Třinec – Motor ČB 4:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 1:0 (kon.)
Kladno – Vítkovice 1:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 10.09.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost. S dalším textovým přenosem z extraligového utkání zpod Javorového se přihlásíme v úterý 14. září, kdy se od 17 hodin ve Werk areně odehraje utkání 3. kola HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov. Do té doby mějte pěkné dny! (19:24:07)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 28:14
    Střely mimo 13:8
    Zblokované střely 11:19
    Hity 8:11
    Vhazování 29:29
    Trestné minuty 10:6
     
    Nejlepší hráči utkání: Martin Marinčin – Daniel Voženílek
     
    Třetí třetina nic nezměnila na tom, jak bylo utkání rozehráno. Tři body putují na konto domácího týmu a navíc se hned v prvním utkání za třinecké Oceláře uvedl čistým kontem Marek Mazanec. Ve třetí části hry navýšili domácí vedení brankami Daňa a Hrni.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Domácí mají puk na holích, zápas končí.
     
    59:32
    Stále je vidění fyzická hra, tentokrát v obranném rohu.
     
    59:02
    Hraje se za třineckou brankou, ale domácí se tam snaží hostům znepříjemnit hru a zašlápnout puk.
     
    58:28
    Beránek s Karabáčkem nic nevymysleli při přechodu do útočné třetiny a domácí otáčejí hru.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty, troufám si tvrdit zápasu.
     
    57:36
    Hosté pobývali v útočném pásmu a tahle situace končí poté, co Jaroměřský blokuje střelu před brankou a domácí vyvážejí hru mimo nebezpečnou zónu.
     
    56:48
    Domácí jsou kompletní a znova akce tři na dva, kterou vedl Hrehorčák. Tentokrát se do ní zapojil navrátilec Musil. Hrehorčák střílel a vedle.
     
    56:11
    Domácí zaútočili ve třech na dva i při oslabení. Hrehorčák hledal na levém křídle Jaroměřského a jeho pobídku před brankou lehce tečoval Dravecký.
     
    55:32
    Domácí zatím drží Motor při jeho nebezpečné disciplíně zkrátka.
     
    55:02
    Gulaš dostal nabito na své místo na levém kruhu a jeho bombu z první vytečoval mimo obrannou třetinu Marcinko snad nožem brusle.
     
    Dnešní utkání sleduje 2619 diváků.
     
    54:43
    Je ohlášená poslední komerční přestávka utkání a spolu s ní míří na trestnou lavici David Musil (TRI) za sekání. Jedna z posledních šancí Motoru zkorigovat výsledek utkání.
     
    54:26
    Abdul dobře zaforčekoval na Kundrátka s Musilem, ale nic nebezpečného pro hosty z toho nebylo. Domácí dokáží efektivně dostávat puk ze své třetiny.
     
    53:15
    Vráblík zachytil na modré nedůslednou rozehrávku domácích, po které následovala dobrá pasáž Motoru v útočném pásmu zakončena právě střelou Vráblíka do třineckého bloku.
     
    51:56
    Domácí teď zazmatkovali u vlastní branky a Vondrka zpoza Mazancovy klece zkoušel něco vymyslet. Nakonec hosté vyprodukovali nebezpečnou Abdulovu tečovanou střelu.
     
    51:27
    Růžička ztratil ve středním pásmu puk, který mu uzmul Gulaš. Ten postupoval proti třinecké obraně, najel si na střed a jeho střelu zblokoval Jaroměřský do ochranné sítě.
     
    50:58
    Gulaš zavezl puk do útočného pásma, ale následně jej u mantinelu ztratil po souboji s Douderou.
     
    49:33
    Roman vybojoval puk za brankou a vybruslil s ním až do Hrachovinova brankoviště. Následně kotouč šel proti holi Hrehorčákovi. Proti jeho bombě z první si vybruslil hostující brankář a vyrazil.
     
    49:01
    Abdul zatáhl hru po pravém křídle do útočného pásma a přenechal na Hanzla. Jeho střelu Mazanec vyrazil, byť s tím měl problémy.
     
    48:14
    Hosté se teď ve středním pásmu rozbili o připravenou třineckou pětici a následoval protiútok domácích. Růžička s Vránou zatáhli puk do útočného pásma, ale šanci si nepřipravili.
     
    47:37
    Vráblíkovu bombu od modré tečoval Gulaš a uchem Jaroměřský. Byla to nebezpečná střela, nejen pro třineckou branku, ale i pro třineckého obránce. Protože šlo o zásah do hlavy, rozhodčí přerušil hru. Třinecký bek bude v pořádku. Následuje komerční přestávka.
     
    46:41
    Bučko zachytil puk na útočné modré po nedůsledném vyhození Kofroně a poslal jej před branku, kde byl úplně volný Voženílek. Ten chtěl Mazance vymíchat, ale třinecký brankář mu do kvedlání vložil hůl.
     
    45:57
    Ondřeji Kovařčíkovi teď nevyšla přihrávka v útočném pásmu a vypadalo to, že Karabáček bude moci zaútočit. Nakonec vyexportoval aspoň puk do útočné třetiny.
    45:30 Erik HRŇA - 4:0
     
    45:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Oceláři početní výhodu využívají! Hned po buly se puk přes Douderu a Martina Růžičku dostal na pravý kruh k ERIKU HRŇOVI, jehož prudká střela přes obránce zapadla k pravé Hrachovinově tyči. Asistence: Milan Doudera, Martin Růžička. Stav utkání 4:0.
     
    45:20
    Oceláři budou mít k dispozici početní převahu poté, co se Martin Hanzl (CEB) provinil sekáním.
     
    45:11
    Marko Daňo narýsoval velkou šanci! Potáhl puk po levém křídle a naservíroval jej na osu na zcela volného Adámka. Jeho střelu Hrachovina vyrazil.
     
    44:50
    Puk rozehrává Hrachovina a vypadá to, že se domácí už ubrání.
     
    44:29
    Po souboji u mantinelu vyhazuje až za českobudějovickou branku Musil.
     
    44:02
    Gulašova nebezpečná střela z vrcholu kruhů se ještě otřela o Abdula, který clonil Mazancovi před brankou, a zamířila těsně vedle levé třinecké tyče.
     
    43:19
    Velký tlak jsou schopni hosté vyvinout, když je na ledě Milan Gulaš se svými spoluhráči. Motor je schopen hrát v útočném pásmu křížné přihrávky a Gulaš je mozkem těchto akcí.
     
    42:56
    Střelec třetího gólu Třince Marko Daňo (TRI) je dalším vyloučeným hráčem. Je vykázán k menšímu trestu za nedovolené bránění.
     
    42:36
    Hrehorčák zakončoval akci dva na jednoho obránce střelou, následný odraz puku o jeho brusli byl možná nebezpečnější.
     
    42:21
    Kofroň odzbrojil Bučka a Oceláři byli na chvíli na puku v útočné třetině.
     
    41:58
    Po ofsajdu Ocelářů se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    41:41
    Domácí jsou po třetí brance aktivní. Michal Kovařčík si vybruslil z rohu na okraj pravého kruhu a jeho prudkou střelu k tyči Hrachovina bez potíží kryje.
    41:12 Marko DAŇO - 3:0
     
    41:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácím nakonec ta taktika nahozených puku na Hrachovinu, který přes clonu toho moc nevidí, nese ovoce. Právě po takové situaci padá třetí branka utkání, která je připsaná MARKOVI DAŇOVI. Asistence: Martin Marinčin, Tomáš Marcinko. Stav utkání 3:0.
     
    41:03
    Hrňa poslal puk za Hrachovinu, kde jej získal Daňo a domácí mají třetinu.
     
    40:36
    Domácí odzbrojili Pecha ve střední třetině a hosté začínají zpoza Hrachoviny.
     
    40:10
    Hosté hned po buly poslali puk za Mazancovu branku, domácí se s kotoučem nemazali a poslali jej na zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy jsou zpátky. Za malý moment začne posledních dvacet minut normální hrací doby.
     
    Třetí třetina začne cca v 18:49.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 22:11
    Střely mimo 11:8
    Zblokované střely 11:12
    Hity 6:8
    Vhazování 22:23
    Trestné minuty 6:4
     
    Po druhé třetině platí stejné skóre jako po úvodní dvacetiminutovce. Převaha Ocelářů byla mnohem výraznější než v první třetině, vyložených šancí měli více domácí. Velkou šanci navýšit vedení měl Vrána po teči Nestrašilovy střely. Na druhé straně mohl skórovat Pech a v přesilových hrách, které jsou jasně nejnebezpečnějšími pasážemi Motoru ve hře, Gulaš s Vondrkou. Zhruba posledních pět minut bylo jasně v režii domácích hráčů, ale třinečtí hokejisté nedokázali žádnou situaci využít pro navýšení vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Domácí teď po několika šancích nebo náznacích šancí museli zpacifikovat Gulaše a jeho spoluhráče z prvního útoku Motoru, který zahrozil na druhé straně. Mazanec přerušuje hru po nahození Tomana.
     
    38:59
    Růžička pálil ze střelecké pozice na pravém kruhu, následně z druhé strany Vrána. Obě střely vyrazil Hrachovina.
     
    38:28
    Hrachovina teď dvakrát trochu zaváhal při výletu kolem nebo za svou brankou a i díky tomu se Oceláři drželi delší čas v útočné třetině.
     
    37:44
    Třinečtí vyvezli puk z šavlované u své střídačky a Doudera od modré nahodil na Hrachovinu. Ten opět přerušuje hru a vhazovat se bude v útočné třetině domácích.
     
    37:25
    Další zákrok Hrachoviny a vhazování v útočném pásmu Třince. Před brankou následně vznikla pošťuchovaná různých váhových kategorií mezi Štichem a Romanem.
     
    37:18
    Jaroměřský zavezl puk do útočného pásma, od modré čáry střílel následně Adámek a Ondřej Kovařčík před brankou (možná vysokou holí) ztečoval puk, který zůstal před Hrachovinou (nebo možná v jeho výstroji). Přerušená hra.
     
    36:50
    Třinečtí se teď zase dostali do blízkosti Hrachovinovy branky. Nestrašil zadovkou poslal puk před branku odkud zvláštně, snad také zadovkou, ale velmi nebezpečně zakončil Růžička.
     
    35:55
    Naopak horko bylo před Hrachovinou. Ve velké šanci na ose útočného pásma byl Dravecký a následně pálil od modré Musil, když puk směřující na spoluhráče před brankou propadl až na modrou.
     
    35:36
    Gulašovi teď nevyšla přihrávka a Marcinko s Draveckým asi zařídí, že Třinec v této přesilovce Motoru neinkasuje.
     
    35:20
    Hosté hrají zkrácenou přesilovku. Abdulova tečovaná střela z pravého kruhu skončila v ochranné síti za třineckou brankou. Motor má v přesilovce k dispozici ještě 21 sekund.
     
    34:51
    Hrehorčák se cpal do samostatného úniku, Bindulis jej ale těsně bránil. Hrehorčák tak těsně před brankou poslal zadovkou puk na spoluhráče a domácí získali aspoň pásmo.
     
    34:18
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Nestrašil v útočném pásmu získal puk a chtěl jej poslat na modrou. Musil to měl trochu na dlouho hůl a vytečoval o hostujícího hráče puk na třineckou střídačku.
     
    33:41
    Třinečtí svírali hráče Motoru před jejich brankovištěm, Růžička s Marcinkem se dostali až do bezprostřední blízkosti Hrachoviny. Následoval v domácím provedením prakticky totožný faul, jaký udělal před chvílí Piskáček. Milan Doudera (TRI) trefil od modré Vondrku, který snadno získal puk a mohl jet sám na Mazance. Doudera jej zastavil podrážením.
     
    32:54
    Vyloučen je Jan Piskáček (CEB). Hostující obránce se snažil ohrozit třineckou brankou přihrávkou nebo střelou od modré, ale puk se mu zasekl, čehož chtěl okamžitě využít Kofroň. Českobudějovický obránce raději faulem (podrážení) domácí hráče zastavil. Přesilovka bude k vidění po komerční přestávce.
     
    32:39
    Domácí mají výhodu a puk v útočném pásmu, kde tedy operují v šesti.
     
    31:41
    Po akci prvního třineckého útoku ve středním pásmu nezvolil ideální přihrávku dopředu Marinčin a do útoku se dostali zase hosté. Třinečtí měli štěstí, že šanci táhl obránce. Vráblík skončil s pukem za Mazancovou brankou.
     
    31:07
    Již po skončení početní převahy zlikvidoval Mazanec velkou šanci Vondrkovi. Třinecký brankář se rychle přesunul ke své levé tyči a byl včas na místě proti střele osamoceného českobudějovického útočníka.
     
    31:00
    Druhá polovina přesilovky Motoru už tak úspěšná nebyla. Vondrka v poslední akci hledal křížně Hanzla, ale nahrál mu na paty.
     
    30:00
    Milan Gulaš na levém kruhu dostal puk na střelu z první a proti jeho bombě musel být Mazanec velmi rychle přesunut. Úspěšnější byl třinecký gólman.
     
    29:43
    Hosté jsou v útočném pásmu velmi nebezpeční. Pokud se Oceláři dostanou z pásma, je to jen na chvíli a hosté opět jsou rozestavění k akci. Ondráček měl na slotu velkou šanci po příhře Pecha.
     
    29:01
    Hra se přesunula do útočného pásma Třince, kde se faulem provinili domácí. Za faul loktem je vyloučen na dvě minuty Marko Daňo (TRI). Druhá početní převaha hostů v zápase.
     
    28:40
    Pech sebral před Mazancem Bindulisovo nahození od modré a měl dobrou šanci z blízka u tyče skórovat. Trochu schovaná velká šance hostů.
     
    28:29
    Po zakázaném uvolnění Třince se bude vhazovat před Mazancovou brankou.
     
    28:23
    Po Růžičkově nepřesné přihrávce na modrou hrozila akce tři na dva na třineckou stranu. Po Valského nahození měli hosté aspoň na několik desítek sekund pásmo.
     
    27:11
    Aktivity týmů na obou koncích hřiště. Oceláři pobyli v útočném pásmu déle, ale oba týmy se k šancím nedostaly.
     
    26:42
    Třinečtí jsou teď mnohem aktivnější. Po Adámkově nahození od modré došlo k šavlovačce před českobudějovickým brankovištěm, kterou svým zákrokem ukončil Hrachovina. Následně další komerční přestávka.
     
    25:44
    Poté, co se hosté dostali z vlastní třetiny do útoku, zkoušel Gulaš poslat lehkou žabičkou do dobré pozice Pecha, ale tuto akci zastavil Musil.
     
    25:19
    Puk na čáře! První třinecká formace mačkala hosty před jejich brankou. Nestrašil poslal šikovné nahození od modré čáry, které těsně před Hrachovinou mimo jeho dosah tečoval Vrána. Puk nakonec poté, co se od tyče odrazil do brankoviště, zůstal přilehnutý pod hostujícím brankářem.
     
    24:17
    Čtvrtý třinecký útok sváděl několik fyzických soubojů za hostující brankou, patrný byl hlavně střet Kofroně se Slováčkem. Hosté následně vysunuli puk ven a za třineckou bránou jej sbírá Marinčin.
     
    23:42
    Ondřej Kovařčík sebral odražený puk ve středním pásmu, nahrál nakrátko Chmielewskému, který se zbavil bránícího hráče a svižnou střelou vyzkoušel rychlost Hrachovinovy lapačky.
     
    23:12
    Valský zavážel puk do útočného pásma, ale jeho centr z levé strany zablokovali třinečtí bránící hráči. Vhazování v útočné třetině Motoru.
     
    22:49
    První útok hostů bojoval o puk v útočném pásmu, ale nakonec Kundrátek odzbrojil Pecha a domácí mohli začít přemýšlet o otočení hry.
     
    22:15
    Hrňa vyjel zpoza branky jako vítěz s pukem na holi a následně chtěl vysunout ve středním pásmu Marcinka. Přihrávka nebyla přesná a vhazovat se bude u Mazance.
     
    21:41
    Hosté se ubránili, Vráblík je zpět na ledě. Hra se přesunula za Mazance a tam došlo k valné hromadě. Několik hráčů se snažilo zašlápnout puk u mantinelu.
     
    21:12
    Hrňa potáhl na pravé straně puk, hledal na přihrávku Růžičku. Tuhle křížnou variantu ale hosté přečetli, a tak Hrňa vystřelil (nepřesně) sám.
     
    20:33
    Oceláři hrají přesilovku. Po Douderově střele od modré, která byla příliš vysoká, se hosté byli schopni osvobodit z třetiny.
     
    20:01
    Druhou třetinu zahájil rozhodčí Šír a úspěšnější byli na buly hosté. Puk putoval opět do leva z pohledu hlavní kamery.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po ledě již krouží rozhodčí a vrací se i hráči, nejprve ti hostující. Zhruba za minutu začíná druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:56.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 10:8
    Střely mimo 6:5
    Zblokované střely 5:5
    Hity 3:4
    Vhazování 12:13
    Trestné minuty 2:2
     
    Úvodní dvacetiminutovka nového ročníku vyšla lépe obhájcům mistrovského titulu. Třinečtí hokejisté neměli v první třetině drtivou převahu, ale vyrobili si tři tutovky a dvě z toho využili. Gól vstřelil v páté minutě Martin Růžička, kterému vyrobil šanci Nestrašil, když mu naservíroval puk před odkrytou klec. Obrovskou šanci na zlatém podnose dostal taky Aron Chmielewski, který uklidil za Hrachovinu zblokovaný pokus Ondřeje Kovařčíka. Hosté byli nebezpeční v přesilové hře po vyloučení Hrni a v následné pasáži. Vidět byl hlavně Gulaš, ale zatím to k žádné brance nevedlo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Třinečtí měli spíš náznaky šancí a přihrávky s potenciálem, ale žádné přímé ohrožení Hrachovinovy branky. A to hlavně poté, když Hrňa dostal na pravý kruh nabito a jeho bombu z první schytal Bindulis.
     
    19:16
    Následně v rohu podrazil Roman Vráblík (CEB) Marka Daňa a je z toho první přesilovka Třince.
     
    19:02
    Valský přelstil na modré čáře Musila a vypadalo to, že bude postupovat sám na Mazance. Domácí obránce se ale obrátil a neumožnil českobudějovickému útočníkovi nebezpečně zakončit.
     
    18:31
    Jaroměřský strčil hůl do dlouhé přihrávky na útočnou modrou na Vondrku, a tak Adámek může v klidu sebrat puk a rozehrát. Domácí následně získali vhazování v útočné třetině.
     
    18:00
    Slováček za modrou čárou získal puk, byl v souboji s Růžičkou. Posunul jej na Beránka, ten byl ale teprve na cestě z útočné třetiny, což značí ofsajd.
     
    17:28
    Hosté jeli dva na jednoho, domácí obránce jim ale moc prostoru nedal, navíc Karabáček dostal před branku puk na dlouhou hůl. Domácí se ubránili.
     
    17:07
    Proti Draveckého střele z levého křídla si Hrachovina vyjel a v klidu ji vyrazil, domácí ale mají pásmo.
     
    16:40
    Gulaš zatáhl hru do útočného pásma, ale s kolegy tam nic nevymyslel a následně nepřesnou přihrávkou Pech u modré čáry hosté ztrácejí pásmo.
     
    16:06
    Po rozehrávce Adámka a teči Hrni končí puk na střídačce Motoru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    15:07
    Hosté teď zatopili domácím. Žádná nebezpečná situace z toho nebyla, ale trojice Gulaš, Vondrka, Hanzl byla velice aktivní a jejich přihrávky měly nebezpečný potenciál.
     
    14:36
    Zakázané uvolnění Třince zase na chvíli vrátí hru před Mazance.
     
    14:25
    Třinec vyhrál buly v obranném pásmu a následně vysunul přes Nestrašila hru do útočné třetiny. Akce končí střelou Růžičky od modré.
     
    13:53
    Poté, co Třinec přežil výživnou přesilovku Motoru, vysunul Nestrašil navrátivšího se Hrňu. Jeho náznak šance ale ztroskotal na Vráblíkovi. Hosté rychle otočili hru a jeli dva na jednoho. Akci zakončil střelou z jízdy Valský, Mazanec puk kryje na hrudi a přerušuje hru. Následně druhá komerční přestávka první třetiny.
     
    13:06
    Nestrašil pošetřil pro Třinec čas a na druhé straně udělal šikovnou práci Abdul. Následně Gulaš s Vondrkou rozehrávají další akci.
     
    12:29
    Hosté se rychle vrátili zpět. Pak ale Slováček nahodil tak, že jeho pokus vytečoval Hrehorčák a hosté začínají znovu.
     
    11:51
    Bomba Milana Gulaše z vrcholu levého kruhu těsně minula levou Mazancovu tyč. Měla ale takovou razanci, že se od zadního mantinelu odrazila až do obranného pásma Motoru.
     
    11:34
    Po buly v útočném pásmu Třince tady máme první vyloučení sezóny na třineckém ledě. Na dvě minuty za hákování jde Erik Hrňa (TRI), provinil se faulem na Kristofersi Bindulisovi.
     
    11:31
    Marcinko se za brankou zbavil šikovným pohybem Tomana a nabil na modrou Adámkovi. Hrachovina si už poněkolikáté nebezpečné nahození našel. Následně drobná rozmíška před brankou, protože Marcinko projel těsně kolem českobudějovického brankáře, což se nelíbilo Slováčkovi.
     
    11:05
    Dvě rychlé obrátky na obou stranách. Třinecká akce hrozila nebezpečnou střelou Musila. Jeho pokus odněkud z vrcholu kruhů ale odnesla Kundrátkova hokejka. Třinecký obránce musí střídat, neboť má zlomený nástroj.
     
    10:03
    Slováček teď měl v útočném pásmu Motoru hodně místa. Najel si až na levý kruh, odkud vyzval ke střele z první Šticha. Jeho střela ale nebyla přesná.
     
    09:52
    Icing Třince vrací hru před Mazance.
     
    09:40
    Hosté se snaží o odpověď. Pobyt Motoru v útočném pásmu vyprodukoval málo nebezpečné nahození Bindulise, které třinecký brankář odrazil nad sebe.
    09:14 Aron CHMIELEWSKI - 2:0
     
    09:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hra ale pokračovala a polský útočník v třineckých službách se nakonec dočkal. ARON CHMIELEWSKI označen za střelce branky, kdy po přihrávce Ondřeje Kovařčíka uklidil touš za bezmocného Hrachovinu, který neměl šanci zasáhnout, neboť se nacházel u druhé tyče. Asistence: Ondřej Kovařčík, Michal Kovařčík. Stav utkání 2:0.
     
    09:06
    Chmielewski získal puk na levém kruhu, potáhl si jej ještě, aby nestřílel do obránce, ale trefil tyč!
     
    08:51
    Rychlé přesunutí hry od Jaroměřského na Daňa a následně ještě přes další útočníky Třince na modrou na Adámka. Jeho nahození opět lapil Hrachovina.
     
    08:25
    Icing Motoru a vhazuje se před Hrachovinou.
     
    08:17
    Valský získal puk za třineckou brankou, ale Doudera s Marinčinem rychle vyexportovali hru na Růžičku. Ten se neúspěšně snažil v útočném pásmu o individuální akci.
     
    07:58
    Chmielewski získal za brankou puk, který přes Ondřeje Kovařčíka putoval na modrou na Marinčina. Jeho nahození Hrachovina kryje v lapačce.
     
    07:47
    Marinčin nahodil od modré čáry do změti těl před Hrachovinou. Následně získal puk za brankou Roman a snažil se zosnovat nějakou útočnou aktivitu, ale českobudějovická branka byla mezitím posunuta. Následně komerční přestávka.
     
    07:05
    Motor v šanci před třineckou brankou! Z bezprostřední blízkosti přestřelil Karabáček a následně po několika přihrávkách hráčů Českých Budějovic pálil od modré nad Bindulis.
     
    06:30
    Voženílek získal puk na Jaroměřském za třineckou brankou, ale následná nepřesná přihrávka na modré čáře zhatila další snahu Motoru.
     
    05:35
    Štichova bomba od modré po vyhraném buly v útočném pásmu orazítkovala zadní mantinel. Oceláři rychle dostávají puk z vlastní třetiny.
     
    05:25
    Marinčin teď dal příliš prostoru ve středním pásmu Abdulovi a následně v útočné třetině Tomanovi a jeho střelu z levého kruhu musel na své hrudi ztlumit Mazanec.
     
    05:16
    A znova!
     
    05:10
    Bindulis nahodil ze středního pásma a jelikož to bylo ještě za červenou čárou, je z toho icing. Vhazování před Hrachovinou.
     
    04:42
    Třinec se po vstřelené brance dál snaží o útočnou hru. V pásmu byl teď vidět při pokusu o střelu i zisku kotouče třináctý útočník domácích Dravecký.
    04:11 Martin RŮŽIČKA - 1:0
     
    04:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři rychle dostali hru do útočného pásma, Nestrašil potáhl puk na slot, naznačil zakončení a místo toho naservíroval puk před odkrytou klec Dominika Hrachoviny. Tady operoval MARTIN RŮŽIČKA a ten se z podobných míst nemýlí! Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 1:0.
     
    03:45
    Mazanec kryje puk v lapačce a bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    03:22
    Ondráček získal puk v útočném pásmu, přebruslil Marinčina a v útočném pásmu předal Gulašovi. Ten z otočky hledal před brankou Pecha, českobudějovickému centrovi však puk na hůl nepřistál.
     
    03:11
    Třinečtí si po vyhraném buly vyměnili puk po ose útočného pásma a následně nahození Marinčina kryje Hrachovina.
     
    02:59
    Čtvrtá pětka držela hráče Motoru před jejich brankovištěm. O střelu se snažil Hrehorčák a následně už po vystřídání ještě projel až k Hrachovinovi Vrána a zkoušel poslat puk před jeho brankoviště. Brankář Českých Budějovic přerušil hru.
     
    02:26
    Hosté se ubránili útočné snaze čtvrté třinecké pětky, nahodili do útočného pásma a šli střídat.
     
    02:09
    Po zakázaném uvolnění Motoru se bude vhazovat v útočném pásmu Třince.
     
    01:53
    Bratři Kovařčíkovi zatáhli hru do útočného pásma a Michal následně centroval do brankoviště. Tam nedosáhl Chmielewski a střelu z první z druhé strany od Jaroměřského Hrachovina odrazil nad sebe.
     
    01:13
    Poté, co Třinec odvrátil šanci založit útočnou aktivitu v pásmu Motoru, nahodil Daňo ze středního pásma za Hrachovinovu branku a oba týmy střídají.
     
    00:31
    Zatímco domácí fanoušci roztáhli obrovskou plachtu s připomínkou třetího třineckého titulu, oba týmy mají za sebou úvodní pobyt v útočném pásmu.
     
    00:01
    Hlavní rozhodčí Kubičík zahájil v Třinci novou sezónu. Úspěšný byl třinecký centr a kapitán Vrána.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před zahájením utkání je představeno video s připomínkou jarního mistrovského tažení třineckých hokejistů a banner, který pod stropem Werk areny bude připomínat v pořadí třetí titul klubu ze Slezska.
     
    Hlavní trenér týmu HC Oceláři Třinec Václav Varaďa nominoval očekávanou sestavou. Jediným otazníkem bylo, kde se v sestavě Třineckých usadí nejnovější posila, Marko Daňo. Toho nakonec třinecký trenérský štáb jej nakonec napsal na křídlo Marcinkova druhého útoku. Jinak v sestavě nejsou pouze obránci Zahradníček s Matyášem a zraněný útočník Kurovský. Pozici třináctého forvarda dnes plní Dravecký.

    Trenérský tým HC Motoru České Budějovice pod vedením Jaroslava Modrého se musí těsně před startem extraligového ročníku vyrovnat se ztrátou jednoho z klíčových mužů obrany, Conor Allen se rozhodl z rodinných důvodů ukončit kariéru. Do dnešního zápasu nezasáhne ani další z důležitých beků, Petr Šenkeřík – předsezónní posila z Karlových Varů. V útoku vidíme zformovanou první pětku ve složení Ondráček – Pech – Gulaš, v sestavě jsou i posily Abdul, Valský, Vondrka nebo Martin Hanzl. Do sestavy se nedostal Holec, není v ní ani Chlubna nebo Michnáč.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Bučko, Vráblík, Bindulis, Štich, Slováček, Štencel – J. Ondráček, Pech (A), Gulaš (C) – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – Abdul, Toman, Valský – Vondrka, M. Hanzl, M. Beránek.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gergely, Hlavatý.
     
    Pod Javorovým je dnes slunečný den, rtuť teploměru se vyšplhala vysoko nad 20 stupňů. Přes letní počasí budeme dnes v třinecké Werk areně svědky úvodní zápasu cesty třineckých Ocelářů za obhajobou posledních dvou udělených mistrovských titulů. Uvidíme, jak se krásný den babího léta a omezení spojená s přístupem fanoušků na stadion, kdy každý návštěvník extraligového zápasu musí doložit bezinfekčnost, nakonec odrazí na návštěvě dnešního utkání. V Třinci je ale vše připraveno, aby se před kamerami televizní stanice O2 TV odehrál zajímavý zápas.
     
    Z kabiny Ocelářů

    Také Oceláři museli po druhém mistrovském titulu z posledních dvou dohraných sezón udělat zásadní změny v týmu. Vedení klubu se podařilo do branky angažovat Mazance z Hradce Králové, ale po výtečném play off v podání Kacetla najednou měli v Třinci tři brankáře aspirující na post jedničky. Nakonec situaci vyřešil odchod Štěpánka do Grenoblu. V obraně zaznamenal tým skládaný sportovním manažerem Janem Peterkem a hlavním trenérem a šéftrenérem organizace Václavem Varaďou dva citelné odchody v přesunu Freibergse do Dinama Riga a Gernáta do švýcarské soutěže, do týmu z Lausanne. Do zadních řad Třince přišel Marinčin a po anabázi v Prostějově se vrátil také Matyáš. V útoku přišly tři zásadní ztráty – do Davosu odešel nejlepší střelec sezóny Stránský, do Turku se přesunul střelec zlatého gólu Rodewald a angažmá v týmu pětinásobného švédského mistra a čtyřnásobného vítěze hokejové Ligy mistrů, týmu Frölundy z Göteborgu, si nadstandardními výkony vysloužil Michael Špaček. Toto trio přišli nahradit Andrej Nestrašil a Marko Daňo, oba nějakou společnou historii s třineckým klubem, i když zcela rozdílnou, mají.

    Bilance v předextraligovém období: 8 zápasů, 1-1-1-5, skóre 16:27
    Bilance doma: 3 zápasy, 0-1-0-2, skóre 6:8
    Nejproduktivnější hráč v přípravě: Tomáš Kundrátek 7 (3+4)
    Nejlepší střelec v přípravě: Tomáš Kundrátek 3
    Nejproduktivnější obránce v přípravě: Tomáš Kundrátek 4
    Vítězné góly: Michal Ramik, Milan Doudera oba 1

    Poslední zápas Třince:

    4. září 2021: HC Oceláři Třinec – Leksands IF 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
    Branky a nahrávky: 56. M. Kovařčík (A. Nestrašil) – 33. Zackrisson (Heineman), 44. A. Lundqvist (Kloos, Ruohomaa), 50. Veronneau (Caito).
     
    Z českobudějovické kabiny

    České Budějovice zažily v létě přestavbu snad na všech frontách. Místo Václava Prospala, který dával týmu tvář v posledních sezónách, se hlavním koučem stal Jaroslav Modrý. Managementu Motoru se podařilo zlákat jihočeského patriota Milana Gulaše, kterému pravděpodobně bude dělat centra exsparťan Pech a spolupracovat budou ještě s posledním příchozím hráčem, Ondráčkem ze Zlína. V útočných řadách jsou ještě novými akvizicemi např. Abdul, který se po nepodařené sezóně v KHL přesunul do Česka, dále třeba Martin Hanzl, Chlubna, Valský nebo Vondrka. Zásadní přestavbou prošly také zadní řady – v brance se bude Motor spoléhat především na Hrachovinu, který na postup jedničky vystřídal Čiliaka. V obraně nově jsou Piskáček, Šenkeřík, Štich, Vráblík nebo lotyšský internacionál Bindulis.

    Bilance v předextraligovém období: 9 zápasů, 3-1-0-5, skóre 24:29
    Bilance venku: 4 zápasů, 1-0-0-3, skóre 9:15
    Nejproduktivnější hráč v přípravě: Milan Gulaš 7 (3+4)
    Nejlepší střelec v přípravě: Jiří Ondráček 4
    Nejproduktivnější obránce v přípravě: Daniel Voženílek, Milan Gulaš, Ondřej Slováček, Lukáš Pech, Jindřich Abdul všichni 4
    Vítězné góly: Jan Štencel, Martin Hanzl, Jakub Valský, Martin Beránek všichni 1

    Poslední zápas Českých Budějovic:

    5. září 2021: HC Motor České Budějovice – Black Wings 1992 Linec 5:3 (2:0, 1:3, 2:0)
    Branky a nahrávky: 12. Pech (Gulaš, Abdul), 18. Ondráček (Piskáček, Gulaš), 29. Gulaš (Pech, Slováček), 45. Beránek (Štich, Toman), 50. Ondráček (Pech, Gulaš) – 34. Umicevic (Lebler), 34. Romig, 35. Lebler (Rumble, Umicevic).
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední vzájemné utkání vyhráli třinečtí Oceláři 4:0. Jednalo se o poslední zápas základní části 2020-21 a pro domácí České Budějovice i o poslední zápas ročníku. Zajímavostí je, že se jednalo o poslední zápas Jakuba Štěpánka, který po sezóně odešel do Francie, v dresu Ocelářů. Štěpánek se loučil stylově, čistým kontem. Následovala zdravotní pauza, po níž dostal šanci začít play off ve třineckém brankovišti Kacetl. A jak příběh pokračoval, je všeobecně známo… Góly Třineckých v březnu v Budvar aréně stříleli Stránský, Hrňa, Dravecký a Hrehorčák.

    7. března 2021: Madeta Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
    Branky a nahrávky: 10. M. Stránský (Martin Růžička, Gernát), 19. Hrňa, 51. Dravecký (Freibergs, Hrehorčák), 58. Hrehorčák (Jaroměřský).
     
    Zase se roztáčejí kola extraligového kolotoče! Mistři extraligové sezóny, tým HC Oceláři Třinec, se vracejí do ligové akce po téměř čtyřech a půl měsících. Naposledy odehráli extraligový zápas 26. dubna 2021, kdy ve Werk areně, na stejném místě, kde zahájí novou sezónu, porazili počtvrté v sérii Liberec a pozvedli nad hlavu po dvouleté pauze Masarykův pohár. Jejich soupeř bude poslední tým loňského ligového ročníku, tým Motor České Budějovice. Českobudějovický tým, který se před léto zcela zásadním způsobem proměnil, dokonce byl v ligovém boji před více než půlrokem – 7. března podlehl na svém ledě v rámci 52. kola právě Třinci 0:4 a zakončil tím nepovedenou sezónu 2020-21.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 5. Martin Růžička (A. Nestrašil), 10. Chmielewski (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 42. Daňo (Marinčin, Marcinko), 46. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).
    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Bučko, Vráblík, Bindulis, Štich, Slováček, Štencel – J. Ondráček, Pech (A), Gulaš (C) – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – Abdul, Toman, Valský – Vondrka, M. Hanzl, M. Beránek.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gergely, Hlavatý

    Diváci: 2619
    thejrc.org