Třinec – Motor ČB 4:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 1:0 (kon.)
Kladno – Vítkovice 1:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
konec
Berani Zlín
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Pátek 10.09.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:25:47)
     
    V dnešním akcí nabytém utkání jsme viděli kontrolu hry, kontroverze i potyčky na obou stranách. Na začátku se ale jednalo o poměrně klidný zápas. V první třetině měl hru lehce pod kontrolou domácí mančaft, kterého ale kosili vyloučení. I kvůli nim obdrželi rovnou dvě první branky a to během pouhé minuty a půl. Ve druhém dějství se po pěti minutách prosadil Šlahař. Na jeho gól si ale soupeřův tým vyžádal trenérskou výzvu, na základě které přišlo první kontroverzní rozhodnutí sudího o neplatnosti této branky. O devět minut později přišla branka na 0:3. Následně po ní ale přišel gól z hole Balinskise. V tomto případě si naopak Berani vyžádali o trenérskou výzvu, díky které byla opět poměrně dost přísně branka neuznána. Na to dokázal za méně než minutu odpovědět první brankou domácích kapitán Tomáš Fořt. V poslední dvacetiminutovce se po čtyřech minutách prosadil Lukáš Vopelka a začal tak velký kolotoč. Ševci s přehledem kontrolovali veškeré dění na ledě. To se ale čtyři minuty před koncem změnilo, když se dostal do úniku Patrik Zdráhal. Jeho koncovka byla úspěšná a tak to byl právě on, který se jako poslední postaral o změnu skóre.
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Ševcům už opravdu hodně teče do bod. K jejich smůle se jim momentálně ani nedaří udržet v útočném pásmu, aby mohli odvolat svého gólmana.
     
    58:10
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a s nimi i další útok hostů, kterým se i přes krátké vyhození jejich soupeře, podařilo opět usadit před brankou Kašíka.
     
    57:11
    Verva s klidem na holích hraje úplně jako vyměněná. Dává ochutnávat Beranům jejich vlastní medicínu v podobě dlouhého souvislého tlaku.
    56:12 Patrik ZDRÁHAL - 2:4
     
    56:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak toto je velice důležitá branka pro celý mančaft Litvínovu! Po velice dlouhém tlaku soupeře se dostal do úniku jeden na nikoho PATRIK ZDRÁHAL. Jeho střela z pozice mezi kruhy byla dostatečně prudká a přesná na to, aby na ni Kašík nestihl zareagovat. Asistence: Patrik Demel.
     
    55:03
    Po mnoha minutách se protáhl i Kašíka, který moc práce v této třetině moc neměl. Ani při tomto zákroku se však moc nezapotil, jelikož šlo o střelu ze skoro pravého úhlu.
     
    54:04
    Sudí v posledních minutách nechávají hru opravdu hodně plynout, což hře opravdu hodně pomohlo. Ta je nyní mnohem akčnější a rychlejší na obou stranách.
     
    53:05
    Nyní se do útoku pro změnu po dlouhé době dostali hráči Litvínova, kteří ale velice rychle přicházejí o kotouč. K jejich škodě se jim nepodařilo ani vystřelit.
     
    52:06
    Výkony Beranů jsou v posledních chvílích jako na houpačce. Nyní se ale nachází v bodě, kdy mají otěže zápasu pevně pod vlastní kontrolou.
     
    51:07
    Ke střele od modré se po dlouhé době dostal i Ferenc. Tomu ale chyběla dostatečná síla, kterou by mohl dát potřebnou razanci svému zakončení.
     
    50:08
    Domácím se podařilo opět uzamknout jejich soka ve vlastní části hrací plochy i tak z toho ale nevzešla ani jedna střela. Verva se tak musí osvobodit zakázaným uvolněním.
     
    49:09
    Hráči Litvínova se pomalu ale jistě začínají lehce trápit. Zatím to není totální demolice ze strany Zlína, nicméně svého soupeře téměř nepouští k puku.
     
    48:10
    Ševci se přece jenom usadili u svatyně Vervy i tak to ale zatím branku nepřineslo a už asi ani nepřinese, protože zbývá velice málo času do konce početní výhody.
     
    47:11
    Tak toto je obrovský problém pro Litvínov! Ten musí čelit extrémně motivovanému soupeři a to pouze ve třech hráčích. I tak se mu to ale daří na jedničku, jelikož si domácí zatím ani nevystřelili.
     
    46:12
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Andrej Kudrna – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    45:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Zdráhal – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 38. Fořt (T. Mikúš), 45. Vopelka (Gazda) – 17. Jarůšek (F. Lukeš, Pospíšil), 19. Estephan (Stříteský, Irving), 34. Straka, 57. P. Zdráhal (Demel)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, O. Němec (A), Trška, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Hamrlík – T. Mikúš, Fořt (C), Kubiš (A) – Köhler, Honejsek, Vopelka – Okál, Fryšara, Šlahař – Hejcman, P. Sedláček, Karafiát.
    HC VERVA Litvínov: Godla – Demel, Irving, Hrbas, Balinskis, D. Kolář, Stříteský, D. Zeman – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – Kudrna, Estephan, P. Zdráhal – Straka (A), Sukeľ, Jarůšek – L. Stehlík, M. Havelka, Zygmunt.

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Gančarčík, Klouček

    Diváci: 3452
    thejrc.org