Rouen – Doněck 4:3 (kon.) | Rungsted Seier Capital – EC-KAC 1:5 (kon.)
konec
Rungsted Seier Capital
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
KAC Klagenfurt
Čtvrtek 09.09.2021, 20:30 • Bitcoin Arena (Rungsted) • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tabulka skupiny G (po 3. kole):

    1. Klagenfurt (AUT) – 7 bodů (10:4)
    2. Donbass (UKR) – 4 body (7:8)
    3. Rouen (FRA) – 4 body (6:7)
    4. Rungsted (DEN) – 3 body (6:10) (22:59:08)
     
    Klagenfurt nadělil Rungstedu na jeho ledě bůra a osamostatnil se na čele své skupiny

    Protože oba týmy pojaly vstup do utkání defenzivně, byla alespoň v první třetině o vyložené šance nouze. Za zmínku tak stojí pouze gól, kterým ve 13. minutě otevřel účet Rok Tičar.

    Druhá třetina byla co do hokejové krásy daleko hezčí než ta předchozí. Hráči přidali na pohybu i střelbě, takže brankáři měli více starostí. Ve 25. minutě inkasoval druhou branku Kolppanen, jehož dle oficiálního zápisu překonal Steven Strong. Domácí se vrátili do zápasu díky přesilovce, kterou k tomu využil Marcus Olsson.

    To nejzajímavější se pak dělo v závěrečné části. Na jejím začátku měl Rungsted velkou smůlu, protože hned dvě jeho střely zastavila tyč. Zápas dost možná rozhodla situace deset minut před koncem, kdy sudí pustili faul a Daniel Obersteiner při vlastním oslabení zvýšil na rozdíl dvou tref. Tento náskok Manuel Geier ještě zvýraznil a pátý hřebíček do rakve Seveřanů zatloukl už při power-play Johannes Bischofberger.

    Klagenfurt tak rozdrtil Rungsted na jeho ledě 5:1 a ve skupině G si upevnil první místo.
     
    Střely na branku: 22:26 (6:5, 7:8, 9:13).
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Kolppanen je zpátky v brance.
     
    59:45
    Vyloučení v týmu Rungsted Seier Capital (Frederik Bjerrum – 2 min., sekání).
    59:45 Johannes BISCHOFBERGER - 1:5
     
    59:45
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Rakouský šampion nadělil tomu dánskému bůra! JOHANNES BISCHOFBERGER už při power-play pohodlně dovezl puk do opuštěné branky a frustrovaný Frederik Bjerrum se po něm ještě ohnal sekerou. Asistence: Clemens Unterweger a Thomas Hundertpfund.
     
    58:00
    Time-out pro Rungsted, který jde hrát bez brankáře!
     
    57:59
    Domácí v přečíslení dva na jednoho! I když se na přihrávku nabízel Bergholt, Rasmus Anderson vzal zodpovědnost na sebe. Sebastiana Dahma ale touto volbou nepřekvapil.
    54:48 M. GEIER - 1:4
     
    54:48
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Je zřejmě definitivně rozhodnuto! Kolppanen vyrazil těžkou střelu do strany. Před bránou hlídkující MANUEL GEIER si poodstoupil k levé tyči, kam dostal kolmou přihrávku, a bez větších nervů zametl puk do volného prostoru. Asistence: Lukas Haudum.
     
    53:57
    Vyloučení v týmu Rungsted Seier Capital (Morten Jensen – 2+2 min, faul kolenem).
     
    51:50
    Pořádně rušno bylo v klagenfurtském brankovišti! Puk odražený od brusle jednoho z obránců se šoural za brankovou čáru, instinktivně ale zasáhl Dahm, jenž se překulil na záda a naslepo puk vytáhl.
    50:18 Daniel OBERSTEINER - 1:3
     
    50:18
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Klagenfurt skóruje při vlastním oslabení! Pomohli mu k tomu rozhodčí, kteří přehlédli dle mě evidentní faul. DANIEL OBERSTEINER pak po zadovce spoluhráče v pokleku vypálil k pravé tyči, kam Ville Kolppanen natáhl lapačku příliš pozdě.
     
    48:29
    Dánský mistr roztočil v útočném pásmu kolotoč a Sebastian Dahm se musel hodně ohánět.
     
    47:46
    Rungsted má ideální možnost vyrovnat.
     
    47:46
    Vyloučení v týmu KAC Klagenfurt (Stefan Geier – 2+2 min, faul kolenem).

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 30. Olsson (Jensen, Green) – 13. Tičar (Petersen, Ganahl), 25. Strong (S. Geier, M. Gaier), 51. Obersteiner, 55. M. Geier (Haudum), 60. Bischofberger (Unterweger, Hundertpfund)


    Rungsted Seier Capital: Kolppanen (Grubak) – Daly, Bergholt, Rondbjerg, Jensen, Gammelgaard, Holten-Moller, Back – Rosenthal, Gustafsson, Bjerrum – Andersson, Olsson, Pison – Hansen, Green, Madsen – Sorensen.
    KAC Klagenfurt: Dahm (Holzer) – Schumnig, Strong, Bruggisser, Unterweger, Vallant, Steffler, Sticha, Tialler – Petersen, Tičar, Ganahl – Haudum, Koch, Fraser – Witting, Hundertpfund, Bischofberger – M. Geier, Obersteiner, S. Geier.

    Rozhodčí: Frandsen, Nielsen – Kroyer, Ankerstjerne
    thejrc.org