Ufa – Spartak Moskva 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Novosibirsk 4:2 (kon.) | N.Novgorod – Soči 2:1 (kon.)
Kunlun – Jokerit 5:6 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Spartak Moskva
Čtvrtek 09.09.2021, 16:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Spartak Moskva

    Hostující Spartak Moskva prožívá parádní vstup do nového ročníku Kontinentální hokejové ligy. Spartak ze tří duelů vybojoval šest bodů a patří mu první pozice Západní konference. V úvodním uelu přehrál doma Vladistok 4:1. Následně si výsledkem 3:1 porazil s Amurem Chabarovsk. V posledním odehraném duelu pak v prodloužení přehrál 3:2 Viťaz.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Domácí Ufa je na tom naprosto stejně jako její dnešní soupeř. Salavat Julajev na úvod ročníku odehrál tři duely na kluzištích soupeře a ve všech duelech slavil vítězství. V tom prvním přehrál 5:1 Barys, ve druhém 4:2 Jekatěrinburg a naposledy zvítězila Ufa vysoko 7:2 na ledě Magnitogorsku.
     
    Československá stopa

    Jakub Jeřábek (SPM) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:25
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Larsen, Chafizullin, Naumenkov, Koledov, Muchamadullin, Panin, Zubarev, J. Birjukov – M. Granlund, Manninen, Hartikainen – N. Kuljomin, Kadějkin, Šmeljov – Baškirov, Pimenov, Pustozjorov – Platt.

    Spartak Moskva: Krasikov (Dansk) – Jeřábek, Heed, Nikišin, D. Višněvskij, Ručkin, Mamkin, Bryncev – Šaškov, Pettersson, Lehterä – Širokov, Chochlačov, Loktionov – Kugryšev, Drozdov, D. Kvartalnov – Soloduchin, Gimatov, Ponomarjov – Avcin..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který ovšem přišel o kotouč a směrem dopředu se dostával Larsen.
     
    00:41
    Salavat Julajev Ufa ihned zkoušela nahrát před branku, kde Krasikov vložil hokejku do nahrávky a k zakončení nedošlo.
     
    01:11
    Na opačné straně se zajímavé pozice zakončoval Jeřábek, který trefil pouze rameno domácího brankáře. Ten nechtěl přerušit hru a puk raději rozehrál.
     
    02:22
    Nahrávka do tandemu měla najít domácího Kadějkina, před kterým se ovšem povedlo zakročit Heedovi, který pro změnu vyvážel kotouč směrem kupředu.
     
    03:04
    Salavat Julajev Ufa nyní rozehrával zpoza červené čáry, jenomže poměrně dost nepovedeně a hra se tak znovu přestěhuje před brankáře Metsolu.
     
    03:13
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexej Krasikov – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    04:24
    O rozehrávku útočné akce se nyní staral domácí kapitán Panin, kterému se sice povedlo dostat puk na druhou stranu, jenomže tam k němu zavítal Nikišin.
     
    05:10
    U pravého kruhu se do střelecké pozice dostal domácí Kadějkin, který trefil protihráče pouze do brusle. Krasikov ani tentokráte nemusel zasahovat.
     
    06:24
    Nyní se musel pro puk vracet domácí Chafizullin, který si posléze našel cestičku do pásma soupeř. Salavat Julajev Ufa rozjela další kombinaci v pásmu.
     
    07:01
    Za vlastní branku se poté musel vracet domácí Koledov, kterému se povedlo rozehrát pouze k modré čáře, kde se nacházel hostující zadák Ručkin.
     
    08:20
    Nahrávka do tandemu poté našla domácího Petterssona, který to zkoušel zápěstím do levé šibenice, jenomže puk nakonec poslal pouze nad branku.
     
    09:10
    Domácí celek nyní rozehrával zpoza vlastní branky. Koledov našel u levého hrazení Kuljomina, který pouze nahazoval směrem za moskevskou svatyni.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Salavat Julajev Ufa je aktivnější, několikrát se dostal do slušné šance.
     
    10:27
    Moskva nyní na delší dobu sevřela soupeře do jeho pásma, Metsola ale nemusel zasahovat.
     
    10:41
    Spartak právě vstřelil branku!
    Jako první se prosazují hosté! Spartak se dostal do rychlého protiútoku, který přinesl přečíslení. Na pravém křídle jsme sledovali nahrávku k levému kruhu, kde SERGEJ ŠIROKOV bez větších problémů dokázal překonat brankáře Metsolu. Asistence: Emil Petterson, Jori Lehterä.
    10:41 Sergej ŠIROKOV - 0:1
     
    11:11
    Nadvakrát se do zakončení protlačil hostující Kugryšev, který ani v jednom případě nevyzrál na brankáře a finský brankář raději přerušil hru.
     
    12:01
    Rozehrávku soupeře nyní napadal domácí Manninen, kterému se nepovedlo vybojovat touš zpět. Spartak se při zakládání akce daleko nedostal.
     
    12:12
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Sergej Šmeljov – 2 min., podrážení).
     
    13:31
    Jeřábek nedokázal zkrotit těžkou nahrávku a domácím se tak povedlo vyhodit až na druhou stranu, kde se o další rozehrávku staral zadák Višněvskij.
     
    14:13
    Salavat Julajev Ufa podruhé v krátkém časovém sledu dokázal odehrát puk do bezpečnějšího prostoru. Spartaku se první přesilovka nepovedla, i tak vede o jednu branku.
     
    14:59
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Michail Mamkin – 2 min., krosček).
     
    15:37
    V mezikruží si o nahrávku řekl domácí Hartikainen, který se dostal k bleskovému zakončení, jenomže to putovalo do dobře postaveného protihráče.
     
    16:11
    Posléze od pravého kruhu nahrával směrem před branku domácí Granlund, který rovněž trefil pouze soupeře a hostující celek se tak dokázal rychle osvobodit.
     
    17:30
    Ani Ufa nedokázala zužitkovat přesilovou hru. Nyní před brankou zkoušel dorážet Baškirov, jehož bekhendová střela putovala vysoko nad branku.
     
    18:10
    Ufa i po skončení přesilovky pokračovala v náporu, při kterém to od modré čáry zadovkou zkoušel Larsen, který našel pouze hokejku protihráče.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:21
    Pettersson nahrával o mantinelu až na Heeda, kterému se nepovedlo udržet touš v pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Širokov. Salavat Julajev Ufa byl směrem dopředu o něco aktivnější, avšak veškeré střelecké pokusy končí na pozorném Krasikovovi. Spartak toho sice moc nepředvedl, přesto vede o jednu branku.
     
    Střely na branku: 6 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první dostal do svého pásma, odkud rozehrával Granlund.
     
    20:47
    Spartaku se ovšem rychlým způsobem povedlo otočit hru, daleko k puku ale měl Širokov.
     
    21:13
    Krasikov nyní musel zasahovat proti nahození od modré čáry, které nebylo vůbec prudké. Jeho celek posléze přešel na druhou stranu, avšak nezakončil.
     
    22:17
    S pukem si nyní zahrál domácí brankář Metsola, kterému se povedlo rozehrát do tandemu na Koledova, jehož rozehrávka přinesla zablokovanou nabídku.
     
    23:07
    Ufa se nyní dokázala usadit v pásmu soupeře, jenomže u modré čáry neměl zrovna moc času na práci s pukem Naumenkov, který se ke střele nedostal.
     
    24:24
    Na opačnou stranu se poté vydal hostující Gimatov, který nemohl pokračovat v jeho výpadu, neboť se před ním do pásma dostal kolega Bryncev.
     
    25:25
    Domácí obrana nyní chybovala a Metsola měl plné ruce a nohy práce. První zakončení dokázal vyrazit, dorážka pro změnu putovala vedle branky.
     
    26:07
    Nyní se v krátkém časovém sledu hned dvakrát přerušovalo. Po druhém přerušení to na sebe vzal hostující Lehterä, který ovšem narazil pouze do protihráče.
     
    26:37
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí celek se nakonec dočkal vyrovnávací branky! Po vhazování se ANDREJ ZUBAREV přesunul k zadní tyči, kde se mu povedlo nastavit hokejku tak, aby to překonalo brankáře soupeře. Asistence: Jevgenij Birjukov, Geoff Platt.
    26:37 Andrej ZUBAREV - 1:1
     
    27:20
    Spartaku se tak nepovedlo přečkat poměrně slušný nápor soupeře, ten tak dokázal srovnat a oba celky začínají opět od začátku.
     
    28:08
    Nyní se Ufa pro změnu prezentovala postavením mimo hru a na řadu tak přichází další komerční přestávka.
     
    29:20
    U pravého kruhu měl najednou hodně prostoru domácí Šmeljov, který vyprášil pouze pravý beton brankáře a Spartaku se rychle povedlo otočit hru.
     
    30:00
    Je za námi přesná polovina řádné hrací doby. Ta nám zatím nabídla dva zásahy, přičemž se o ten poslední postaral domácí Zubarev.
     
    30:33
    Manninen pouze nahazoval do pásma, kde se k puku dostal hostující obránce Mamkin.
     
    31:01
    A po delší době musel zasahovat také domácí brankář Metsola. Obrana domácích trochu zapomněla na Kugryševa, který přesto mířil pouze do lapačky.
     
    32:01
    Domácí se znovu usadili v soupeřově pásmu, kde se k puku dostal také Granlund. Právě on to zkoušel nahozením, které si dokázal najít Hartikainen.
     
    33:07
    Domácí tlak pokračoval a pro změnu se ve velice dobré pozici nyní zjevil Pimenov, který nedokázal trefit branku. Spartak v těchto momentech nestíhá.
     
    34:00
    Přesto se na opačné straně pokoušel o nahození od modré čáry Heed, který trefil pouze projíždějícího soupeře a k volnému puku se dostal Chafizullin.
     
    34:27
    Jeřábek to zkoušel prudkou nahrávkou na Širokova, druhý jmenovaný pouze protečoval.
     
    35:12
    Na pravém křídle se k puku dostal Maninen, který počkal na podporu od svých spoluhráčů. Po nahrávce to nahozením pro změnu zkoušel Granlund.
     
    36:07
    Hodně pěkným způsobem to poté vyřešil hostující Soloduhin, který si obhodil protihráče a z mezikruží trefil pouze betony finského brankáře Metsoly.
     
    36:09
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    37:20
    Hned po vhazování se domácímu celku povedlo vyhodit na druhou stranu a Jeřábek se tak vracel pro puk, který dokázal poslat až k brance soupeře.
     
    38:15
    Nyní s rozehrávkou vypomohl také hostující brankář Krasikov. Ten přesně rozehrál na Višněvskiho, kterého při rozehrávce neúnavně napadal domácí Kadějkin.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    39:20
    Domácí Šmeljov raději nahrával zpět na Chafizullina, který pro změnu hledal Manninena.
     
    39:58
    Ufa právě vstřelila branku!
    V závěru druhé třetiny se domácí prosazují! Nahrávka před branku totiž našla SERGEJE ŠMELJOVA, kterému se nadvakrát povedlo procedit kotouč do hostující branky, což je hodně studená sprcha pro hosty. Asistence: Alexandr Kadějkin, Pavel Koledov.
    39:58 Sergej ŠMELJOV - 2:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla dvě branky, o kterou se nakonec postaral domácí celek. Salavat Julajev Ufa měl v této periodě výrazně navrch a vyrovnání bylo naprosto zasloužené. Spartaku jakoby odešly nohy, hostující celek se totiž spíše jen bránil a navíc podruhé inkasoval v závěru.
     
    Střely na branku (celkem): 16 – 17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo sice lépe pro domácí celek, jenomže k velice zajímavému pokusu se poté dostal hostující Širokov.
     
    40:37
    Spartak na svého soupeře nastoupil hodně aktivně a obránce Chafizullin tak pouze prodlužoval do středního pásma.
     
    41:14
    Nikišin si počkal na rozehrávku ke Kugryševovi, který ovšem měl velké problémy se zpracováním kotouče a jeho celek se tak dostal pouze do ofsajdu.
     
    42:20
    Do protiútoku se na levém křídle dostával hostující Loktionov, kterému se poté povedlo nahrát k opačnému kruhu, odkud nepřesně zakončoval Drozdov.
     
    43:15
    Salavat Julajev Ufa se nedokázal usadit v pásmu soupeře a musel se tak rychle vracet. Naštěstí pro domácí se ovšem daleko nedostal ani Lehterä.
     
    44:27
    Pro změnu za brankou soupeře nyní operoval hostující Chochlačev, kterému se nepovedlo přejít přes dva protihráče a znovu tak hraje Salavat.
     
    45:13
    Hodně času měl nyní na rozehrávku domácí Larsen, kterému se nakonec u červené čáry povedlo najít Baškirova, který ale neměl zrovna moc času na práci.
     
    46:20
    Posléze Pimenov pouze nahazoval zpět za hostující branku, kam se jako první dokázal vrátit obránce Ručkin, jehož rozehrávka putoval na Kvartalnova.
     
    46:27
    Pettersson si hledal střeleckou pozici, nakonec jeho rána neproletěla až k Metsolovi.
     
    47:01
    Spartak se nyní dobrou kombinací dostal až ke střele, o kterou se postaral Jeřábek. Jeho dělovka trefila protihráče, který po zakončení skončil na zemi.
     
    48:24
    Poté se pro puk musel vracet hostující Višněvskij, který rozjel další útočnou akci, při které si pořádné sousto nastolil Chochlačev, který nevybojoval vyloučení.
     
    49:04
    Ufa se málem dostala do dvoubrankového vedení, jenomže se jí nepovedlo překonat dezorientovaného Krasikova.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá už jen poslední desetiminutovka. Domácí celek stále drží vedení o jednu branku, nyní ale sledujeme hodně vyrovnaný hokej.
     
    51:04
    Daleko k puku měl domácí Pimenov, který se tak vydal napadat rozehrávku soupeře. Višněvskij ani v obležení protihráčů nechyboval a Spartak se žene vpřed.
     
    52:17
    První lajna Salavatu se nyní dostala do dalšího zakončení, které nakonec putovalo nad hostující branku. Hartikainen poté nasbíral cenné vteřinky.
     
    52:40
    Přetahovaná u mantinelu lépe vyzněla pro domácí, kteří jsou nyní aktivnější.
     
    53:10
    Po zisku kotouče to nahozením podél mantinelu zkoušel hostující Lehterä. Ven z branky se ovšem vydal brankář Metsola, kterému se povedlo rozehrát.
     
    54:15
    K volnému kotouči se jako první dostal domácí Muchamadullin. Ten si sjel až k červené čáře, odkud jednoduchým lobem přehodil puk až k brance soupeře.
     
    55:08
    Hostující Drozdov objel branku soupeře a poté nabízel kotouč do brankoviště. Na puk nikdo nedosáhl, posléze finský brankář musel zasahovat.
     
    55:20
    Poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    56:07
    Zničehonic se po povedené souhře dostal k zakončení Pettersson, který to zkoušel na bližší tyč, kterou si ovšem pokryl brankář Metsola.
     
    57:12
    U mantinelu si hodně odvážně počínal hostující Bryncev, který si nakonec počínal čistě. Za domácí obranu se navíc dostal Mamkin, který těsně minul. Aby toho nebylo málo, tak na opačné straně mohl definitivně rozhodnout Manninen, kterého skvělým zákrokem vychytal Krasikov.
     
    58:20
    Do protiútoku se nyní dostávalo domácí komando. Hartikainen se natlačil před brankáře, který před ním dokázal včas vyrazit kotouč do bezpečí.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    59:01
    Krasikov je na střídačce!
     
    59:20
    Hartikainen předával na Larsena, po jehož střele do prázdné skočil soupeř.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře porazila výsledkem 2:1. Spartak sice vstoupil do třetí periody hodně aktivně, avšak podruhé v tomto duelu se mu nepovedlo najít recept na brankáře Metsolu. Salavat hrál hodně aktivně a směrem dopředu byl nebezpečnějším týmem, přičemž si své jednobrankové vedení udržel až do konce. Spartak ovšem nehrál vůbec špatně, i tak tomu chyběla větší aktivita.
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    24:26
    Zásahy brankářů: 25:22
    Vyhraná vhazování: 27:21
    Hity: 10:14
    Trestné minuty: 4:4
     
    Československá stopa

    Jakub Jeřábek (SPM) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:25 (18:10:12)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 27. Zubarev (J. Birjukov, Platt), 40. Šmeljov (Kadějkin, Koledov) – 11. Širokov (Pettersson, Lehterä)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Šaryčenkov) – Larsen, Chafizullin, Naumenkov, Koledov, Muchamadullin, Panin (C), Zubarev, J. Birjukov – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Pimenov, Pustozjorov – Platt, Chochrjakov, V. Tichonov.
    Spartak Moskva: Krasikov (Dansk) – Jeřábek, Heed, Nikišin, D. Višněvskij (A), Ručkin, Mamkin, Bryncev – Pettersson, Lehterä, Širokov (C) – Chochlačov, Loktionov, Kugryšev – Drozdov, D. Kvartalnov, Soloduchin (A) – Gimatov, Ponomarjov, Avcin – Šaškov.

    Rozhodčí: Birin, Ravodin – Zacharenkov, Novikov

    Diváci: 3465
    bahis siteleri