Třinec – Motor ČB 4:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 1:0 (kon.)
Kladno – Vítkovice 1:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
konec
Berani Zlín
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Pátek 10.09.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování prvního kola Tipsport Extraligy, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti litvínovské Vervě, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    HC VERVA Litvínov
    Verva byla na tom oproti jejich soupeři o poznání lépe. Z posledních šesti utkání vyhrála čtyři a to téměř vždy hrála s extraligovým týmem. V tom posledním však prohrála proti navrátivšímu Kladnu, které se nekategorizuje mezi zrovna nejsilnější týmy. Ostatní výhry ale byli naopak téměř vždy minimálně dvoubrankové. V zápase se Zlínem by to ale nemělo být pro Litvínov vůbec jednoduché. Jednou z nevýhod, které by mohli rozhodovat je i ta, že se jedná o venkovní zápas, ve kterých Verva v přípravě taky moc neexcelovala.

    Poslední tři utkání:
    Kladno vs. Litvínov – 4:3
    Litvínov vs. Karlovy Vary – 3:1
    České Budějovice vs. Litvínov – 4:3
     
    PSG Berani Zlín

    Domácím Beranům se v přípravě moc nezadařilo. Ze všech sedmi utkání zvládli zápas dotáhnout do vítězného konce pouze dvakrát. V tom posledním však předvedli skvělou týmovou hru a těsně před koncem se jim ještě podařilo vyrovnat. K jejich smůle však prohráli v prodloužení. Mančaft ze Zlína během letního přestupového okna tradičně nebyl zrovna dvakrát akční. Přivedl jenom tři posily, zato se mezi nimi však nachází například i bývalý slovenský reprezentant Tomáš Mikúš. Papírově by se mělo jednat o velice vyrovnané utkání. Uvidíme, kdo se na začátek sezóny připravil lépe.

    Poslední tři utkání:
    Zlín vs. Kometa Brno – 3:4 pp
    Kometa Brno vs. Zlín – 3:1
    Zlín vs. Vítkovice – 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, O. Němec (A), Trška, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Hamrlík – T. Mikúš, Fořt (C), Kubiš (A) – Köhler, Honejsek, Vopelka – Okál, Fryšara, Šlahař – Hejcman, P. Sedláček, Karafiát.

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Demel, Irving, Hrbas, Balinskis, D. Kolář, Stříteský, D. Zeman – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – Straka (A), Sukeľ, Jarůšek – L. Stehlík, M. Havelka, Zygmunt.

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Gančarčík, Klouček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním vhazování byl úspěšnější litvínovský Sukeľ, který tak posílá své spoluhráče do útoku. Ti se tam ale moc dlouho neohřáli, jelikož ihned po nahození přišli o kotouč. Naopak na druhé straně se k prvnímu zakončení utkání dostal Gazda.
     
    01:18
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Lukáš Vopelka – 2 min., držení).
     
    02:17
    Do obrovské šance se hnedka po začátku dostali dva z útočníků Litvínova. Ti se díky dobrému přehledu o hře dostali do přečíslení dva na jednoho. Když už to vypadalo na jasný gól, objevila se zeď jménem Libor Kašík, který předvedl fantastický zákrok.
     
    03:16
    Beranům se vůbec nelíbí poslední posudek sudího, který přerušil hru ještě dřív než měl. Domácí celek to mrzí o to víc, jelikož zrovna zahajoval jeden z útoků.
     
    04:15
    Obrovskou příležitost na vstřelení branky měl Lukáš Vopelka. Ten se s kapkou štěstí dostal k odraženému kotouči, když stál těsně vedle brány. K jeho smůle ale stál otočený zády k brankáři. Kvůli jeho otočce se stihl na poslední chvíli Denis Godla vrátit do osy mezi kotoučem a bránou.
     
    05:14
    Hráčům Vervy se podařilo aspoň na chvíli dostat do útočného pásma. Tam ale tradičně od zlínské obrany moc prostoru nedostali a tak ihned po pár vteřinách přichází o puk.
     
    06:13
    Na druhé straně se do úniku dva na dva dostal Fořt s Vopelkou. Ani v tomto případě se ale útočící hráči moc daleko nedostali. Tentokrát se ale o střelu připravili sami svou nepřesnou přihrávkou.
     
    07:12
    Na vhazování před svatyní Kašíka byl úspěšnější hráč ševců. Ti se tak ihned vrhají vstříc soupeřově bráně. K velice prudké střele se dostal dojíždějící Gazda, ten ale těsně minul bránu.
     
    08:13
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Havelka – 2 min., napadení).
     
    08:13
    Tak toto bylo velice drsné od Martina Havelky. Ten ostře napadl u hrazení Ondřeje Němce, který se po jeho faulu dlouho svíjel v bolestech. Nakonec odchází z ledu po vlastních, byť za asistence mediků.
     
    09:12
    Domácím se zatím vůbec nedaří udržet se v útočném pásmu. Největší problém zatím mají s přechodem přes střední pásmo, kde na ně vždy čeká skvěle secvičená obrana soupeře.
     
    10:11
    Tak po takovéto nevyužité šanci se bude Trška ještě dlouho chytat za hlavu. Ten se po křižné přihrávce ocitl před zcela odkrytou bránou. Na poslední chvíli mu ale sjel kotouč z hole, což pravděpodobně zachránilo čisté konto Godly.
     
    11:10
    V posledních chvílích mají ze hry zatím jednoznačně ševci. Ti ale mají obrovský problém si vytvořit nějaký prostor na soupeřově území.
     
    12:09
    Tak oproti předchozím minutám se dostali domácí hnedka ke dvěma tutovkám. Ani jednu až trestuhodně nedokázali proměnit. Při jedné se Ferencovi nepodařilo přestřelit už ležícího brankáře. Při té druhé Hejcman těsně minul bránu.
     
    13:08
    Po velkém tlaku na hráče Litvínova přichází aspoň drobné osvobození v podobě ofsajdu. Ten je navíc odpískaný jako úmyslný, tudíž se bude vhazovat před bránou Zlína.
     
    14:07
    Tak teďka se nejednomu fanouškovi hostů orosilo pořádně čelo. Po jedovaté střele Hamrlíka se totiž rozezněla horní tyč. K jeho smůle se ale od ní kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    15:42
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:41
    Tak nyní má Verva opravdu velkou šanci na otočení hry ve svůj prospěch v podobě početní výhody. Ta se totiž během zápasu téměř k ničemu nedostala. Do dvou úplně identických situací se dostal Irving. Při obou jeho střelách od pravého kruhu se ale puk pouze odrazil od betonů Kašíka.
     
    16:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak toto byla ukázková kombinace celého útoku Litvínova, na jejímž konci stál RICHARD JARŮŠEK. Ten byl připravený přímo před brankářem na teč, která se mu podařila nasměrovat přímo mezi betony Kašíka. Asistence: František Lukeš a Tomáš Pospíšil.
    16:44 Richard JARŮŠEK - 0:1
     
    17:32
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Matyáš Hamrlík – 2 min., sekání).
     
    18:17
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme tady další početní výhodu a sní další braku. Tentokrát se opět po kombinaci dostal k zakončení z pravého kruhu GIORGIO ESTEPHAN, který mířil přesně do levého horního růžku. Asistence: Matěj Stříteský a Aaron Irving.
    18:17 Giorgio ESTEPHAN - 0:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:26.
     
    V první části dnešního zápasu jsme viděli ve které herně téměř celou dobu dominoval Zlín. Jeho soupeř měl i přesto značně více střel což se mu i vrátilo v podobě dvou rychlých branek. Oba tyto góly přitom vždy trestali předcházející faul, což může hodně říct o slušnosti ševců na ledě. O tu první se postaral Jarůšek, o tu druhou o pouhou minutu a půl později Estephan.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Matúš Sukeľ – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    21:25
    Pro ševce je toto obrovská příležitost aspoň na snížení, které tak nutně potřebují. Jako první se jí chopí Gazda střelou od modré. Ani mu se al zatím nepodařilo vyzrát na Godlu.
     
    22:24
    O další zakončení se postaral pro změnu Köhler, který ale se svou střelou od pravého kruhu taky moc nezmohl.
     
    23:23
    Od levého kruhu se napřáhl Kubiš, jeho střela ale trefila pouze prvního bránícího hráče. Hosté se tak dostávají ke kotouči a dokonce zkouší i útočit. Sami se ale vystavili do ofsajdu.
     
    24:23
    Tak toto je velice nepříjemná situace pro Litvínov! Po velice škaredé srážce u mantinelu zůstal na ledě ležet Daniel Kolář. Sudí už mává na zdravotníka, ještě než vůbec dojde tak se už hráč s číslem 4 zvedá z ledu a odjíždí na střídačku.
     
    24:58
    Domácí první branku Zlína neuznávají! Po opakovaných záběrech se však ozývají vřavy fanoušků a nutno uznat, že částečně oprávněně. V brankovišti se totiž opravdu nikdo nenacházel.
     
    25:57
    Ševci jsou očividně po neuznané brance pořádně nesví. Vůbec neví jak se dostat k puku, natož pak co s ním. Po dalším tlaku Vervy se osvobozují zakázaným uvolněním.
     
    26:56
    Po nejistém zákroku Godly zkusilo několik hráčů domácích ještě zasáhnout kotouč. To se ale vůbec nelíbí hráčům ve žlutých dresech, kteří tak zahajuji obrovskou šarvátku.
     
    26:59
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Matěj Stříteský – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:58
    K první střele se po dlouhé kombinaci dostal Gazda. Tomu ale zakončení od modré vůbec nesedlo a tak spíš nahrál soupeři. O pár momentů později opět zakončuje Gazda, tentokrát ale míjí bránu.
     
    28:57
    Beranům se zatím v této přesilovce podařilo sotva třikrát vystřelit. Ještě větší problém ale mají s tím se udržet v útočném pásmu, kde se zatím moc neohřáli během této početní výhody.
     
    29:56
    I Vopelka zkusil propálit vše co mu stálo v cestě svou metelicí od modré. Jeho pokus se ale nedostal k bráně, jelikož zasáhl první hokejku hráče Vervy.
     
    30:55
    Do přečíslení tři na dva se dostali domácí hráči. Na jeho konci stál Gazda, kterého ale skvěle pokryl jeden z obránců soupeře, který mu střelu zblokoval svou holí.
     
    31:59
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Hrbas – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:58
    Ševcům zatím přesilové hry v dnešním utkání moc nejdou a jinak tomu není ani v tomto případě. Domácí se zatím ani jednou neusadili v útočném pásmu.
     
    33:18
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak tuto kličku si jeden z Beranů určitě za rámeček nedá. Při ní totiž přišel o kotouč díky čemuž mohl jít PETR STRAKA do úniku jeden na nikoho. Na Kašíka vytáhl ukázkový blafák, díky kterému měl zakončení poměrně dost jednoduché.
    33:18 Petr STRAKA - 0:3
     
    34:17
    Ševce očividně další obdržená branka hodně rozhodila. O to více když padla při vlastní početní výhodě. Ti se musí po minutě osvobodit aspoň na pár okamžiků zakázaným uvolněním.
     
    35:16
    Trenér domácích Svoboda během komerční přestávky stihl toho svým svěřencům hodně předat. Všichni domácí fanoušci tak doufají, že to aspoň trochu pomůže, jelikož je na jejich obličejích znát velká zklamání z dosavadního průběhu.
     
    36:15
    Velmi prudkou střelu od modré si na své konto připsal Irving. Ta orazítkovala betony Kašíka, který následně schovává kotouč pod svou lapačku.
     
    36:59
    Tak toto byla situace v brankovišti jako přes kopírák se zlínským neuznaným gólem. I v tomto případě se rozhodčí radili po trenérské výzvě a ani tentokrát nepřišla vniveč. Ztráta domácích je tak opět trojbranková.
     
    37:43
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak i na opačné straně je po neuznané brance vidět jisté rozhození. Díky němu se k zakončení od levého kruhu dostal TOMÁŠ FOŘT, který tak jako první Beran dostává kotouč za záda Godly. Asistence: Tomáš Mikúš.
    37:43 Tomáš FOŘT - 1:3
     
    38:42
    Blíží se poslední minuta druhé třetiny a hráči Litvínova si očividně nechtějí nechat nic líbit. I přes první obdrženou branku sezóny stále dominují hře a nedávají jejich soupeři téměř žádný prostor.
     
    39:38
    Do útoku dva na dva se dostal Gazda s Fořtem. V cestě jim ale stáli právě obránci Vervy, kteří jim nedali žádnou příležitost nějak nebezpečně zakončit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme byli svědky hry, kterou měli pevně ve svých rukách hosté. Ti si s jejich soupeřem většinou hráli jak s loutkami a nedávali jim nejmenší šanci se do čehokoli nebezpečného dostat. A to ani v přesilovkách. Právě v jedné takové se ve vlastním oslabení prosadil Petr Straka, který tak poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. V samém závěru pak přišla z čista jasna akce ševců, na jejímž konci stál Tomáš Fořt, který tak skóroval první branku domácích v této extraligové sezóně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    V úvodním vhazování poslední dvacetiminutovky si vedl lépe Kubiš. Jeho spoluhráči ale velice rychle přichází o kotouč a k prvnímu útoku se tak nakonec dostávají hosté.
     
    41:43
    Nakonec se i Berani hlásí o slovo. Kromě pár přihrávek ale moc víc nepředvedli, jelikož přišli o kotouč. Z následného útoku soupeře vzešlo zakončení z hole Hübla.
     
    42:42
    Herně to zatím vypadá, že se ševci trochu vzchopili. Jejich pohyb už není pro Vervu tak jednoduchý na bránění a někdy se dokážou i udržet v útočné části kluziště.
     
    43:41
    Do velice zajímavě vypadajícího přečíslení čtyři na dva se dostala zlínská čtvrtá lajna. Moc úspěchu pro ševce to ale nepřineslo, jelikož hned první přihrávka byla zblokována.
     
    44:04
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak se nám to ještě pořádně dramatizuje vážení diváci. Díky velice dobrému napadání Beranů se dostal k puku Daniel Gazda. Když už to vypadalo, že vystřelí, rozhodl se, že ještě přihraje LUKÁŠI VOPELKOVI, což se nakonec ukázalo jako ta správná volba. Asistence: Daniel Gazda.
    44:04 Lukáš VOPELKA - 2:3
     
    45:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Zdráhal – 2 min., podrážení).
     
    46:12
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Andrej Kudrna – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    47:11
    Tak toto je obrovský problém pro Litvínov! Ten musí čelit extrémně motivovanému soupeři a to pouze ve třech hráčích. I tak se mu to ale daří na jedničku, jelikož si domácí zatím ani nevystřelili.
     
    48:10
    Ševci se přece jenom usadili u svatyně Vervy i tak to ale zatím branku nepřineslo a už asi ani nepřinese, protože zbývá velice málo času do konce početní výhody.
     
    49:09
    Hráči Litvínova se pomalu ale jistě začínají lehce trápit. Zatím to není totální demolice ze strany Zlína, nicméně svého soupeře téměř nepouští k puku.
     
    50:08
    Domácím se podařilo opět uzamknout jejich soka ve vlastní části hrací plochy i tak z toho ale nevzešla ani jedna střela. Verva se tak musí osvobodit zakázaným uvolněním.
     
    51:07
    Ke střele od modré se po dlouhé době dostal i Ferenc. Tomu ale chyběla dostatečná síla, kterou by mohl dát potřebnou razanci svému zakončení.
     
    52:06
    Výkony Beranů jsou v posledních chvílích jako na houpačce. Nyní se ale nachází v bodě, kdy mají otěže zápasu pevně pod vlastní kontrolou.
     
    53:05
    Nyní se do útoku pro změnu po dlouhé době dostali hráči Litvínova, kteří ale velice rychle přicházejí o kotouč. K jejich škodě se jim nepodařilo ani vystřelit.
     
    54:04
    Sudí v posledních minutách nechávají hru opravdu hodně plynout, což hře opravdu hodně pomohlo. Ta je nyní mnohem akčnější a rychlejší na obou stranách.
     
    55:03
    Po mnoha minutách se protáhl i Kašíka, který moc práce v této třetině moc neměl. Ani při tomto zákroku se však moc nezapotil, jelikož šlo o střelu ze skoro pravého úhlu.
     
    56:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak toto je velice důležitá branka pro celý mančaft Litvínovu! Po velice dlouhém tlaku soupeře se dostal do úniku jeden na nikoho PATRIK ZDRÁHAL. Jeho střela z pozice mezi kruhy byla dostatečně prudká a přesná na to, aby na ni Kašík nestihl zareagovat. Asistence: Patrik Demel.
    56:12 Patrik ZDRÁHAL - 2:4
     
    57:11
    Verva s klidem na holích hraje úplně jako vyměněná. Dává ochutnávat Beranům jejich vlastní medicínu v podobě dlouhého souvislého tlaku.
     
    58:10
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a s nimi i další útok hostů, kterým se i přes krátké vyhození jejich soupeře, podařilo opět usadit před brankou Kašíka.
     
    59:09
    Ševcům už opravdu hodně teče do bod. K jejich smůle se jim momentálně ani nedaří udržet v útočném pásmu, aby mohli odvolat svého gólmana.
     
    Konec zápasu.
     
    V dnešním akcí nabytém utkání jsme viděli kontrolu hry, kontroverze i potyčky na obou stranách. Na začátku se ale jednalo o poměrně klidný zápas. V první třetině měl hru lehce pod kontrolou domácí mančaft, kterého ale kosili vyloučení. I kvůli nim obdrželi rovnou dvě první branky a to během pouhé minuty a půl. Ve druhém dějství se po pěti minutách prosadil Šlahař. Na jeho gól si ale soupeřův tým vyžádal trenérskou výzvu, na základě které přišlo první kontroverzní rozhodnutí sudího o neplatnosti této branky. O devět minut později přišla branka na 0:3. Následně po ní ale přišel gól z hole Balinskise. V tomto případě si naopak Berani vyžádali o trenérskou výzvu, díky které byla opět poměrně dost přísně branka neuznána. Na to dokázal za méně než minutu odpovědět první brankou domácích kapitán Tomáš Fořt. V poslední dvacetiminutovce se po čtyřech minutách prosadil Lukáš Vopelka a začal tak velký kolotoč. Ševci s přehledem kontrolovali veškeré dění na ledě. To se ale čtyři minuty před koncem změnilo, když se dostal do úniku Patrik Zdráhal. Jeho koncovka byla úspěšná a tak to byl právě on, který se jako poslední postaral o změnu skóre.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:25:47)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 38. Fořt (T. Mikúš), 45. Vopelka (Gazda) – 17. Jarůšek (F. Lukeš, Pospíšil), 19. Estephan (Stříteský, Irving), 34. Straka, 57. P. Zdráhal (Demel)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, O. Němec (A), Trška, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Hamrlík – T. Mikúš, Fořt (C), Kubiš (A) – Köhler, Honejsek, Vopelka – Okál, Fryšara, Šlahař – Hejcman, P. Sedláček, Karafiát.
    HC VERVA Litvínov: Godla – Demel, Irving, Hrbas, Balinskis, D. Kolář, Stříteský, D. Zeman – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – Straka (A), Sukeľ, Jarůšek – L. Stehlík, M. Havelka, Zygmunt.

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Gančarčík, Klouček

    Diváci: 3452
    bahis siteleri