Salzburg – Frisk Asker 1:0 (kon.) | Bolzano – Jastrzębie 3:1 (kon.)
konec
HC Bolzano
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
JKH GKS Jastrzębie
Pátek 10.09.2021, 20:30 • Palaonda Eiswelle • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:58:12)
     
    Bolzano potvrdilo roli favorita a v domácí hale porazilo polské Jastrzębie 3:1. Hráči italského celku si rozložili shodně po gólu do každé části. V první skóroval Alex Trivellato, ve druhé Angelo Miceli a ve třetí Diego Glück. Na třetí zásah dokázal reagovat Slovák Samuel Mlynarovič, ale více již hosté nezvládli, museli se tak smířit se sedmou porážkou v řadě.

    V rámci Ligy mistrů prohráli svěřenci kouče Kalabera třetí zápas, díky jednomu bodu za prohru v nastaveném čase v prvním utkání právě s Bolzanem ale zůstávají na třetím místě před týmem Frisk Asker. Bolzano je s osmi body druhé, o bod za suverénním Salzburgem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Před závěrečnou sirénou ještě jedno vyloučení na hostující straně. Maciej Urbanowicz inkasoval 2+2 minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    59:26
    Frenks Razgals neměl komu nahrát, proto zvolil zakončení z velkého úhlu. Boyle se nachytat nenechal, tělo včas přilepil k pravé tyčce.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:39
    Český gólman se vrátil do hry, protože se hosté provinili ofsajdem. Vzápětí se do ní i zapojil, neboť vyhodil za bránu soupeře Frank.
     
    58:05
    Kevin Boyle znovu svým zákrokem přerušil hru, a to je signál pro Patrika Nechvátala, jenž opouští bránu. Hosté zkouší powerplay!
     
    57:48
    Dění se rychle otočilo na opačnou stranu, kde úřadovala hlavně dvojice Maciej Urbanowicz a Vitalijs Pavlovs. Ránu prvního jmenovaného udržel Boyle ve výstroji.
     
    57:20
    Vyhození Plastina lehce tečoval Halmo, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeš. Kostek musel zabrat, aby stihl odehrát před Micelim.
     
    56:55
    Hráči italského celku se usadili v útočném pásmu. Na modrou dostal nabito James De Haas, rána kanadského beka rozezvučela plexisklo za brankou.
     
    56:14
    Utkání se začalo hodně kouskovat. Boyle zapisuje další úspěšný zákrok, a sice z kategorie jednodušších, jelikož nahození Ševčenka letělo hodně pomalu.
     
    55:39
    Po dalším zákroku domácího gólmana se strhla menší šarvátka mezi hráči. Utvořili se dvě dvojičky, ale rozhodčí od sebe hokejisty rychle oddělili, ani se nebude vylučovat.
     
    55:27
    Nadvakrát, ale přece Kevin Boyle zachytil nahození od modré čáry do lapačky. Kostekovi k úspěšné trefě moc nechybělo.
     
    54:57
    Patrik Nechvátal drží šance polského mužstva na body. Vystrčil vyrážečku proti pokusu Halma a hrací předmět odpálil do ochranné sítě.
     
    54:23
    Hokejisté v červených dresech možná podlehli dojmu vítězství, nyní ovšem musí zapnout zpět na vyšší rychlostní stupeň. Protože dát dva góly během pěti minut pro hosty není nereálným cílem.
    53:41 Samuel MLYNAROVIČ - 3:1
     
    53:41
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!
    Hosté bojují! Po zmatku v předbrankovém prostoru našel volný kotouč SAMUEL MLYNAROVIČ, který vkleče napálil černou gumu do pravé šibenice. Asistence: Maris Jass a Arturs Ševčenko.
     
    52:46
    Mike Halmo v rychlostním souboji předčil Ševčenka. Před bránu se však nenatlačil, protože jej odzbrojil Pavlovs.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. Trivellato (Halmo, Lowe), 40. Miceli (De Haas, Halmo), 52. Glück (Alberga, Maione) – 54. Mlynarovič (Jass, A. Ševčenko)


    HC Bolzano: Boyle (Fazio) – Lowe, Maione, Plastino, De Haas, Di Perna, Trivellato – Gazley, Findlay, Frank – Halmo, Pitschieler, Miceli – Frigo, Bernard, Mizzi – Insam, Alberga, Glück.
    JKH GKS Jastrzębie: Nechvátal (Kieler) – Bryk, Górny, Kostek, E. Ševčenko, Kameneu, Jass, Gimiński – Razgals, Rác, Kasperlík – A. Ševčenko, Pavlovs, Urbanowicz – Baširov, Mlynarovič, Kalns – Ł. Nalewajka, Jarosz, R. Nalewajka – Pelaczyk.

    Rozhodčí: Zrnić (SLO), Piragić (CRO) – Pardatscher (ITA), Zgonc (SLO)

    Diváci: 1 057
    thejrc.org