Barys – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Čerepovec – Vladivostok 3:2 (po pr.) | Kazaň – CSKA Moskva 1:2 (po pr.)
Riga – Čeljabinsk 1:6 (kon.) | Dynamo Moskva – Omsk 5:2 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 2:4 (kon.)
po prodl.
Ak Bars Kazaň
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
CSKA Moskva
Středa 08.09.2021, 18:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto klání je to vše. Děkujeme za pozornost, hezký zbytek večera. Na viděnou. (20:37:34)
     
    Další utkání sehrají oba týmy v pátek. Kazaň pojede po čtyřech domácích zápasech poprvé ven, a to na led Viťazu. CSKA bude na svém ledě hostit Jaroslavl.
     
    CSKA Moskva se tak raduje z třetího vítězství v řadě a v tabulce Západní konference si polepšilo na druhou pozici. Kazaň je po třetí prohře za sebou ve Východní konferenci pátá.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 33:22
    Zásahy brankářů: 20:32
    Vyhraná vhazování: 28:24
    Hity: 9:5
    Trestné minuty: 4:6
     
    Hokejisté Kazaně byli po drtivou většinu utkání lepším a aktivnějším celkem, přesto nakonec musí skousnout hořkou porážku. Domácí šli na začátku 29. minuty do vedení, když Kagarlickij založil rychlý protiútok po levé straně a po přihrávce Galimova jej u pravé tyče nakonec i sám zakončil. Kazaň měla v dalším průběhu místy až drtivý tlak, vedení ale navzdory 33 celkovým střelám trestuhodně nepojistila. A tak přišel v polovině 54. minuty trest. Slepyševova přihrávka od pravého mantinelu skončila na holi Guskova, který u levé tyče střílel bez přípravy do odkryté části Bobkovovy klece. Následně se hrálo až do třetí sirény bez jediného přerušení. Kazaň své šance znovu neproměňovala a v divokém prodloužení dokonce nezužitkovala ani trestné střílení, které jel po faulu na Voronkova Jordan Weal. Když už se zdálo, že o vítězi rozhodnou až samostatné nájezdy, vymetl pravou horní šibenici pouhých osmnáct vteřin před koncem prodloužení Klas Dahlbeck, jenž mířil přesně zápěstím z prostoru mezi kruhy.
     
    Konec zápasu.
    64:42 Klas DAHLBECK - 1:2
     
    64:42
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté dokonávají osmnáct vteřin před koncem prodloužení obrat. KLAS DAHLBECK dostal puk mezi kruhy a střelou zápěstím nad Bobkovovu lapačku vymetl pravý horní růžek branky. Asistence: Joakim Nordström a Sergej Plotnikov.
     
    64:00
    Do konce prodloužení schází poslední minuta.
     
    63:57
    Nikolaj Kovalenko si rovnal puk na střelu mezi kruhy. Jeho následný pokus zápěstím byl sražen vedle pravé tyče.
     
    63:29
    Čas rychle běží. Po divokém úvodu se nyní hra stěhuje ze strany na stranu, avšak bez vážnějších příležitostí.
     
    62:20
    Hodně aktivní je v prodloužení Jordan Weal, který se nenechal odradit neproměněným nájezdem. Naposledy ale střílel Dmitrij Voronkov, jehož pokus byl zblokován.
     
    62:01
    Bombu Nikity Nestěrova vyrazil Igor Bobkov lapačkou!
     
    61:26
    Klas Dahlbeck dostal kotouč nalevo, kde byl úplně sám před brankou. Skvělým zákrokem se ale v prodloužení vyznamenal rovněž Igor Bobkov.
    61:02 Weal neproměnil trestné střílení.
     
    61:02
    Trestné střílení si vzal na starost Jordan Weal. Ten míchal s pukem mezi kruhy a vystřelil. Ivan Fedotov jeho pokus zlikvidoval vyrážečkou.
     
    61:02
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (John Gilmour – trestné střílení, sekání).
     
    61:02
    Dmitrij Voronkov se při hře tři na tři znovu řítil osamocený na branku. Zakončil ho střelou někam do břicha Fedotova. Při zakončení byl ovšem zezadu seknut Johnem Gilmourem a následovat bude trestné střílení!

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 29. Kagarlickij (A. Galimov) – 54. Guskov (Slepyšev, Wallmark), 65. Dahlbeck (Nordström, S. Plotnikov)


    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (T. Biljalov, Golubjov) – Kampfer, Rukavišnikov, Ljamkin, Adamčuk, Judin, Žuravljov, Lukojanov (C) – Tarasov, A. Galimov, Kagarlickij – P. Lindholm, Kovalenko, Voronkov (A) – Paňukov, Safonov, Weal – Burmistrov, Mechovov, M. Gluchov (A) – Dyňak.
    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (Kiseljov, Reideborn) – Dahlbeck (A), Ar. Sergejev, Svedberg, N. Nestěrov, Kiselevič, Blažijevskij, Gilmour, Makarov – Andronov (C), Mingačjov, P. Karnauchov – Guskov, Nordström, Slepyšev – S. Plotnikov, Okulov (A), Wallmark – Alexandr Popov, Pankratov, Sorkin.

    Rozhodčí: Gamalej, Olenin – Sivov, Šišlo
    bahis siteleri