Tábor – Pardubice 1:2 (kon.) | Kobra – Slavia 2:4 (kon.) | Plzeň – Hvězda Praha 6:0 (kon.)
Třinec – Vítkovice 3:5 (kon.) | Zlín – Havířov 4:2 (kon.) | HC Litvínov – Mladá Boleslav 2:3 (2:3 po s.n.)
Technika Brno – Motor ČB 2:3 (kon.) | Třemošná – Kladno 0:6 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.)
Poruba – Kometa Brno 2:8 (kon.) | Olomouc – Přerov 3:4 (kon.) | K. Vary – Chomutov 6:4 (kon.)
PZ Kladno – Liberec 2:15 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 3:1 (kon.) | Vsetín – HK MD Šumperk 4:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:2 (4:0, 0:1, 0:1)
AZ Havířov
Čtvrtek 09.09.2021, 17:30 • PSG aréna, Zlín • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:50:23)
     
    Během dnešního utkání jsme viděli jasnou převahu ze strany domácích. To se hlavně projevilo v první třetině, kdy se Beranům podařilo vsítit rovnou všechny čtyři branky, z toho tři během dvou minut. I přes takovou ledovou sprchu to hráči Havířova nevzdali a snažili se seč jim síly stačili. To se jim vyplatilo hnedka na začátku další dvacetiminutovky, kdy smolně jeden z obránců Zlína propašoval kotouč až za záda vlastního gólmana. Tato branka moc změn v poměru sil na ledě nepřinesla. Druhá třetina tak skončila rozdílem tří branek. V té třetí se podařilo hostům ještě jednou prosadit i tak ale už moc nezahrozili a prohráli o dva góly.
     
    Konec zápasu.
     
    58:51
    Za pár vteřinek započne posledních 60 vteřin této třetiny a domácí se už vidí se třemi body v kapse. Naopak jejich soupeř to stále nevzdává a hraje lépe než kdykoli předtím v utkání. Jedno zakončení střídá druhé a to by ještě mohlo pořádně zdramatizovat situaci.
     
    57:52
    Do velké šance se dostal Drábek, který se díky svým rychlým nohám dostal do úniku jeden na jednoho. I přesto že jeho střela z dálky nebyla úspěšná, zkusil ještě dorazit odražený kotouč. Ani to se mu však nepodařilo.
     
    56:53
    Postupně se nám blíží závěr základní hrací doby a hosté by nutně potřebovali vstřelit ještě dvě branky. Moc blízko k tomu ale zatím nemají, jelikož mají problém se vůbec dostat z vlastního pásma.
     
    55:54
    Ševci se opět usadili před bránou Maňáska, který tak musí čelit další sprše střel. Od 18. minuty však ani jednu nepustil a jinak tomu není ani nyní.
     
    54:55
    Lukaštík zkusil zakončovat od modré. Kotouč mu však sjel z hole a tak se spíš jednalo o přihrávku soupeři než o střelu na bránu. Hosté z toho však moc nevytěžili.
     
    53:56
    Holbovi se podařilo úspěšně vybojovat kotouč za svatyní Havířova a tak poměrně překvapivě získává pásmo pro svůj tým, který může opět tlačit.
     
    52:40
    Heš zkusil lehce prozkoušet soupeřova gólmana drobným nahozením od středového kruhu. Nakonec byl ale kotouč tak skákavý, že si ho Maňásek raději přikryl lapačkou.
     
    51:41
    Na Beranech už jde poznat jistá únava. Celou dobu měli jednoznačně lepší pohyb, což je přesně to, co by je mohlo nyní mrzet. Hráči Havířova totiž velice rychle přebrali otěže utkání a tak oni nyní diktují tempo hry.
     
    50:42
    Vaculík mohl svému týmu udělat radost na tvářích další brankou. To by se mu ale musela podařit přihrávka při přečíslení dva na jednoho. Kotouč tak končí pouze za bránou hostů.
     
    49:43
    Na hráčích Havířova jde poznat jejich jednoznačně velká chtíč za vyrovnáním. Ti se totiž usadili na území soupeře a tak se i oni dostávají ke slovu.
     
    48:44
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Marek – 2 min., hákování).
     
    47:40
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak se nám tady může odehrát ještě pořádné drama. Po faulu jednoho z hráčů Zlína využil krátkou výhodu SAMUEL KAROL JUNG, který dorazil zmateně skákající kotouč, který se nacházel těsně před Málkem. Díky tomuto gólu je tak rozdíl pouze dvoubrankový. Asistence: Matyáš Mlýnek a Aleš Zielinski.
     
    47:11
    O další zakončení se postaral Holba, tentokrát od pravého kruhu. K jeho smůle ale trefil pouze soupeřovu holi a puk letí vysoko nad až do ochranné sítě.
     
    46:12
    Ke střele od modré se dostal Hamrla, který ale těsně minul pravou tyč. Následně se však jeden z jeho spoluhráčů dostal do brankoviště a tak se bude vhazovat až za modrou čárou.
     
    45:13
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Jung – 2 min., podrážení).
     
    44:03
    Během minutové přesilové hry se hosté nedostali k ani jedné střele. Největší problém měli s přechodem přes střední pásmo, kde na ně vždy čekala kvalitně sehraná zlínská obrana.
     
    43:04
    Berani se už podruhé v řadě obrali o vlastní početní výhodu faulem. I tak se jim ale daří při hře čtyři na čtyři držet se blíže k soupeřově bráně, než k té vlastní.
     
    42:05
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Urban – 2 min., sekání).
     
    41:44
    K první střele početní výhody se velice rychle dostal Lukáš Heš. Jeho střela od modré ale skončila pouze na betonech brankáře. Následně po vhazování domácí přichází o kotouč.
     
    41:11
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Beleš – 2 min., podrážení).
     
    40:44
    Na úvodním buly poslední dvacetiminuotvky byl úspěšnější opět domácí celek. Ten se velice rychle vykombinoval do útočného pásma a může tak rovnou ohrozit bránu soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme byli svědky jednoho velkého tlaku Beranů, kteří soupeře téměř nepouštěli do žádné šance. I přes velké trápení hostů se jim podařilo tuto třetinu vyhrát a snížit tak na rozdíl tří branek. Vedla k tomu ale velká shoda náhod, která skončila vlastním gólem jednoho ze zlínských obránců. Skóre tak je po čtyřiceti minutách 4:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:55
    Blíží se nám poslední minuta a na ledě pokračuje dominance domácích. Do jednoho z mnoha zakončení se dostal i Hampl, ani on ale zatím nevyzrál na soupeřova brankáře.
     
    37:56
    Tak nakonec se hráčům v modrých dresech podařilo vyhodit. K jejich štěstí puk mířil na soupeřovu bránu a tak se nebude ani pískat zakázané uvolnění.
     
    36:57
    Hráčům Havířova se momentálně nedaří odolávat tlaku jejich soupeře a ten si s nimi tak může dělat co chce. Hosté navíc už dlouho nestřídali a jsou tak poměrně dost unavení.
     
    35:58
    Jakub Heš ihned po vhazování zkusil zakončit. Jeho střela překvapila gólmana natolik, že ani nevěděl jak kotouč zastavil. Ten se nakonec po přerušení hry objevil pod jeho tělem.
     
    34:44
    Do přečíslení dva na jednoho se mohl dostat Pilát s Babulíkem. Zabránil jim v tom ale Vadovič, který tak svým skvělým obraným zákrokem spasil svého brankáře.
     
    33:15
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Middleton – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:44
    Do další slibně vyhlížejícího útoku se dostával Urban s Hamrlou. Svou nepozorností se ale vystavili do ofsajdu. Na vhazování úspěšnější hráč Zlína.
     
    31:15
    Hostům se už dlouho nepodařilo dostat do útoku a jinak tomu není ani tentokrát. O překvapivé zakončení z velkého úhlu se zasloužil Holba, soupeřův muž s maskou se ale tak jednoduše přelstít nenechal.
     
    29:46
    Do velké šance se dostal Hamrla s Markem. Druhému jmenovanému se podařilo velice rychle přiblížit k soupeřově bráně a zakončit. Maňásek byl však pozorný a kotouč si pokryl. Jeho spoluhráč ale mohl vysoce letící kotouč zasáhnout a dopravit ho tak za záda brankáře. Ke štěstí všech Havířovských se mu to však nepodařilo.
     
    28:47
    Tak ani hostům se jejich krátká početní výhoda nepodařila využít. Berany to ale určitě nemusí tak mrzet, jelikož k výhře mají jednoznačně oni. Přiblížit je mohl Kotala se svým zakončením. Na to ale čekala lapačka soupeřova gólmana.
     
    27:48
    Přesilovka Zlína neměla moc dlouhého trvání a tak se ani jeho hráči k ničemu nedostali. Naopak za pár chvil se dostanou ke svoji první přesilovce hosté, kteří tak budou mít aspoň na chvilku šanci na jednoduší vstřelení branky.
     
    26:49
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Kopřiva – 2 min., napadení).
     
    26:18
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Pilíšek – 2 min., podrážení).
     
    25:22
    O vstřelení branky se pokusil Adam Hamrla. Jeho střela od modré nevypadala vůbec zle i tak se ale skóre nemění. Následně se dostávají k puku hosté.
     
    24:23
    V útoku se už opět usadili domácí, kde momentálně jedná střela střídá druhou. Žádná z nich ale zatím nevypadala nějak nebezpečně.
     
    23:24
    K zakončení od levého kruhu se dostal Kotala. Jeho střele ale chyběla potřebná razance, aby měla nějakou šanci na překvapení Tomáše Maňáska.
     
    22:25
    Na nohách hráčů z Havířova, jde vidět, že snížení skóre je jasně nabudilo. Berani se tak po delším tlaku musí osvobodit zakázaným uvolněním.
     
    21:26
    Beranům se i přes první obdrženou branku podařilo opět udržet v pásmu soupeře. Nakonec se ale nedostali ani ke střele, jelikož jednu s přihrávek obětavě zblokoval tělem Valouch.
     
    20:27
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak toto se jednomu z hráčů ševců moc nepovedlo. Když se pokoušel kličkou před vlastní bránou vyhnout soupeři, utekl mu kotouč a ten mu smolně zajel přímo mezi betony brankáře jeho týmu. Autorem branky tak je zapsán KAMIL DRÁBEK.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první dvacetiminutovce jsme byli svědky hry, kterou jasně režíroval celek z Valašska, který vede už jasným čtyřbrankovým rozdílem. O první branku se postaral po desíti minutách Martin Holba. Ten využil jedinečné příležitosti v podobě zmatku před bránou Havířova, kdy jako první z hráčů našel kotouč. Poté však přišlo vyloučení z řad hostů a s ním i naprosto drtivý tlak jejich soupeře. Ten během pouhé minuty a půl vstřelil postupně tři branky a dal tak celku z Havířova ochutnat, zač je toho zlínský hokej. I přesto se však hráči v modrých dresech nezlomili a stihli ještě pár útočných tažení vstříc Málkově bráně.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Probíhá poslední minuta první třetiny a s ní i pravděpodobně poslední útok, který opět režírují domácí. Ti už ale spíše tahají čas a nikam se nevrhají.
     
    18:28
    Tak po jedné velké kanonádě to vypadá, že skóre do konce třetiny již zůstane stejné. Hosté se i přes velký psychický nátlak dostávají do útoku. Ten jim ale nakonec překazil sudí, který svým okem zahlédl ofsajd.
     
    17:29
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak dámy a pánové, toto je naprostá gólová nadílka pro všechny fanoušky Beranů. Naopak příznivci hostů v hledišti už jenom nechápavě kývají hlavou, co se to děje. O třetí branku během posledních dvou minut se postaral ZDENĚK URBAN, který tak posílá svůj mančaft do už čtyřbrankového vedení. Asistence: Matěj Kotala a Martin Vaculík.
     
    16:12
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tady se budou obránci Havířova ještě pořádně dlouho chytat za hlavu. Ti samým rozhozením jakoby úplně zapomněli jak se brání a kvůli tomu se jim nepodařilo uhlídat LUKÁŠE HEŠE, který tak velice rychle opět rozsvěcuje zelené světlo za soupeřovou svatyní. Asistence: Filip Kaláč.
     
    15:57
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady první využitou přesilovku dnešního utkání. A potrestání faulu se postaral MARTIN VACULÍK, který svým zakončením zvyšuje rozdíl již na dvoubrankový.
     
    14:18
    Domácí se opět usadili v útočné části kluziště. Zatím si ale obdobně, jak jejich soupeř, hledají slibnou pozici na střelu. To se nakonec podařilo Lukášovi Hešovi, ten ale nepřekvapil Maňáska.
     
    13:19
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Mlýnek – 2 min., podrážení).
     
    12:25
    A máme tady další útok ze strany ševců a s ním i další ohrožení soupeřova skóre. O zvýšení vedení se pokusil Marek, ani on ale zatím se střelami od modré není moc úspěšný.
     
    11:26
    Po delší době tady máme akci i ze strany týmu z Havířova. Tomu ale zatím chybí koncovka, jelikož jeho hráči si stále snaží najít pozici na střelu.
     
    10:27
    Šišák zkusil jeho jedovkou od modré prostřelit všechno, co mu stálo v cestě. K jeho smůle se mu to moc nepodařilo, jelikož trefil hned prvního clonícího obránce.
     
    09:28
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto bylo ukázkové zakončení od MARTINA HOLBY, který se díky jeho bleskové reakci dostal k odraženému puku těsně před soupeřovou svatyní. Její ochránce tak neměl nejmenší šanci jakkoli zareagovat. Asistence: Marek Šišák.
     
    08:01
    Početní nevýhoda pro Havířov sice již skončila, na ledě se to ale zatím moc neprojevuje. Ve velice slibné pozici před brankářem se nacházel Hamrlík, k tomu se ale puk nakonec nedostal.
     
    07:02
    Do jednoho z posledních zakončení končící přesilovky se dostal Holba, jeho střelu však pokryl brankář Havířova svými betony. Odražený kotouč našel Bošek a ten tak osvobozuje své spoluhráče z dlouhého tlaku soupeře.
     
    06:03
    Domácí mají nyní jedinečnou šanci ke vstřelení první branky. Už za plného počtu hráčů hráli lépe, takže početní výhoda jim hraje do karet o to víc.
     
    05:04
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Drábek – 2 min., podrážení).
     
    03:41
    Tomáš Hanzel se pokusil o střelu od modré čáry. Jeho zakončení sice prudké bylo, mířilo však vysoko nad. Kvůli tomu jsou u puku opět ševci.
     
    02:42
    Domácímu celku se v poslední minutě podařilo jejich soupeře uzavřít v obranném pásmu. Ten se tak zatím marně snaží o aspoň krátké osvobození v podobě vyhození.
     
    01:43
    Do velké šance se hnedka ze začátku dostál Lukáš Heš, který se díky jeho velice rychlým nohám dokázal dostat do úniku jeden na nikoho. Dotírající obránce ho však rozptýlil natolik, že ani pořádně nezakončil.
     
    00:44
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro Marka, který tak zahajuje první útočné tažení vstříc soupeřově bráně. To ale nemá dlouhého trvání, jelikož jeden z jeho spoluhráč ztratil kotouč nepřesnou přihrávkou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Málek (Uherek) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Hampl – Holba, L. Heš, Pilát – Marek, Babulík (A), Kaláč – J. Heš.

    AZ Heimstaden Havířov: Maňásek (Přecechtěl) – Beleš, Maršálek, Valouch (A), Zielinski, Pilíšek, Vadovič (A) – Bošek, Mlýnek, Karas – Middleton, Hanzel, Drábek – Jelének, Grygar, Jung – Svozil (C), Loza

    Rozhodčí: Obadal – Polesný, Šmíd.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování prvního kola Extraligy dorostu, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti AZ Heimstaden Havířov, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 10. Holba (Šišák), 16. Vaculík, 17. L. Heš (Kaláč), 18. Urban (Kotala, Vaculík) – 21. Drábek, 48. Jung (Mlýnek, Zielinski)


    Berani Zlín: Málek (Uherek) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Hampl – Holba, L. Heš, Pilát – Marek, Babulík (A), Kaláč – J. Heš.
    AZ Havířov: Maňásek (Přecechtěl) – Beleš, Maršálek, Valouch (A), Zielinski, Pilíšek, Vadovič (A) – Bošek, Mlýnek, Karas – Middleton, Hanzel, Drábek – Jelének, Grygar, Jung – Svozil (C), Loza

    Rozhodčí: Obadal – Polesný, Šmíd
    thejrc.org