Barys – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Čerepovec – Vladivostok 3:2 (po pr.) | Kazaň – CSKA Moskva 1:2 (po pr.)
Riga – Čeljabinsk 1:6 (kon.) | Dynamo Moskva – Omsk 5:2 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 2:4 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:6 (0:2, 1:3, 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Středa 08.09.2021, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že hlavní hvězdou zápasu byl Tomáš Hyka, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (21:10:17)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Matěj Machovský (RIG) 21 zákroků, 6 OG, úspěšnost 77,78%, čas na ledě 60:00
    Lukáš Radil (RIG) 0+0, 4 střely, čas na ledě 15:07
    Rudolf Červený (RIG) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:46

    Roman Will (CLJ) 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,43%, čas na ledě 60:00
    Lukáš Sedlák (CLJ) 1+1, 3 střely, čas na ledě 12:50
    Tomáš Hyka (CLJ) 1+3, 3 střely, čas na ledě 13:07
     
    V dnešním střetnutí Čeljabinsk působil lépe a v Lotyšsku zaznamenal vysoké vítězství! Čtyřmi body se ukázal Tomáš Hyka, dva body zaznamenal také Lukáš Sedlák a skvělým výkonem se předvedl také brankář Roman Will. Riga se vzchopila až ve druhé polovině zápasu a definitivně se chytla až v poslední dvacetiminutovce. Jenomže to už bylo pozdě! V poslední části hry se i zvedla agresivita, vzniklo několik strkanic a duel se protáhl.

    Střely na branku: 28:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 13:7.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Drze si s pukem mezi obránce najel Emile Poirier, který znovu nepřekonal Romana Willa. Domácí útočník se pak ocitl u zadního mantinelu, odkud se snažil trefit některého hráče těsně před brankou, což se nepovedlo.
     
    58:54
    Martinš Karsums se do pásma dostal po levé straně, ale výpadem pak najel na střed. Předvedl střelu přes obránce, která mířila k levé tyči, jenomže brankář Čeljabinsku byl znovu úspěšný.
     
    57:52
    Na ose hrací plochy se nacházel Lauris Darzinš, který zamířil z mezikruží do levé časti branky. Ovšem Roman Will se skvěle roztáhl a kotouč znovu zastavil betonem.
     
    57:00
    O vítězi je sice rozhodnuto, ovšem nervy na hrací ploše pracují! Riga bude mít ještě šanci trochu poupravit zatím průběžný stav střetnutí.
     
    56:57
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vitalij Abramov – 2 min., sekání).
     
    56:28
    Na pravé straně si našel volný prostor Emile Poirier, který se dostal i za posledního obránce, jenomže na Willa najížděl z úhlu. Jeho pokus letěl těsně nad ledem, ovšem český brankář byl opět hrdinou okamžiku.
     
    55:28
    Další pokus od modré čáry vyslal Ralfs Freibergs, jenomže znovu mířil na připraveného Romana Willa. Českému brankáři teď rychle naskakují úspěšné zákroky.
     
    55:17
    Martinš Karsums chtěl spíše přihrávat před branku, kam mířil také Alexandr Protapovič. Ovšem puk byl příliš rychlý, a tak skončil pod Willovou lapačkou.
     
    54:36
    Tvrdou ránu od levého mantinelu vystřelil Andrej Stas, jehož zakončení vyrazil Matěj Machovský ramenem před sebe. Následně se Rize povedlo posunout touš do středního pásma.
     
    53:42
    Na pravé straně se kolem soupeře protáhl Hunter Shinkaruk, který chtěl zakončit na první tyčku. Jenomže český brankář zůstal nalepený u tyče a znovu úspěšně zakročil.
     
    51:59
    Před hostující brankou zůstal jeden z domácích hráčů, který mohl snížit vedení Čeljabinsku. Zamířil k levé tyči, ovšem Roman Will předvedl skvelý zákrok.
     
    51:45
    Dlouhou dobu se hrálo bez přerušení, ovšem hra byla poněkud neurovnaná. Následně se do útočného pásma hnal Rudolf Červený, jenž spoluhráč byl za modrou čárou dříve – píská se ofsajd.
     
    50:20
    Na dlouhou přihrávku nedosáhl Vitalij Abramov, a tak se píská další zakázané uvolnění. Hra se přesunula před Romana Willa, bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    49:45
    Čeljabinsk hrál dvojnásobnou početní výhodu, kterou nedokázal potrestat. Ovšem za současného stavu mu to rozhodně vrásky na čele nedělá.
     
    48:48
    Dalším pokusem se prezentoval Teemu Pulkkinen, jehož zakončení skončilo v moci domácího brankáře. Čeljabinsk má ještě chvíli čas na to, aby proměnil dvojnásobnou přesilovou hru.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 25. Skvorcovs (Meija) – 4. Hyka (Sedlák, Těrtyšnyj), 19. Pulkkinen (Bailen, Hyka), 22. Kulik (V. Abramov, Karpuchin), 27. Těrtyšnyj (Hyka, Jarullin), 30. Sedlák (Hyka), 44. Pulkkinen (Bailen)


    Dinamo Riga: Machovský (Vitols) – Corrado, Gormley, Freibergs, Cibulskis, Ozolš, Sotnieks (A), Ališauskas – Radil, Červený, L. Darzinš (C) – Poirier, Tiivola, Shinkaruk – Protapovič, Jelisejevs, Karsums (A) – Meija, Berzinš, Skvorcovs.
    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Pilut, Jarullin (A), Bailen, Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Kalinin (C), V. A. Tkačov – Sedlák (A), Těrtyšnyj, Hyka – Osnovin, V. Abramov, Byvalcev – Fatějev, Gorjunov-Rolgizer, Stas – Kapustin.

    Rozhodčí: Kulakov, Morozov – Ivanov, Kučava

    Diváci: 2 134
    thejrc.org