Arménie – Lichtenštejnsko 1:1 (kon.) | Řecko – Švédsko 2:1 (kon.) | Kosovo – Španělsko 0:2 (kon.)
Itálie – Litva 5:0 (kon.) | Sev. Irsko – Švýcarsko 0:0 (kon.) | Bělorusko – Belgie 0:1 (kon.)
Wales – Estonsko 0:0 (kon.) | Albánie – San Marino 5:0 (kon.) | Maďarsko – Andorra 2:1 (kon.)
Polsko – Anglie 1:1 (kon.) | Island – Německo 0:4 (kon.) | S. Makedonie – Rumunsko 0:0 (kon.)
konec
Severní Makedonie
0:0 (0:0)
Rumunsko
Středa 08.09.2021, 20:45 • National Arena Todor Proeski, Skopje (Severní Makedonie) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (22:45:00)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:11.
     
    Ze skupiny J pochází jeden ze tří zápasů dnešního programu evropské kvalifikace na mistrovství světa, který vyústil v nepopulární výsledek 0:0. Druhý poločas byl na šance bohatší, o žádnou hitparádu však rozhodně nešlo. Asi nejzajímavější zakončení vymyslel v 51. minutě Eljif Elmas, který ale zaměstnal Nitu hlavně prostřednictvím teče obránce Nedelcearua. Z rumunské strany přišla zajímavá střela po standardní situaci. Rozehrávku si vzal na starost Nicolae Stanciu a krátkou přihrávkou vybídnul k ohromné ráně Marina, který přece jen trochu vystrašil jinak nudícího se brankáře Dimitrievskiho. Ke změně stavu ovšem nepřispěl. Tento výsledek hraje více do karet Rumunů, kteří se po šesti zápasech nachází na třetím místě své skupiny se ziskem 10 bodů a jednobodovou ztrátou na Arménii. Ztracení ale ještě nejsou ani Makedonci. S devíti body jim patří čtvrtý flek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední standardní situaci nezvládnul Rumun Răzvan Marin, utkání tím zřejmě dopíše svůj příběh.
     
    90+3
    Na zemi se tradičně ocitá Nicolae Stanciu, na jeho rychlost a chytrost tentokrát nestačil Boban Nikolov.
     
    90+2
    Sudí nyní do utkání vstupuje až přehnaně často. Makedonci se snažili překvapit soupeře rychlou rozehrávkou, ale to jim bylo opakovaným hvizdem znemožněno.
     
    90+1
    O aut se přihlásil Vlad Chiricheş. Makedoncům se rozhodnutí nelíbí, ale Lahoz si hlasitým pokřikem snaží udržet respekt.
     
    90+1
    Ofsajdové postavení uchvátilo tentokrát Ašovskiho. Nový muž na hřišti zřejmě z přemíry snahy vyběhl o něco dřív, než bylo zdrávo.
     
    90+1
    Nastavení druhé půle má tříminutovou hodnotu. To je pořád dostatek času na to, abychom se prvního a posledního gólu utkání přece jen dočkali.
     
    90
    Střídání v týmu Severní Makedonie: ze hřiště odchází Enis Bardhi, přichází Stefan Aškovski.
     
    89
    Sudí ještě posouvá Camoru blíže k půlce. Nyní už je vše v pořádku a aut míří k rohovému praporku.
     
    88
    Přestupek proti pravidlům provedl Stefan Ristovski. Jestli je v něčem velký přínos Nicolae Stanciua v dnešním utkání, musíme mluvit o počtu faulů, které dokázal vybojovat.
     
    88
    Na druhou stranu ani Rumunsku se velké fotbalové divy rozhodně nedaří. Další centr pro gólmana, tentokrát si zahraje také Stole Dimitrievski.
     
    87
    Centr do vápna jako dáreček pro Florina Nitu. Ten se snažil okamžitě zakřiknutého soka překvapit nákopem, ale nebyl moc přesný.
     
    87
    O odkop se postaral Andrei Ratiu, který k fotbalovým dovednostem přidává v posledních minutách i ty slovní.
     
    86
    S balonem se probíjel vpřed Ezgjan Alioski, ale zase mu nenabíhal nikdo na případnou přihrávku. S podobnými útoky Severní Makedonie jednoduše nemůže pomýšlet na plný bodový zisk z tohoto utkání.
     
    85
    Sudí se nyní vrátil k jednomu z předchozích soubojů, ve kterém utrpěl Nicolae Stanciu. Po konci ponechané výhody je trestán žlutou kartou Visar Musliu.
     
    84
    Rumunsko se zřejmě spokojilo s případným bodem za remízu. Andrei Ratiu až zbytečně dlouho natahuje svůj aut. Možná by bylo na čase sáhnout po žluté kartě, aby hra znovu začala ubíhat správným tempem.

    Patrik Czepiec

    Branky:

    Karty:   26. M. Ristovski (MAK), 71. Kostadinov (MAK), 85. Musliu (MAK) – 48. Nedelcu (RUM)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:11.
    Severní Makedonie: Dimitrievski – S. Ristovski (C), D. Velkovski (64. Ristevski), Musliu, Alioski – Spirovski (78. Trajkovski), E. Bardhi (90. Aškovski), Elmas – Kostadinov, M. Ristovski (64. Jahović), Čurlinov (78. Nikolov).
    Náhradníci: Iliev, Šiškovski – Todoroski, Aškovski, Ristevski, Serafimov, Trajkovski, Atanasov, Nikolov, Avramovski, Jahović, Miovski.

    Rumunsko: Nita – Camora, Nedelcearu, Chiricheş (C), Ratiu – Cicâldău, Nedelcu (63. Marin), Stanciu – Sorescu (74. Marin), Marković (63. Cordea), Man.
    Náhradníci: Vlad – Toșca, Manea, Cordea, Marin, Rus, Marin, Olaru, Ghiță.

    Rozhodčí: Lahoz – Devís, del Palomar (všichni Španělsko)
    bahis siteleri