Arménie – Lichtenštejnsko 1:1 (kon.) | Řecko – Švédsko 2:1 (kon.) | Kosovo – Španělsko 0:2 (kon.)
Itálie – Litva 5:0 (kon.) | Sev. Irsko – Švýcarsko 0:0 (kon.) | Bělorusko – Belgie 0:1 (kon.)
Wales – Estonsko 0:0 (kon.) | Albánie – San Marino 5:0 (kon.) | Maďarsko – Andorra 2:1 (kon.)
Polsko – Anglie 1:1 (kon.) | Island – Německo 0:4 (kon.) | S. Makedonie – Rumunsko 0:0 (kon.)
konec
Polsko
1:1 (0:0)
Anglie
Středa 08.09.2021, 20:45 • Národní stadion, Varšava • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu jeto vše, děkujeme za pozornost. (22:47:16)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 5 – 2
    Střely mimo: 4 – 5
    Držení míče: 39 % – 61 %
    Rohové kopy: 1 – 3
    Ofsajdy: 2 – 3
    Fauly: 15 – 8
    Žluté karty: 5 – 2.
     
    Remízový výsledek způsobil polský pád v kvalifikační skupině I na třetí místo. Mezi oba dnešní soupeře se vklínila Albánie, která má po šesti z deseti zápasů čtyřbodové manko na vedoucí Anglii.
     
    Na tribunách panovala téměř celý večer pochmurná atmosféra. V první půli to bylo dáno hlavně nezáživným děním na hřišti. Druhá už byla mnohem koukatelnější, ale radost z toho měli hlavně Angličané, kteří diktovali tempo a v 72. minutě oslavili vedoucí gól Harryho Kanea. Stav 0:1 do konce ale nevydržel. Ve druhé minutě nastavení naprosto změnil náladu na stadionu Damian Szymański, který po Lewandowského asistenci překonal Pickforda hlavičkou z bezprostřední blízkosti. Trenéru Garethu Southgateovi možná bude vyčítáno, že za celou dobu ani jednou nevystřídal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Damian Szymański to v euforii malinko přehnal s oslavami. Dokonce si při nich roztrhl dres. Dohrávat bude se žlutou kartou.
    90+2. Damian Szymański (POL) - 1:1
     
    90+2
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Varšavou otřásla erupce radosti na národním stadionu! Linettyho střela z hranice vápna byla sražena směrem k Lewandowskému, jenž zleva odcentroval na malé vápno a DAMIAN SZYMAŃSKI díky vyhranému souboji s Shawem poslal hlavičku do sítě.
     
    90+2
    Frankowského pas se odrazil od ruky Mounta k Pickfordovi. O penaltě nemůže být řeč, horní končetina byla předpisově u těla.
     
    90+1
    Rozběhla se první ze čtyř nastavených minut. Gareth Southgate stále důvěřuje původní základní sestavě, náhradníci dnes mají smůlu.
    90. Robert Lewandowski (POL)
     
    90
    Robert Lewandowski si ze vzduchu zpracoval míč špičkou kopačky. Před zraky Stonese si nachystal technickou ránu, ovšem Pickfordova brána mu byla malá.
     
    89
    Grealish patičkou nahrál do volného prostoru, jenže Walker přízemní přihrávkou rozjel maximálně polský protiútok, jenž se postupem času zasekl dvěma zpětnými přihrávkami.
     
    88
    Dost okaté zdržování Pickforda se obešlo bez karetního trestu. Nákop na Harryho Kanea si pohlídal polský obránce Jan Bednarek.
     
    87
    Sudí Siebert pustil hraniční zákrok Angličanů na půlící čáře. Szymańského stažení Phillipse si na druhou stranu také nevšímal, takže vše zůstalo fifty fifty.
     
    85
    Harry Kane nevykonstruoval přesnou přihrávku na Sterlinga. Polácí začínají z vlastní poloviny, v posledních minutách to pro ně ještě zdaleka není ztracené.
     
    84
    Sterling využil služeb Rice, který měl trochu místa na ose hřiště. Zablokovanou střelu si však přivlastnil Wojciech Szczęsny.
     
    83
    Sterling dostal míč na dlouhou nohu, takže ho nenarazil Grealishovi. Domácí rychle přepli do protiútoku a Pickford musel ven z branky kvůli zajištění Rybuse.
     
    82
    Jordan Pickford po malé domů tentokráte nic nevymýšlel a rychle odpálil míč až na útočnou polovinu, kde je hodně zahuštěný prostor.

    Michal Břuchanský

    Branky: 90+2. D. Szymański (Lewandowski) – 72. Kane (Walker)

    Karty:   45+3. Glik (POL), 60. Krychowiak (POL), 78. Puchacz (POL), 79. Linetty (POL), 90+3. D. Szymański (POL) – 8. Phillips (ENG), 45+3. Maguire (ENG)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:8.
    Polsko: Szczęsny – Dawidowicz, Glik (80. Helik), Bednarek, Puchacz (80. Rybus) – Jóźwiak (80. Frankowski), Linetty, Krychowiak (68. D. Szymański), Moder – Buksa (63. Świderski), Lewandowski (C).
    Náhradníci: Drągowski, Skorupski – Frankowski, Helik, Kamiński, Kędziora, Piątkowski, Rybus, Slisz, Świderski, D. Szymański, Zalewski.

    Anglie: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice – Sterling, Mount, Grealish – Kane (C).
    Náhradníci: D. Henderson, Johnstone, Pope – Alexander-Arnold, Bamford, Bellingham, Coady, R. James, Lingard, Saka, Trippier.

    Rozhodčí: Siebert – Foltyn, Lupp (GER)
    thejrc.org