovyšuje, ani před nikým neponižuje. Máme spolu dobré vztahy a já si myslím, že všechno funguje dobře.
     
    Jakub Nakládal: Líbí se mi i nastavení celé organizace, je dobře, že máme vysoké cíle a ambice.
     
    Jakub Nakládal: Trenér to shrnul dobře, po přípravě je v mužstvu dobrá nálada. Oproti minulému roku jsme na tom lépe, pro mě osobně je to jednodušší, protože už jsem si tu zyknul, léto nebylo tak hektické, znám všechny spoluhráče.
     
    Richard Král: Celkově u nás panuje spokojenost, v přípravě jsme mohli vyzkoušet různé styly hry, různé formace. Lehce nám do sestavy zasáhla některá zranění, momentálně se léčí Patrik Poulíček, o jehož případném nástupu do prvního utkání se rozhodne zítra. Jediný Denis Kusý je zraněn dlouhodobě. Do pátečního zápasu nastoupí jako jednička Frodl. Chceme hlavně tvořit hru a diktovat tempo, být aktivní a hodně bruslit. Nechceme čekat někde ve středním pásmu.
     
    Dušan Salfický: Turnikety navíc budou i měřit teplotu a hlídat nošení roušek. Pro bezpečí lidí jsme udělali maximum, věřím, že to pro fanoušky není žádné nepohodlí.
     
    Dušan Salfický: Udělali jsme mnoho změn, především s turnikety. Lidé se ale nemají čeho obávat, turnikety budou obousměrné, takže lidé si nebudou muset brát vrácenky, ušetříme i papír (směje se). Zkrátka bude stačit vstupenka, aby se lidé prokázali.
     
    Dušan Salfický: Letos dochází ke sjednocení pravidel NHL a IIHF. Chtěl bych diváky poprosit o trpělivost, některé věci pro ně možná budou hodně nové. Naši hráči měli o nových pravidlech přednášku, postupně si na ně zvykají. Ze začátku možná budou vznikat nějaké neshody, ale myslím, že brzy se to postupně srovná a spokojení budou nejen hokejisté a rozhodčí, ale i diváci.

    Dominik Dubovči

    thejrc.org